onsdag den 2. februar 2011

Chili og pakker...


Nå men..... Igår aftes lavede jeg en kæmpe stor grydefuld chili con carne... Det er min yndlings yndlings ret og bliver altid lavet sådan lidt på gefühl/slump... Der er løg, gulerødder, lidt chili, oksefars, kanel, kidney bønner, peber, tomat og boullion i, og hvis du er til gefühl mad, kan du jo prøve at smække de ting sammen og håbe på at du har ramt det rigtige blandingsforhold... Det sjove var at jeg, da jeg havde købt ind til maden, faldt over det her indlæg som Anne har skrevet, og så fik jeg endnu mere lyst til chilien.... Og i aften, står den selvfølgeligt på det samme igen... der bliver altid lavet til to dage, og på 2. dagen er den bedst.... Mums...Og se så lige her... Posten kom simpelthen med en pakke til mig idag... fra Kamilla... Og der var ingen grund, bare fordi hun var faldet over stoffet, havde tænkt på mig, og fordi stoffet måske nok skulle bruges til noget til lillebroren, sendte hun også lidt til storesøsteren... Det er da ret fantastisk... Tusinde tak Kamilla, det var virkeligt sødt af dig, og jeg er helt vild med stoffet.. har aldrig set det før, og det er bare rigtigt fint, sødt og roligt og jeg er sikker på det bliver til noget fint..... :)

13 kommentarer:

Belinda sagde ...

Eelsker også chilli. Du skulle prøve denne opskrift http://aellebaellebu.blogspot.com/2011/01/texas-chaingang-chili.html.

Julia Hausfrau sagde ...

Tak for dit find indlæg tidligere, Rakel. Dejligt at få lidt flere ord på det hele ;)

Sikke et fantastisk stof du har fået, jeg er hamrende misundelig! -Og sikke en lækker gryde du har. Elsker den farve.

Kram

bare WUNDERBAR sagde ...

Bella-
Ihh tak, altid godt med fornyelse af varianterne.. :)
her laver vi den også nogengange uden chili, så den ikke er stærk for ungerne.. måske den så bare hedder con carne...? ;)

Julia-
Tak... du ved jo hvordan jeg har det med det.. :)
Jeg er også rigtigt glad for gryden.. det er en fødselsdags gave fra forrige år tror jeg det var.. :) Har dem også i de små forme til ovnen, dem har du sikkert set.. :)

Anonym sagde ...

Hej....
Jeg læser tit med på din blog og synes den er skøn. Jeg har dog ikke helt selv modet til at åbne min egen. Jeg må dog bare lige kommentere det helt fantastiske stof, hvor er det fint -og skønt når man tænker på hinanden.
Ved du hvor det er købt henne.
Mange hilsner
Lisa

Helle - Prinsessebo sagde ...

Jeg eeeeelsker også chili con carne - eller chili kong Arne, som Olympia siger ;o)

Darling L sagde ...

Kære Rakel,
Uhm.. Chili con carne.. Og uhm.. lækkert stof.

Tak for dit ærlige og personlige indlæg tidligere, som nu er væk.
Det satte rigtig mange tanker i gang. Og jeg ville egentlig gerne have skrevet et fyldigt svar/respons på det, men har også selv det lidt (meget) svar med "udlevere" det personlige her.

Knus til dig

trinesoehest sagde ...

Namme-nam! Det er godt nok længe siden vi har fået Chili! Uhm! God ide! SÅ ved jeg, hvad vi skal ha i aften :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Lisa-
Tak for din kommentar.. :) Jeg tror at stoffet er købt i genbrugen et sted, så det er vist desværre ikke bare noget man sådan lige kan købe.. men det er virkeligt fint.. :) Håber du måske falder over noegt en dag.. :)

Helle-
Ha ha.. ja mange nye ord kan komme til.. :)

Louise-
Tak for det.. Bare det at jeg ved at du gerne ville.. :) Jeg forstår hvad du siger.. :)

Trine-
Ja det er virkeligt altid rart at komme på ideer.. har du mon egen opskrift, el bruger du gefühl opskriften? :)

Garsdal sagde ...

Hvor dejligt med små uventede gaver. Din chili con carne ser super lækker ud. Sidder her og bliver helt sulten alt for tidligt:-)

Michelle sagde ...

Uhm, det smager altså også bare fantastisk - det er længe siden jeg har lavet det, måske det skulle på menuen en af de kommende dage ;)

Pia sagde ...

Chili con carne er også en af mine favoritter....
Og sikken fin æske du har fået.
God weekend

Marina sagde ...

Elsker Chili -- og så gør din smukke gryde det jo endnu mere appetitlit. God weekend.

bare WUNDERBAR sagde ...

Frøken Garsdal-
jeg elsker den virkeligt.. I virkeligheden er det faktisk Nikolaj Kirks chili con carne, som så er blevet til min mands chili, som så er blevet til min, når han ikke lige er den der står ved kødgryderne.. :)

Michelle-
Vi får det vist lidt for tit tror jeg.. de andre i huset er ik altid enige når jeg foreslår det.. men jeg har fået den helt lille lillebror med på vognen, han spiser rigtigt gerne risen og chilien.. :)

Pia-
Ja det er da helt fantastisk at få så fine pakker af nogen man ikke engang kender.. jeg blev rigtigt rigtigt glad.. :)

Marina-
Åh ja jeg elsker altså også min gryde.. jeg har fået den af mine forældre, men den har altså en tendens til at brænde ldit nemt på.. .)
Rigtigt go week til dig også Marina.. .)