mandag den 8. november 2010

Pakkekalender #8Dagens kalendergave ide er hjemmehæklede knapper... Alt du skal bruge er en mindre hæklenål, garn og forskellige str af gamle knapper..
Alle knapperne du ser her på billederne er gamle knapper, som har fået hæklet et nyt betræk..
Når du hækler vil det til dels være fri hånd, da knapperne jo varierer i str.

Du starter med at lave 5 luftmasker og afslutter det til en ring med en kædemaske...
1. omg- 6 fastmasker i kæden.
2. omg- 2 fastmasker i hver maske (=12 masker)
3. omg- 1 fastmaske, 2 fastmasker i hveranden (=18 masker)

-derfra hækler du selv alt efter hvor store knapperne er... Når de er store nok begynder du at tage ind, og når str passer til det presser du knappen ind i hylsteret hvorefter du lukker..

Man kan også hækle knapperne i striber, pynte dem med palietter el en ny mindre knap udenpå osv...

Den største af knapperne har jeg fx brugt til den nye kjole jeg har syet til mig selv, men de er også rigtigt rigtigt fine til pigekjolerne.....

Det ser rigtigt fint ud at putte knapperne i et lille fint glas el en æske med lidt silkepapir i, lav gerne mange forskellige farver og størrelser....

13 kommentarer:

Kreateten sagde ...

God ide! Takker!

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja jeg er faktisk også rigtigt glad for dem.. må have lavet en produktion så man altid har nogen klar.. de minder mig sådan lidt om helt gamle knapper.. :)

by myr sagde ...

Endnu et pletskud fra dig Rakel...æv bæv at jeg ik fatter at svinge den dersens hækle nål - har endda forsøgt at lære mig selv det på nettet, men jeg ku bare ikke...blev i stedet så hysterisk over mine manglende evner at jeg kylede hæklepinden tværs genne stuen!!! (Temperement...mig???? Nej slet ikke:-)
Ha en skøn mandag...
Kh. Malene

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Kender du ikke nogen som kan lære dig det?? Jeg er heller ik go til opskrifter og til at læse mig til ting.. jeg skal gøre det, mærke det og se det blive gjort før jeg fatter interesse.. Måske det kunne hjælpe dig? Når man først har lært det er det nemlig så nemt! Virkeligt.. SÅ bliv nu ved at prøve, så knækker du koden lige pludseligt... :)

Sofie Legarth sagde ...

Gud hvor er det morsomt - sad netop i går aftes og prøvede mig frem (uden opskrift) med at lave knapper. OG DET GIK IKKE!!! Så det er jo simpelthen så god timing at du lige gir´ opskriften her - mange tak, jeg forsøger mig igen i aften ;-)

Darling L sagde ...

De er rigtig fine! Og en god måde at få brugt knapper, man ellers ikke lige tænker man kan få brugt ;-)

Sofie Legarth sagde ...

...lige et spørgsmål... Når man tager ind, skal man så tage ind det samme som man tog ud - altså på samme måde som man gør når den skal være helt rund som en bold?

Malene sagde ...

Har længe tænkt på, hvordan man mon hækler et 'betræk' til de dersens knapper og så kommer du lige med en DIY - tusind tak! Og så er princippet i virkeligheden bare som begyndelsen på de firkanter du lagde på bloggen for noget tid siden som er runde i midten...bare med en mindre hæklenål...ja, ja...nogen gange ligger løsningen lige for uden man lige ser det:)

Christina sagde ...

Super idé- Tak for den fine inspiration!

bare WUNDERBAR sagde ...

Sofie-
Jeg springer bare lidt jævnt over.. men når du virkeligt skal tage ind for at lukke til sidst, så kan du sagtens springe mange over af gangen.. jeg har kun system i det første jeg laver.. Prøv og ellers skriv.. :)

Louise-
Nemlig, og så får de bare et helt nyt look.. det er rigtigt fint.. :)

Malene-
Ting er bare ofte meget nemmere end de ser ud til, el man tror.. ,)) Er spændt på at se knapper rundt omkring?. :)

Christina-
Det var så lidt.. nu bliver der nok til lidt fine kjoler og sådan.. :)

Helle sagde ...

de knapper ser flotte ud og gid jeg kunne hækle men det kan jeg ikke :)

Johanne Busk Stormoen sagde ...

Fantastisk timing. Tog min vinterjakke frem i morges og havde lykkeligt glemt at den manglede 2 knapper. Så tænkte jeg ville hækle nogle til hele jakken, så perfekt timing du kom med opskriften nu! Takker. Kh Johanne

Anonym sagde ...

tusind tak for diy, jeg synes bare de er SÅ fine og dem her må jeg helt sikkert prøve.