fredag den 26. august 2011

Sensommermad fra haven..

Jeg elsker sensommermad, især når meget af den er hentet ind fra haven...
Ananasæbler, persille, tallerkensmækkere, basilikum og små tomater...
Lige nu er den første æblegrød lige kogt færdig i køkkenet og senere i aften må den nydes som æblekage med flødeskum og makroner... Jeg elsker duften af nylavet æblegrød, så er det sensommer på den helt rigtige måde, og faktisk begynder jeg at glæde mig en lille bitte smule til efteråret med mørkere aftener, flammende farver i blade og træer, lav sol og lidt rusk, mens der er ild i brændeovnen og sterainlysene... Det bliver hyggeligt... (..sjovt som et af de faste ord i lillebrorens ordforråd er "hjyglit", det kan jeg godt li´...)

11 kommentarer:

Unknown sagde ...

meget meget lækkert.. hmm.. æblegrød.. det må jeg altså også snart lave..

bare WUNDERBAR sagde ...

Nanna-
Ja det elsker jeg også, ikke mindst duften når det koger.. :) Og så som æblekage.. det er bare rigtigt lækkert, men ikk helt så sundt.. :)

Fru Schou sagde ...

KORS hvor ser det bare lækkert ud altså...
Velbekomme:-)

monikats kreative blog sagde ...

Aj, det ser skønt ud. Man kan næste dufte billederne.
Kh
Monika

bare WUNDERBAR sagde ...

Fru Schou-
Det er lækkert.. ;) Elsker også flødeskum selvom jeg godt ved det ikk er så smart, så æblekage er absolut favorit her.. :)

Monika-
Ja og i virkeligheden dufter det bare så meget bedre.. Jeg er også helt vild med duften og smagen af frisk basilikum, den er der ikke meget der slår.. :)

Mette Houg sagde ...

Jeg siger også MUMS:)

mette b sagde ...

Sensommer og efterår er så dejlige. Den kølige klare luft, velduftende og aromatiske æbler, æblegrød, gåture i blæsten. Dejligt :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Fru Hygge-
DET var det også.. ;)

Mette b-
Præcist.. jeg har det så sjovt at jeg begynder at savne de kommende årstider sådan lidt inden.. Du ved tænker og længes efter forår i januar, tænker og længes efter sommer i april, tænker og længes efter efterår i august og jul og vinter i september/oktober..
Skørt.. :)

KGaardsted sagde ...

MMH, det ser lækkert ud!!
Hvor blev jeg pludseligt sulten da!! :)

mette b sagde ...

Det synes jeg bestemt ikke er skørt (for sådan har jeg det også). Vi er jo heldige at have 4 årstider med så forskellige kvaliteter og vejret i overgangen mellem den ene årstid og den anden må give os længselen, tror jeg :)
Klem

bare WUNDERBAR sagde ...

Kgaardsted-
Det blev jeg egentligt også.. igen.. ;)

Mette-
Ja det må nok være sådan.. jeg fangede mig selv med julebobler i maven idag, men oftest er det røde blade, græskar, indehygge, rusk og efterårsmad jeg har i tankerne i tiden.. :)