tirsdag den 9. november 2010

Ej blot til lyst...


Altså... lidt lommefilosofi og tanker kommer her....! Det der "ej blot til lyst"... det var det første der faldt mig ind... at sådan har jeg det med bloggen lige nu...! Men problemet er, at jeg helst bare vil have den her blog kun til lyst, til når JEG gider, når JEG ikke kan lade være...
Men nu er det sådan at jeg har lovet jer 24 gaveideer, en hver dag, og pludseligt er min blog for mig forvandlet til en SKAL ting, istedet for en jeg har LYST til ting...
SÅ.... altså nu tror jeg jeg har taget en beslutning om at jeg lægger pakkekalender indlæggene ind når jeg har LYST... Dvs at der ik nødvendigvis kommer et om dagen, men måske kommer der flere i samme indlæg på et tidspunkt...
Kan mærke indlæggene bliver halvhjertede og ikke så fine, som de bliver, når det er noget, jeg ikke kan lade være med at lave....
Det er vel det der med at blogge fra hjertet.. og jeg synes ærligt talt, at det der blogge hver dag, med et forudbestemt indlæg, som SKAL figurere, dræber min motivation og krea/indlægs lyst markant....
SÅ håber I forstår, (måske I allerede havde opdaget, at mine pakkekalender indlæg var halvhjertede som det skred frem, og at vi endda kun siger dag 9??! Jeg har en sjov fornemmelse af at det skinner igennem.. halvhjertede anvisninger og halvhjertede billeder.....)
Bær over med mig ik......

PS: Jeg har i sidebaren lavet et link, hvor du kan klikke for at gå til pakkekalender ideerne, på den måde kan du altid følge dem, selvom de ikke kommer synkront hver dag...

Nu vil jeg så lige gøre et el andet jeg har LYST til...!...

36 kommentarer:

Mattisberget sagde ...

Bra beslut! Måsten tar död på kreativiteten - fram för mer lust åt folket!!!

bare WUNDERBAR sagde ...

Mattisberget-
Lige nøjagtigt, det er jeg også kommet frem til.. og det som folket får igen er heller ikke halvt så godt, som hvis jeg laver det fordi jeg har lyst og ikke kan lade være.. :))
Tak for din kommentar... ;)

Katharina sagde ...

Jeg forstår dig! Da du annoncerede din ide, tænkte jeg også straks; wauv - mon hun har alle ideerne forberedt på forhånd? - ellers ville jeg personligt gå ned på det... Jeg vil uanset frekvens glæde mig til flere ideer!
- Katharina

Sofie Legarth sagde ...

Helt Fair! har også den indstilling at min blog KUN skal være når jeg har lyst, og at det er helt ok at man i perioder kun er den der "læser"

bare WUNDERBAR sagde ...

Katharina-
Jeg har faktisk alle ideerne lavet på forhånd, for jeg skulle jo lave dem i artiklen til Boligliv, men man skulle jo kun bruge et enkelt billede af hver der, og det er slet ikke så udførligt som når det er til bloggen, og detbetyder at jeg skal forberede mere til hver gang førend jeg selv er tilfreds (og jeg er jo nok min egen største kritiker) + jeg skal jo have tid til at sætte indlæggene op.. samtidigt føler jeg slet ik der er plads til alle de andre indæg som jeg har LYST til at lave... :)

Sofie-
Ja for jeg blogger jo ik fordi det er business el noget, så det skal jo blot være rent til lyst, ellers er det jo ikke sjovt længere.. Den erfaring har jeg gjort 1000 gange før, men jeg lærer åbenbart aldrig helt af det.. :))

SiriR sagde ...

Det lyder som en smart afgørelse! For bloggingen skal da være lystbetonet:)

Malene sagde ...

Det er fuldt forståeligt, at du har det sådan!! Det skal nemlig være lysten der driver værket og det vil hverken være godt for dig eller os, hvis din krea-skabe-blogge lyst forsvandt:) Jeg synes ikke indlæggene var halvhjertede (men forventende heller ikke, at de var vildt detaljerede eller omfattende). Dog skal DU jo have det godt med dét du udgiver og følelsen af 'sur pligt og halvhjertede indlæg' er ikke tilfredsstillende.
Glæder mig til at blive inspireret, når DU igen føler for det!

Kh. Malene

Anne sagde ...

At blogge skal nemlig være, fordi man synes, at der er sjovt og ikke en pligt! Så jeg forstår dig 100% :)

Jesper Pedersen sagde ...

God idé, nu er der jo også lagt ud til en go' uge.
Du kan jo se sådan på det, Rakel, at for hver gaveidé du lægger ud har du lidt mere tid at løbe på til den næste... pludselig er du færdig:)

Anne sagde ...

