torsdag den 12. august 2010

SMukt broderi...


Min veninde har fundet det her fine gamle viskestykke med broderi.. Det er jo helt fortryllende fantastisk flot lavet... De små runde blomster og bladene er lavet af stof og formet, for så at blive syet på.. resten er broderi... Jeg kan forestille mig hvilket pille arbejde det må have været, så det er dejligt at det er kommet et sted hen hvor der bliver sat pris på det smukke og håndlavede....

9 kommentarer:

Marolle sagde ...

fantastisk smukt!
for nogen måneder siden var jeg på loppemarked med min svigermor. Vi fandt en helt fantastisk dug, med noget lignende og syede korssting mm. Hun vidste ikke helt om hun skulle købe den, men jeg overtalte hende, og jeg ved hun er rigtig glad for den :) Det er dejligt med sådan nogen skatte.

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja og jeg har kigget på det flere gange, for at finde ud af om jeg kan greje hvordan de har lavet de fine ting af stof uden at det trevler el går op.. det er så bitte småt.. kan ikke helt gennemskue det, men det er fantastisk fint.. :)

Synne Justesen sagde ...

Hvor sjovt. Jeg har for ganske nylig købt to lommetørklæder der minder VIRKELIG meget om det du viser frem her.

Har siddet og kigget på det, ligesom dig, for at lure hvordan det var lavet.

Har mange ideer til hvad jeg kan lave ud af de to smukke lommetørklæder.


Mvh,
Synne

bare WUNDERBAR sagde ...

Det vil jeg glæde mig til at se, hvad du fåpr ud af det... og kunne du mon så lure det af? Jeg kunne jo ikke helt.. :)

Synne Justesen sagde ...

Jeg sad og arbejde på et indlæg da jeg så din opdatering og måtte jo så lige have mine viskestykker med i mit indlæg også, så du kunne se dem.
Så nu er der billeder på min blog hvis du er interesseret. Og jeg huskede forkert. Mine er også viskestykker.

Jeg ved ikke helt. Måske det er noget stof man samler på bagsiden (altså, så der hvor man kan se at det er krøllet sammen er ind mod bagsiden. Giver det mening?) og holder fast med tråden man så syer på viskestykket?
Uanset hvad så er det noget gnidret arbejde at sidde med. Tror godt jeg både kunne få stukket mig i fingrene og få et hysterisk anfald hvis jeg skulle prøve at gøre det efter!

Karen sagde ...

Hvor er det fint. Jeg ville ønske at jeg kunne finde ud af at brodere på den måde:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Synne -
ej ja det er jo fuldstændigt magen til.. gad vide om det er sådan en fabrikeret serie som bare ser hjemmelavet ud?

Karen-
Ja også mig.. men det med småt som bare er med brodere tråd er nu nemt nok, bare at sætte en masse vandrette sting ved siden af hinanden, så det ser ud som man gerne vil have det.. :)

Anonym sagde ...

kom lige forbi din blog, og måtte bidrage, se mit indlæg her om to søde viskestykker: http://hadlas.blogspot.com/2010_06_01_archive.html Ligner det ikke også rigtig meget? Søde er de nu..

[hadla] sagde ...

argh, indlægget bliver ved med at forsvinde, men havde et lignende på min blog, se her http://hadlas.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

Søde er de!

kreahilsen!