onsdag den 8. september 2010

Eftertænksomhed ovenpå blogroll debatten #2


Kender I det...!? jeg lavede et længere og eftertænksomt indlæg, som flere af jer nåede at læse og kommentere på, men så fik jeg det sådan, at tingene ER sagt og måske jeg egentligt ikke har lyst til at følge mere op på det alligevel via endnu en større udredning... TAK for alle jeres søde kommentarer og fordi I har lyst til at følge med (til alle jer som ikke nåede at læse det tidligere indlæg altså!)

Idag laver jeg noget andet rart og imorgen er jeg sikkert tilbage igen... og så tænker jeg at blogland igen er, som jeg synes det skal være, og som jeg tror det er... Kreativt, dejligt, frit, uden konkurrence og fordomme, og hvor markedsføring ikke er en vigtig ingrediens....... :))

UPDATE:
Flere skriver og spørger mig efter mit første oplæg og udgivelse.. Jeg har opdateret lidt i kommentarerne i det her indlæg, bla en opsummering af hvad jeg synes det handler om, så kan du jo læse med der istedet, hvis du har lyst.. :)

32 kommentarer:

mette b sagde ...

Ej øv, her var jeg lige i gang med at kritisere hønsegårdsmentaliteten i Blogland ;o)
Jeg er glad for at du har taget det op, for det er sq ærgerligt at vi hakker på hinanden i stedet for at glæde os sammen.

Nyd din dag!

Kram fra
mette

bare WUNDERBAR sagde ...

mette B-
jeg forstår godt hvad du mener, og indlægget er jo ik længere væk end en kladde jeg kan finde frem igen.. ;)
Men noget der pludseligt slår mig er at blogland deles lidt i to vande.. Dem som hobby blogger fordi det er rart og dem som bruger bloggen som eksponering og markedsføring til andre ting.. (Det er selvfølgeligt IKKE så sort/hvidt som jeg skriver her, da der er rigtigt mange som bruger blogs i forretningsmæssig sammenhæng og det ville jeg også selv gøre hvis det var mig, men det er MÅDEN..)
Det betyder at mange af de blogs som hører under business kategorien bruger tid og kræfter på hele tiden at markedsføre og brande, og problmerne opstår så når hobbybloggerne får mange faste læsere el laver fede ting, for så skabes der pludseligt konkurrence til de blogs som kører i forretnings øjemed..
Jeg er helt kalrt i hobby afd, har slet intet ønske om profit el business, men min blog fanger også faste læsere, og så føler jeg pludseligt at jeg kommer i klemme..
En rodet verden.. og den mentalitet passer nok meget godt til hønsegården som du refererer til.. SÅ tak alligevel Mette... ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Fik ikke lige skrevet det klart før, men mange af business bloggsene ELSKER jeg selv at læse og følge, så alle stryges absolut ik over en kam...!

Onkel Anne sagde ...

Puha sikke da en omgang rod! Træd varsomt... :);) Nu forstår jeg forskellen. TAK!

tusindfryd sagde ...

