torsdag den 10. marts 2011

Vil du hjælpe mig?


 
Jeg arbejder lidt i tiden.. Både med foto, tegning og maleri... Det er vi faktisk flere herhjemme der gør... Jeg er igang med at udvælge nogle af de fotos jeg har taget.... Set udfra et kunstnerisk og æstetisk perspektiv vel og mærke... Ikke at de skal være pæne, men at de skal vække et el anden når man ser dem, at de skal være anderledes, eller give grobund for en stemning, undren, eller bare en lyst til at se på dem... At de skal afspejle en form for håndværk, hvis man kan sige det ( ..ikke at jeg er den store håndværker udi fotos, men set ud fra det niveau jeg nu er på...)...

Vil du hjælpe mig og fortælle hvilke du synes bedst om?? Du må vælge to ( billede nr. 5 har jeg stort set valgt som det der skal med, så hvis du vælger det, må du gerne vælge 2 udover det...) .... Sig gerne hvorfor, og er der nogen du bestemt ikke synes om/synes er spændende, så fortæl mig gerne det også....
Jeg er klar over at billederne, som du ser dem her, ikke på nogen måde er i nogen form for sammenhæng, og de på den måde ikke præsenterer sig helt optimalt, men måske du kan se bort fra det..... Forestil dig at de kommer i en sort tynd ramme hvor de sættes i midten, så hvidt papir bagved kommer til at danne en ramme i rammen.....

Udvælgelsen skal ske idag, i eftermiddag drager jeg afsted og får to af billederne lavet på mat papir og forstørret, men det med at vælge er nogle gange svært....

Billede 1# - Taget på en tur til Nr. Vorubør ved Vesterhavet... herefter har jeg redigeret det..

Billede 2 # - Taget en eftermiddags dag i haven.. Lavet i sort/hvid, redigeret og beskåret...

Billede 3 + 4 # - Billede af hvordan naturen ser ud, når den bliver brugt i krea sammenhænge... Her et æble der er brugt til at trykke på stof.

Billede 5 # - Taget ud fra Olafur Eliassons tankegang om udelukkende at bruge det lys der findes på et givent sted.. Billedet er på ingen måde redigeret og er taget med et gammeldags kamera uden blitz...
Er taget en stille morgen i vinterferien, hvor Storepigen er 2 år, og står og ser "Skrål" med Halfdan... Det eneste lys du ser er det som stammer fra Tvét..

45 kommentarer:

Therese sagde ...

Alle billederne er gode. Men billed 1 og 5 (første og sidste) rammer noget i mig.
Billed 1: gav mig smagen af solskin, saltvand og kolde øl. Samtidig rummer det så fine og stærke farver, at de fangede mit blik med det samme.
Billed 5: Smukt billed af Frederikke, hvor hun ser så lille og uskyldig ud - det minder mig lidt om et gammelt maleri, hvor man ser et barneansigt med en tåre på kinden, det er smukt og fint.

bare WUNDERBAR sagde ...

Therese-
tusinde tak fordi du vil hjælpe mig.. :)
Jeg siger ikke så meget for ikke at påvirke evt. andre, men vil sige at det er sjovt du tænker på maleriet med den lille pige og tåren på kinden, for det har jeg også haft i tankerne siden jeg i sin tid fik billedet fremkaldt... :)

Julia Runge sagde ...

Synes virkelig også det er nogle spændende billeder du har fået taget! Men er enig med Therese i at nr. 1 og 5 er favoritter! Især hvis billede et oven i købet er fra et sted i har et specielt tilhørsforhold til. Eller hvis i bare elsker havet/stranden og den stemning der er der. Synes det fanger en vidunderlig stemning! Billede nr. 5 er så fint af Frederikke! :D

bare WUNDERBAR sagde ...

Julia-
Vi kan rigtigt godt li at tage til vesterhavet.. vi har et hold venner som har sommerhus i vorupør og det er på et besøg dertil jeg har taget det.. Der er en råhed og noget styrke over vesterhavet som man ikke finder så mange andre steder i DK.. :)
Billede nr. 5 kan jeg godt li´fordi hun på ingen måder er opstillet og at der ikke er redigeret i det heller.. Hun er fuldstændigt forgabt i tv programmet og ænser slet ikke at jeg sidder og fotograferer hende..

