onsdag den 1. juni 2011

Drivhuset...

Jeg glæder mig rigtigt meget til i eftermiddag, når vi kommer hjem, og der er mini ferie for hele familien... Og jeg har hørt at vejret skal blive godt, så mon ikke jeg skal nusse lidt i mit drivhus, vi skal spise på den nye terasse, og være meget mere ude, end vi har været i den sidste tid...

Omkring mit drivhus blomstrer lupinerne nu og valmuerne og pæonerne er lige på trapperne.. Der er også et par store fine lilla salvier som blomstrer fint.. De engelske roser, floks og lathyrus venter vi på lidt endnu..
Inde i drivhuset har jeg kapilær kasser med forskellige slags tomater, en enkelt agurk, jordbær og krydderurter.. Og så har jeg fået tiltusket mig et fint gammelt bambus havesæt.. En lille sød sofa og to stole.. De passer perfekt til drivhuset.. Der står også et fint retro bord med trælameller, et som i tidernes morgen var min oldemors.. Nu kan jeg endeligt have det til at stå indendørs ude i haven, så bordet ikke går til i regn og rusk... Plastic gulvtæppet er et af Rema 1000´s tilbud, og det passer fint derinde... Jeg synes, at det er rigtigt fint og hyggeligt når drivhuset også kan bruges som et sted, hvor man kan sætte sig med en kop et el. andet og nørkle lidt med noget...
Selvom drivhuset har stået på sin sokkel i 2½ år nu, så er det først for et par mdr. siden at glasset kom i.. Drivhuset er købt brugt via den blå avis, og vi skulle selv pille det ned.. Det kan virkeligt godt betale sig at kigge efter dem der.. Drivhuset er lige i underkanten af 10 kvm, og vi gav kun 1000 kr. for det.. Det er et engelsk drivhus med skæve vægge udad, det kan jeg godt li´... Det er ikke så kantet som de fleste drivhuse er...
Der mangler stadig lidt glas i drivhusets ene side, glasset gik til under transporten.. Ærgerligt, men jeg er rigtigt glad for min handel alligevel...

15 kommentarer:

Marlene sagde ...

God miniferie!
Her er det også spådd sol og mine dager skal benyttes i grønnsakshagen bak huset, den ultimate terapitid.

wood & wool stool sagde ...

what a wonderful greenhouse and i love the lupine flowers!

Kristin sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud - er sikker på at I kommer til at tilbringe mange skønne studer der inde i jeres fine uderum:-)
Tæppet fra Rema har jeg også luret på, det er skønne farver.
Åh lupinerne står også i fuldt flor ved vores sommerhus - har dog måttet nøjes med at se dem på en mms fra manden, da jeg ikke selv har været derude længe..
I går plukkede jeg en pæon ind ude fra haven - venter på at den stor knop springer ud. De er så smukke!

Go Kr.himmelfartsferie til jer.

Kh Kristin

Emma sagde ...

åh altså.. :) det ser så rart ud.
Jeg går disse dage og drømmer om have. Og lidt er der gjort ved det.
Det eneste der dog er noget ved på altanen i år er mandens ribsbuks der på mirakuløsvis overlevede vintren. :) og en brændenælde i en forladt krukke..

bare WUNDERBAR sagde ...

Marlene-
Præcist, sådan har jeg det også.. :) Man kommer lige lidt ned i gear, og nyder de små ting og får tænkt lidt, når man ordner der i haven... :)

Wood&woolstool-
Nice stools you make.. I also enjoyed looking at the other things you crochet.. :) I love lupines as well.. ;)

Kristin-
Ja de der tæpper er ret gode ude.. SIdst de havde en sending købte jeg en til legehuset, som dækker hele gulvet derinde.. :)
Du gav mig i et af mine indlæg et el andet tip på noget marked/butik et el andet man skulle se, hvis man kom ud på de kanter hvor jeres sommerhus lå, hvad var det det var? Vi har snakket om snart at tage en tur vestpå igen.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Tante gul-
Jamen buske det mangler jeg.. Jeg har kvalt stort set alle bærbuske i græsplæne.. :))
Men kan godt forstå du mangler og svaner have, jeg ville heller ikke kunne undvære min.. :)

maria lersch sagde ...

