mandag den 6. juni 2011

Valmuer...

Jeg ved godt, det ikke ligefrem er blomster og haven, I der læser med måske synes er det aller mest spændende.. Men det er bare noget jeg elsker, og jeg er nødt til at få det med her på bloggen, mest for min egen skyld..
Som regel er jeg den første der står op herhjemme, og jeg har indført sådan en dejlig ting med at jeg lige afsætter 3 minutter til at gå en mini havevandring, bare lige for at mærke morgenluften, og se hvad nyt der er sket natten over.. Og nogle gange kan man blive overrasket, som imorges hvor jeg kom ned og fandt mine valmuer så fint sprunget ud.. Og når jeg siger sprunget, så mener jeg sprunget, for igår var de bare fine knopper med et lille anslag af sart lyserød inde bagved... Og de er virkeligt fine.. Og det helt sjove er, at når de er færdige med at blomstre kan jeg grave planten op og give den til en som gerne vil have den, og alligevel kommer den akkurat samme sted året efter... Sidste år var det en go´veninde som fik glæde af den, så må jeg se om der er andre aftagere i år.... Den er smuk smuk smuk, som den står der i både knop og helt udsprungen...

27 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg vil gerne følge med i din dejlige have :)

Utroligt hvad der kan ske på en nat. Og smuk det er det helt bestemt.

bare WUNDERBAR sagde ...

Natanja-
Det er virkelgit helt utroligt, og jeg blev så overrasket imorges da jeg lige så det, at jeg blev sådan helt wauw, er der lige nogen jeg kan råbe det til el noget??!.. Det var der ikke... :)))

Margith sagde ...

Hej Rakel!
Det vil jeg også gerne. Kunne vi bytte nogle Valmuefrø din er meget smuk.

bare WUNDERBAR sagde ...

Margith-
Jamen det er altså dejlgit at der alligevel er nogen som synes at det er dejligt at læse om haven.. :)
Vi kan da sagtens bytte nogen.. Jeg kan nipse frøstanden af når den kommer så langt, og sende den med posten, det tror jeg da sagtens man kan... Den er rigtigt fin den her, fordi den er så sart.. :) Sådan lidt silkeagtig at kigge på...

Julia Hausfrau sagde ...

Åh, hvor ser det smukt ud. Jeg ønsker mig brændende en have for tiden, syntes godt nok det mangler nu hvor Otto er så stor. Kan sådan en valmue mon overleve i en urtepotte, for så vil jeg gerne have en ;)

Marianne sagde ...

Smukke valmuer. Får faktisk helt lyst til at være havemenneske når jeg ser dine billeder. Kunne måske starte med bare et lille bitte bed. I det bed skulle der så være lupiner og valmuer. Jeg tænker over det.

bare WUNDERBAR sagde ...

julia-
Det er jeg måske ikke helt sikker på at den kan sådan en have valmue her.. Den er super fin ellers.. Kan godt forstå du savner en have.. måske du skulle overveje om I skulle købe hus her, der er et par stykker til salg længere nede af vejen og de koster sikkert det samme som lejlighed i Århus C... ;)

Marianne-
Det er altså virkeligt dejligt at være havemenneske har jeg fundet ud af.. Vi har lidt sådan vild landbo have inde i midten af byen, så det er ikke sådan du ved med kantede skarper hjørner og den slags, men det er til at nyde for mig og familien.. :)

Mia sagde ...

jeg kunne også godt tænke mig sådan et par frø, for hvor er den smuk...tror bare desværre ikke jeg har andet end hvide lupiner at bytte med?
KH Mia

Maj♥ sagde ...

Dejlige billeder - er selv dybt afhængig af haven, så forstår dig så udemærket... Og jeg må bestemt tilslutte mig flokken, og rose dine smukke valmuer - de ser så fine ud, som de står der lette og luftige!
Så fyr endelig løs med blomsterbillederne fremover...smil!
God dag!

Gårdejerinden sagde ...

Hejsa
For min skyld må du altså meget gerne skrive om din have ;0)
Fantastisk valmue - jeg var til "Mit hjem er mit slot" i torsdags og var lige ved at slæbe en lignende model med hjem i toget - den eneste grund til den ikke kom med hjem, var fordi min mor fornyligt havde set en tilsvarende på en nærliggende planteskole - og det var jo engang lidt lettere :0) For fine det er de i hvertfald..
VH.