Unknown sagde ...

Hej Rakel

Nu tænker jeg tilbage på hvad jeg endelig "tænkte" da jeg så billederne første gang. Nr 2 billed tænkte jeg ej hvor en fint taget og den rette vinkel - man bliver inviteret ind i den lille edderkops verden.

Da jeg så billede 2+3 undrede jeg mig over hvad der var sket med æblet og det satte en masse tanker igang. Kunne bedst lige nr 3 af dem.
Men det var mine første indtryk af dine billeder.

Hilsner Vicki

Anonym sagde ...

Jeg synes bestemt det sidste.. af din pige.
Barnet der står og betragter/lærer ... men af billedet, ved jeg ikke hvad? og det vækker min nysgerrighed.

Unknown sagde ...

Jeg vil sige nummer 2 og 5.

Edderkoppen vækker frygt eller fascination, så alle vil kunne tænker over det, og er vild med billedet. Og så er børn vækker altid tanker i en, så den er helt sikkert med.

bare WUNDERBAR sagde ...

Vicky-
Rigtigt fint også at få tankerne omkring de andre billerder som ikke er nævnt endnu.. Jeg er selv lidt i dilemma, for jeg kan faktisk godt li flere af dem.. Jeg synes også rigtigt godt om æblebilledet også det nederste tror jeg.. Måske netop som du siger, fordi det kan være så meget.. hvad er der lige sket...

Maja-
Det havde jeg egentligt ikke tænkt på, det med at beskueren ikke ved hvad der fanger barnet, og du har ret i, at det giver jo grobund for tanker omkring hvad det mon kan være.. Tak for den vinkel.. :)

Julia Runge sagde ...

Tænkte nok at det var derfra! :D Var for nogle år siden i sommerhus i Vorupør hvor vi også besøgte stranden, og den er simpelthen så smuk med de mange både på land!
Synes bare billedet af Frederikke er endnu mere skønt nu! :D Der er ikke noget bedre end børns blik når de ser noget spændende i tv ;o)

Line sagde ...

Jeg er vild med nummer 1 og nummer 4. Kontrasten i billederne og detaljerne.

bare WUNDERBAR sagde ...

natanja-
Edderkoppen er en del af en serie jeg lavede i efterårsferien.. sådan en udelivs serie... :) Jeg kan egentligt også godt li den, men er ldit nervøs for om den er skarp nok når den blvier forstørret op...

Unknown sagde ...

Ja det kan jeg endeligt godt se, måske bliver der for meget mørkt når den skal være større. Hmm men flot det er det.

Måske man skal gå efter farver og lys, det kan vi alle lide :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Line-
jeg har en mor som er ret kunstnerisk anlagt og jeg tror præcist hun ville have valgt de samme to, som du siger...

Julia-
Ja det er en ret sådan idyllerisk strand, sådan ala det er SÅDAN en vesterhavs strand skal se ud med skibene og bølgerne.. det er jo så de færreste steder langs kysten de ligger der ellers... :)

bare WUNDERBAR sagde ...

natanja-
Men jeg kan selv rigtigt godt li edderkoppen, den havde jeg egentligt i første omgang valgt, men så kom der lidt flere til og så blev man jo lidt vægelsindet.. :)
Pointen er vel også at lige præcist det her ikke behøver at være smukt som i smukt.. Sådan er det vel med kunst.. :)

Kreativista i Boligrum sagde ...

Smukke billeder.
Helt sikkert #1 og #4. De er unikke og smukke farver er iblandt sig.

Disse to smukke billeder med en sort smuk ramme og en paspetu, vil gøre dem så smukke.

Glæder mig til at se dem i indramning og på sin plads :-)

Du kan se mit sidste print som er i ramme og med paspetu på min blog. Synes selv de er så smukke!

Julia Hausfrau sagde ...

Nr. 1 og nr. 5. Jeg kan rigtig godt lide dem begge, og selv om de er vidt forskellige, er der alligevel noget ens over dem. Blot fordi lyset i begge billeder er så vigtigt.

Hvor er det et fint billede af Frederikke, i øvrigt!

Malene sagde ...

