torsdag den 25. november 2010

Hvor bli´r den af, og må jeg have mine fnullermænd for mig selv??


Det er altså lidt uvant for mig...! Normalt starter julen hos mig i oktober... Jeg elsker jo jul!.. Jeg begynder så småt at finde små halv julede ting frem, hvorefter det kun eskalerer frem mod november... Sådan har det bare slet ikke været i år.. Julestemningen har bare ikke indfundet sig før nu, hvor det så småt begynder at kildre lidt... og julepynten, den ligger stadig i kasser i kælderen...!
Jeg bilder mig ind, at det er fordi jeg ik kan finde min elskede jule cd , som faktisk er noget af den eneste som er helt og aldeles jul for mig.. Jeg tror efterhånden jeg er nødt til at købe den, hvis julestemningen for alvor skal indfinde sig...!
Idag forsøger jeg at komme til bunds i rod og skidt i krogene.. Man har bare ikke lyst til at pynte op førend der er grundlæggende klar til det...! Og jeg SKAL bare have pyntet op til weekenden og d. 1 søndag i advent.. Sådan ER det jo.. og sådan PEJER det jo at være..! Jeg vil gerne have hentet et juletræ til foran og sat lys i det, have vasket mine vinduer, så der kan komme fine sager op at hænge.. Bare jule vil jeg gerne...!

I får et billede af min sofakrog, hvor jeg normalt nørkler og sysler om aftenen.. det eneste sted hvor der faktisk har hængt en julestjerne i lidt tid nu... Og for en gangs skyld er der ikke censureret for rod eller andet...!

Og ps, det er bla. fordi, der er lidt debat i blogland (som der også før har været), bla hos Karen om hvorfor man dog altid har trang til at vise det perfekte og det fine.. Jeg tænker, at jeg forbeholder mig retten til ikke at vise mine nullermænd til offentligt skue, ganske enkelt fordi de er mine, og ret beset fuldstændigt uinteressante.. De er et irritations moment for mig, og mit "fristed" her på bloggen er netop, at jeg kan samle mine fine ting, og det jeg synes er noget særligt og skønt.. Et sted jeg bliver glad af at lave, og hvor jeg netop kan slippe nullermænd og andet for en stund...! Og så nægter jeg derudover simpelthen at tro på at mine læsere ikke kan tænke selv og se, at der bag det fine nødvendigvis må være alt det andet.. Jeg kan selv bedst li at læse med de steder, hvor jeg finder inspiration, og fine billeder, og jeg føler mig på ingen måder opløftet af at se andres fnullermænd.. Bevares I må gerne vise dem frem, men det er bare ikke noget der inspirerer mig! Jeg kan rigtigt godt li´at læse med alligevel, og det er ikke fordi jeg kun hylder det perfekte, men alting til sin tid... Jeg ved nemlig godt, at de er der de fnullermænd, men jeg vil bare så gerne have lov at holde fri for dem bare engang imellem, og det gør jeg herinde på bloggen... I skal vide, ja, (og det ved I der kender mig og som læser med!!), at der bestemt ikke som en hverdagsting er opryddeligt herhjemme.. Tværtimod!... Men jeg kan vel få lov at lade bare lidt som om herinde....?!

27 kommentarer:

Sofie Legarth sagde ...

Helt enig :-D
kan heller ikke se noget inspirerende i de små djævler!!! De bliver også gemt langt væk herhjemme når jeg får gæster, - og hvis jeg inviterer bloggen på "besøg" via billeder af mit hjem vil de helt sikkert heller ikke kunne spottes der.
;-)

Mirjam sagde ...

Jeg er helt enig med dig i dit synspunkt - bloggen er et fristed for alt det hverdagsagtige - nullermænd, vasketøjsbunker og lignende. Vi ved godt at det er der rundt omkring og behøver ikke dvæle ved det. Det er vel mere noget man skal minde sig selv om, hvis man synes at græsset er grønnere... eller noget ;)

Tak for et godt og hyggeligt indlæg. Jeg håber at du finder julestemningen snart. Du må ud og købe den cd!

Kh. Mirjam

bare WUNDERBAR sagde ...