Kære Rakel
Ser lige din debat her, i alt mit flytterod er jeg noget bagud... beklager ville rigtig gerne have været med fra starten her ;-)
Allerførst jeg har faktisk problemer med at kommentere hos dig af og til siger den at "du" ikke findes...i lang tid har jeg slet ikke kunnet komme ind og ofte (også på andre blogs) kan jeg slet ikke melde mig som fast læser funktionen er bare erstattet af ingenting???
Til debatten:
Jeg synes at alle skal lave deres blog som de føler , blot man holder en god tone altså ikke hænger nogen ud. Og så skal man ikke hænge sig i fastelæser og blogrolls! Mine rolls er ikke udtryk for hvem jeg kan lide eller ej faktisk er det en af de funktioner jeg "glemmer" at følge op på. Kan jeg se at der nogen steder ikke er nyt i lange tider tager jeg dem dog af for at give plads til nyt. Af og til er der også pludselig nogen der er væk, selvfølgelig må det være mig selv der har gjort det men det har ikke været meningen, jeg er nemlig også aldeles teknikidiot!!!
Ang. faste læasere så ser jeg det som en inspiration altså at ja der er nogen der følger med, ikke at det kan jeg jo også se på google analytiscs men der kommer jeg max engang hver anden måned...for det handler ikke om hvor mange der følger men rart at kunne se at der er nogen at skrive og lave billeder for ;-) Og så er faste læsere en mulighed for mig også at finde nye blogs. Og her synes jeg blogroller en god ting for ofte når jeg er på en blog er det netop billedet i en blogroll der lige minder mig om en eller leder mig til en ny og som ex du har du måske en masse andre på roll end jeg men som jeg ikke nødvendigvis lige ville finde uden din roll så jeg er rigtig glad for rolls man skal bare ikke tage dem for andet en et inspirerende vindue til en ny vej, efter min mening altså ;-)))
Der er selvfølgelig meget forskellige motivationer for at have en blog, nogle prøver at opbygge en levevej gennem bloggen andre som jeg selv er her for hyggens skyld for der er ingen tvivl om at man ikke kan leve af at sy dukker!!! Men jeg elsker at dele kreativiteten med jer , blive inspireret af jer, lære jer at kende og mødes til træf og det er det der gør at jeg blogger. Jeg har mødt en hel del SÅ dejlige mennesker og fået etableret venskaber som jeg nok aldrig ville have fået hvis ikke der var en blogverden fordi vi simpelthen ikke havde mødtes.
Ang. min blog vil jeg blot sige at fastelæser og hvem jeg er fast læser hos og min blogroll osv ikke skelner mellem hvem jeg kan lide eller ej det er jeg et alt for forvirret og teknisk ubrugeligt menneske til at kunne holde styr på ;-)))

Ønsker dig en dejlig dag
KH

Iben sagde ...

Thats the spirit Rakel!! Orkede ikke helt at sætte mig ind i hvad dit forrige indlæg egentlig handlede om hvis jeg nu skal være heeeelt ærlig, men mit indtryk er at det handler om de evige forfærdeligt irriterende og smålige tøsefnidder temaer: Misundelse, usikkerhed og behov for at være forrest og vigtigst.

Som så mange andre forhåbentligt har sagt til dig. Glem det!!! Det er sgi for åndsvagt at spilde krut på. Det er DIN blog og du skal bare fortsætte med at blogge fra hjertet og lige så ofte som du overhovedet gider. Jeg elsker blogs der bliver opdateret ofte og er Vildt!! imponeret over at du finder tiden og påfundene til at næsten dagligt lave fine, inspirerende og personlige indlæg her på din blog. Det er imponerende og tag lige at give dig selv et kæmpe klap på skulderen for det!!
Du har i mine øjne den allerbedste blog her i landet og det tror jeg kun den kan blive ved med at være, hvis du blogger lige fra hjertet og uden tanke for hvad andre måtte tænke, så hold ebdelig fast i din egen stil. Det har du efeterhånden bevist mange gange at det holder 100%

Jo rock girl! Så keep up the good work og ja husk at tage en fridag en gang i mmellem med de vigtige mennesker i dit liv, hvor du glemmer alt om at kameraet skal med.

Mht debatten om give aways synes jeg det er lidt misforstået at de hedder give aways. I mine øjne ligner det ikke så meget noget med at give en gave, men mere en slags konkurrence og det er da helt fait og hyggeligt og sjovt, men jeg synes egentlig man skulle kalde det det som det er. Bare min mening (:

Store kram fra Iben og god blogfri dag til dig

bare WUNDERBAR sagde ...

Onkel Anne-
Godt vi lige fik det opklaret... :))) Og jeg forsøger bare at træde SÅ varsomt det overhovedet er muligt! :)

Tuisndfryd-
I mit tidligere indlæg som jeg valgte igen at slette, så skrev jeg faktisk nøjagtigt det, at blogrollsene jo netop er det der gør at man kommer videre rundt i blogland og at man skal se det som en form for trafik vej, og alt efter hvor man ender bliver man vist videre til forskellige steder.. Derfor bliver jeg også så ærgerlig over at jeg føler at jeg skal overveje om jeg overhovedet skal have en blogroll.. Flere af dem jeg har på min blogroll, er nogen som ikke har mig på sin, og som det her indlæg måske nok også handler om, men skal jeg tage dem af, når jeg nu synes det er gode blogs? Er det så meget noget for noget mentalitet? Øv siger jeg bare.. Tak fordi du skrev, det er jeg glad for.. :)