Ja, altså det er jo allerede blevet sagt, men er helt enig i, at det skal være for lystens skyld at man blogger. Ellers bliver det som du siger halvhjertet og som modtager en anelse mere kedeligt at læse.

Så synes helt klart at du skal gøre som du føler for :) Så bliver alle vist mest glade!

Kh Anne

KrudtuglensMor sagde ...

Jeg synes absolut det er en klog beslutning... Jeg har også lyst til at lave give away-pakkekalender... meeeen det hænger altså bare ikke sammen med vores hverdag pt. Og med børn i huset er der jo i forvejen knald på :) Jeg elsker din indlæg og har ikke kunnet se at du var ved at køre lidt træt i dem med gaveideerne. Så stor ros til at du selv har mærket efter :)

Anonym sagde ...

Haha her sitter jeg og leser uten briller på :) For jeg kikket på bildet og tenkte "hjemmelagde kjærligheter på pinne i julekalenderen, kult!" Så leste jeg stykket, og kikket på bildet en gang til, det var jo knappenåler:D Jeg heier på deg ;) Man skal da kose seg :)

Camsen sagde ...

Kan sagtens følge dig, og heldigvis er der jo nogle dage endnu til december. Elsker det billede du har på ;)

Maiken sagde ...

Blog du endelig det du har lyst til, og når du har lyst! :o)

Jeg nyder at følge kalendergave idéerne, da jeg helt inspireret af dig har lavet en aftale med en kreaveninde, men dine guldkorn venter jeg gerne på - og også hvis de er samlet flere idéer i ét indlæg. Dit projekt var også meget ambitiøst, så jeg kan godt forstå du nedsætter ambitionerne. Det skal jo gerne være drevet af energi og lysten... :o)

Brilleting sagde ...

SÅDAN!!! Hatten af for den beslutning! Man blogger vel for sin egen skyld i den sidste ende!!
Ha' en superfantastisk aften!
Kh. Jane

Darling L sagde ...

Helt forståeligt Rakel. Absolut!
Jeg må indrømme at jeg i din kalender faktisk mest har kigget billeder, og heller ikke kommenteret særlig meget. Nu ved jeg så ikke om det har været min egen travlhed eller om jeg har fornemmet det halvhjertede? Måske en kombination?

Men altså. Jeg synes det er fint du har taget en beslutning om at gøre det når du har lyst! Det er jo som bekendt lysten der driver værket, og personligt ville jeg også køre træt i det, hvis jeg SKULLE blogge hver dag - om et forudbestemt indlæg..

Kh Louise

Belinda sagde ...

Det synes jeg er en rigtig god idé!
Jeg skriver også nogle gange flere gange om dagen og andre gange med flere dages mellemrum - det skal for mig være "af lyst" og ikke "af pligt"

F R K. E V I G G L A D sagde ...

Kan sagtens forstå dig.. for det tager nemlig tid at sætte et indlæg op og som udstråler det man gerne vil fremvise.. så det netop IKKE bliver halvhjertet. Lige for tiden er jeg nok også mest på "læsefronten" som Sofie nævner..

Pia sagde ...

God fornuftig idé - det der pres noget gider vi ikke. Tænkte faktisk også det var ambitiøst men hvis nogen ku tja så var det nok dig :-D & du gør det jo - med mindre frekvens :-D

Anne sagde ...

Du skal lave lige præcis alle de mange eller få indlæg, som du har lyst til og som giver mening for dig!

Ellers mister bloggen sin glans og sit liv, bliver mekanisk og intetsigende, og det er da der ingen, der har glæde af...

Måske vi ind imellem fristes til at yde "over evne", fordi at det kan føles som om, at der er kamp om læserne.
Men jeg er helt sikker på, at det der holder folk fast er kvalitet og personligt udtryk frem for indlæg en masse, som alligevel ikke efterlader særlige indtryk.

Bloggen er din, du bestemmer :-)

Fru Olsen sagde ...

HØRT!

:-)

Unknown sagde ...

God beslutning :-)

Pafrika Og Belkini sagde ...

Jeg støtter lyst-prinsippet. Og skryter samtidig av duftposen din under, så lurt! En sånn vil jeg sy. Snart... ;)

Fin dag til deg!

Bournonville sagde ...

Lysten til at dele skal aldrig blive til SKAL dele, og lige meget hvad. så skal man først og fremmest tænke på sine egne behov.

Kh Sara

Anne sagde ...

Nå for den da!
Jeg smed en kommentar her i aftes - troede jeg da, gad vide hvor den er endt...