Lige nøjagtigt... Og indimellem synes jeg måske der går lidt for meget hat og briller i at man SKAL vise alt det man ikke kan, istedet for at fokusere på det man kan.. og det er altså en omvendt verden for mig.. Og så vil jeg sige at jeg har flere veninder og venner som rigtigt godt kan li at komme hos os, fordi her er uhøjtideligt, på den måe at forstå at her ik altid er ryddet op (som i ikke så tit altså!) og det giver altså en ro og velkommenhed.. Men det er jo ikke fordi jeg ikke gerne ville have at der altid var ryddet op, for det dræner da også.. Men alt det trælse og fnullermænd, det deler jeg så med mine veninder og venner og min familie.. ik nødvendigvis med 10.000 vis af ukendte folk på nettet som læser med.. :))

bare WUNDERBAR sagde ...

Nå ja, og herhjemme joker vi nogengange med at vi måske burde invitere gæster, for så ku vi måske få ryddet lidt op.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Mirjam-
Lige nøjagtigt, og jeg tænker at hvis jeg skal til at fokusere på alt det negative og alt det jeg ikke kan, så har jeg da slet ikke lyst til at blogge.. Det er jo her jeg henter glæde og inspiration.. Og ja, jeg tror jeg må trykke køb lige om lidt! Har været i alle tænkelige butikker og stormagasiner for at få den cd, og de har den bare ingen steder..! ØV!

Heidi sagde ...

Selvfølgelig kan du det :) jeg er af samme overbevisning som dig mht at alle har deres nullermænd at slås med både i bogstavelig og overført betydning og jeg tror på at de fleste kan finde ud af at se at en blog aldrig viser det hele billede, uanset hvad vil det altid blive en flig af helheden. Jeg kan godt lide de smukke blogs som din for her bliver jeg inspireret på en` måde, men faktisk kan jeg OGSÅ lide at læse med de steder hvor nullermændene vises frem, de giver mig bare noget andet. Jeg er selv, for det meste, for privat til at dele mine med andre. Hav en dejlig dag Heidi

Almas mormor sagde ...

Jeg er helt og aldeles enig. Jeg vil gerne se smukke, sjove, interessante og inspirerende ting, kort sagt alt det positive :)

Unknown sagde ...

Jeg ELSKER dine fnullermænd og på sin vis osse mine egne..! Men på bloggen, der er det fnullermænd INGEN ADGANG! I hvert fald for det meste og det er ikke fordi jeg ikke står ved dem, det gør jeg skam, men vil folk se dem, ja så må de komme og se dem i virkeligheden for jeg gider IKKE rende rundt og tage billeder af dem..!

bare WUNDERBAR sagde ...

Heidi-
Jeg kan nu også godt selv li at læse med der hvor nullermændene vises frem (og ja både i dens rene betydning, men også i den overførte!), men jeg har det igen sådan at alting er til sin tid, og min blog her er ikke til invasion af fnullermænd, mens andre har taget et valg om at deres måske netop er til fnullermændene... Det der kan irretere mig nogengange er når debatten nogengange (ikke i Karens oplæg!) tager den drejning, at det er fordi man ikk tør at vise sit sande jeg.. at man kun tør lade som om man er perfekt, men NEJ, det er ikke sådan det forholder sig.. For mig er det sådan at det er et helt bevidst og stærkt valg.. Jeg vil ikke undskylde at jeg candyflosser noget som helst, for det er jo det min blog skal bruges til.. jeg tror måske heller ikke der var så mange der ville købe Boligliv fx hvis der var billeder af skidt og møg og artikler med halvstressede kvinder der aldrig kunne nå det de gerne ville.. Og ja, det er igen det der hver ting til sin tid.. Og jeg er faktisk et ret privat menneske, og det kan måske være svært at forstå når man blogger, men der er meget få der ved at jeg gør det, jeg reklamerer ikke med det, og de der private ting der omhandler vores familie (altså de svære og trælse og dumme ting) dem klarer vi selv sammen.. :)

Almas mormor-
Lige præcis, og det er netop det gode humør jeg prøver at få frem her på bloggen, og så er der jo ingen grund til at fylde den med fnullermænd.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

mejse-
Jeg elsker at du lige kommenterer her.. måske mest fordi det faktisk ret meget også var dig jeg tænkte på da jeg satte parantesen.. Kom aldrig uanmeldt herhjem, hvis du ik kan tåle lidt skidt og møg.. :)))) Må indrømme at jeg ik selv er for glad for dem, men de hører nu engang med herhjemme.. :) Og på bloggen.. NEJ ingen adgang! ;)

Sine K-J sagde ...