Iben-
Tusinde tak for din søde kommentar, den er jeg vildt glad for.. :)Især fordi jeg synes du er en stjerne til det du gør! :)
Og netop de tilkendegivelser er jo også dem der gør at man alligevel har lyst til at blogge videre.. :)
Mht give aways havde jeg rigtigt mange give aways på min tidligere blogs, også med forretnigner.. og da det startede tog jeg de regler som bare "var" i blogland for den slags allerede, uden egetligt at tænke over hvorfor og hvordan.. Lever man af sin blog og vil man gerne være kendt og udbrede et produkt, så synes jeg det er helt fint med alle reglerne i give awaysene, og jeg lægger selv de "lodder" i indlæggende undt omkring som jeg har lyst til, så det er helt fint for mig.. Men jeg fandt bare selv ud af at det ik var lykken med SÅ mange faste læsere og de sidste mange mange give aways på den gamle blog sku man bare skrive en hilsen til. Da var det en go måde at finde ud af hvem som læste med.. :)
På denne her har jeg lavet en enkelt MED regler ene alene af den grund at jeg gerne ville have bare lidt læsere og fortælle at jeg har fået mig en blog som jeg er glad for.. Og nu har jeg faste læsere og det er jeg glad for, for så er der nemlig også noget ved at skrive.. :)
En anden ting der er påfaldende er at lige netop de personer som jeg selv har tænkt at det her handler om ikk har reageret på debatten overhovedet.. Måske er det noget om snakken.. måske er det bare gøgl.. Jeg ved det ik... :)

Iben

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Julia Hausfrau sagde ...

Ej, her i sygdomshelvedet er dette gået min næse helt forbi...Hvad fanden er det for noget? Hvad er det for en flok intrigante høns, som mener de er åh så populære, og ser dig som en trussel? Helt ærligt!

Jeg kan kun grine af det, og så håber jeg virkelig ikke du tager det for nært! Jeg elsker din blog, din stil og din personlighed, og ville være SÅ ked af at du forsvandt igen.

Jeg har godt lagt mærke til, at dine indlæg nogle gange figurerer som nye i min blogroll (hvor du bestemt hører hjemme, og ikke bliver fjernet pga. grim misundelse), og undret mig lidt over hvad der årsagede det. Men så er det jo ligesom ikke værre, end at jeg konstaterer at jeg har læst det indlæg...Jeg nyder din og andres blogge, som opdateres ofte. Det er da lidt sjovere, så længe det ikke bare er tydeligt "fyld", hvis du forstår?!

Jeg bliver ret ked af din og andres fornemmelse af hvem disse høns er, for jeg kan slet ikke lige gennemskue det. Og hvornår er en blog populær? Er det når man runder et vist antal læsere, eller et vist antal daglige besøg? Who cares, så længe bloggeren bag stadig blogger af lyst, og selv få noget ud af det!

Kram til dig

Westmose sagde ...

Hej igen - dejligt at læse du er ved at komme på den anden side af den latterlige mail.
Dog undre jeg mig over, hvorfor dem der bruger deres blog som markedsføring kan være så smålige, at der ikke er plads til os "hobby bloggere". Der er vel ingen der har monopol på noget?

Nå det var egentlig slet ikke meningen, jeg ville bringe hele denne sag på banen igen...men du ved nogle indlæg tænker man bare lidt mere over end andre, og dit var et af dem.

Jeg glæder mig til at læse med og blive inspireret herinde. Du virker som en fantastisk og ærlig person....derfor elsker jeg din blog.

Kh. Mette

Darling L sagde ...

Jeg nåede at læse dit indlæg tidligere i dag, men fik ikke kommenteret - synes det er svært at få det hele med på skrift.
I stedet vil jeg bare ønske dig en rigtig rigtig dejlig dag, Rakel! :-)

Kh Louise

Synne Justesen sagde ...

Ang de der blogrolls, så bruger jeg dem udelukkende til de blogs jeg følger med på.
Jeg får ikke brugt feed eller nogle af de andre smarte sager. Jeg bruger min blogroll til at se hvor der er nye indlæg.
Og så klikker jeg ikke på indlægget, men på selve blognavnet. Derved kommer jeg til forsiden af bloggen og ikke kun til det nyeste indlæg. Nogle gange kan der nemlig gå nogle dage imellem jeg får opdateret mig på mine ynglingsblogs (når jeg selv har redigeret billeder og postet så er min computertid tit meget brugt og jeg skal bruge lidt tid på at støvsuge havregryn, filtre hunden ud af garnet, eller hvad der nu er sket i huset mens jeg lige har været fraværende).

