onsdag den 15. februar 2012

Endnu en opdatering af pige hjørnet i stuen...


Det er vist efterhånden ved at være et par gange, at jeg har bragt et indlæg omkring opdatering af legehjørnet i stuen... Det forholder sig bare sådan, at vores unger vokser med lyntes hast, og deres behov for leg og rammer konstant ændres.... og derfor må hjørnerne nødvendigvis løbende opdateres...
Herhjemme har vi altid været enige om, at den ene halvdel af stuen var ungernes, for når man, som vi gør, bor i et lille hus i to etager, så ligger børneværelserne ovenpå, alt for langt fra mor og far, og der hvor alt det andet sker...
Begge forældre har det også sådan, at når ungerne skal være her i stuen, så skal det gøres med manér, så også vi voksne kan holde ud til at være i det...

Den store storesøster bliver 6 år om et par måneder og efter sommerferien bliver det for alvor spændende når skolen kalder...

Og så er det jo, at der pludseligt skal laves "lektier", nusses med perler, tegnes endnu mere, og alting bare skal være storpige agtigt...
Igår drog vi til IKEA i Århus, og handlede, mens den mindste var i dagpleje og den største på ferie hos mormor og morfar...
Vi købte et Bestå skrivebord, små skamler, Urban Juniorstol (den kan anbefales, både for design og praktisk anvendelse!), nye perler og en opslagstavle...
På vej hjem var vi omkring Silvan efter bogkasser (lige nu har de 3 for 149 som tilbud..) og Bilka for at købe en minispot skinne til at sætte op under hylderne...
Jeg er vild med de spots, fordi de giver det fineste varme og koncentrede lys, samtidigt med at selve spotrammen er hvid og næsten ikk ses, når den sættes op under diverse skabe og hylder..


Jeg har lavet nye krukker specielt til den store datter, beklædt dåser med tapet til hendes blyanter og tuscher, og camoufleret den knap så fine perle dåse fra IKEA med mini mega papir...
Tapet æsken vandt jeg fra Louise i pakkelegen hos Jeanett den anden dag, og den passer jo perfekt der i det nye hjørne...Lillebroren har stadig sit hjørne i den modsatte side, og næste gang der skal ske noget, så er det nok hans tur til en opdatering af legesagerne... Hans yndlings beskæftigelse i tiden er at stå/sidde oppe på bordet, og lege med hus, traktorer og små figurer, samtidigt med at han har det fulde overblik over vejret, trafikken og forbipasserende...
Lige nu bruger vi tid på at lære ham at det nye "værelse" er storesøsters og kun for ham, hvis han er inviteret....


Godt vi nåede at blive færdige med det hele... Idag ligger jeg på sofaen med armen om en febersyg lillebror, og så er det jo godt, at den store datter kan beskæftige sig selv i det nye kontorhjørne....
Dejligt med vinterferie....!
Du kan se de tidligere opdateringer af stuehjørnet, hvis du scroller igennem indlæggende her....

32 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Det er blevet rigtig fint, Rakel :)

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
bare WUNDERBAR sagde ...

Tak Julia..
Jeg er simpelthen også så glad for at have fået det gjort, og så synes jeg det var fantastisk at kunne overraske frederikke med det.. :)

kristina - dutterier sagde ...

Hmm, er jeg den eneste der ville ønske at jeg (i en alder af 26 år)havde sådan et hjørne, med præcis de samme ting hehe?!
Det ser super flot ud!
Hilsen Kristina

Mysticia sagde ...

Rigtig god idé med legehjørne i stuen! Jeg har tit tænkt over hvordan det ville blive når min trold bliver større. Lige nu flyder der bare legesaget i 2 pileflet kurve. Men jeg tror bestemt jeg skal have lavet et lidt hyggeligere hjørne. Tak for inspiration!

bare WUNDERBAR sagde ...

Kristina-
Nej det tror jeg absolut ik.. Jeg sad nemlig ved bordet igår aftes, og sagde til manden: Sådan et sted vil jeg også ha!!.... ;)

Mysticia-
Jeg synes kunsten er at indrette til børnene, så det også er hyggeligt og rart for de voksne at være i, og det gør man kun hvis man gør det helt og ikk halvt.... :)
Godt du kunne bruge inspirationen :)

Marie sagde ...

Flot hjørne din datter har fået, det må falde i god jord hos en pige i den alder. Og hvor er i gode forældre at i gør det så gennemført. Jeg synes selv det kan være svært at få lavet et værelse til min lille pige som er 100% godt.

Eva sagde ...

Smukt altså! Du bor så lækkert. :-)

Louise Sloth sagde ...

så fint er det! Hvem der bare havde plads i sin stue til sådan et børnehjørne....

Unknown sagde ...

Gosh what a beautiful workspace! I love all of the little wallpapered touches. ALso I love the green phone. I am after one identical to that. x

vidunderlige univers sagde ...

Åh ville ønske jeg havde små børn endnu.. Så søde nogle børneværelser.. Jeg var ossse i ikea i århus igår.. En skam at vi ikke kan se hinanden.. Måske vi sås derude hvem ved!!! Ha ha
KH Iben

Iben sagde ...