Jeg må bare lige sige at jeg er meget enig med dig. Jeg bliver ikke inspireret som sådan af at se på nullermænd, snavs og rod osv. Min blog bruges til at vise frem hvad jeg laver og køber og hygger med, og det er ikke rengøring. Jeg går igang lige NU, med min jul. Har lige købt 3 juleting (dem skulle jeg måske vise frem, der er bl.a. en SKØN cupcake) og fortsætter med adventskrans og julebag idag... Og hvor er nu min yndlings-julecd ? Smil og julehilsen herfra

Martes atelie` sagde ...

Enig med deg. Jeg synes ikke rot er inspirerende. Se rot på andres blogg...nei takk. Der vil jeg se mange flotte inspirerende saker.
Ha en fin og inspirerende dag.
Fra Marte

Haust sagde ...

Eg er HEILT og aldeles enig med deg!

...og så håper eg at julestemninga di dukkar opp att snart. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Sine K-J-
Dejligt forfriskende!! Fine ting du har købt.. ;) Jeg er også gået igang NU, og har allerede fundet kasserne i kælderen og fået hængt granguilanden med lys over vores dobbeltdør i stuen... Så nu dufter det lidt af jul.. ;)

Marte-
Lige nøjagtigt.. det elsker jeg også selv.. jeg har så rigeligt med rod i min hverdag, så det er dejligt med et frirum.. :)
Inspirerende og dejligd ag til dig også.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Haust-
Kan mærke at den er dukket lidt op, selvom jeg stadig savner min julemusik... :) Men nu har jeg pyntet en smule, det hjælper på det.. og så har vi jo en fin sne og frost ude, det gør det også fint.. ;)

Almas mormor sagde ...

Kom lige til at tænke på, at hvis du skulle til at vise rod og nullermænd på din blog, så måtte du ændre dens navn :))

Kolorista sagde ...

Jeg er en stor fan af princippet "hver ting til sin tid" - og jeg syns der både er en tid til fnullermænd og en tid til perfekt æstetik. På min blog må begge dele gerne være, men jeg er meget bevidst om dét dilemma, at de fleste nok (i første omgang)læser med for æstetikkens skyld - jeg er osse selv en sucker for smukke billeder, og véd med mig selv, at det ofte er billederne der trækker mig ind omkring et blog-indlæg for at nyde med. Men der er osse bloggere, som med ord formår at gøre deres liv i medgang og modgang, så - nåja - levende og medrivende, at jeg føler jeg kender dem - helt uden de fine billeder og de skønne DIYs til at lokke mig indenom. Det er da bare vildt herligt at blogland er så mangfoldigt at der plads til os alle! Og skønt at debatten lever videre, for den er jo med til at styrke mangfoldigheden. KH og go dag fra Lisbeth

me sagde ...

Enig med at nullermænd er noget man kan vis sine venner men ikke på bloggen. Jeg er ikke så god til at have ordning hjemme men det vises ikke på bloggen (måske derfor jeg ikke viser så mange billeder af lejligheden min).

Blev inspireret af kommentarende om at jule lidt mere derhjemme, har startet lidt :)

TrineTusindTing sagde ...

Først vil jeg bare lige sige hej, jeg har ikke skrevet på din blog, men har fulgt med i et lille stykke tid og må bare sige at den er meget inspirende og lige i min ånd;-)

Ang. nullermændene, så forstår jeg det SÅ godt! Nogle gange er det bare så dejligt at lade som om, de bare ikke er der... Ellers er det jo næsten ikke til at være til som mor og familie, for er der nogen der roder og laver nuldermænd, så er det børn! -og vel også kreative sjæle...
Julestemningen kom til mig med sneen i tirsdags - er nu ved at klippe en lille nissegurilande, så man måske snart kan se på min nye blog.

bare WUNDERBAR sagde ...