Godt du fik rystet det af dig Rakel. Det er jeg oprigtigt glad for at høre.

Kh,
Synne

Lis Rylander Karlsson sagde ...

Kære Rakel

Jeg er slet ikke med her! Eller, det vil sige, jeg forstår godt det du skriver, men har først set det nu, da jeg har været på ferie og vores internet stadig ikke virker optimalt.

Nå, men jeg har det som det præcis som det du også skriver i en af dine kommentarer herover, at en plads på blogrullen hos den ene eller den anden aldrig kan være et spørgsmål om at bytte lige over. Jeg har også skrevet om det i FAQ'en på min blog. Jeg har mange blogs stående på min rulle selvom jeg ikke figurerer på deres. Og omvendt. Rullen bestemmer man jo (også) selv over og hvis interessen ikke er 'rulle-gengældt' behøver det jo ikke nødvendigvis være et udtryk for, at ens blog ikke læses, men måske er rulleindehaveren bare ikke den hurtigste til at få den opdateret, når man opdager en ny blog. Mig selv inklusive. Jeg tager lidt nye blogs på en gang imellem (når jeg ellers husker at gøre det) og tager andre af igen, hvis der ikke er sket noget i lang tid eller hvis bloggeren har udviklet sig i en retning, der er god for dem, men ikke læseinteressant for mig. Det er der ikke noget skidt i for nogen, synes jeg.

Og når det så er sagt, så stiller jeg mig op på øretævernes holdeplads, for jeg er ikke enig med det meste af koret her.

Jeg synes man til hver en tid må skrive lige så mange indlæg man overhovedet lyster. Alle ejer deres egen blog og kan forvalte den efter humør. Se f.eks. bare Danmarks suverænt mest besøgte blog, Slagt En Hellig Ko, der opdaterer MED NYE INDLÆG flere gange om dagen. Så langt, så godt.

Jeg er fast læser på din blog og jeg følger den via mit kontrolpanel og jeg synes den er vidunderligt inspirerende at kigge med på. Det synes jeg også alle de andre blogs som jeg følger er, og for at dele sol og vind lige på MIN blogrulle har jeg valgt ikke at medtage den, fordi den altid opdateres med DET SAMME INDLÆG flere gange om dagen, hvilket betyder, at den skubber andre bloggeres indlæg ned på min blogrulle og derved kunne der være noget interessant ved andre jeg (eller mine læsere) ikke fik set.

DET synes jeg er den mest 'demokratiske' måde at gøre det på. Jeg kan godt se, at jeg er ene om holdningen, men det er ikke desto mindre min og jeg står ved den.
Jeg synes heller ikke, at det automatisk udstyrer dig med rundsave på albuerne. Det gør dig blot til en anden slags blogger end mig. Og hurra for forskelligheden i det og at vi alligevel kan inspirere og inspireres af hinanden.

Jeg synes ikke det gør mig til en høne i gården eller til noget andet lidet flatterende. Jeg synes blot det gør mig til en læser af en god blog, men en læser, der besøger den via anden kanal end min rulle.

Taler jeg tydeligt nok? Jeg forsøger at kun tale om rulle'problemet', da jeg fornemmer, at det mest er det, der har været dit ærinde med dine indlæg??

KH
Lis

janet sagde ...

Her vender man ryggen til i 5 minutter...Og hvad sker der ??? Altså what...Er der prestige i bloggrolls??? Altså fatter jeg bare ikke en meter ??? Jammen søde venner, det er jo fantstisk, at sko kan være så små og klemme så meget...Og pyyyhhhaa jeg står vel i gæld hos nogender har mig på sin bloggroll...Åh nej, her gik jeg og tænkte, at det vel er op til én selv og at dem der lå på bloggrolls var til inspiration jammen jammen, stupid little me...

Og Rakel, jeg ELSKER at du er her igen og at du syr og klipper og klistrer..Bare så du ved det....

Marolle sagde ...

jeg har virkelig tænkt over dit indlæg siden igår, og hvad er det egentlig "de" bilder sig ind ??!
helt ærligt, du kan gøre med din blog lige hvad du har lyst til!! der skal ihvertfald ikke komme nogen og sige til mig hvor meget jeg skal blogge eller ej!
du skal bare følge din kreative evner og dele det du vil med omverdenen, om det er 1 eller 10 indlæg om dagen! jeg bliver :)

Charlotte sagde ...

