mandag den 2. juni 2014

En skøn ferie uden sociale medier og med både solskin, sommerhus og barnedåb.


En mini ferie er netop slut og en ny uge er begyndt, og inden vi får set os om, er der endnu en lille ferie med både grundlovsdag og pinse. Jeg ser frem til endnu en omgang nærvær med min familie og ungerne og forhåbentligt masser af dejlig solskin.

Kristi Himmelfarts ferien var skøn! Hele ferien lukkede jeg ned for både tv og sociale medier, bla. Instagram, og jeg nød virkeligt den ro, og det nærvær det gav. Jeg tænker en del tanker om netop det!

Min mand, børnene og jeg selv havde lånt mine forældres sommerhus, mens de selv var på en mindre ferie, og som altid kommer hele verden ligesom i vatter og zen og alt muligt andet, når vi lander der.
Vi havde venner på besøg, kørte som sædvanligt til Thise mejeri og købte oste, koldskål, skyr og yoghurt, kørte på museum og så en udstilling om store dyr, gik ture ved vandet og dyppede tæerne og spiste i strandkanten.

Solen skinnede den første dag og gav anledning til både badning og krabbefiskeri. Vi gravede voldgrave og små bække i strandkanten og fandt fine sten. Den største er en ihærdig stensamler, som altid mangler liiiige en til til samlingen. Især de gule, som hun leger er rav, er i høj kurs, men også de skarpe flintesten, som på en og samme tid er både bløde og glatte, er et hit. Den yngste vil helst kaste dem i vandet, så med ham tager vi istedet en kastekonkurrence.

Vi var til den fineste barnedåb hos vores venners lille Alma i ferien. Dåben fandt sted på vores 4 års bryllupsdag, på Carl Emils og min mands dåbsdag og endda i samme kirke. Det var en ret fin og nostalgisk fornemmelse at sidde der i kirken igen, nøjagtigt 4 år efter.
Den efterfølgende fest blev holdt på Hjarbæk Kro. Det fineste sted lige ned til fjorden, hvor både børn og voksne nød solskinnet og livet på havnen. Vi blev trakteret med den lækreste brunch jeg længe har smagt, og omgivelserne og borddækningen var bare helt igennem fin og smuk. Sådan en dag kan man leve højt på længe!

Efter 4 dage i sommerhuset var haven hjemme, ikke overraskende, sprunget endnu mere ud, end da vi forlod den. Det er utroligt så frodigt og smukt det hele står. Især var det sjovt at vende hjem til køkkenhaven, som jeg såede til sammen med den yngste, et par dage før vi tog afsted i sommerhuset. Pludseligt var der ærter, radisser, morgenfruer og tallerkensmækkere, der tittede op i anseelig størrelse. Det var festligt!

Vi har både spist i drivhuset på de lidt koldere dage, og på de varmere tages en af de to terasser i brug. Jeg nyder virkeligt, at vi endeligt er trådt ind i juni, den første sommermåned. Og efter fire dage i sommerhuset, nyder jeg også at komme hjem til vores eget lille sted, hvor jeg som det første hentede massevis af buketter ind til alle mine vaser. Der må være sommerfeeling alle vegne!

8 kommentarer:

Simone sagde ...

Skønne billede :) Meget meget smukt barn der blev døbt!

Anne-Sophie sagde ...

Det ser rigtig vidunderligt ud, præcis sådan som et par fridage skal være. Det her skønne vejr får det bedste frem i os er jeg sikker på, jeg kan også mærke at overskuddet er større både hos mig selv og mine omgivelser.
god aften til dig!
KH
Anne-Sophie

Anna Marie Weinreich sagde ...

åååh, det ser da virkelig idyllisk ud :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Simone.
Ja lille Alma har bare de smukkeste store mørke øjne og et fint alvorligt blik :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Anne - sophie.
Jeg tror du har ret i at solen gør overskuddet større, men tingene og livet går også i et lidt højere og mere socialt tempo om sommeren, så jeg indimellem bliver lidt forpustet. Jeg elsker lyset, solen og udelivet, men kan også nogle dage savne den ro det giver en hverdagsaften i vinterhalvåret når mørket sænker sig og man rent faktisk kommer i seng i ordentlig tid. Det er ikke til når solen skinner til så sent :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Det var en rigtigt hyggelig ferie. Jeg elsker at være ved vandet og der er en helt særlig ro når vi er der med ungerne. De kan gå i timevis og tulre i vandkanten mens vi voksne kan sidde og snakke, kigge, læse og få sol :)

Charlie sagde ...

Det ser fuldstændig eventyrligt ud! Sommer når det er allerbedst :-)

Unknown sagde ...

Beautiful pictures and BABY!!!