fredag den 17. juni 2011

Kashmir - Splittet til atomer...Midt i trængslen,
går du baglæns,
siver ud'a over vejen.

Bort i mængden,
før mit blik, kan, nå,
at fange dig.

Bli'r vi splittet til atomer,
bedst som vi er skudt afsted,
uden det vi sku' forsone,
uden det vi sku ha' med.

En af de bedste sange jeg kender... Eistrup har lidt en særlig plads i mit hjerte, men det er en helt anden og egentlig ganske umusikalsk historie...!
I ved det måske ikke, men musik fylder rigtigt meget i mit liv, og jeg har lyst til indimellem at dele noget af det jeg synes er aller finest! Jeg er uddannet musiklærer, så det er klart at for mig ligger musik sig op af alt det andet æstetiske og kreative, jeg også elsker...
Sangen her er den første jeg har lyst til at dele, måske du kender den.... Den er skrevet af Kashmir særligt til Det Elektriske barometer, et barometer jeg selv har lyttet til et hav af gange, da jeg var yngre... Kort, velskrevet og med en helt fantastisk melodi....! Den rører et el andet dybt i mig, måske også i dig...? Enjoy!..

10 kommentarer:

Malene sagde ...

Jeg deler din begejstring...det er en helt igennem fantastisk sang der virkelig også rør' en masse i mig!!

Maria sagde ...

Skægt - sad i bilen på vej på arbejde og overvejede at begynde at lægge musikvideoer på min blog - og så gjorde du det lige. ;-)

Musik fylder også meget i mit liv, selvom jeg ikke selv kan hverken spille eller synge (på nær i bilen når jeg er alene!). Men jeg hører altid musik - nogle gange kun i mit hoved - men der er rytmer på stort set hele mit liv.

Tak for en dejlig sang og god weekend. :-)

ulla sagde ...

Åh, den er så smuk. Kasper skriver de smukkeste tekster og har en helt igennem skøn stemme. Elsker Kashmir!

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Den er så helt igennem inderlig synes jeg, og når det så samtidigt er Kashmirs, ja så er jeg solgt.. :)

Dankebaar-
Jeg har også tænkt på det længe, især fordi jeg godt selv kan li når jeg falder over nye ting andre steder, måske sange jeg ikke kendte.. men jeg er en teknik tumpe, eller også er jeg doven, jeg har ihvertfald ik fundet ud af, før nu, hvordan man deler.. Men nu kan jeg.. ;)

Ulla-
I min verden er han en meget stor, rummelig person.. Jeg har haft noget korrospondance med ham, og har købt et dedikeret værk af ham, og jeg har kun kun og kun positivt at sige om den mand.. Dygtig som ind i h*** både som musiker og kunstner... :)

Bublemum sagde ...

Lækker sang, den er melankol på den inderlig og lækre måde.. Har af underlige årsager ikke hørt den før - men det elektriske barometer har en helt særlig plads i mit hjerte... Minder om teenage søndage, med lektier og et forhold som endnu var nyt og sprødt.. Når jeg hører Alicias stemme får jeg samme følelse i kroppen som sangen lige gav mig - Eistrup har virkelig fanget stemningen i programmet.. ♥♥♥

bare WUNDERBAR sagde ...

Bublemum-
Præcist, jeg sad også i sådan en lille hyggekrog på gulvet i mit værelse, med en stor gulvpude, papir og blyant og så med mit lille akvarie foran mig.. og så sku der både høres Tværs med Tine Bryld og så Det elektriske barometer.. hvor er det skægt, for barometeret havde lige præcist en helt bestemt sound og den har Kashmir fanget helt godt..
Sangen er ik særligt kendt, og faktisk en af grundene til at jeg havde lyst til at dele den med jer.. :)

Fru Schou sagde ...

Jeg får simpelthen kuldegysninger hver gang jeg hører den sang, for man bliver både i godt humør og lidt sørgmodig på en og samme gang! Det er lidt på samme måde jeg får det, når jeg hører Tina Dickow, det kan helt rive i maven...
Dejlig sang, tak:-)

Unknown sagde ...

Tak for sang smuk sang, glæder mig til flere :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Fru Schou-
Sådan har jeg det også, for jeg bliver heller ik entydigt sørgmodig når jeg hører den, og glad, tror det er noget i melodien som er ret uforgængeligt.. Og Tina Dickow, ja jeg er enig, med rigtigt mange af hendes numre.. :)

Ævle bævle-
Det ER en smuk sang, glæder mig til at spille fler... :)

May-Britt sagde ...

Jeg lagde for første gang mærke til sangen, da Anne-Louise fra Årets X-faktor sang den - wauw!