onsdag den 9. november 2011

Grå og våde dage, men hyggelige aftener...Uf hvor er det mørkt og gråt i tiden...! Dagene bliver nærmest næsten ikke til rigtige dage... Jeg savner at se solen, og mærke en klar frost, ligenu er vejret mest bare vådt og gråt....

Til gengæld, så kan jeg rigtigt godt li´de mørke aftener, hvor man kan tænde stearinlys, lyskæder og brændeovn... Den hygge det er at sætte sig i den gode stol med en kop the og et tæppe... Lige nu trænger jeg, der er optræk til ondt i halsen... Er det ikke det der følger med det grå vejr..?! Det vil jeg nu helst være foruden...

Idag købte jeg en lille ting til mig selv, nemlig den fine lille kop fra FERM med de små søde dyr... Jeg ved ikke, hvad den præcist skal bruges til, men for nu kan den stå i min vindueskarm sammen med alle de andre små sager...

(... jeg købte også en DVD med de første afsnit af Anne fra Grønnebakken, blev pludseligt i det helt nostalgiske mode da jeg faldt over den, det er dog ikke en af den slags ting jeg pynter med nogen steder...! )

Lige nu kalder risengrøden, den skal laves, men dog først spises imorgen, som ris a la mande, lige efter Mortens Anden... En lille "før jul" kan man kalde det....
Er spændt på, om jeg får overbevist storepigen om, at det ikke præcist er imorgen at mandlen skal i... Hun holder ret stejlt på sit.....!

19 kommentarer:

Karina/Tungelunden sagde ...

Det ser hyggeligt ud hos jer. Elsker også Anne fra Grønnebakken.. den vil jeg også gerne eje :)

Camillaeli sagde ...

Åh ja Anne fra Grønnebakken - jeg bliver helt nostalgisk ;o) Jeg så det altid når det var i tv, og jeg har alle bøgerne liggende (et eller andet sted).

Dejlig hyggelig vindueskarm.......... Det hjælper lidt på det kedelige efterår.

TinaLykke sagde ...

Uhh, jeg elsker Anne fra Grønnebakken!!! Bliver helt nostalgisk ved tanken :) God bedring med halsen - du må hælde lidt varm te med honning i din fine nye kop..
Kh Tina

bare WUNDERBAR sagde ...

Karina-
De havde faktisk alle serierne, 4 stk. dvdér ialt, men jeg nøjedes med den ene... :)

Camillaeli-
Ja jeg har også læst bøgerne... :) Synes også det er de bedste film.. min bedstemor havde optaget dem på vhs, så da jeg var barn sad jeg og slugte filmene ind af en kant.. derfor bliver jeg altid sådan ret nostalgisk når jeg ser dem.. :)

Tinalykke-
Nåe ja, det er jo oplagt, at bruge den til det... Den er dog lidt lille... :)
Men the, ja tak, det er bare nu... kan slet ikk magte det fugtige våde vejr, og medfølgende snot og ondt i halsen.. havde den mindstemand vågen med snot i nat.. lidt varme, eller klar frost tak.. :)

Libbie sagde ...

Elsker alle vores årstider! Deres forskelligheder og alt hvad de bringer med sig :)

Åh Anne fra Grønnebakken, har alle bøgerne(!) Så serien gang på gang som lille pige og iklædte mig hver gang en lang stor nederdel, synes det var helt fantastisk.
kh

Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. sagde ...

Yes yes yes til total vinterhygge, stearinlys og Anne fra Grønnebakken. Ser den HVER vinter når de genudsender den mellem jul og nytår !! :-)

Louise sagde ...

Den er fin din vindueskarm, smukke ting du har stående der...

Ved ikke om du har fået målt det der stykke, men jeg ser det nu nok er lidt bredere, jeg er sikker på den store ælling ikke ku stå i min... var ret overrasket første gang jeg så den, for den er ret stor... Men meget meget sød...

Rigtig hyggelige billeder

bare WUNDERBAR sagde ...

Binemor-
Ja det er egentligt sjovt, for den var jo temmeligt sørgelig og lidt svær indimellem, men jeg husker den mere som en film med en sej pige, og nogle flotte omgivelser... Elskede den helt vildt.. :)

Betina-
Ja, jeg bestemmer mig også for at se den hver jul, men det lykkes mig hver gang at glemme det, så jeg har ikke set den i mange år efterhånden.. nu kan jeg jo se den når jeg har lyst.. var også lige v ed at tage Nanna filmen med, det bliver en anden gang.. :)

Tulle trut sagde ...