Almas mormor-
Hvor skægt, det har du jo ret i, det havde jeg slet ikke tænkt på.. men du har jo ret.. jeg synes faktisk ik at fnullermænd er specielt wunderbart.. ;)

Lisbeth-
Faktisk synes jeg at der er nogle bloggere der er så eminent dygtige med sproget at det slet ikke er nødvendigt med billeder.. :) og det er jo rigtigt fint at man gerne vil dele hverdagens op og nedture, men for mig ville det bare være grænseoverskridende, og jeg ville føle en form for udlevering, hvis jeg skulle skrive om vores liv, og ikke mindst mine børns liv på den måde.. Jeg er ret bevidst om at det jeg skriver og viser skal kunne vises til mine børn om ti år uden at de synes at jeg har brugt dem og vores liv som springbræt, ihvertfald ikke de ufede sider, som man gerne vil have for sig selv.. Men som sagt deler jeg til gengæld gerne med alle mine venner og veninder og min familie.. Jeg ahr det sådan at jeg også synes der er meget forskel på hvordan man serverer sine "dårligdomme".. Der har i en lang periode været sådan lidt fokus på at man skal udlevere sig selv og alt det man ikke kan på en selvironisk måde, så folk så derigennem kan synes man er lidt smart og trendy.. Og tror måske jeg er kørt lidt sur i det.. jo ja, jeg har læst alt det chick lit der er, og nynne, osv osv, men indimellem synes jeg bare man udleverer for at udlevere og det synes jeg bare ikke er interessant.. Forstår du mon hvad jeg mener og giver det mening? Igen kan man sige.. nogle har lavet madblogs, og så virker det måske ik så pisse fedt at tage billede af den der mugne smørreost man havde glemt inde bagerst i køleskabet?? ;)

I´m with leia-
Jeg er også startet nu.. ;)) Og ja fnullermændene holder vi for os selv.. men også ja, her er da en del af dem. ;))

Trine tusind ting-
Tusinde tak for din søde besked.. Det er altid rart at få sat "ansigt" på de som læser med.. ;)
Og du har så ret.. et kreativt væsen som mig, og gang i den unger, hund og mand.. No wonder at der er fnullermænd en mas herhjemme.. ;) Men jeg ville nu aller helst have været dem foruden altså.. ;) Det bliver spændende at se din nye blog.. Dejligt når der kommer nye til.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Almas mormor-
Hvor skægt, det har du jo ret i, det havde jeg slet ikke tænkt på.. men du har jo ret.. jeg synes faktisk ik at fnullermænd er specielt wunderbart.. ;)

Lisbeth-
Faktisk synes jeg at der er nogle bloggere der er så eminent dygtige med sproget at det slet ikke er nødvendigt med billeder.. :) og det er jo rigtigt fint at man gerne vil dele hverdagens op og nedture, men for mig ville det bare være grænseoverskridende, og jeg ville føle en form for udlevering, hvis jeg skulle skrive om vores liv, og ikke mindst mine børns liv på den måde.. Jeg er ret bevidst om at det jeg skriver og viser skal kunne vises til mine børn om ti år uden at de synes at jeg har brugt dem og vores liv som springbræt, ihvertfald ikke de ufede sider, som man gerne vil have for sig selv.. Men som sagt deler jeg til gengæld gerne med alle mine venner og veninder og min familie.. Jeg ahr det sådan at jeg også synes der er meget forskel på hvordan man serverer sine "dårligdomme".. Der har i en lang periode været sådan lidt fokus på at man skal udlevere sig selv og alt det man ikke kan på en selvironisk måde, så folk så derigennem kan synes man er lidt smart og trendy.. Og tror måske jeg er kørt lidt sur i det.. jo ja, jeg har læst alt det chick lit der er, og nynne, osv osv, men indimellem synes jeg bare man udleverer for at udlevere og det synes jeg bare ikke er interessant.. Forstår du mon hvad jeg mener og giver det mening? Igen kan man sige.. nogle har lavet madblogs, og så virker det måske ik så pisse fedt at tage billede af den der mugne smørreost man havde glemt inde bagerst i køleskabet?? ;)

I´m with leia-
Jeg er også startet nu.. ;)) Og ja fnullermændene holder vi for os selv.. men også ja, her er da en del af dem. ;))

Trine tusind ting-
Tusinde tak for din søde besked.. Det er altid rart at få sat "ansigt" på de som læser med.. ;)
Og du har så ret.. et kreativt væsen som mig, og gang i den unger, hund og mand.. No wonder at der er fnullermænd en mas herhjemme.. ;) Men jeg ville nu aller helst have været dem foruden altså.. ;) Det bliver spændende at se din nye blog.. Dejligt når der kommer nye til.. :)

