mandag den 22. august 2011

Væksthuset.. Claus Dalby#2Noget af det som jeg kunne ønske mig allerme,st fra Claus Dalbys have var det smukke væksthus... Tænk sig at have sit eget lille sted med plads til planter og blomster...
Claus fortalte om det engelske ord "a plantsman", hvilket betød en havemand/kvinde, som gik i haven på den måde, at man selv lavede blomster, tog stiklinger og gemte frø, altså havde jord under neglene... Væksthuset bar rigtigt meget præg af at det var "a plantsman" der arbejdede der...

Claus Dalby talte selvfølgeligt ud fra et have/blomster synspunkt og det smukke i det, men jeg går jo ligeså meget op i indretningen og de bygninger som spiller op til haven (det gør Claus også er jeg sikker på, det er bare ikke dem han som sådan fortæller om!)...
Væksthuset var så fint og sart på en måde... Der var tanke på hver en detalje... Smukke gule brændte sten på gulvet, svungne hyldebærere i loftet, lamper med industrielt look ophængt hele vejen igennem huset (det var jeg vild med..)... Og det lille arbejdsbord.. Det var hyggeligt, der kunne jeg godt sidde en dag eller to og lave nye planter og blomster...
Der var løgplanter, små nye lupinplanter, duftgeranier og mange flere, parat til haven når den tid kom..

Foran væksthuset var sat de fineste krukker med forskellige blomster i lyserød og lilla, og bagved huset var der en fin rundet stentrappe ned, hvor der stod rigtigt mange krukker med blomster og grønne bladvækster i mørke lilla og gullig lyse toner..

Smukt!

14 kommentarer:

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Heldige dig!!!
Hvor ser det bare flot ud.
Det ville ikke være så dårligt med sådan et fint væksthus.
Ha´en dejlig dag.

Knus Susi

Iben Lykke Andersen sagde ...

Hvor er det bare smukt - og nogle smukke smukke billeder du har taget. Man kan virkelig se at der er kredset om det - og hvor er det stort!

Vi har vores lille kolonihave, men det er mest kæresten, der går i haven. Men jeg nyder at være der, slappe af og nyde alle vores fine blomster :-) Har nogle få billeder på min blog, kig forbi... Hilsen Iben (med de næsten grønne fingre)

Louise sagde ...

ammmmen hold op det er fint, sikke en have... og se lige de dr. Ingrid pelargonier, sikke smukt de stadig står, sådan ser mine i haven godt nok IKKE ud mere... øv...

SMUKT SMUKT SMUKT..... Og alle de krukker, det er dælme ikke en billig have han gang i der.

Cæcilie sagde ...

Misundelse er en grim ting, men orv hvor ville jeg gerne eje den have! Bare jeg ikke skulle passe den alene ;) Knus

bare WUNDERBAR sagde ...

Susi-
nej helt ærligt, det ville bare være ret fantastisk.. men man kan jo drømme om det, til engang når børnene er blevet store og man har lidt mere tid.. :) Og så måske i lidt mindre format.. ;)

Iben-
Ja men det er egentligt sjovt at du siger det, for jeg havde det faktisk sådan bagefter, at det faktisk ikke så meget var str det kom an på.. han havde lavet utroligt mange mindre rum i haven, og i princippet kunne man selv vælge enkelte af rummene til sin egen have.. Det føltes rigtigt at gå derfra på den måde at det måske allermest handlede om passionen for blomster og havearbejde, som det handlede om at det sku se ud på en bestemt måde eller være magen til hjemme hos en selv.. :) Giver det mon mening.. :)

Louise-
Mon dine dronning ingrid står helt ude? hvis de gør har de måske fået for meget vand og så står de ikke pænt.. dr ingrid pelagonierne har bedst af at tørre en lille lille bitte smule ud indimellem.. Mine står absolut ligeså flot, men de står i ly for regn, så de får kun det vand jeg giver.. :)

Cæcilie-4Ja den er grim ja, men helt ærligt, jeg kan heller ikke sige mig fri for at være en lille bitte smule misundelig.. ;) Og ja tak lige et par ekstra hænder hvis nu... :)

Louise sagde ...