Ja tak til frost... her hjemme står den på masser af små lys rundt om i stuen og brændeovnen er godt varm der er ikke noget mere hyggeligt.
Uhh ja Anne fra grønnebakken, det kalder minder frem fra barndommen. Håber jeg får tid til at se den næste gang den kommer i tv :)

KH Lisbeth

Malene sagde ...

Ja, efteråret er en årstid, hvor der bliver vendt op og ned på alting. Jeg savner i den grad også solen og lyset, men nyder de mørke aftener med stearinlys, hæklerier i sofaen og en god kop te. Her er der også optræk til noget hals-noget, men håber det bliver ved det. Håber selvfølgelig det samme for dig:)

HannasHörna sagde ...

Hej!

Vad härligt med hyacinter. Det ser ut som om ni har en riktigt mysig kväll!

Kram kram

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
det har jeg godt nok ikke fået gjort, men den er så bred at det kun er meget lidt af den store ands fod der går udenover.. :) Og ja den er stor, det skulle jeg også lige vænne mig lidt til, den er mere kluntet i forhold til den lille, men jeg er rigtigt glad for den nu.. .)

Lisbeth-
Det gør den også her... masser af stearinlys og konstant gang i brændeovnen.. det er nu også dejligt.. :)
Og ja, Anne fra grønnebakken er bare et hit, og i de senere år er den jo blevet lig med julen også, selvom jeg dog aldrig får den set der.. :)

Malene-
Jeg hader bare hals noget, især når man skal sove, det er bare ikke rart.. :( Men forhåbentligt går det hurtigt over igen.. Og det hører jo bare årstiden til... :)
Og aftenerne er klart bedst i tiden, der er bare en hyggelig mørke, ikke sådan grå.. :)

Hanna-
Elsker hyacinter, og især duften af dem her i julen.. for mig er de kun jul... flere bruger dem også som forårsløgplante, men der hører den bare slet ikke til for mig.. :)

Banebakken sagde ...

LIKER den koppen fra FERM,
og alle godsakene fra Kähler du har i vinduskarmen.
Satser på å få den vasen til jul!!!

Mørke, triste kvelder er som du sier en tvetydig ting -
kveldene med en kopp te, fyr i peisen og pleddet i sofaen er liksom litt ekstra koselige når det er grått ute... Og vi ville kanskje ikke sette like stor pris på de solfylte dagene hvis vi ikke fikk erfare litt gråvær også?

God bedring med halsen : )

Maria.

Unknown sagde ...

ååh Anne fra Grønnebakken, I LOVE IT!! Men jeg har faktisk afholdt mig fra at købe den på DVD, fordi den er så særlig når den kommer i tv en sjælden gang imellem. På den anden side er det ærgeligt at undvære den, når man er i AFG mood!

Tak fordi du mindede mig om, at man får ris a la mande til mortens aften. Mmmm nu glæder jeg mig endnu mere til middag hos mine svigerforældre i morgen :D

Love + vegetables sagde ...

så hyggelig!! nå ble jeg smigret. bare lån bilder:)
det varmet på en torsdags morgen.

klem fra maria/zoopayne!

Kristina/www.myhouseins.blogspot.com sagde ...

Åh jeg kunne ogå godt bruge en dag i selskab med Anne fra Grønnebakken - det er da for hyggeligt. Har lige købt Maddicken til "min datter", fordi den er så hyggelig - tror det er mine graviditetshormoner som raser :)

Den er så fin den kop fra Ferm - er så vild med deres køkkenserie.

MVH Kristina

Sandra Jongedijk sagde ...

Beautiful vase or candle holder in your window. Can you please tell me who the designer is or what brand is?

bare WUNDERBAR sagde ...

It´s my favorite vase... It´s designed by a danish designer named Louise Campell and it is the danish company Kähler that produces it... If you google Kähler vase I´m sure you will find it... It´s rather expensive, but I´m sure you won´t regret your buy... :)

Sandra Jongedijk sagde ...

Thank you for sharing! After scrolling through your blog I also found more about this beautiful product. Thanks again, it is definitely on my wishlist and pinterest.