Anonym sagde ...

og selvom du siger det er rod, så er det jo fine ting der er fremme :)
Du har ret, man behøver ikke vise alle de "grimme" ting og sager frem på bloggen, men jeg kan godt lige der er lidt ligevægt på en måde. Ikke at jeg har lyst itl at se folks vasketøj eller sure karklud.
Jeg synes du formår det godt, og jeg elsker at se billeder af dit hjem, ligemeget om det er stylet eller rodet ;)

Anonym sagde ...

hov jeg spottede lige nogen bøger jeg kendte, fra Sara Blædel og Camilla Läckberg. Jeg har læst alle deres bøger, har du også ?

Darling L sagde ...

Jeg er helt enig! Jeg har ingen interesse i, hverken at se eller læse om dine nullermænd - ligesom at du (helt!) sikkert jo heller ikke er interesseret i mine ;-)

Synne Justesen sagde ...

Jeg har taget ordet "vaseline på linsen" til mig, omkring det der med, at være ironisk på den distancerede måde, over sine egne fejltrin.
Har faktisk også hevet mit gamle indlæg, om netop det, frem i mit eget rodeindlæg ;).

Skidt og kanel for sig. Der er vi enige.
Og jeg kan også bedst lide, i længden, at kigge på de lækre fine billeder. Men jeg kan også godt lide at få blikket ind "bag kameraet" bare en sjælden gang. Måske har jeg for meget tiltro til andre, eller for lidt til mig selv, men jeg kan faktisk godt sidde og blive helt forpustet og tænke "gud, er der altid så fint hjemme hos hende? Bare det var mig der booede sådan".
Men når der så kommer en lille dør på klem om, at mit liv og dem med de ryddelige hjem på billederne, alligevel begge to har liv der indeholder rod og dårlige hårdage, så slipper jeg lige vejret og slapper af igen.
Men den præstationsangst jeg går rundt med er jo udelukkende en følelse som jég har ansvar for. Det er jeg klar over.
Kan bare godt lide at blive mindet om, at vi kan have angsten sammen.

Bare sådan fra tid til anden.

bare WUNDERBAR sagde ...

Marolle-
Jeg har læst alle läckbergs, blæde er jeg ikke helt faldet for.. men har læst rigtigt mange krimier.. Næsten hele Jo Nesbøe serien, jungstedts bøger, Hypnotisøren, selvfølgeligt larssons, og en del knap så kendte også-.. Elsker gåden i hvad der vil ske og om jeg kan regne den ud.. :)

Loise-
Netop.. :)

Synne-
Tak for din lange og uddybende kommentar, den kunne jeg godt li.. ;) Jeg tænker, som du måske også har bemærket at jeg i mine komemntarer indimellem giver et lille indblik i mine fnullermænd, men jeg har det bare rigtigt godt med at de ikke er her hos mig på MIN blog.. :) Jeg vil gerne kommentere mere personligt hos andre hvis der er noget jeg synes er relevant for mig, el hvor jeg har erfaring på den ene el den anden måde der kan bruges.. Giver det mening? Jeg har bare ikke lyst til at lægge mine og min families fnullermænd (stadig både i konkret og overført betydning!) til skue på nettet.. Fnullermændene bliver vendt med den dejlige omgangskreds vi har.. ;) Og jeg er ret sikker på at du godt kan regne med at ingen hjem altid er perfekte el opryddelige.. :))

Synne Justesen sagde ...

Jeg synes det giver rigtig meget mening Rakel. Og jeg har set nogle af dine mere personlige kommentarer - jo ;).
Selvom jeg giver meget på min blog, så er jo jo ikke engang halvdelen af hvad der sker i mit liv.
Jeg kan godt vise en puslespils-kaos frem på mit stuegulv, men jeg ville aldrig hænge mit beskidte undertøj ud (iih, hvor vi kan i metaforer ;)).

Jeg ved jo også godt, at ingen hjem er perfekte hele tiden. Det ved jeg godt, når jeg tænker over det.
Glemmer det bare lidt nogen gange.
Derfor min kommentar om at det var rart at blive mindet om at vi alle "bare" er mennesker :).

Knus