Aj det ser bare så fantastisk fint og hyggeligt ud Rakel. Virkelig et hjørne der idnbyder til fordybelse og sidde at nusse med det ene og det andet. det er sgi lidt skræmmende at det snart er lektierne de skal sidde og nuse med de store små piger. Kan ikke rigtig forholde mig til det, men det er nok lidt nemmere for dig som kender noget mere til skolelivet end jeg (:

Hvor bliver det bare sjovt og dejligt at se hendes reaktion på det nye hjørne når hun kommer hjem. Jeg elsker simpelthen også bare at lave den slags overraskelser for de små

Rablende mor sagde ...

Elsker stemningen og sjælen i de billeder du viser fra jeres hjem.
Der er bare så hyggeligt.

Glaphuset sagde ...

Hej Rakel.
Det ser vel nok hyggeligt ud. Du er bare god til altid at lade hyggen flytte med ind i jeres hjem.
Hold op hvor kan jeg give dig ret med børn der vokser med lynets hast, vi har også lige opdateret stuen igen, for de værelser på loftet er ikke et hit endnu. Men det er nu også hyggeligt med børn der opholder sig hvor deres forældre er :o)
Kh Anette

Unknown sagde ...

det er da blevet helt vildt godt! Rigtig hyggeligt lille hjørne! Fed fed grøn telefon :D

Linsens sagde ...

Fine detaljer, elsker den grønne telefon!
Dine boligindlæg er altid så hyggelige:-)

Arlianas sagde ...

Sikke et skønt hjørne... Elsker hun ikke bare allerede at sidde der?

bare WUNDERBAR sagde ...

Marie-
Jeg tror faktisk at det netop er fordi det er fordi at det er i stuen vi er nødt til at gøre det rimeligt gennemført.. Vi voksne skal jo se på det hver dag, og hvis ungerne havde ene af farverige plasticsager, baner etc. så tror jeg lige jeg ville blive skør af at skulle slappe af i det i vores stue.. :)

Eva-
Tak for søde ord.. :) Alt er jo fint på billeder ikk ;)

Louise-
Jeg tror man bliver overrasket over hvor lidt plads man egentligt skal bruge for at lave små børnehjørner.. det kræver stort set ingen plads, og ofte er det plads man slet ikk ser er der, førend man har udnyttet det.. gi´r det mening? :)

lou-
Thanks for your comment.. :) It´s the new corner for our big girl aged nearly 6.. it´sher office, and it´s placed in the one end of our living room.. :)

Iben-
Ja, det er en sjov tanke, at man ved hvem hinanden er på bloggen, men går man forbi hinanden i virkeligheden, så ville man ikk ane hvem hinanden var.. :)

Iben-
Hun er kommet hjem, og hun blev rigtigt glad for det.. Der er blevet lavet perler og tegnet osv osv.. :) Carl EMil syns også at det er vældigt vældigt spændende.. :)
Og til det med skolen, så tror jeg ikk jeg har nemmere ved at se det, måske tværtimod, for jeg ser de "store" børn til dagligt og har svært ved at forholde mig til at om lidt er det også mit barn.. :))

Mini ministeren-
Det er faktisk en af de ting vi oftest får at vide, når der kommer nye gæster til vores hjem, altså ordet hyggeligt.. Så det tror jeg egentligt er meget rigtigt, fine billeder eller ej.. :)

Annette-
Lige nøjagtigt, jeg nyder også meget at have dem hvor vi er, selvom jeg også godt kan nyde at se når den store trækker op på værelset ovenpå, bare fordi hun er stor.. :)
Det er vildt så store de bliver og især nummer to.. :)

Mette Kathrine-
Faktisk var det en loppe tlf vi købte som fastnettet til stuen, men det viser sig at den ikke virker, fordi den er med drejeskive, og det ikk matcher med det nye tlf system (??), så nu er den lege tlf på det nye storpige kontor.. :)

Linsens-
Tak for de søde ord.. :)
Jeg elsker også den grønne tlf, men havde nu elsket den endnu mere, hvis den havde virket.. :)

Karen Elisabeth-
Jo det kan du tro.. hun putter ting i krukker og æsker, og laver sine egne systemer i sagerne.. og så bliver der lavet perler, og hygget.. Det er dejligt, når man får lavet noget, som både er fint og fungerer i praksis.. :)

Helle Jakobsen sagde ...

Dejligt med et hjem, hvor børn må være børn, og hvor der er gjort noget ud af det. Det ser så rart og indbydende ud. Her kan der funderes, kreeres og hygges :) det er simpelthen så flot

Mia Meyland sagde ...

Hvor ser det bare godt ud. Og synes det er fedt I gør alt for at udnytte pladsen og med maner... Datteren må også være henrykt at have fået sit eget. Så kreativiteten kan blomstre og skolen passes når hun når dertil:)

Unknown sagde ...

Rigtig rigtig fint Rakel:) og hold nu op 6 ÅR.... Der er sket meget på 2 år hvor jeg har fulgt dig/jer. Plus lille manden altså - det må være en drenge ting at stå i vinduet og lege med biler/toge/figur ja alt - Noah gør det nemlig også:)
Dejlig billeder som altid:)

Uthski Badutski sagde ...