Jeg er altså helt vild med edderkoppebilledet. Det lidt tynde og skrøbelige spind, som samtidig er så stærkt og godt lavet...jeg er meget fascineret af edderkoppens spind:) Synes helt klart også du skal vælge billedet af Frederikke...både fordi det er sådan et øjebliks-billede, som jeg slet ikke er opstillet og så fordi der slet ikke er redigeret i det eller "snydt" med lys og blitz. Desuden satte æblebillederne nogen tanker i gang, for hvad er der sket med æblet? Er det vind og vejr der har lavet de fine, lidt tilfældige mønstrer eller hvad er æblet blevet brugt til...det sidste af dem er nok det bedste! Er spændt på at se, hvad du vælger!

Unknown sagde ...

Jamen jeg kunne ikke være mere enig. Syntes du skulle tag den hvis det var dit egen første valg, tror det vil blive fedt!

Trine (groovy baby) sagde ...

Nr. 1 - farverne her er helt fantastiske....

og så Frederikke....dyb koncentration, store skønne øjne og så den der borgmestermave, der ikke er til at stå for. Jeg kan godt lide lyset på Frederikke-billedet - eller manglen derpå ;-)

Unknown sagde ...

Jeg er helt klart mest til billede 1, forklaringen til det er at det vækker et eller andet barndomsminde i mig. Jeg kommer selv fra Hirtshals, så synet af det blå fiskerkuttere er helt klart noget der vækker minder. Mine bedstefars famile var en rigtig fiskerfamilie, så i deres hjem hag der mange malerier med disse kuttere og min far er skibstømmer og jeg har tit besøgt ham på hans arbejde og set ham stå og arbejde på dem.
Tak for et dejligt minde, jeg tror at disse minder/føleser kommer op i mig fordi jeg ikke lige havde regnet med at se sådan et billede her Ü
Skal jeg vælge et til, som ikke skal være billde nr. 5, så må det helt klart være billde 4.
Jeg kan rigtig godt li farverne i det og så fortæller det på en eller anden måde en historie.

held og lykke senere idag.

kram maria

g u r o sagde ...

Må jeg velge bare to?? Det var en altfor vanskelig oppgave for meg, så jeg følger ikke reglene..hihi!
1 - gir meg deilige, sommerlige følelser, og dersom man i tillegg knytter minner til bildet er det helt fantastisk! Et nydelig bilde!
2 - neeei...jeg liker ikke særlig godt edderkopper, og det kan nok være med å farge meningen min. ;) Fascinerende å se mønsteret så tydelig, men likte ikke spesielt godt bildet.
3 - Herlig! Kanskje min favoritt blant eplebildene.. ;)
4 - Likte dette også, og tenker at de to eplebildene sammen må bli veldig fint! Friske, fine farger, og et eple som gir vann i munnen (med litt malingsmak, kanskje?). :)
5 - Åh... Så utrolig flott!! Uttrykket, lyset, fargene...

Får vi se resultatet til slutt, eller?

Ha en strålende dag!
klem

MyC design sagde ...

Hei.
Først må jeg si at alle bildene er flotte, men jeg er ikke i tvil om at bilde nr. 4 er min favoritt. Det er spennende, kreativt og nyskapende. Det skaper undring, samtidig som det gir mye energi med sine klare farger. Bilde nr 1 er et flott fotografi, men kjedelig og forusigbart. Man har sett det på 1000-vis av postkort tidligere. Ha en fin dag. Klem

Lindas hobbyhjørne sagde ...

Jeg falt helt for det siste bilde :)
Ha en fin dag :)

by myr sagde ...

Jeg synes helt klart nummer 1 og 5...

Nummer 1 får mig til at tænke på sommer, friske pust fra havet, måger der skriger over vandet, grill og øl i haven, børn der leger og bare tæer i sandet.

Og nummer 5 er jo et perfekt billede...den barnlige uskyldighed...tillidsfuldt blik i øjet...det "åbne" ansigt som lærer og suger til sig af indtryk...

Jeg syns helt sikkert at det er de 2 bedste:-)

Finurligheden sagde ...

Billede nr. 1 fordi jeg næsten kan smage, hvordan det er at være i Vorupør. Jeg kan mærke vinden i ansigtet, smagen af salt og lyden af 2 havboere, som taler sammen.

Billede 4, fordi jeg mærkeligt nok får lyst til at tage en bid.....

pif paf puf aka Lea. sagde ...

