søndag den 31. oktober 2010

Opskrift på hokkaidosuppe og græskarkunst...


Nu er det jo halloween, og jeg tænkte at andre måske også har lyst til at prøve kræfter med græskar suppe...
Jeg prøvede min for første gang igår og den var faktisk ret lækker... Opskriften kommer her hvis nu du  også har lyst til at servere halloween suppe iaften...

4 pers.

1 Hokkaidogræskar
200 g kartoffel
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
12 dl vand
2 grøntsagsboullion terninger
4 porrer
salt og peber.
2 pk bacon i tern
purløg

Hokkaidoen skrælles, og indmaden fjernes, hvorefter kødet skæres i tern.
Derefter svitses hokaidotern, kartoffeltern, løg og hvidløg i en gryde med olivenolie.
Vand tilsættes så det dækker ingridienserne og boullionen kommes ved.. Lad suppen simre i en halv times tid..

Skær porrerne i skiver og kog dem til de er møre..

Steg bacon tern...

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber... Hæld vandet fra porrerne og bland dem i suppen...

Nu kan suppen serveres med bacontern ved siden af som topping, fintsnittet purløg, og lidt brød til...

Happy halloween...!- Og så skulle græskarret ligesom gøres klar, og storepigen valgte i år Lille Nørd frem for græskarhygge.. Det stillede lidt voksen udfordringer til moren, og efter at have set et rigtigt rigtigt fint græskar her hos Kirsten, måtte jeg også prøve.. Jeg tegnede motivet over på mit græskar ud fra Kirstens billede af sit, mit måtte dog blive lidt bredere i motivet, da jeg havde et stort og bredt græskar og ikke et højt som Kirstens... Men man må sige den slags græskar kunst kræver tålmodighed og tungen lige i munden!...
Men pænt er det, og iaften siger det velkommen til dem som kigger forbi....

16 kommentarer:

***Hos Mutter*** sagde ...

Det er helt vildt flot. Jeg er målløs.

Hvad brugte du til at skære med ?

Mirjam sagde ...

Lige præcist græskarsuppe er det der står på menuen i aften. Lygten skal jo udhules og tømmes og så kan vi da ligeså godt bruge indmaden til noget :)

God Halloween-aften :)

Kh. Mirjam

Garsdal sagde ...

hvor er det bare nogle dejlige farverige efterårsbilleder. Hørte faktisk om den der suppe engang i min mødregruppe og har tænkt på den flere gange siden - nu tror jeg der skal gøres noget ved det! Det ser og lyder afsindigt lækkert.

bare WUNDERBAR sagde ...

Mutter-
Det var altså også lidt svært, og som sagt krævede det både tålmodighed og koncentration.. :) Jeg brugte en fin men rigtigt skarp kokkekniv.. og fidusen fandt jeg ud af er at skære ligeså stille i det yderste lag først, på den måde får du buerne med, og så derefter arbejde dig ind i græskarret hvis du forstår.. .)

Mirjam-
Det er da det i ligeså godt kan.. men bruger du så det udhulede til suppen, altså huler alt kødet af, så der kun er skal tilbage el?

Frøken garsdal-
Og så er det jo simpelthen så virkeligt nemt.. der er jo ingen kompliceret gastronomi indover, og ingridienserne er også helt alm.. :)
Jeg har også altid syntes det var lidt besværligt og fremmed for mig, men tror det er fordi det græskar ik er så kendt som spise mad her endnu ihvertfald.. :)

Anonym sagde ...

Respekt til dig for at have udskåret det græskar! Det måtte gerne stå ved min hoveddør.
/Ida

bare WUNDERBAR sagde ...

Ida-
Jamen jeg har kun kunnet lave det fordi jeg først havde set Kirstens fine græskar... :))
Er spændt på at se det i mørket i aften.. :)

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Hold da op et flot græskar!!!

Jeg har godt nok set i fjernsynet og som pynt i forskellige butikker at man kan skære "kunstværker" ud i græskaret - det må jeg virkelig prøve til næste år!

