tirsdag den 8. november 2011

Julelopper....

Jeg kan slet ikke komme udenom det...! Jeg er altså ved at få lidt jule fornemmelser i maven.... Det er altid spændende hvor tidligt fornemmelsen mon kommer, men i  år er det altså ved at være nu...

Hvis der er et sted, hvor man kan udvide sit julesortiment, så er det hos alle genbrugs butikkerne og på loppemarkederne...

I weekenden fandt jeg

- en helt intakt æske med 3 julerøde glasdråber til 10 kr.
- en gammel cigaræske fyldt til randen med gamle nostalgiske lysholdere til 25 kr.
- den fineste gamle glas kogle i en skarp og lækker pink og drysset med sne til 30 kr.

Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke rigtigt køber så meget pynt længere... Enten laver jeg det selv, eller også er det enkelte glaskugler og den slags, hvor det er småting, der kommer ind...

Det er egentligt en helt ok fornemmelse, at man ikke sådan har det vilde behov for at udvide julens pyntesortiment voldsomt, men stiller sig tilfreds med de små virkemidler man har ved hånden, som hjemmelavet pynt, juledufte i form af the, gran, hyacinter og nelliker, stearinlys og lyskæder og den slags...

Glæder mig til at blogland for alvor begynder at sprede noget julespirit... Er sikker på, at jeg skal hente en masse julestemning og inspiration....

18 kommentarer:

Mia Meyland sagde ...

Sikke nogle skønne ting du har fundet:)

Har det som dig, er blevet ramt af julehalløjet allerede, hvilket min blog også er begyndt at afspejle:) Men jeg synes kun det er hyggeligt, da Julen er en af mine ynglings højtider. Og glæder mig virkelig også meget til når vi nærmere os December, at julestemningen virkelig begynder her i Blogland med julebagværk og julesylser:)

Retro Rejen sagde ...

Åh, hvor er de fine. Jeg er helt enig med dig ang. julepynt, jeg har det på samme måde.
Jeg udvider dog også samlingen med fx. de der små træ-julepynts figurer, dem er jeg helt vild med. Jeg har også været rundt efter jule-lopper, og fandt nogen fine ting, syntes jeg :-)

Jeg bliver helt nostalgisk når jeg ser dine dråber. Dem havde vi også hjemme, men det er desvlrre ikke lykkedes mig at opstøve nogen igen.
Men forhåbentlig en dag :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Mia-
Jeg synes næsten at julen er allerbedst op til.. Altså i mdr. før hvor man går og drømmer om alt det man gerne vil lave og gøre.. når så december for alvor kommer, så synes jeg tit at der er så mange ting man skal til, også i weekenderne som hurtigt bliver optaget.. Det vil jeg være bedre til at holde lidt fri.. :)

Retro rejen-
Det er sådan lidt en lettet fornemmelse når man har det sådan, at man ikke behøver at bruge en hel masse penge på julen.. som tiden går er det vigtigste for mig at være sammen med mine unger og mand, og især at ungerne har en go jul.. Så betyder det andet ikk helt så meget som det har gjort.. :)

Dråberne kan jeg huske min farmor havde på træet, og man bliver lidt nostalgisk når man finder den slags.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Maria Svelmøe sagde ...

Uh hvor er de fine. Er især vild med den pink grankogle. har nemlig en forkærlighed for pink julepynt. Jeg er osse startet så småt på julehyggen. Det må man gerne :-) knus maria

MollyMy sagde ...

Flotte julefund du har gjort dig. Er helt pjattet med den pink kogle.
Jeg er også i julehumør og er begyndt at sprede lidt julestemning her hjemme.

Ninette sagde ...

Wow, hvor fandt du fine ting!!

Loppe-shoppe sagde ...

Skønne glaskugler i smuk form!
Jeg har også fundet jule-lopper i dag - herligt! - Og jeg håber naturligvis at finde flere!

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Skønne, skønne sager, lige til at komme i stemning af.

Stine:)

Ida sagde ...

Jeg er i gang med at jule! Julen er fantastisk!

http://bourbonliving.com/2011/11/08/julen-er-pa-vej/

lotte sagde ...

det pynt bringer de vildeste barndomsminder frem, jeg er selv påjagt efter kugler og et spir til toppen som vi havde i mit barndomshjem, dog er jeg også typen der bliver blød i knæene over hjemmelavet pynt og specielle kugler, jeg elsker jul og julepynt :)

Sarah sagde ...

Jeg kender det godt :) jeg har også gået rundt og kæmpet lidt imod, men i går blev jeg nødt til at høre den første julesang - det var skønt :)
Tak for et dejligt indlæg!

TineAnd79 sagde ...

ååååh jeg elsker også julepynt..og især den gamle stil ; ))

Landbohaven sagde ...

Skønne ting du har fundet.
Tak for kigget.

bare WUNDERBAR sagde ...

Maria-
Sådan har jeg det faktisk også...jeg tror min jul i år også blvier fyldt med pasteller og pink.. :)

MollyMy-
Det er næsten altid bedst i månederne op til, hvor man kan gå og tænke over hvordan man gerne vil gøre det hele.. :)

Ninette-
Jeg elsker når man er heldig... :)

Loppeshoppe-
håber du viser dem frem.. :) Frederikke elsker også loppemarkederne i tiden, at der bare er fyldt med nisser og stads.. :)

Stine-
Og det er også bare ved at være tid.. :) Det bliver da dejligt i al det mørke grå der er lige nu.. :) Tillykke med jeres flotte bog, jeg har været oppe og få dem til at bestille den hjem på vores bibliotek.. :)

Ida-
Præcist.. Jeg vil gerne følge med inde hos dig og dine julerier.. jeg kan slet ikk få nok.. :)

Lotte-
det er jo også det der er fantastisk ved julepynt.. at man har mange minder gemt i dem, og at de der traditioner findes frem sammen med pynten.. :)

Sarah-
Ja jeg plejer at gå og kæmpe imod i oktober... nu behøver man vist ikke at kæmpe imod mere.. lige nu har jeg en stor skål med julethe stående bagved mig... Uhmmm...

Tine-
Ja det er fint alt det gamle og nostalgiske.. især de fine gamle glaskugler er jeg vild med.. :)

Marie sagde ...

Fine jule-lopper :-) Tænk sig de historier der måske gemmer sig bag tingene, men det er jo noget af det specielle ved alle lopper. Jeg elsker også denne tid op til julen, og har altid gjort det :-) Og glæder mig da til at være en del af blogland for første gang her op til december og julen.

P sagde ...

Så fint julpynt...jag är en av dem som tycker bäst om julpynt från förr och inte så mycket av de nyproducerade (om det inte är något särskillt märke). De hade bättre kvalitet från gamla tider...idag ser allt likadant ut! Det är roligt att göra eget pynt också! Ska bli spännande och se lite julpyssel på bloggarna framöver. Ha en trevlig onsdagkväll! /Petra

Bea sagde ...

Jah, jul jul jul :) Jeg GLÆDER mig. Skal lige ha "overstået" lille-pojkens fødselsdag, men så står den altså også jul jul jul :) Hyggelige sager du har fundet dig!