Jeg er helt vild med nr 4! Det vækker en undren og nysgerrighed i mig. Er vild med farverne. Og nr 5 er bare fantastisk!

bare WUNDERBAR sagde ...

Hvor er det fantastisk at I gider at hjælpe mig og at give noget respons... Indimellem kan man selv stirre sig helt blind på de ting man selv laver, så det er rigtigt sjovt og værdifuldt for mig at få andre øjne og meninger om de forskellige fotos, bliv endeligt ved, jeg har et par timer at løbe på endnu.. :)

Katrine Neontråden sagde ...

2 og 4.
2 fordi det er en skøn balance i mørkt og lyst, og fordi edderkoppen er så smuk.
4 fordi der igen er en skøn balance i farverne (rød og blå) og det bringer en forårs/sommerfølelse frem i mig :)

Trumlerum sagde ...

Allerførst – skøn blog! Du har nogle fantastiske farver herinde – meget inspirerende.

Jeg synes jo, det kan være svært at vurdere andres billeder, de er jo taget med egne personlige præferencer. Men jeg er også selv en fotonørd, så prøver gerne :D

Jeg vælger:
#1: På baggrund af stemningen – synes det er smukt med de gamle både, der ligger side om side. Og jeg kan næsten lugte havet! Men jeg vil også sige, at jeg synes, det er synd, du har redigeret i det! Farverne er for lyse/neon. Jeg gad godt se det oprindelige billede!
#4: Meget enkelt motiv og fantastiske farver! Det sender tankerne hen på en varm sommerdag, ungerne render rundt, gnasker lidt æble og i farten/legen ender det halvfærdige æble på bordet. Lidt synd det er så blåt i baggrunden.
#5: Så skønt foto! Dejlig varme farver og et vidunderligt udtryk du har fanget i din datters ansigt. Er også vild med at det eneste lys er fra fjernsynet. Hyggen spreder sig!

Synes nu også du fortjener en kommentar til de ikke-valgte:
#2: Jeg synes, det er et fedt motiv, men der mangler noget – måske er det baggrunden, der er for oplyst. Det kunne være SÅ fedt, hvis man kunne se spindelvævet mere tydeligt.
#3: Der mangler lidt ”solskin”. Men tilstedeværelsen af ungerne er fanget perfekt, fordi æblet er væltet...

Håber du kunne bruge mine kommentarer til noget.
Glæder mig til at se hvad det bliver til! God dag
/Bea

Jesper Pedersen sagde ...

Fy for helvede, Rakel!!!
Altså, edderkoppen - men den skal helt klart med, for det er godt nok ét godt billede.
Og æblet, der ligger ned.
Og selvfølgelig Frederikke... det er et rigtigt godt portrætfoto.

Mette sagde ...

Mit svar er garanteret for sent på den, men ville lige rose dine billeder...
Jeg er helt klart på billede 5 - uden tvivl, meget bedårende!
Derudover jeg på billede 1 - jeg kan nærmest dufte havet og mærke sandet, skøn stemning!
Håber du fik taget en go beslutning. :)

Anne Sofie sagde ...

1 og 5
5: siger jo sig selv.
1: fordi det er den der lidt kitchede forestilling om det danske sommerland, og som tager lidt pis på den her bølge af semi-nationalisme som skyller ind over os i disse krise tider.
Dermed ikke sagt at jeg ikke ville ELSKE at have det foto hængende.

Siv Iren sagde ...

Jeg må helt klart velge nr 3. Hvorfor? Jeg aner ikke. Jeg vil bare se på det, lenge.

Frau Putz sagde ...

Min umiddelbare tanke, da jeg så æblebillederne var "Av, er det blod, der er på dem?" - så måske ikke ikke den bedste association ;-)
Det var faktisk først da jeg læste din tekst, at det gik op for mig, hvad de var blevet brugt til ;-)
Billede 1 er skønt - motivet er set mange gange før, men din redigering gør det specielt.

God fornøjelse med hvad de end er, du har gang i

~ Karina

Darling L sagde ...

Du er dygtig med et kamera, Rakel. Og til redigering ikke mindst.
Jeg er vild med billede nr. 1 - farverne her er helt helt fantastiske.
Jeg er også ret vild med æblebillederne, de stærke farver er virkelig smukke sammen.

