onsdag den 29. september 2010

GAIAs Outsiderkunst...


Se lige den her farverige og labre lysestage... Jeg er helt faldet for den... Hver dag står den tændt på vores stuebord under alle måltider... Den har allerede en historie selvom den er HELT spritny....!

I Randers ligger museet Gaia- Museum Outsiderart... Museet er et fint sted der beskæftiger 40 voksne medarbejdere med særlige behov.. På Gaia Museum hersker den spontane, skæve outsider kunst- fuld af farver, liv og historier om at være anderledes.. Outsiderkunsten skabes af mennesker med psykiske sygdomme eller afvigelser...

Lysestagen her er Museets symbol, et værk som skal indeholde museets sjæl... Den hedder Molekylestagen og er designet af kunsthåndværkeren Mitten Ferrer...  Jeg synes faktisk, at det er meget godt fanget.. Farverne, sammensatheden, forskelligheden i hvilke farver stagerne får... Du kan jo selv læse lidt om stagerne her...

Stagerne kan allerede købes i en del ret tjekkede butikker og har på den måde allerede skabt sig et navn og en historie, på trods af at de er så nye, som de trods alt er... Jeg er ihvertfald helt vild med min, som jeg har fået af en rigtigt dejlig veninde... Måske du skulle undersøge om stagerne kan købes i din lokale yndlingsbutik, ellers trænger de måske til et lille hint....?

GAIA Museum har et motto...

Ingen kan alt                 Alle kan noget                  Sammen kan vi det hele!

39 kommentarer:

Anne sagde ...

Det er da bare den fineste finurlige lysestage! Den måtte også gerne finde hjem til mig;)Den minder lidt om de røde svenske julestager.

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
Ja det gør den egentligt.. sjovt det havde jeg ik engang tænkt på, men det er da udfra samme koncept.. Jeg er helt vild med de mange farver, og jeg synes det er en dejlig ide med sådan et museum, og mange af dem laver bare rigtigt fine sager og virkeligt flot kunst.. Og stagen her ligger i et nogenlunde prisleje, mener det er mellem 99-150 kr.. Den kan ihvertfald fåes i Tine Lund i Viborg.. :))

Anne sagde ...

Ja, ideen bagved er nemlig super god. Jeg må se om jeg ikke kan finde en stage (eller to...)!

bare WUNDERBAR sagde ...

Nej der er jo mange forskellige.. 10 har jeg talt mig frem til... så måske du sku ha 10?? :))
Kan se de også sælger/har solgt via deres web, så måske man bare kan ringe og bestille ved dem...Ellers kan man måske bestille hos Tine Lund ved at ringe til dem...

Anne sagde ...

Ha ha, ja det kunne da være festligt at have 10;)

Julia Hausfrau sagde ...

Skøn stage! Og endnu skønne motto :)

Barbros lille atelier sagde ...

Den var knallfin! Skjønner godt at den har blitt en favoritt:-) Likte både formen og fargekombinasjonene.

Ha en fin dag!

Klem

Kristin sagde ...

Det er de skønneste strager! Lækre farver. Min kusine har et par stykker af dem og jeg sukker over dem hver gang jeg er på besøg. Når de nu laves så tæt på mig, så burde jeg jo.... Købe en:-)

Go dag

mette b sagde ...

Jeg har set dem hos Tine Lund et par gange, de er skønne. Jeg må vist lige se museet der. Mottoet er da i al fald stort!

Malene sagde ...

Ej, hvor er den fin...og så er det jo fantastisk at have veninder, som kender én så godt, at de lige rammer plet:)

Malene sagde ...

Og ideen bag Outsiderart er da helt genial...der burde eksistere mange flere af sådanne steder!

Junette sagde ...

Sikke en dejlig historie!
Hvor er det godt at der nogen som formår at se muligheder for skæve eksistenser.

Lysestagerne er knaldfine.