Jeg skrev vist noget i retning af, at vi alle kan falde i den gryde, der bobler af lysten til at sprede idéer, tiltrække læsere og gøre sig synlig i blogland.

Der er ikke meget ved at ligge og koge i den suppedas, det ender med kedelige, intetsigende blogindlæg uden alt for meget dybde og kvali, og så ender det vel med at ha' den modsatte effekt af det ønskede...

Blog af lyst og glæde, Rakel, lige præcis når du har noget på hjertet, stort eller småt.
Skriv om det, der giver mening for dig, på din måde og del med os andre, de dage hvor du har lyst til det.

Det tænker jeg holder på den lange bane!

Ha en dejlig onsdag...

Darling L sagde ...

Hej Rakel,
Så lige inde hos Anne, Apfelstrudel, at du søgte det fine fuglemønster. Jeg kunne straks huske hvor jeg havde gemt linket - så det har du lige her :-)

http://www.spoolsewing.com/blog/wp-content/uploads/2008/06/birdpattern1-1.pdf

Kh Louise

an-magritt sagde ...

Kjære deg!

Jeg har lest i din blogg, og jeg kjenner allerede at jeg elsker bloggen din! Takk for alle gode ideer! Og bildene er så vakre. Jeg skal legge deg til listen min.

Ha en fin dag!!


Hilsen en nyfødt blogger.
An-Magritt

Synne Justesen sagde ...

Jeg kender det SÅ godt Rakel.

Ambitionerne løber af med mig.
Jeg skal skrive og opdatere hele tiden. Men lige som dig så er der dage hvor jeg har lyst til at lave 3 indlæg på en dag, og andre hvor jeg egentlig ike har noget særligt at sige. Så tror jeg kunsten er at lære at tie stille.

De perioder hvor jeg får jeg skrevet noget som egentlig mere en fyld end indhold der får jeg heller ikke så meget feedback.
Vores læsere kan mærke når det er ægte.

Jeg vil hellere læse et indlæg om ugen der er godt, end 7 der er halvhjertede.

Mvh,
Synne

Tine sagde ...

god beslutning!! godt gået. det er nødt til og være sjovt! Og jeg er en af dem der sætter pris på dine pakkekalender tips. så tak for dem. ser frem til flere - når DU vil det :-)

Marina sagde ...

Jeg synes det er en fin måde at gøre det på Rakel. Det første år jeg bloggede lagde jeg ud med at ville leverer 24 helt nye juleideer og det vel at mærke uden at have planlagt noget som helst på forhånd. Det var lige ved at knække nakken på mig og jeg måtte opgive ambitionen midt i december.

Af samme grund dør Faldera nu og temaerne rykker over på Badut.
Jeg sidder netop og laver linkene nu og det er altså bare arbejde, selvom der er mange fine ideer at glæde sig over. Jeg kan iøvrigt se at din pakkekalender kommer på den 17/11 (fordi jeg har ét indlæg om dagen så Badut ikke bliver helt invaderet. De fleste indlæg flytter jeg bare fra Faldera, men der er jo også udvalgte nye ideer imellem).

Pas på dig selv søde. Vi vil ikke undværre dig og din glæde ved at blogge.

Anonym sagde ...

Så rett du gjør, det skal jo først og fremst være noe en har LYST til, og fordi en har noe en vil melde, fortelle eller dele... Men uansett, det er nok du selv som er din største kritiker, for jeg har kost meg med hvert eneste fargerike og idèrike innlegg om pakkekalender, og har ikke oppfattet de som halvhjertede :)

Marit

bare WUNDERBAR sagde ...

Tusinde tak for alle jeres søde ord og tilkendegivelser.. Kan forstå at flere af jer har oplevet lidt det samme.. Idag holder jeg ldit blogfri, mon ik lysten snart kommer igen... :))
Hav en dejlig dag derude.... :)

Kiiromi sagde ...

Håller med dig till fullo, och känner igen mig. Bra beslut!

/Mia :)

bybjor sagde ...

Hey,
I have the same Rice heart pin's.
They are so sweet. Now I want to make the pin cushion from the book of Lis Paludan ( see picture on my blog).
I received the heart pin's of the lady's of Rice Netherlands. The girls who manage the brand here in the Netherlands took some crochet-lessons in my home and gave me all kinds of sweet Rice products.
Good luck with your blog and work.
Greetings,
Bjør

Liefgeval sagde ...

Do you have a flickr account?
your pictures are so pretty :)!
Nikki

KirstenK sagde ...

Bloggeri bliver somalt andet man skaber,bedst når lysten er til stede,så en god beslutning for alle!