mandag den 29. august 2011

Helikopter...Imorges fik vi os en helikopter oplevelse... Jeg havde næsten lige pakket ungernes tasker og sku´til at ud af døren, da der pludseligt var en ganske vanvittig larm bagved huset.. Over baghaven hang lægehelikopteren helt lavt, og jeg kunne med det samme se at den spejdede efter en landingsplads... Den fløj over gaden og dykkede ned bag nogle huse...

Da vi tog afsted for at blive afleveret i børnehave og dagpleje, så vi helikopteren, som holdt godt et par hunderede m. fra vores hus... Den skulle ikke have nogen patienter med alligevel, så vi stod og så den lette... Hvor var den stor og imponerende, larmen og vinden fra den... Børnene synes vist det var en ganske særligt oplevelse at se, og jeg synes bare, at det var rigtigt betryggende at vide at den helikopter kan være her stort set samme tid som ambulancen, og at man i løbet af blot 20-25 min. (...har jeg hørt, i bil tager det godt 1½ time..) kan være på det store Skejby sygehus hvis uheldet skulle være ude... Ret fantastisk...

(... selvom vi da åbenlyst også har egen privat lægelig kapacitet i storepigen, som i skrivende stund er ved at operere en blindtarm ud af armen på en dukke der hedder Ida... Godt så!..)

16 kommentarer:

den enkelte Freude sagde ...

hahahaha hvor godt af store pigen. tusind tak for et skønt smil her til aften, tak til F.

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja vi skal ikke bekymre os herhjemme... hjælpen er indenfor rækkevidde, hvis det sku gå helt galt.. De er sgu bare så sjove indimellem... :)))

Katrine Neontråden sagde ...

Jeg vil bare så gerne meeeeeeed!! Fik helt høj puls, da jeg så dit billede :) Hihi..

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Wauw, sikke en fantastisk spændende oplevelse!!!
Og dejligt betryggende viden jeg så også lige fik dér, om at Skejby egentlig ikke er længere væk - tak for det :)
Kh Tina

Julia Hausfrau sagde ...

Hey, jeg hørte forleden at forskere opererer æggestokkene ind i armen på kvinder som af en eller anden grund ikke kan beholde dem i underlivet. Så udvikler stokkene æg derinde i armen, som så plukkes ud og plantes i en rugemor. Så hun er vist ikke helt galt på den, hende F ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Blomsterpigen-
Ja altså bortset fra at skal man med, så er det måske alligevel ikke den fedeste tur.. eller omstændighederne omkring den er nok ikk.. Men du har ret, det var da sindsygt fascinerende at se den så tæt på.. :)

Tina-
Ja det gik I altså virkeligt glip af.. Jeg er ellers ikke lige til det der ambulance stalking, overhovedet faktisk, men det udviklede sig så roligt, og helikopteren kunne man stå ved uden at stå plastret op i ambulancen, så på den måde var det helt ok.. og det var virkeligt fint at den ku lande som den kunne.. krævede ikke meget plads.. landede på det lille græsområde ved bumbet op mod biblioteket, det nede ved stisystemerne.. Ret fantastisk.. :)

Julia-
Måske det alligevel er Frederikke der har fat i den lange ende så? Måske man i fremtid vil lave et lille hul i armen, og hive blindtarmen ud gennem den så?? Hun er lidt optaget af den slags i tiden.. hun blev selv syet med 5 sting i armen i mandags, da hun rev sig på hegn i bh, og hendes venindes far, som også er vores ven blev opereret for blindtarms betændelse i forrige uge.. og sådan kan man så kombinere så meget.. :)))

Mia fra Makværket sagde ...

Sej tøs! Hun har styr på det :)

Vi hører også helikopterne her i lejligheden, det er så dem der skal til Rigshospitalet, og de flyver ofte over os (vi bor heller ikke så langt derfra). "KOPTER!!! ik' farlig...", siger Gustav så :)

God aften!

bare WUNDERBAR sagde ...

Mia-
Det har hun, det er hun også selv helt sikker på.. :)
Sejt at I sådan kan følge med i deres flyvning på daglig basis, her ude på landet er det jo lidt af et vildt særsyn.. :) Men den larmede da helt vildt, tror nok Carl Enil var lidt forskrækket først.. :)
Go aften til dig også . :)

Iben sagde ...