Jeg tror jeg er blandt de aller førsts der får dem hvert år. Plejer at ringe til planteskolen 10 gange i februar for at høre hvornår de kommer. Og når de så er der, så starter de indenfor her og der og alle vegne. Når den sidste udendørs frost har meldt sig, så har jeg jeg sådan et gammelt zinkbadekar nede i haven som jeg plejer at fylde op hvert år, knolde kan man jo ikke ta ind af dr. ingrid. Men øv, de holder desværre ikke så længe der nede synes jeg... eller det vil sige, de står der endnu, men regnen - som du siger - ødelægger dem hurtigt... Det faktisk dem som står godt begravet inde under nogle buske der står pænest... Det er sådan en jeg lige nu har hevet ind igen, den står nu over legehjørnet i køkkenet. Ved ik om du har set det indlæg.... Men den stod inde, så kom den ud, og nu er den inde igen... Men allerede nu sys jeg den er begyndt at blive gul i bladene.... Ved i hvorfor de nogen gange får sådan et look. For jeg sys jeg plejer at være obs på at de godt må tørre en smule ud....

GODE RÅD MODTAGES GERNE:-)

Nette sagde ...

Sikke nogle dejlige tekster og fantastiske billeder fra dit besøg hos Claus Dalby. Selvom jeg var så heldig at se stedet i juni, bliver jeg igen helt inspireret blot af at se dine billeder.

Jesper D sagde ...

Flotte flotte billeder!

Jeg var også selv så heldig at se Dalby's have i søndags og jeg må sige at du har fanget alt det smukke godt med dit kamera :-)

Jeg tør næsten ikke at skrive det men man kan se billeder fra mit besøg hos Claus på min blog 9haven.dk - men billederne er langt fra så flotte som dem du har taget. Så er i advaret :-)

Hilsner og tak for din kommentar på min blog.
Jesper

Maja_B_ sagde ...

Jeg gad også godt ha sådan et "lille skur" i haven og så en masse tid til at passe og pleje min have, for det er ikke lysten der mangler...;)) ligenu nok nærmere det faktum jeg er højgravid...;))

Fiffiga Systrar sagde ...

det var nog det absolut vackraste växthus jag någonsin sätt!! önskar en bra dag! / emelie

Babydjungeln.se - Jeanette sagde ...

Så snyggt! det villa jag också önska mig - tror bara inte det ville se sådan ut!

Lone sagde ...

Ja var det ikke bare skønt at se den fantastiske have, jeg er stadig helt ør af blomstrende indtryk. Tak for din kommentar hos mig, så jeg kunne finde vej til din herlige blog.
Kh Lone

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Jeg tror det er fordi de mangler næring og måske får for meget sol i et vindue? :)

Nette-
Tusinde tak for din kommentar, hvor dejligt at du synes om billederne.. Jeg lægger lidt indlæg på de næste dage, bare fordi jeg har så mange flotte.. Det var jo et sandt mekka for en hobby fotograf.. :)

Jesper-
Dine billeder på bloggen er fine, også fordi du har sat så mange sammen som du har, man oplever ligesom det hele på den måde.. Jeg har slet ikke kunnet begrænse mig, der var SÅ mange flotte motiver.. :)

Maja-
jeg har også lyst til at droppe små huse overalt i haven, men manden mener kvoten er opbrugt.. det kan jeg ikke forstå.. :) Og sikkert skal jeg nok få lavet bare lidt om på det på et tidspunkt.. :)
Spændende med graviditeten.. :)

Emelie-
Det er også det flotteste jeg har set! Jeg ville ønske at jeg havde sådan et i min have, men det er nok alligevel de færreste forundt.. :)

Jeanette-
Det er jeg også bange for at mit heller ikke ville.. Men jeg vil gerne drømme om et.. :)

Lone-
Sådan har jeg det faktisk også lidt.. har tænkt i have og blomster lige siden.. :)

Louise sagde ...

AHH ja, det ku da være, jeg troede nok bare de trives bedst i vinduer, der har jeg i hvert fald haft bedst held med dem. Men pludselig blir de bare sådan underlige i bladene....

Hvilken nærring gir du?? Og hvordan?? Jeg plejer bare at købe de billige poser plantejord i supermarkederne, dem planter jeg så ud i...