Hej Rakel
Jeg forsøgte at skrive til dig i går, men så frøs mit skærmbillede og en travl arbejdsdag har gjort at jeg først får skrevet nu. Jeg ved ikke, hvad der ellers er skrevet i de mange mange kommentarer, der er til sidste indlæg, men jeg vil bare sige, at jeg elsker(!) din blog og din stil og jeg synes det er rigtig ærgeligt, at du skal modtage den slags mails :( Jeg håber virkelig ikke at det bliver et større "problem" her i blogland. Selv er jeg forholdsvis ny og jeg er netop faldet for den gode stemning, der er... jeg er faktisk ikke selv så meget inde i det der blogrolls. Jeg har altid bare set og brugt det som inspiration til at klikke ind på nye blogge og på den måde blive mere inspireret. Dog har jeg lagt mærke til, at der er lidt problemer nogengange med at der ikke bliver vist billeder, men det er der sikkert en smart teknisk forklaring på *s*.
Jeg ville gerne skrive en masse mere, men vil ikke kede dig med en lang monolog. Dog synes jeg at du skal vide, at jeg - ligesom så mange andre - nyder at følge din hyggelige blog og at jeg var rigtig glad for at Vicki linkde til dit nye fine sted :)
Kh. Charlotte

Unknown sagde ...

Hej Rakel

Nå jeg skrev ellers igår, men kan se på det tidligere indlæg at jeg er væk? Men den er måske smuttet.
Men du har en skøn blog og dejligt du ser fremad nu og tænker positivt:)

Nyder at læse med hver dag her og det har jeg gjort lige siden jeg fandt dig på din gamle blog.

Hilsner en trofast læser:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Tusinde tak igen for alle jeres indlæg.. jeg er rigtigt glad for dem...
I denne her kommentar vælger jeg at give svar tilbage til dig Lis, da du jo er den eneste som har en anden holdning og den har jeg selvfølgeligt lyst til at melde tilbage på!...

jeg ved ik om du har læst tidligere indlæg, men hvis du har er jeg sikker på at du ikke kan undgå at bide mærke i der hvor jeg forklarer HVORNÅR, HVORVIDT og HVORFOR der bliver opdateret.. (og derfor også vil vide at det for en hel del inkl mig selv var ret ubegribeligt at der fandtes den form for øverst på blogroll prestige!) har du videre læst i kommentarerne til det tidligere indlæg, så vil du se at jeg IKKE er den eneste med et opdaterings problem, og at flere andre har oplevet at deres blogrolls og indlæg er blevet opdateret på senere tidspunkter, men at man, hvis man klikker ind på pågældende indlæg vil kunne se, at tidspunktet for udgivelse stadig er det samme, altså INGEN opdatering...! Jeg er da rigtigt glad for at du også følger med her på min nye blog, for det var jeg faktisk ikke klar over! Har ikke set dig på faste læsere delen og aldrig modtaget en kommentar eller en tilbagemelding på trods af at jeg har lagt flere kommentarer hos dig... Lige siden jeg begyndte at blogge har jeg syntes at din var en af de aller fineste, og i starten da jeg bare var lille og ingen læsere havde andet end dig og losarinas mor, da var du rigtigt sød til at hjælpe mig igang med tekniske sager.. Du skriver helt fantastisk og det falder jeg for. Derfor har jeg også ofte kommenteret hos dig, er fast læser og har altid haft dig på min blogroll...
At du så vælger ikke at have mig på din blogroll fordi det er demokratisk overfor andre, det forstår jeg virkeligt ikke og det er jeg da egentligt ked af,nu du faktisk i virkeligheden synes at bloggen er fin, og da slet ikke eftersom opdaterings problematikken er noget flere andre oplever med andre blogs... Jeg havde langt foretrukket at du ikk havde mig på din blogroll fordi min blog ikk var din smag... Men måske den som jeg fik mailen af har misforstået noget, da hun og de "mange" talte om blogroll opdateringer og rundsave på albuerne.. måske hun i virkeligheden har misforstået hvad det handlede om... Så er sagen jo en anden kan man sige...
Og ja du taler tydeligt nok, og ja selvfølgeligt handler det kun om blogrolls og heldigvis for det... Dejligt at vide at du er med som læser her på bloggen også det er jeg faktisk rigtigt glad for, eftersom du har en af de blogs jeg altid selv tuner ind på...

kh til alle herfra...