Hageterapi kaller jeg det. Det er viktig!
Maria

Kathrine sagde ...

Årh et drivhus er også et stort ønske her. Synes dit er rigtig fint, og et godt tip med at søge på den blå avis. Efter vi er blevet husejere har vi virkelig sparet mange penge der :)

Her er der ikke heller ikke sket meget med ærteblomsterne.... Glæder mig til at se om jeg lykkedes med dem og forhåbentlig kunne plukke buket efter buket.

Rigtig god "ferie".

Kh kathrine

Kristin sagde ...

Go ide med tæppet i legehuset. Tror jeg vil gøre det samme, har ellers planlagt at gulvet skulle males..
Åh lyder dejligt med en tur vestpå. Tror det var Porcelinge jeg foreslog. Tjek hendes hjemmeside for åbningstider.

Unknown sagde ...

Så fin din blog er Rakel, jeg har nu læst med længe, dog uden at vide det var dig. Dejlig drivhus den bliver i glade for, er jeg sikker på. Jeg skal da også til at holde øje med de der Rema tilbud, for sådan et tæppe kunne jeg også godt bruge. Hvis du mangler Ribs, solbær, eller hindbær kan du bare komme forbi på Gl.skolevej Leif Klippede nogle grene af for et par år siden, til række markør i køkkenhaven, og idag står der fine 1/2 meter høje buske og bærer bær. Fine afslutninger på rækkerne, men de er ved at være for store nu :-)

Libbie sagde ...

Super super lækre solskins/forårs-billeder!

Marianne sagde ...

Fin blog du har - glæder mig til at følge den. Har lige meldt mig til Mette b's blogtræf søndag, så vi ses
Hilsen Marianne

Marolle sagde ...

ej hvor er du heldig at du har et drivhus! det ønsker jeg mig også en gang :)
Lupinerne herhjemme er også sprunget ud, har også mange pæoner, elsker dem .
og det ser bare rigtig hyggeligt ud at man kan sidde derinde, rigtig fint.

bare WUNDERBAR sagde ...

Maria-
Lige nøjagtigt, det kalder jeg det egentligt også lidt.. :)

Kathrine-
Det er det bedste ved netop de blomster, at man bare kan plukke og plukke.. :) Og ja der kan spares penge der, virkeligt tilfredsstillende.. :)

Jeannett-
Hvor hyggeligt at få en kommentar fra dig.. :)
Det var da et helt vildt fantastisk tilbud, det tror jeg da gerne vi ville tage imod.. Vi vil selvfølgeligt også gerne gi´noget for buskene.. Er der mon et bestemt tidspunkt der er bedst, jeg tænker de kan vel godt flyttes rundt nu også, uden der sker noget ved det? :)
Lavede du ikke også engang noget pileflet og sådan?

Libbie-
Ja og super lækkert når vejret endeligt tillader at tage den slags billeder.. ;) Det skal bare nydes.. :)

Kristin-
Ja det har jeg tænkt på at vi sku forbi der.. synes bare det var et el andet loppeværk? :)

Marianne-
Det bliver spændende.. Glæder mig og er spændt å at møde jer alle sammen.. :)

Marolle-
Det er bare at bestemme sig for det, og så finde et i den blå avis el lignende.. Jeg har også tænkt på et i flere år, men den dag jeg bestemte at jeg VILLE have et fandt jeg et næste dag i avisen og vupti var der drivhus.. :)

Kristin sagde ...

Jeg har tænkt og tænkt over hvad det kunne være. Har kigget tilbage i det indlæg på din blog, hvor i er ved havet. Kan kun finde det om Porcelinge og så om hende keramikeren der ligger på Svollingvej.
Det kan også være fra efteråret 2011, hvor jeg på min blog viser nogle lopper jeg har købt da vi var på rundfart i de små lokaler vestjydske genbrugser?
Jeg tænker vidre!

Go søndag