Edderkoppen er også fascinerende - og Frederikke-billedet utrolig lækkert og fængende..

Nimas sagde ...

billede nr 3 og 4 fik mig til at stoppe med at gå ned af siden, og fik mig til at kigge en ekstra gang. kunne først ikke se hvad æblet var blevet brugt til, andet det var malet :) synes alle billederne er rigtig gode, også 1 og 2 men det jeg synes allerbedst om er klart nr 4.

det behager mit øje der hvor æblet er placeret, og farverne er lækre og sprøde som æblet ;)

Kh

Sasha

Vibeke sagde ...

Nr 3 og 5. 1 er også ret fedt. spændende at se hvad du vælger.

Anonym sagde ...

Jeg er vild med billede nummer 1 og to.

nummer 1:

Du har ramt en helt fantastisk stemning, som jeg er rigtg vild med. Der er en ro og stilhed i dit billede, som også fremhæver den skønne stemning af sommerdag og fiskeri :)

Nummer 2:

Dens helt enkelhed i den sorte hvide kontrast er virkelig skøn.

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg synes bedst om skibene og barneportrættet.

Nok fordi det er meget genkendelige motiver.

Der er en stramhed i skibsbilledet og en sarthed over portrættet.

De kan ikke hænge sammen på en udstilling .Det er også vidt forskellige teknikker.

Maria sagde ...

Jeg falder vist en smule udenfor tidsrammen, men jeg vil nu alligevel lige tillade mig at komme med lidt input...

#1 Jeg vild med det uperfekte, det rå og det industrielle. At man kan forestille sig et liv, stemninger og den hverdag billedet repræsenterer. Jeg synes lyset og farverne er med til at give billedet en helt speciel karakter - nærmest som om det rå er forfinet på en rigtig interessant måde.

#2 Spillet mellem lys og mørke - nærmest en smule yen/yang. De spinkle strukturer i spindelsvævet mod den robuste. Selvom jeg synes det er et rigtig flot billede, ville det dog aldrig komme til at hænge på min væg, for jeg er ikke meget for de små kryb :)

#5 Jeg er vild med 'lyssætningen' og udtrykket! Hvor er hun skøn!

De sidste to - æblebillederne - synes jeg har en skøn kombination af farver. Jeg synes, de andre billeder er lidt mere interessante, fordi de sætter flere tanker i gang ...selvom nu, hvor jeg virkelig kigger på dem ikke kan lade være med at spekulere på, hvordan krea resultatet blev :)

...de er alle skønne og jeg glæder mig til at se/høre, hvilke du vælger!

Unknown sagde ...

Helt klart nr. 1 og 5. Kan utroligt godt lide de klare farver på billede 1

Mamma-Krea sagde ...

Hej...

Billedet med edderkoppen og din smukke datter er mine favoritter, billedet af æblet der står op er dog også interessesant. Æbler er jo et meget fotograferet objekt, men jeg synes alligevel, det adskiller sig fra, hvad jeg ellers har set.
Det er svært at bedømme/dømme kunst, da det jo altid beror på en subjektiv vurdering.
Så her var min ydmyge subjektive vurdering :-)

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

Hej

Jeg synes at billed nr 4 er det absolut bedste. Flotte farver, lys og kombination. Super flot!
Kan godt lide at her undres jeg, hvad er det der sker??? Det ser ud som om der er nogle små barnetænder som har gnavet i æblet. Men hvad er det der er på???? Kombinationen af noget genkendeligt (æblet) og noget der ikke skal være der (malingen), og som man først finder ud af når man læser din tekst. Noget tekstil tryk af en art.

God weekend Stine

Lene sagde ...

Alle billederne er gode.
Men synes som flere andre at 1 og 5 er bedst.

Når det er sagt, så tænker jeg på at du siger at du arbejder i tiden....
så ville jeg vælge billede nr 1.

Udover at det er et skønt billede! så siger den også meget om tid...synes jeg.
Det viser fordybelse i det der sker her og nu.
Og den viser hvordan vi alle kan føle at tiden står stille...selv for en lille pige.

Det er hvad jeg ser :-)

Anonym sagde ...

Hello there :) beautiful pictures! I´m going to buy a camera, I was wondering what kind do you use ...
Thanks in advance :))