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Lis Rylander Karlsson sagde ...

Jeg er helt med på det du skriver med HVORNÅR, HVORVIDT og HVORFOR du opdaterer. (Og jeg beklager altså at jeg ikke kan finde ud af at lave kursiv på bogstaverne, men istedet må lade dem stå der og råbe sådan. De prøver at være kursiv;))

Jeg har oplevet 'problemet' på mit eget julemarkedindlæg idag, der først kom frem på andre blogrolls nogle timer efter. Men det er lige dét, der er humlen for mig: Jeg kan ikke se problemet i, at et indlæg ikke er 110% In Real Time.

For mig at se, er der ingen prestige i at stå øverst på blogrolls. Klart, det giver en anden synlighed, men prestige? Nej, den tror jeg heller ikke på. af samme grund har jeg heller intet problem med at mine indlæg ikke opdateres pronto på alle kanaler. Hvis folk læser med på ens blog, så skal de nok komme forbi før eller siden og læse de sidste par nye indtastnnger, som Synne også skriver.

Og så kan jeg i øvrigt også snildt forstå, hvis nogen har fået kaffen galt i halsen, hvis de troede at nogen skulle have ondt i røven over, hvis man som blogger har lyst til at forfatter flere indlæg på samme dag. Men i det vi taler om her, drejer det sig jo ikke om flere forskellige indlæg på samme dag, men det samme indlæg, der opdateres flere gange. Der er en vigtig forskel som jeg kan læse, at flere ikke helt har fanget.

Og så kan jeg sgu godt forstå, hvis man synes 'nogen' går i små sko.

Men lad os nu holde os til emnet og ikke hvorvidt man er fast læser hos hinanden eller ej, hvilket jeg i øvrigt bestemt mener at være her. Du dukker jo op i mit betjeningspanel;)

Jeg kan sige med absolut sikkerhed at jeg kommenterer langt mindre end jeg har gjort tidligere og det skyldes simpelthen tidsmangel! Jeg ville elske at skrive kommentarer til det hele, men jeg har valgt at komme på flere blogbesøg og så i stedet kommentere, når jeg VIRKELIG har noget på hjerte (jeg råber stadig ikke). Med 3 børn, mand og forretning og en masse andet arbejde som jeg ikke fortæller om på bloggen er min computertid sparsom og jeg vil gerne vidt omkring i blogland på den korte tid. Giver det mening? det gør det i hvert fald for mig.

Det er en god debat, synes jeg. Jeg er glad for at vi kan debattere det uden at have hovedet under armen eller følelserne uden på tøjet.

Og så er jeg i øvrigt vild med billedet fra det forrige indlæg;)

Kh, Lis

Onkel Anne sagde ...

Lis jeg kan sagtens forstå hvad du mener med tiden til at kommentere. Det tror jeg i øvrigt vi alle kan... Det jeg reagerer på er faktisk ikke det med indlæg, for min tid er alligevel helt rundt på gulvet, som om jeg er i Kinas land tidsmæssigt i hver fald...
Anyway så tænker jeg mere på det med, at der er en slags regler for hvornår man er med i de kendtes klub - altså de kendte populære bloggeres klub. Tænk jeg har stadig ikke fanget, hvem der er hvad og hvorfor. Og jeg har heller ikke læst optagelseskriterierne for klubben. Mon det er lidt lige som de sekter også kaldet loger, hvor man egentligt ikke rigtig ved, hvem der er med og hvorfor :)

Og Rakel så har jeg faktisk tænkt på, at den mail du har fået omkring dette, er det mon fra én, du kender eller stoler på?