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
ja ik.. der er jo mange højtider og anledninger til stearinlys.. ;)

Julia-
Lige nøjagtigt.. ik nok med at de er skønne, så er der faktisk en tanke bag.. :)

Barbros-
Ja den er egentligt ret enkel i sin form, og farverne gør den bare rigtigt lækker at se på.. godt humør stagen.. ;)

Kristin-
Nogengange går noget bare op for en, at man burde, måtte, gøre, købe!?.. og ja det burde du da. og kigge ind på museet også.. :) Det vil jeg også en dag.. :)

Mette b-
Det er en rigtigt skøn tanke og et dejligt motto, og mottoet gælder sådan set for alle folk, ligegyldigt om man har det svært el bare er helt "alm" (hvem det så lige er der er det..? )...

Malene-
Det er en rigtigt fantastisk ide, og mange af tingene er faktisk virkeligt virkeligt fine... :)
Og ja dejlig veninde, men hun rammer plet, fordi hun selv har hang til akkurat de samme ting.. Det er faktisk en fra min nye mødregrp. vi klikkede bare, og det er meget mærkeligt at komme hjem til en, hvor man har SÅ mange af de samme ting stående.. :)

Junette-
Lige nøjagtigt.. muligheder istedet for begrænsnigner.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Nå ja, og så synes jeg faktisk det er et ret fedt begreb el ord om man vil... Outsiderart... :)

Kristin sagde ...

Besøge ja! Jeg har lige tjekket deres åbningstider. Tror det passer med en bytur i morgen:-)

Lise C sagde ...

WOW hvor er den fed!!!
Sådan en kunne jeg godt tænke mig.
Det er lidt mærkeligt, for jeg har boet i Randers i 5 år nu og jeg har altid tænkt over hvad Gaia det var. Det ved jeg så nu. Måske man skulle svinge omkring og kigge i deres butik.
Tak for info!
Kh Lise

bare WUNDERBAR sagde ...

Kristin-
Det lyder som en bytur jeg godt ville have været med på, hvis jeg boede i Randers.. ;) Du må melde tilbage om det var godt.. :) Ville egentligt ha taget billede af nogle postkort, som jeg har derfra også, og som er rigtigt rigtigt fine, men kameraet gik tør for batt, og så måtte i "nøjes" med stagen.. :)

Lise C-
Ja det er altså underligt, at det som ligger lige om hjørnet det ser man sjældent, og synes égentligt ik er noget særligt, men det som ligger langt væk, DET er fantastisk.. Det har vi tit talt om, det med at man gerne køre lagnt for noget man måske egentligt selv har udenfor døren.. Og omvendt, at andre kører langt for at besøge lige netop det der ligger rundt om vores hjørne..

Darling L sagde ...

Fantastisk fin stage - og fantastisk historie den fortæller!

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja og den findes i 10 farver.. jeg er nok pastel pigen jo.. :)))

Iben sagde ...

Den er bare superskøn og det løfter den jo bare endnu mere når der ligger nogle tanker og holdninger bag.

Gaia er et superfedt projekt. Vi plejer at besøge deres årlige udstilling og jeg har flere gange ærgret mig over at være kommet for sent til at få fingrene i nogle af de fantastiske malerier.

Outsiderart! Ja det er da et begreb der rykker. Skøn stage og endnu skønnere motto (:

Kram Iben

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Iben..
Dejligt med en tilbagemelding fra en som har været der "live"... blir mere og mere overbevist om at jeg må have hevet familien med på tur til randers.. Er det et bestemt tidspunkt den årlige udstilling mon? :)

Henny sagde ...

Jeg har længe gået og tænkt over en undskyldning for at købe et par stykker af disse. Endnu har ejg ikke fundet den. Men den skal nok komme... :-)
Jeg synes nemlig også de er kanon søde. Og ved lige hvor jeg kan købe dem her i byen.

bare WUNDERBAR sagde ...

Åh ja der er vist noget med at de fåes hos Houmøllers også.. tror faktisk at min er købt der?!.. Undskyldningen må være den fine tanke bag, og at du ik kan leve uden.. ;)

Kristin sagde ...

Det kunne da have været hyggeligt hvis du gjorde det:-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja egentligt... :))
Har desværre en hækleaftale imorgen, og en oprydningsdate med mig selv derudover, men er ret sikker på jeg må forbi en dag.. ville også gerne have været til det BY&MY lagersalg, men der var vi inviteret til fødselsdag.. :)

Marit sagde ...