Kh Tina

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Tina-
Kan du ikke nå det endnu? Jeg har aldrig set det før, før jeg så det på kirstens blog.. men det var nu også mest fordi frederikke ik gad, at jeg tænkte der skulle ske lidt andet og nyt.. Så kunne jeg jo selv slå mig lidt løs.. :)

Mette Bossow sagde ...

Hej Rakel
Hvor er det bare super flot dit græskar! Da jeg viste det til Noah var hans eneste kommentar 'det er ikke en græskar mand' :o)
Så han er vist stadig med på ideen om at lave græskar mænd, vores er dog desværre allerede lidt ulækker indeni :o(
Kh Mette
PS: hokkaido suppe er bare det bedste, men er det egentlig 'ho-kaido' eller 'ho-ka-ido' ;o)

Anna Banana Butterhair sagde ...

Ej hvor ser det cool ud! Det er da lige før man burde komme afsted og hente sig et man kunne slå sine kreative evner løs på ;)

Heidi sagde ...

Det er sejt det græskar, men jeg sidder allermest og smiler over den fine og uheldige køkkensælger fra sidste år :)

Leander sagde ...

Jeg har flere gange stået med et af de dersens græskar nede i min lokale netto men har endnu ikke turde købe et fordi jeg simpelthen ikke har vist hvordan sådan en fisk skal tilberedes, tak for opskriften det vil jeg prøve at kaste mig ud i indenfor den nærmeste fremtid
:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Mette-
Vores plejer også at være ulækker indeni nu, men det er fordi jeg plejer at være meget hurtigere.. denne her blev lavet igår, så den har lige lidt tid at løbe på endnu.. Og han har da ret, det er da ik den "rigtige" græskarmand, men den store herhjemme meldte sig ud og var egentligt ligeglad hvad jeg lavede (og hun blev faktisk så stolt af den her, fordi hun går rigtigt op i bogstaver i tiden) og den lille er for lille tila t forstå noget som helst... Og ja, hmmm... tror det er ho-kaido??! ;)))

Heidi-
Ej hvor skægt du ku huske det... Vi HAR også snakket om det herhjemme.. det VAR altså bare SÅ morsomt.. og lidt pinligt... I år står den på en bænk, så det er kun hvis nogen skulle være så usmarte at sætte sig i den.. men så bliver det måske også dobbelt morsomt.. :))

Julie-
Sådan har jeg altså også haft det! Og det var vist kun fordi der lige ved siden af græskarrene hang en opskrift at jeg kastede mig ud i den.. har nu lavet en lille smule om på den, men alligevel.. :))


Anna-
Ja det skal du da, tror sagtens det kan nåes endnu.. og det er rigtigt sjovt selvom det tager tid.. :)

Kardemomme sagde ...

Jeg har aldri smakt denne suppen, men har utrolig lyst til å prøve å lage den. Er helt amatør når det gjelder å bruke gresskar, men det ser jo så lekkert ut! Skal notere meg oppskriften.Jeg har scrollet meg nedover og beundret den fine murveggen dere har i hallen. Det var SÅ lekkert! Dessverre har vi ikke en sånn vegg her..Ellers hadde jeg satt igang og pusset mur med en gang her! Ha en fin uke! Klem fra Kardemomme :))

bare WUNDERBAR sagde ...

Kardemomme-
Vi fik den igår da vi havde gæster, og alle synes at den smagte rigtigt f´godt, så det er bare at give sig i kast.. :)
Jeg er også rigtigt glad for vores murstensvæg, og kunne egentligt godt tænke mig en indvendig mur i sten også, men der er vi bare ik nået til endnu.. Men når det er det gamle murværk er det bare rigtigt fint.. :))

Marina sagde ...

Hold da op for en tålmodighed du har. Jeg har prøvet at lave detaljerede ting i græskar og det kræver en del arbejde og snilde. RESPEKT, som min søn ville sige...