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej igen Lis-
når jeg nu selv opdaterer, så er det, som jeg skriver, lige når jeg har udgivet et nyt indlæg , hvor jeg gerne vil at indlægget skal figurere... Den aller vigtigste grund til at jeg gør det er, at det tidsrum jeg som oftest har til rådighed på computeren altid er om formiddagen, hvor mine indlæg som oftest udgives, og så opdaterer jeg gerne 7 gange i løbet af den time det tager for at mit indlæg kommer på.. Grunden til det er, at jeg først får kommentarer på mine indlæg når de ER figurerende rundt omkring, og jeg vil så rigtigt gerne kunne svare tilbage og "chatte" med folk, og det kan jeg ikke, hvis oplægget først figurerer efter jeg har forladt computeren den dag.. for mig er det altså ikke så vigtigt hvor mange der læser med, men at jeg har tid til at skrive med de som har lyst til at skrive hos mig, for det er nemlig også der jeg synes det er sjovt at blogge! herhjemme har vi aftale om at conputeren er slukket fra over middag og til sent om aftenen inden man går i seng, og det er en fin regel for os, men altså også en regel der betyder at jeg så ikke udgiver og besvarer indlæg... get the point?...
Den mail jeg har fået efterlod mig ingen tvivl om hvad hensigten var med at der blev "snakket" om mine opdateringer og at det jo i virkeligheden var "synd" for mig, at andre (du ved kendte og indflydelsesrige..!) bloggere ikke ville min blog!... men som sagt er det måske en som har misforstået det, da hun hørte snakken om det med rundsave på albuerne og at man derfor ikke ville min blog, at hun havde fanget det forkert og at det i virkeligheden ikke var sådan at de "mange" havde ment det, og at hun nu hun har hørt min forklaring ville ønske hun havde vidst det noget før, for så havde situationen jo været en anden...
I forhold til indlæg og hvor mange pr dag, så tror jeg ikke folk har fanget det forkert, men blot kommenteret på det jeg skriver i mit indlæg, at jeg har tænkt på hvad det gør og ikke gør at jeg poster op til 2-3 indlæg pr dag i perioder... det kan du selv læse nedenunder.. personligt elsker jeg når mine favorit blogs bliver opdateret, og jeg ønsker mig da gerne flere indlæg om dagen.. jeg savner fx også flere fra din side.. men blogliv er bare så absolt ik alt, og jeg forstår man har travlt og ik har tid til at kommentere hos alt og alle og lægge indlæg op, jeg har det helt på samme måde og i perioder har jeg slet ik tid og lyst til at blogge.. jeg forsøger at vise at jeg læser med, men man kan bare ik kommentere hele tiden.. istedet skriver jeg gerne med de som skriver hos mig, og tager derudover den tid jeg har til at skrive kommentarer.. jeg ved ik kan jeg uddybe mere... der er jo ik så meget der ik er sagt.. jeg er ked af at det skal være sådan her det er, specielt når man tænker på at jeg IKKE opdaterer mine indlæg hele dagen igennem, men blot lige efter jeg har lagt et indlæg på.. men det skal jeg så lade være med hvis jeg ikke skal blive set skævt til.. og så tænker jeg, så kan det da ik kun handle om min blogroll kan det ell... det håber jeg vitterligt, men forundres stadigt også...
men jeg er som sagt rigtigt glad for (el det tror jeg jeg er...), at du kun har valgt ikke at lade mig figurere på din blogrll af demokratiske grunde og ik fordi du ik kan li min blog...

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
bare WUNDERBAR sagde ...

Onkel anne-
I get the point.. ved hvad du mener.. kan jo ik helt svare dig på dit spørgsmål, uden at skabe store og yderligere kontroverser og rama skrig, men det du tænker er sikkert rigtigt, og jeg har jo selvfølgeligt også selv tænkt tanken... det mest kringlede svar til dato!... :)

Lis Rylander Karlsson sagde ...

se nu bare der! det giver mere og mere mening, jo mere, der bliver skrevet. Herhjemme har vi godt nok ingen regler om computertid. I hvert fald ikke nogen, der bliver overholdt! Men jeg forstår, hvad du siger. Jeg har ikke haft din nuværende blog på min rulle af tidligere nævnte årsager. Men syslerierbloggen havde jeg på indtil du begyndte at opdatere den hele dagen igennem. Men når nu du siger, at denne kun opdateres om formiddagen, så skal den da stå på min rulle også. Like it or not;)))

Jeg ved præcis, hvad du mener med at man tænker om folk bliver trætte af at man står der på sin lille ølkasse og råwer op. Men hey, så findes der bare så mange andre blogs de kan læse med på, hvis det generer dem. Jeg synes af samme grund det er fint du tager bladet fra munden og jeg elsker, når et indlæg ikke bare lægger op til rygklapperi, men at det faktisk er tilladt at være uenige, og alligevel opnå forståelse i kommentarfeltet.

