mandag den 29. november 2010

DIY- Sy dine egne skønne billedrammer...

Det er faktisk ret nemt at lave sine egne billedrammer af stofrester....

Alt du skal bruge er-
Stof, bånd, vliseline og en plasticlomme.

-Du klipper 2 stykker stof.... Bagsiden lidt større end forsiden... Du bestemmer helt selv hvad størrelse!

- Så klipper du vliseline ud i str. der passer til de to stofstykker, hvorefter du stryger det på... Vliselinen er for at stive stoffet af, så det bliver mere fast.. Hvis du vil lave en stor ramme kan det måske blive nødvendigt at stryge to stykker på hver...

- SÅ skal der syes!... Du lægger de to stykekr stof sammen, og i takt med at du kommer rundt bøjer du bagstykket indover, så det kommer til at danne en kant.. Hjørnerne bøjer du efterhånden som du kommer til dem, lidt som en bog...
Jeg har valgt grønne helt tætte zig zag sting... Det gør ikke noget at rammen bliver lidt skæv og rå, det er sådan en herlig del af konceptet....!

- Nu klipper du et stykke bånd i passende længde og syer det på bagpå... Sy så det passer med den zig zag bane du allerede har lavet...!

- Så skal du klippe et stykke plasticlomme (husk at købe de klare...!) i den str. du gerne vil have billedet skal være i... Den zig zagger du på i siderne og forneden af plasticet... Kanten foroven lader du stå åben, så du altid kan skifte billederne... Du kan godt nøjes med en lille lomme i midten fx og så pynte rammen med knapper, perler, hæklede blomster el. andet....

Jeg manglede en plasticlomme og de havde ikke nogen i butikken.. I det her snevejr kører jeg ikke så langt omkring hvis det kan undgåes, så istedet har jeg bare printet et billede ud i sort hvid og sat det på med knappenåle... I kan sikkert forestille jer hvordan med lommen alligevel..

Alternativt kan du også lade være at sy lommen på og istedet applikere el brodere på det.. Lave navneskilte til børneværelset, el måske et toilet skilt til døren....

Det er ihvertfald sjovt at lege med og dejligt at få brugt rester... Min ramme bliver en af gaverne i pakkekalenderen, men du kunne jo også lave nogen til julegave måske.....

Go fornøjelse.....

25 kommentarer:

Loppe-shoppe sagde ...

Tak igen, det er en fornøjelse at du deler med os! - Og med så fine ting.

Helle.

Johanne Brekkevold sagde ...

Den var virkelig herlig, et skikkelig gulltips:)

Takk!

bare WUNDERBAR sagde ...

Loppe shoppe-
godt du kan bruge dem.. har forresten tydet at det alligevel er eslau der står under min vase.. bare lidt udtværret.. :))

Johanne-
De er rigtigt sjove at lave og nemme.. .) Godt du kan bruge det.. :)

Darling L sagde ...

Hvor er det bare en god idé - det ser da så fint ud! Jeg tror jeg vil lave sådan nogle til børneværelserne. Tak for tip :-)

monikats kreative blog sagde ...

Godt fundet på, det ser rigtig sødt ud.
Kh
Monika

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Det var så lidt.. carl emil har også en på værelset.. det er jo ret fint det med at rammerne heller ik kan gå i stk el falde ned i hovedet på ungerne el noget.. :) De er søde at hænge over sengen.. el som dørskilt med navn og et mindre billede.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Monika-
Det er egentligt fordi jeg har flere af dem som rice har lavet, og så har jeg abre haft lyst til selv at lave i stof, men synes det var for kompliceret at gøre rice´s efter.. men de her var nemme... :)

mette b sagde ...

Hvor er den fin og en dejlig idé :)

Fru Olsen sagde ...

Sikke en sjov, kreativ og personlig idé. De skal nok vække glæde hos modtagerne.

SiriR sagde ...

Genialt!! Du er bare fuld af gode ideer:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Jeg tror også modtagerne vil blive glade for rammerne.. Jeg har tænkt lidt på at vores store pige godt kunne hjælpe med at vælge ramme og sy og så lave en til bedsteforældrene med billede af ugnerne.. det tror jeg de vil blive glade for.. :)

Malene sagde ...

Mega sød ide.

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Godt du kan bruge den.. den er vildt let at gå til.. Og så er der jo bare uanede muligheder for at variere udtrykket.. :)

Unknown sagde ...

Fantastisk ide!
Skønt og enkelt så selv de yngste kan være med.

Kh laura

bare WUNDERBAR sagde ...

Laura-
Lige nøjagtigt... og det ser altså ret fint med en væg med flere på børneværelset, i forskellige farver og mønstre og forskellige str.. :)
Tillykke med din sushi i vi forældre.. Så den med det samme jeg slog op på siden, og råbte, "det da busters mors!!..." min mand: "hvad??!" Mig: "Hende med hot doggen...!"...??? ;))

Marina sagde ...

Det er en super god ide, må jeg tage den med i det nye tema om hjemmelavede gaver?

Din DIY om den runde pude man kunne sy uden symaskine er iøvrigt meget savnet. Der er flere der har skrevet og spurt efter dig og efter et link der virker. Nu kan jeg jo heldigvis fortælle hvor du er men jeg kan ikke henvise til dit oprindelige indlæg.

Annchen sagde ...

Skønne ting du (igen) tryller frem.. Virkelig en god idé..:)
Den må på listen over projekter, der meget gerne vil laves inden jul:)
Nyd aftenen..
KH Anne

Malene sagde ...

Ej, hvor er den fin. Ideen blir skrevet på den lange to-do-liste med det samme:)

Anonym sagde ...

Elsker når der lige er en vejledning med... de er nemlig rigtig søde og gode til at få brugt nogle "dumme" stofrester... så dem må jeg lige prøve ☺

KirstenK sagde ...

Tak for dejlig inspiration!

Unknown sagde ...

Skøn ide !

Alice Schmidt sagde ...

Sikke en god ide - gid jeg havde en symaskine.

... sagde ...

elsker alle de fine ting du laver :)

Julia Runge sagde ...

Sikke en fin idé! Er vild med din stofsammensætning her! Kan du huske hvor det blå stof er fra? :o)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Julia..
Mener at stoffet er en lille rest jeg købte i en lokal stofbutik.. Tror det er sådan noget patchwork stof, som der findes rigtigt meget kikset af, men som, hvis man kigger en ekstra gang, indimellem kan gemme på lidt godt.. :)