tirsdag den 5. april 2011

En børnemappe...I min datters børnehave er det blevet bestemt at hvert barn skal have en mappe.. Mappen skal langsomt fyldes i et samarbejde mellem forældre og institution. Der skal både være sange, billeder, fortællinger, tegninger og hvad der ellers afspejler barnets hverdag i den tid det går i børnehaven.
Jeg synes, det er et spændende og fint projekt.
Jeg har fået lavet en rigtigt fin mappe til store pigen, og hun er glad for den og stolt af den...
Det var det med det scrapbooking, det er vist det der er brugt her (?!), og det var ret sjovt at lave og i den her sammenhæng er det fint...
Mappens front er lavet af en blanding af Rie E. papir, udklip fra PIP papir, hjerte tape og lidt retrotapet. Mappens bagside er blot et stykke PIP papir, det er så fint og der er altid meget at snakke om, når man ser på det...
Denne slags mappe med plastic lommer både for og bag og i ryggen købes billigt i Bilka, så måske du også fik lyst til at lave en til dit barn..

13 kommentarer:

Malene sagde ...

God idé...og så fin den er. Forstår godt Frederikke er stolt af den...

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Det er en rigtigt go ide ja.. Det helt store problem nu er at den lille dame faktisk helst ikke vil af med mappen til børnehaven, hun mener at den bør stå herhjemme, og så går luften ligesom lidt af ideen.. :) Nu har vi forhandlet os frem til at vi laver endnu en mappe hjem til.. :)

Pernille sagde ...

Hvor er den skøn og sikke dog en god ide, Jeg ved aldrig hvor jeg skal gøre af alle min søns tegninger - det er jo oplagt at komme dem i en mappe, som din så de er samlet et sted...

bare WUNDERBAR sagde ...

Pernille-
Vi har selv en skuffe herhjemme som er proppet til randen med tegninger og jeg har så dårlig samvittighed over at vi ikke har passet bedre på dem og sat dem i system.. Nu skal det være, du har jo helt ret, man skal jo passe på dem, de er fantastiske at ha om mange år.. :)

Malene sagde ...

Ja, det var også lige min tanke...Selvom I får den hjem at stå en dag, så er det jo ALT for længe til. Måske er det egentlig også en meget god idé at have en derhjemme også. Man får jo sikkert hurtigt samlet en masse sammen..:)

SiriR sagde ...

Hvor er det en god ide at pynte mappen idt!

Jeg har to helt sorte mapper herhjemme, hvor pigernes tegninger er gemt.

Måske skulle vi pynte lidt på dem??

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
jeg har også lavet aftalen med hende om en til mappe.. nu skal jeg bare overtale hende til at det også er ok at putte tegninger i den til børnehaven, det er hun ikke enig i.. ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Sirir-
Det helt smarte er at købe de mapper hvor der er plasticlommer både for og bag og i ryggen, så kan man bare skubbe papiret ned under og de blvier aldrig beskidte og kan skiftes ud med tiden, hvis man får lyst til det.. :)

Unknown sagde ...

Hold op hvor er den bare flot, smuk og farverig den mappe :)
Jeg får da også lige lyst til at tage mine børns mapper med hjem fra institutionen, får at peppe dem lidt op ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Julie-
Ja og faren ved at lave en mappe der er FOR pæn er at tøsen ikke vil af med den og da slet ikke have den til at stå i børnehaven.. ;)

KIRKEBY sagde ...

Hej, tak for ideen med knappen. Den er rigtig god, jeg tror jeg må prøve!
Mappen, du har lavet, er RIGTIG sød men hvad i alverden er PIP-papir?
<mvh Maria

bare WUNDERBAR sagde ...

Maria-
det var så lidt.. :)
PIP papir er et mærke, kan godt se det ikke er så uddybet.. Det er et hollandsk mærke der hedder PIP Studio som bla. laver det her fine papir, men også bøger osv.. Vil tro du kan finde det i web butik på nettet... :)

Fru Thornholm sagde ...

Hej Rakel,
Sådan en mappe har Alma også i sin børnehave - den har fulgt hende fra hun startede i vuggestuen, så det er nu længe siden vi har set så meget til den. Men jeg er spændt på, hvad de fylder i den, og hvordan den ser ud, når vi ser den igen :-)
Kh Stine