Flotte billeder!! Altså du blivaer bare bedre og bedre med det kamera og tak også for aftenens grin. Hun er god hende frederikke (: Herhjemme bliver der også leget læge på livet løs. Begge unger er blevet meget optaget af alt det der med at være indlagt og blive bedøvet og opereret og syet efter at Kalle har været alt det igennem og bamsen som han fik med hjem fra hospitalet får skiftet bandager og bliver sprittet til den helt store guldmedalje. Der må være tale om en miljøskade, hi hi (;

EnHeberg sagde ...

Pyha - jeg fik et helt sug i maven. Godt I alle er trygge og har det godt. Det er rart at vide, at hjælpen er nær.

Unknown sagde ...

Jeg har også haft lægehelikopteren tæt ind på livet gange flere. Den letter og lander tit ved Næstved Sygehus, hvor jeg har min daglige gang, når jeg ikke er på barsel.
Men din datter har helt sikkert fat i noget. Hvis man kan operere hjertet gennem lysken, så kan man vel også pille blindtarmen ud gennem armen:-)

KrudtuglensMor sagde ...

Sikke et fantastisk billede du fik fanget (nummer 2)!

her bor vi 16 km fra Århus, og for bare 14 dage siden måtte vi have ambulance ud med fuld udrykning. Min kæreste er allergisk over for hvepse og er blevet vaccinneret regelmæssigt i 5 år. Det er 5 siden han blev færdig med det, og blev så stukket for første gang siden, og der tager de ingen chancer. 9 min. så var ambulancen her, så vi var virkelig imponeret! Så selvom det ikke ville tage så lang tid for os at køre til Skejby, så var det virkelig fedt at opleve systemet virke så godt, når man nu også hører om situationer, hvor folk venter længe...

(ingen reaktion heldigvis, så vaccinen virker Ü)

bare WUNDERBAR sagde ...

Iben-
tak for rosende ord.. :) Det med Kalle er da gået henover hovedet på mig, hvad er det dog? Lyder ikke rart?

Louise-
Nøjagtigt... betryggende at systemet sådan fungerer.. Nu bor vi ikke i yderområde som sådan, der er ikke så langt til viborg sygehus som også er et stort sygehus, men synes da også det må være betryggende for dem i yderområderne at helikopteren er sat ind.. :)

Auvill-
Ja se det er bare os som synes det er helt specielt fordi vi bor et sted hvor der stort set aldrig flyver andet end små hobby fly.. :) Og ja, hun har da garanteret fat i den lange ende.. :)

Christina-
Pyha, godt den virkede, så har I ligesom også fået det testet... troede egentligt bare man havde en pille man tog når det var.. Men ja, rart at se at det virker.. :) Han må virkeligt hade de små dyr endnu mere end jeg gør.. :)

Iben sagde ...

Kalleblev opereret i begge hænder for medfødt springfinger for en måned siden. Det var en grim oplevelse for hans far og mor og jeg hyletudede da vi skulle tvinge masken på ham til bedøvelsen, men selv tog han det heldigvis i stiv arm (bogstavelig talt, he he) og det han husker bedst og taler om er at han fik saftevand og en guldmedalje og så den elskede bamse (: bamsen får alle børn som bliver opereret her i Århus faktisk. De får den allerede inden de bliver kørt på operationsgangen og når de så vågner fra narkosen har bamsen fået lavet samme operation som barnet selv og "vågner op" med samme forbindinger, plastre o.l. Det er ret fint synes jeg (:

bare WUNDERBAR sagde ...

Iben-
Puha, nej det er bare aldrig sjovt den slags.. Jeg ved ikke lige hvad en springfinger er, men jeg ved da hvad det vil sige at gi´dem masken når de skal i narkose.. Prøvede det med Frederikke for en mdr.s tid siden, hun sku ha renset ørene hos ørelægen, og det var ikk fordi det tog særligt lang tid, det gjorde Kalles sikkert, men det der med at give dem masken mens de kæmper imod og så bare se dem falde hen, det er bare så ubehageligt.. :(
Håber han er frisk nu, så der ikke skal opereres flere fingre?

Kirsten sagde ...

Godmorgen herfra, og nej en griner det var at læse om din datters lille projekt :-) Hun har set vejen frem, har hun :-)
Mange hilsner fra Kirsten