torsdag den 16. juni 2011

Dagens buket... (og en ny farve?)
...er de fine hyldeblomster vi plukkede ved stien, da vi cyklede hjem fra købmanden idag... De står der og dufter helt fantastisk af sommer og hyld... Og det er faktisk først et par år siden, at jeg lærte at drikke hyldeblomst saft... Troede faktisk ikke at jeg kunne li´det, indtil min naboveninde kom og serverede sin hjemmelavede, SÅ var jeg solgt..! Jeg har stadig til gode at prøve at lave noget selv, men jeg drikker med glæde hendes... 
Idag er det vel nærmest også helt utjekket, hvis ikke man digger den blomstersaft....!?
Godt jeg fik det lært!...

Da jeg så kom hjem med mine hyldeblomster, da opdagede jeg en ny farve... Hyldeblomst gul...! Sådan sart gul blandet med lidt råhvid tilsat et meget lille stænk af grønligt skær.... Det er hyldeblomst gul, og lige præcist den farve som mit nye porcelænsgreb fra Anne Black har... En sjov opdagelse... Gad vide om hun var klar over, at grebet blev lige netop det... Hyldeblomstgul...? 

15 kommentarer:

Mia sagde ...

Hej Rakel
Jeg har gerne ville lave hjemmelavet hyldeblomstsaft de sidste to somre og nu har jeg fået gjort det...det er vildt nemt.men kender endnu ikke udfaldet, da det skal trække 4 dage i køleskabet...
Ungerne var med til at samle hyldeblomstskærmene og syntes det var hyggeligt.
KH Mia

Marianne sagde ...

Flot - siger jeg bare

Unknown sagde ...

Ej det var da godt set, er også helt solgt i den farve. hylden dufter også så skøndt.

Maria sagde ...

Sikke en god idé.

Sjovt som de blomster man tager for givet som ukrudt, vejside blomster og hyldeblomster egentlig er utrolig smukke.

Jeg vil tyvstjæle din idé imorgen, da den eneste blomst vi har i gården er naboens hyldetræ der hænger ind over hegnet :)

Ps. når du får tid så kig ind på min nye blog :)

Maj♥ sagde ...

Hyldeblomster er fantastiske på alle måder - duft, form og farve;)
Fine billeder!

Unknown sagde ...

Jeg er også vild med hyldebærblomster og saften. Prøvede sidste år at lave hyldeblomst-snaps, men det var ikke nogen succes desværre. Jeg tror jeg holder mig til saften i stedet for. Hernede i Holland køber jeg den altid hos Ikea. Jeg har ikke fundet den andre steder, men den er vild skøn på en varm sommerdag.

Onkel Anne sagde ...

Tag patent på navnet :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Mia-
Det var altså også en af de nemme ting man burde gøre.. Jeg ved min naboveninde plejer at fryse sit, så vi får det ofte hele året, det er ret lækkert.. Skønt at lave noget med ungerne også.. :) Lad mig vide om den blev go.. ;)

by Marianne-
ja så enkelt egentligt.. :)

ævlebævle-
ja det var ret sjovt at se så stor lighed der er i farven.. jeg er tilbøjelig til at sige at de er fuldstændigt ens nu man står med det her i "virkeligheden".. De dufter ligeså godt som de smager.. :)

Maria-
Ja det er lidt sjovt, man ser ik altid det man har lige der foran sig.. :)
Jeg har prøvet at klikke på dit navn så jeg kan se din blog, men jeg kan ikk komme videre.. Du er nødt til at smide mig et link.. :)

Maj-
Lige nøjagtigt.. Det eneste de ik er så gode til er at holde indenfor i vasen.. højst en dag el to, så er de helt faldet sammen.. men indtil da nyder jeg dem.. :)

Marianne-
Det var da skægt, det er ikke populært på samme måde i Holland.. gad vide om i ik har så mange af buskene/træerne? Her kan man jo købe det overalt i mange forskellige variationer.. :)

Onkel anne-
Ejjj hvorfor havde jeg da ik lige tænkt på det noget før, det da det jeg skal.. ;)

Hildemiho sagde ...

deilig deilig farge!

bare WUNDERBAR sagde ...

Hildemiho-
Ja jeg er faktisk også ret vild med den, især nu da jeg opdagede sammenhængen, det syns jeg er ret sjovt og fantastisk at man kan ramme noget så præcist, sikkert helt tilfældigt.. :)
Tak for din kommentar.. :)

Synne Justesen sagde ...

Hyldeblomstgul? Hyldeblomstgul!
Ja, selvfølgelig.....

Du er genial Rakel :-D.

*styrter i byen efter maling til den nye retrobarneseng*.

MØS!

bare WUNDERBAR sagde ...

Synne-
Ja og ved du hvad, det lyder altså også som en flot farve bare navnet ik.. :) Jeg får da også lyst til at male et el andet hyldeblomstgult, bare sådan for at jeg kan tænke på det når jeg går forbi også..
Du må vise sengen hvis/når den ender som hyldeblomstgul.. :)

Åpent^hus sagde ...

de er fine
vi har ikke hylleblomst i Norge.
men syriner ligner i alle fall litt

her er forresten innlegget om det på Foreldremanualen:

http://www.foreldremanualen.no/2011/06/barnerom-wunderbart/

Hilsen Åpent hus!

bare WUNDERBAR sagde ...

Åpent hus-
har I slet ik hyldeblomst i Norge?? Det vidste jeg slet ik, har egentligt aldrig tænkt over det.. Gad vide om man så heller ik kan købe noget drikkeligt med det? I danmark er det jo fantastisk populært.. :)
Tak for linket, det ser fint ud.. I virkeligheden er det børneafd i vores stue, slet ikke deres værelser, men det er jo ikke til at se.. :) Jeg har nogle indlæg med deres rigtige værelser også, dem finder du under børneværelset i etiketter.. :)

Maria sagde ...

Det var mærkeligt, jeg må have misset en indstilling.

www.mereend.blogspot.com