Skønt hjørne :) Sådan et gad jeg da også godt have -til mig selv ;)
Vi har også et hus i to etager, så det bliver også noget af det, der skal ske herhjemme, når Viggo bliver lidt større. Lige nu ligger han mest på samme sted og drejer rundt om sig selv, mens vi kan bestemme, hvor legetøjet skal være;)
Måske jeg lige skal et smut forbi Silvan, for står selv og mangler nogle bogkasser til mit hobbyrum... og det er jo ganske billigt :)
God aften til dig.
:) Natascha

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Hvor er det bare virkelig fint Rakel - så hyggeligt og dejligt et hjørne med skønne detaljer Frederikke har fået sig!
Kh Tina

Helle sagde ...

Det er baare et super hjørne I har fået. Jeg synes ikea-stolen er super god til den alder, men er den stabil nok??. Den skulle jo gerne kunne holde til en masse kravlen op og ned.
Giv meget gerne en vurdering - så jeg kan se om jeg skal ud og investrerer...

F R K. E V I G G L A D sagde ...

Hvor er det altså bare blevet et rigtig fint stor-pige-skoleklar hjørne til Frederikke :)

Er sikker på hun blev glad og overasket over den nye forvandling ;)

Louise sagde ...

Det er virkelig fint og hyggeligt Rakel, dejligt hun blev glad for sit nye hjørne... Men hun kunne da næsten heller ikke andet :-)

Håber også hun synes om æsken :-)

Rigtig go bedring med Lille manden... Håber du selv er på den anden side af forkølelsen...

Maria Schwartz sagde ...

hvor er det bare fint!! En hver lille piges drøm! ;-)

Kig forbi min blog og deltag i min give away hvis du har lyst :-)

Www.mostermaria.blogspot.com

grønn sagde ...

For et herlig hjørne dere har laget til barna!! Kjempefine bilder :-)

Høytrykk sagde ...

Så fint det ble! Jeg likte veldig godt bokkassene på veggen. Og alle de fine fargene da!

bare WUNDERBAR sagde ...

Helle-
Der er jo flere ting i det.. For det første, som du siger så skal børn jo have lov at være børn, og for det andet handler det også om at vi voksne skal kunne føle at omgivelserne er rare at være i, og så synes jeg at det fungerer aller bedst hvis man går "all in" og giver den hele armen.. :)

Mia-
Det eneste hun mangler er skoletaske og penalhus siger hun.. Det må hun nu vente lige lidt med.. :)

Mama lola-
Det må man sige.. to år er jo ingenting, og så alligvel så lang tid.. :)
Og måske det er en drengeting, det ved jeg ikk.. Han elsker det ihvertfald, både at lege med smp tingene og at have overblikket.. :)

Natascha-
Det er rigtigt billigt.. de plejer vist at koste 89 stk, så 50 er da en besparelse, og så er de altså ogsp fine hvis man sætter mange sammen og maler dem i en lækker farve måske.. :)

Tina-
Vi er også ganske godt tilfredse.. Jeg har lyst til at sætte mig over og tegne indimellem.. ;)

Helle-
Jeg synes lige netop at den er rigtigt stabil.. Både lillebror og storesøster kan let kravle rundt og op på den, og den er lavet i kraftig tung plast, så den ikke bare lige vipper.. Synes bestemt den kan anbefales.. :) Den fåes også i en grøn.. :)

Maria-
Ja hun er rigtigt glad for det, og føler lidt at hun er skolepige agtig, så det er rigtigt fint.. :)
Ved dog stadig ikk om hun er ligeså glad for hjørnet som de støvletter hun fik lokket ud af sin far den anden dag, med hæl der siger klik klak, nitter, og ca. 3 numre for store.. :))))

Louise-
Hun er helt sikkert glad for æsken, der er en samling af kort, børste og sakse i.. ;)
Og lillebror er på penci, så han er i bedring og blir forhåbentligt klar til fødselsdag, jeg selv er stadig lidt rusten i stemmen.. :)

Maria-
Tak for din kommentar.. jeg kigger indenom i aften.. ;)

grønn-
Tak for det.. Vi er også selv både glade og tilfredse.. :)

Høytrykk-
Ja det e rsuper fint, virkeligt. Der er både mange farver og alligvel ikk for mange, så det også er til at have med at gøre i stuen.. :)

by myr sagde ...

Som altid; hvor ER det altså bare fint! Jeg vil så gerne opdatere vores hjem lidt, og jeg er vildt imponeret af din/jeres (for jeg har indtryk af at indretning er et fælles projekt hos jer:-) måde at få nips og hygge-sager ind på en måde, så det ikke virker "pakket"....og jeg er bare gået helt i stå på indretnings området, ungernes legetøj har overtaget stuen og jeg har nærmest opgivet..men jeg vil så gerne:-)
Kh. Malene

S O F T * U N I T S sagde ...

Rigtig rigtig fint hjørne i har fået jer :o) Ville ønske jeg havde plads til det i stuen :o)