onsdag den 5. marts 2014

De fineste tidlige perler i min have.Havsæsonen er så småt skudt igang vil jeg mene. Efter en ualmindeligt mild vinter er foråret flere længder fremme end det plejer at være. Igår lagde jeg mærke til, at de ellers brune spireahække var begyndt at grønnes, den anden dag opdagede jeg, at Ribes var begyndt at sætte blomsterstande med sart rødmen, og både krokus, vintergækker og erantis har været igang længe.
Mine tulipaner titter allerede højt over jorden flere steder i haven, vores pil er fyldt med gæslinger, lupinerne og storkenæb sætter små blade, rabarber titter frem med små røde knolde, påskeliljerne er begyndt at sætte af til blomster og mirabelletræerne står med små knopper, som hurtigt drives frem når de tages ind.
Jeg nyder at gå en lille tur i haven hver dag, bare for at se, om der er sket noget siden igår, om noget er begyndt at titte frem. I tiden nyder jeg rigtigt meget mine sart lyseblå krokus. Sorten hedder Blue Pearl, og jeg tænker at navnet er helt perfekt, det er nemlig en af de tidligste perler i min have.

10 kommentarer:

Ninette sagde ...

Hvor er jeg vildt jaloux!!! vi har liget blevet väk med sneen, og jeg länges så efter forår og masser af blomst! Hvor er dine billeder fine forresten!

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Ninette.
Du kan tro jeg også nyder det i fulde drag :)
Man får en helt anden energi når foråret kommer. Det er utroligt så langt fremme vi er i DK i år. Jeg er spændt på om det rykker haveåret på en el anden måde eller om vi bare er heldige at få mere af det bedste :)

Karen (mig og mine stjerner) sagde ...

Smukke smukke billeder, Rakel!
Jeg nyder virkelig også at de løgvækster som er i gang nu. Energien bliver en helt anden på denne tid af året for både børn og voksne :-)

Anna sagde ...

De er godt nok smukke. Den sort vil jeg gerne have i min have. Her nyder vi også krokuserne, vintergækkerne og erantisserne. Og georginerne er sat til forspiring. Det er tidligt - og det er skønt!

Kh
Anna

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Karen.
Det gør den nemlig og det er SÅ dejligt. I forgårs så jeg også lærken stå stille og blafrende på himlen mens den sang, en sikker forårsbebuder :) iaften var min mand i haven og gynge og spille fodbold med ungerne mens jeg lavede mad, den slags giver positiv energi :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Anna.
Den er virkeligt sart og smuk den lyseblå krokus. Den minder mig altid sådan om mågestellet med dets fine blå/hvide farver :)
Det lyder dejligt med georginer. Det er en blomst jeg kunne ønske mig et kæmpe flor af, men al den håndteren knolde kan jeg ikk helt overskue, så jeg har kun haft et par enkelte af dem i min have. :)
Jeg glæder mig til at skulle ud og hive ukrudt og rive og udvide bede og den slags :)

Tove sagde ...

nydelige blomster, og bilder:) Gleder meg til det blir mer vår/ forår her også, nå er det bare brunt og grått overalt..

Det Ved Farmor | Grandmother Power sagde ...

Hvor er de smukke! Det gør så godt, når naturen vågner så fint til live igen.

dqpage sagde ...

Hvor ser det bare fint ud - elsker krokus.

mette sagde ...

Dejlige forårsbebudere :)