tirsdag den 13. december 2011

Anden og Ællingen...Også ænderne skal mærke at det er vinter og jul.... Jeg har strikket et fint tyndt halstørklæde i rødt med en lille lyserød detalje til andemor... Andebaby skal vel også have et eller andet, måske også et halstørklæde.... Synes det ser lidt hyggeligt og fint ud..

Begge ænder er designet af Hans Bølling, og der ligger egentligt en lidt sjov historie bag designet...

Historien om anden og ællingen går tilbage til 1959, hvor en politimand i København standsede trafikken for at lede en andemor og hendes ællinger over vejen. De efterfølgende dage viste avisen billedet af andefamilien og den hensynsfulde politimand.

Epidsoden med ænderne er et symbol på hverdagens små glæder, der kan få det hele til at gå op i en højere enhed og det synes jeg egentligt er en meget skøn tanke...

Ænderne er fra den skønne shop her...

12 kommentarer:

Heidi sagde ...

hi hi min har gult halstørklæde, men kun andemor, de små må fryse Det er nemlig en ret sød historie der ligger bag. Kender du plakaten ? min veninde har nemlig den fineste plakat hvor netop den omtalte situation er afbilledet. Af samme grund har jeg for noget tilbage købet anden til hende :)

Christina sagde ...

jeg havde i mange år plakaten hængende som fortæller netop den søde historie :) ælling har stået på min ønskeliste i lang tid... så fin...

Barbara sagde ...

De er SÅ skønne, og står højt på min ønskeseddel ;0) Måske du skulle ønske dig plakaten, hvor politimanden stopper trafikken så and og ællinger kan passere..

Banebakken sagde ...

De endene var så urolig fine! Elsker dem!

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja jeg tænkte faktisk også først at den mindste måtte fryse, mest fordi jeg næsten synes det ser for voldsomt ud, hvis de begge har det på, men omvendt kan jeg ikk li den tanke at jeg kun laver et til moren... hrmmm.. lidt mærkelig der... :))
Kender ikke plakaten, men det skal jeg da lige søge på.. :)

Christina-
Ællingen er også så lille og fin.. blev lidt overvældet første gang jeg så andemor i live.. synes den var noget stor.. men nu er den som den skal være.. :)

Barbara-
Ja nu er jeg jo blevet tippet om at der findes sådan en, så det skal jeg lige have søgt op på... :) Tak for tippet.. :)

banebakken-
jeg er også helt vild med dem.. kan virkeligt godt li alt det trædrejede.... :)

Malene sagde ...

De er et skønt makkerpar. Og de bliver ikke mindre nuttede i strik :)

Malms Verden sagde ...

De er søde og flot træarbejde. Det giver et lille twist, at du har strikket halstørklæde til den. Vidste du forøvrigt, at ænder er monogame og holder sammen hele livet!
Hilsen Rita

Malene sagde ...

Den lille må da ha en tophue. Med en lille kvast på. Det ville klæde den.
Kh. Malene

KrudtuglensMor sagde ...

Jeg synes den lille andebaby skal have en hue på :)

Kaylovesvintage sagde ...

one day I will buy one

Unknown sagde ...

De er ret kære!! Og hvor er det typisk kreabloggere at liiiige strikke et halstørklæde ;-) knus C

CuginaK sagde ...

De er så fine... smukt håndværk