Flott motto og veldig bra konsept.

janet sagde ...

Ja Gaia er det mest fantastiske, har i set deres fuglehuse...Og så som et suplement til Gaia, har de et krealager der hedder Remida...Tjek det ud, jeg slæber hjem af lækkert tegne-papir i A5-størrelse i alle patel-farver, neonfarvet klisterpapir, dimser der kan bruges til alt muligt, papæsker ja kun fantasien sætter sine grænser og det er helt sikkert en tur til Randers værd...En af dagene må jeg vist hellere lave et indlæg...

Karen Klarbæk sagde ...

Der skal jeg da bare forbi hurtigt muligt.Tak for tippet.
Der var en der fortalte om stedet da der var blogtræf på himmelbjerget, men jeg har ikke nået at tjekke det ud.
Afsted afsted...

Karen

bare WUNDERBAR sagde ...

Mathildes skatter-
Lige præcist ;)

Janet-
Ej det lyder spændende.. ligger det krea lager samme sted som museet el? :) Jeg har ik set andet end stagerne og så de postkort jeg har derfra, så det er rigtigt fint at få mere at høre.. :)

Karen-
Ja sådan har jeg det også.. afsted må vi da..! Gad vide om sådan en butik som T.I.N.G ikke også kunne have stagerne, ellers var det da ihvertfald et sted man kunne lægge et hint ind, for det matcher hvis meget godt deres øvrige sortiment.. :)

Anonym sagde ...

Gaia Museet har også en rigtig hyggelig café med god mad til billige priser og god plads til mødregruppen!
Lige nu er der vist en udstilling med outsider-dukker og den hedder: Barbie ka' ikke li' rivaler! Skønt sted med et fantastisk motto!
Mange hilsner fra Randers
Sonja

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Hvor er den bare SØD den lysestage! Lækre farver og en dejlig "historie" den har - den falder lige i min smag... Den må da vist på ønskesedlen til fødselsdag/jul :)

Tak for sidst - det var bare super hyggeligt!!! Jeg glæder mig til næste gang og er spændt på at se hvordan det færdige resultat af huen blev :)

Kristin sagde ...

Har været der i dag! Der er så hyggeligt. Vil du sende mig en mail - vil gerne sende dig et billede.

kh

bare WUNDERBAR sagde ...

Sonja-
Det lyder som en spændende udstilling.. jeg må altså derhen en dag.. :)) Og cafe og billig go mad, det kommer lige i min pluspoint bog... :)))

Tina-
Selv tak for sidst.. Det var vildt vildt hyggeligt.. carl emil kan sagtens passe den nye hus.. den anden fik villads.. ;) Finder lige ud af med dagen i næste uge.. glemte helt med hensyn til stoffet, men glæder mig til at se hvad du har fået fat i.. hvad skal vi mon lave næste gang?:)

Kristin-
Ej hvor fint og spændende med mail, jeg sender dig lige en.. :)

NØ´s Roderier sagde ...

Fantastiske stager.... og tak for link, dem vil jeg straks se om jeg kan forhandle i min biks!

MollyMy sagde ...

Jeg er også faldet for den stage. Skønne farver og lækker form. Vil også gerne anbefale Gaia museet, som helt sikkert er et besøg værd hvis man kommer til Randers.

bare WUNDERBAR sagde ...

Frk NØ-
De vil også bare lige akkurat passe ind i din fine lille biks! Super at du gerne vil forhandle dem.. De er altså virkeligt søde, fine, skæve og anderledes.. :)

MollyMy-
Jeg tror bestemt vi må en tur derhen, det lyder virkeligt fint.. :))

janet sagde ...

Remida ligger i toppen af Gaias bygning, og man kan bare gå derind, hvis altså man husker at skrive hvad man tager med derfra. *På Randers lilleskole bruger vi det rigtigt meget, og vi gør meget ud af at fortaælle børnene, at de kun skal tage det de skal bruge..Ikke destro mindre ender det altid med at vi skriver "lidt af hvert";O)

unikarina sagde ...

Jeg arbejder lige ved siden af Gaia museet - og NU skal jeg altså forbi

Marolle sagde ...

dejligt koncept og den lysestage er vildt sød :)