Tak for god debat!


Kh, Lis

Lis Rylander Karlsson sagde ...

Og ps. Jeg tænker i øvrigt ikke på mig selv som 'en indflydelsesrig blogger', så bare for the record var det ikke derfor jeg responderede til at starte med, men simpelthen fordi det bare kaldte fra mit blækhus;)

Lis Rylander Karlsson sagde ...

Er der en blogklub? Jeg ses med mange bloggere og mon ikke vi alle indgår i forskellige netværk af bloggere, der på kryds og tværs overlapper hinanden og så er vi vel alle med i 'klubben'? Er ens kerne ikke bare en selv og så alle dem man i øvrigt driver mere end blogomgang med? Uden at det skal lyde lummert, altså!

Og mht. mailskriver, så synes jeg du bare skal ladde den ligge, Rakel. Alle får mails en gang imellem, hvor der står ting i man ikke helt forstår, hvad nytte man skulle have af, men ingen høster noget godt af at hænge ud eller hænges ud!

Kh, Lis

bare WUNDERBAR sagde ...

Godmorgen igen Lis..
Her i huset fungerer computer tids reglerne ret godt, det betyder nemlig at vi alle sammen har tid til kvali sammen, istedet for at man skiftes til at sidde foran skærmen.. det bliver overholdt, sådan for det meste ihvertfald.. Der er selvfølgeligt tidspunkter el situationer hvor den tændes alligevel, men for langt det meste overholdes det..

Mht blogklub, så ved jeg slet ikk om der er en, forskellige eller andet, og jeg har aldrig mødtes med en anden blogger i virkeligheden, så der kan jeg heller ikke snakke med.. Personligt, synes jeg det må være rigtigt rart og hyggeligt at mødes med andre bloggere, men det er selvsagt nok også der at der er fare for at der dannes blogklubber som du kalder det, eller at man kan få snakket om hvordan andre blogger osv.. og det er jo både på godt og ondt, men i virkeligheden jo nok bare en afspejlning af hvordan samfundet også ellers er skruet sammen.. I denne her blogverden er det så kun det skrevne og det billedelige der hersker (ihvertfald så længe man kun kender hinanden i cyberspace) og der danner man jo meninger udfra hvad man læser og ser, og som bekendt kan det skrevne jo så absolut ofte også mistolkes og misforståes og derfor skal man jo ofte træde så forbandet varsomt..
Men nu har jeg jo så forhåbentligt fået den misforståelse og antagelse om mig og hvordan jeg blogger ud af verden ved at få den bragt på banen, og jeg er da også rigtigt glad for at høre din mening her... :) Så tusinde tak fordi du ville give dit besyv med.. Hav derudover en rigtigt go dag.. Vi blogges ved... :)

Onkel Anne sagde ...

Rakel laver du en opsummering igen af alle indlæggene? (HIHIIIHHIHIHI)

Lis du er bare en stjerne, så måske vi skulle danne en stjerneklub? ;)

Bodil sagde ...

Hold da op... Er helt paf og mundlam...
Men ved du hvad, Rakel...
Du styrer for vildt, og din blog er sjov, og hyggelig. Genial og kreativ. 800 læsere er da bevis på at du har fat i den lange ende. Gi´den gas!!!:o)

janet sagde ...

Jeg har da tit tænkt på, hvad der gør en blog god...Og som med alt andet, er det fedest når det gør noget ved mig...Altså IKKE når alt er fint og flot, det må det da gerne være, men jeg er mere interesseret i indholdet...Og så er det fedt når nogen tager bladet for munden og tør starte en debat..Det der laaange lyyyyserøde himmel-helvede hvor alt matcher, er oftest uden de store følelser, bare en blød mellemvarer...

Ja, altså det jeg vil frem til er, at det er sejt at ligge svesken på disken...Endelig er der nogen meninger og holdninger, og det klæder blogland SÅ meget..For når vi bliver rørt af noget, kan vi mærke, at vi er... Denne uges præmie må i denne uge gå til alle dem med en mening...

Lis Rylander Karlsson sagde ...

Jeg er altid frisk på en debat om blogging:)

Og ja da! Vi blogges helt sikkert ved!

KRAM
Lis