Marolle sagde ...

Rakel, jeg vil med glæde følge med i din have :)
jeg kan se vi også har mange af de samme ting i haven ;)
jeg havde også de fineste lyserøde valmuer i haven sidste år. Bare ærgeligt de blomstrer så kort. Men skønt når man ser dem i fuldt flor :)

Onkel Anne sagde ...

Valmuer er også en af mine blomster. Og hvor er det smukke billeder!
Har du også nogle af Claus' violette valmuer?

Kathrine sagde ...

Synes dine have indslag er dejlige og wow for nogen fine valmuer.

Hvis der er flere af de der frø ting aftager jeg hellere end gerne;) har desværre ikke noget at bytte med.... Endnu.... Eller jo måske mine hvide ærteblomster som jeg har fået troen på bliver til noget.... Eller laver sådan nogen ikke frø? :) ha ha er vist lidt af en have dummie!

Kh
Kathrine

Frk. Ranke sagde ...

Jeg vil sørme også meget gerne følge med i din have. Elsker haven og at følge med i de ting der sker. Synes også at den valmue er meget smuk, gad også godt at have nogle frø:-) Har selv en meget smuk valmue, den er større. Men du kan se den på min blog, Hvis du har lyst:-)

Malene sagde ...

Jeg kan sagtens tåle lidt smuk blomsterspam :)

Sequence sagde ...

Hvor er dine lupiner også fine

Mine er ikke sprunget ud endnu, men måske burde jeg også tage en lille havevandring om morgenen :)

Seksti delt på fem sagde ...

Jeg ELSKER have og blomster, deilig å se blomstrende valmuer og lupiner! Jeg er mye lenger nord, og har bare store dunete valmueknopper enda - men det blir blomster - snaaaart! ♥

Jeg inspiserer hver dag knoppene på liljer, valmuer og peoner, men det er nok noen uker igjen til de springer ut. Det er deilig å glede seg også!

Dylana Suarez sagde ...

Beautiful!


xoxo,

colormenana.blogspot.com

Bodil (200procent) sagde ...

Det er skønt at du også skriver om haven! Og hvor er dine valmuer fantastiske! Det er faktisk en af de blomster jeg overvejer til min have. Forstår din entusiasme, der er noget helt specielt over det at følge ting gro, det er på en eller anden måde livets små vidundere man oplever dag efter dag (med fare for at lyde lidt småtosset :-))

Fru Schou sagde ...

Sikke smukke billeder, som jeg nyder at kigge på, nu hvor jeg ikke selv er så heldig at ha' en have:-)

Mysticia sagde ...

Jeg syns det er dejligt at få lov at se med i dine udendørs glæder også! Jeg tror de fleste kreative mennesker, elsker deres have og skønheden i andres haver. Min have fylder meget på min blog... Men jeg er også gartner... som elsker det kreative oveni :-)

Frk. Toft sagde ...

Hold nu op nogle lækre blomster du har i din have!! Savle savle! :o)

Knus Mie

Annchen sagde ...

Sikke en forvandling..:)
Elsker også dine indlæg om haven (som alle dine indlæg;) - og bliver dejligt inspireret..
Valmuer er så flotte! Er vild med farven her..
KH Anne

Anonym sagde ...

sikken smuk have, blomster, valmuer, det hele, såd´n en have vil jeg også gerne have, men haven skal jeg have først :)

Marlene sagde ...

Dette var jo ren magi!
Helt vakkert!
Jeg tror jeg skal ta tips fra deg og starte min egen hagevandring hver morgen jeg også. For en deilig måte å starte dagen på!!

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej alle sammen..
Tusinde tak for alle jeres kommentarer, og tak for nye bekendtskaber også.. :) Det er dejligt at så mange interesserer sig for haven og gerne vil billederne, jeg bliver selv glad i låget af dem.. Valmuerne står endnu flere nu, men enkelte er slået ned af regnen.. Ærgerligt, men det må man vist forvente.. :)

Anna Marie Weinreich sagde ...

MEGET smukke billeder af MEGET smukke blomster! Smukt, smukt,smukt:)