lørdag den 4. december 2010

DIY- brændte mandler og et sneak peak fra min pakkekalender....Den anden dag havde manden købt brændte mandler med hjem fra byen... Han mente dog at man nok selv burde kunne lave dem.... Så det gjorde han....
Der er egentligt ik en decideret opskrift, den er i så fald meget let...

Det eneste du skal bruge er sukker, vand, mandler og en stegepande...

Tag den mængde sukker du vil karamellisere i og hæld den på panden... tilføj en smule vand og derefter mandlerne... Det er ldit som at lave brune kartofler, bare rør indtil sukkermassen er helt kogt ind og har lagt sig om mandlerne... Køl dem lidt og server så... (vi var løbet tør for sukker så manden brugte flormelis, som altså også fungerede, men de blev bare mere hvide at se på..!)

De er også ret søde som en vinter værtindegave, el måske i en fin hjemmelavet æske el en sød pose i pakkekalenderen....

Jeg åbner jo også pakker hver dag.. har billeder liggende på mit kamera men mangler min overførsels ledning.. så snart den er fundet får i flere billeder...

men tænk sig min pakkekalender kom i form af et sølvfarvet fyrretræ i en potte med hvidt stof omkring, og pyntet og fyldt med ene af hvide fine pakker... så ik nok med at jeg fik en pakkekalender, jeg fik også en flot jule pynt skulptur til stuen.....

17 kommentarer:

Månestrålens mamasita sagde ...

Uhm - de mandler ser da godt nok lækre ud. Måske man skulle prøve at lave nogen :)

heldige asen med den fine pakkekalender. jeg må tænke mig til min :(
Glæder mig til at se hvad træet gemmer på af pakker :)

KH Vibeke

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Vibeke-
Det er også spændende at pakke op hver dag.. jeg skal nok lige vise frem så snart kamera ledningen er fundet.. :))

Syns du skal prøve mandlerne.. eneste fare er at det er svært at få hold i det igen... :))

Troldemoar sagde ...

lækkert!

bare WUNDERBAR sagde ...

Absolut, de var ret svære at holde sig fra.. :))

Tonje sagde ...

Haha.. jeg må le litt. Jeg har akkurat skrevet innlegget i min egen blogg om mine honninglaserte mandler med kanel, satte med ned for å gå litt bloggeturer, og så har du også stått og lagd deilige fine mandler! Verden er liten av og til.

EnHeberg sagde ...

Tak for tippet med opskriften - det lyder jo nemt.
Vi var til open by Christmas i forrige uge, og jeg synes, vi skulle købe en pose brændte mandler med hjem. Dem kan jeg ikke li´, sagde min mand... Lige indtil han smagte dem! :) Uhm, de er jo varme og gode!

bare WUNDERBAR sagde ...

Tonje-
Uhm det lyder lækkert.. det er jo en anden variant... Den må vi da prøve af også.. det lyder lækkert med kanelen i også.. Og ja det er da sjovt, indimellem kommer der bare meget ens indlæg på samme tid.. :)

Louise-
Sådan havde jeg det faktisk også.. det var første gang at jeg smagte brændte mandler da manden kom hjem med dem.. Jeg havde også en forestilling om at jeg ik ku li dem.. Men det ku jeg så godt.. hrm,... farligt!... ;)

Anonym sagde ...

Jeg laver brændte mandler efter opskridten i bogen Krudtugler og kanelsnegle. Her er der udover vand, sukker og mandler også en lille smule kakao i. De er bare rigtigt gode

Darling L sagde ...

Sidste år lavede vi også mange brændte mandler, og skal da helt sikkert også i gang i år igen. Det er jo så lækkert :-)

Og fin fin pakkekalender du har fået dig. Skønt!

Fie sagde ...

Jamen nu MÅ vi altså også få lavet disse skønne mandler-men imorgen står den på havregrynskugler, og SÅ skal mandlerne prøves... Det resulterer nok i søndags-sukker-chok!!!

Sissel sagde ...

Hei:)
Jeg har et sviktende modem fortiden og har derfor tatt en ufrivillig bloggpause! Jeg kommer ikke inn så jeg får sett mailadressen din (jeg får nemlig bare brukt pc på jobb). Kan du sende meg en mail på ferratemexico@hotmail.com, så sender jeg adressen min i retur!

Sissel

Unknown sagde ...

Det skal helt sikkert prøves! Og hvor er din blog bare blevet FLOT! Jeg er helt tosset med snevejret :)

May-Britt sagde ...

Hyggeligt! Vil også sige, at det er en smart header, du har lavet :-) Rigtig flot. Håber weekenden har været god og at I har nydt det smukke vejr. KH May

Marolle sagde ...

uhmmm det kunne være jeg skulle prøve at lave dem en dag, vi spiser allerede mange mandler herhjemme dog rå, som mellemmåltider eller en snack.

Fint juletræ, så det jo en hel fryd at have fremme :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Heidi-
Uhm det lyder lækkert.. tak for tippet, det må vi prøve næste gang.. :)

Louise-
ja den er ret fin og opfindsom.. :) Vi har jo aldrig prøvet de mandler før, men det er da vist ik sidste gang.. :)

Fie-
Ja for pokker.. indimellem ville man bare ønske at man bare kunne køre ind og køre ind og overhovedet ikke skænke sukker ordet en tanke... :)

Sissel-
Jeg sender dig en mail.. ;)

Mejse-
Ja jeg synes også det er fint.. jeg ville bare gerne have haft at man kunne se snevejret lidt bedre, men nu må vi lige se.. ;) Jeg sender komplimenterne videre til Marolle.. ;)

May-
Tak for din søde kommentar.. har i det mon godt, og nyder du din barsel? Det er da ihvertfald dejligt i sneen, nu man ik SKAL ud og køre nødvendigvis.. :)) Jeg er også rigtigt glad for headeren, men marolle kan tage æren for den.. :))

Marolle-
Jeg elsker altså også rå mandler.. det lærte jeg så sidste år hvor jeg slet ik måtte få sukker... og så engang imellem sneg jeg lige en rosin med, SÅ var det godt.. ;)

Karen Marie sagde ...

Mums dem skal jeg da klart lave de ser så super lækre ud - jeg laver nogle gange med chilli og hyldeblomstdrik, men det fungere bedst til salst, de bliver nemlig ret klistrede :0) det skal vist være lørdags guf her hos os :0)

dejlig weekend til dig, KH Karen Marie

Maya sagde ...

åh der er bare ikke nogle mere lækkert end brændte mandler! Jeg tror snart jeg selv skal i gang med at lave nogle ! :)
Du har en rigtig fin blog!
Hilsen maja