søndag den 4. september 2011

Hvad er bedre en sensommerdag.......end at besøge en af Danmarks smukkeste planteskoler...
Lundhede - den alternative planteskole og udflugtshave blev kåret som Danmarks bedste havecenter sidste år, og det kan jeg egentligt godt forstå... Planteskolen er også en oplevelses have hvor planterne er inddelt i forskellige dele og haver, så de står efter slags... Der er japansk have, klematis hus, rosen hus, staudested, krydderurtested, legested med naturlegetøj, hængekøje shelter, lærkehus osv osv... Hele planteskolen er bygget op om et helt fantastisk smukt og stort halmhus.. Der er virkeligt mange detaljer og det er en fornøjelse bare det at gå på toiletterne, som har små lysende stjerner og konkylier i gulvet og toiletpapir der hænger på en gren.. Sjovt! I halmhuset kan købes alt til haven, både redskaber, ting til dyr, planter og så også is!

Alle bygninger på planteskolen er bygget af naturmaterialer som fx. halm, muslinger, kalmarbrædder og hele stammer... Især madpakkehuset var helt hyggeligt og smukt med et helt fantastisk loft, brændeovn, sjove detaljer med forskellige gulve, et stort udstoppet rensdyr og en lækker duft af brænde og tjæret træ...

Vi fik selvfølgeligt også købt blomster, men måske det næsten føltes som en mindre detalje nu... Lidt storkenæb, sommersolhat, kæmpe jernurt, klematis og en pink salvie...

Det kan absolut anbefales at besøge stedet, også med børn... Vores store pige på 5 år nød at gå rundt mellem de fine blomster, at hygge sig med medbragt mad i madpakkehuset, at lege på naturlegepladsen og gå rundt og kigge i de forskellige huse... Faktisk kunne vi snildt få hele 4 timer til at gå, nu da vejret var så fint...

9 kommentarer:

Unknown sagde ...

Fantastisk dag at tage til Lundhede, helt enig det er et fantastisk sted, bare det at gå rundt og se på bygningerne kan der gå flere timer med og det store halmhus kan jeg også bruge mange timer på at se på alle tingene.

Hygge på Højen sagde ...

Hej Rakel!
Også mit yndlings-have sted...Har været der en del gange, men også brugt deres netshop når der skal handles stort!

Knus

bare WUNDERBAR sagde ...

Ævlebævle-
tænk at bygge sådan et hus, det kunne også være ret fedt... :) Der er bare så meget fint derude, og rammerne er vildt gode.. for et par år siden var vi ude og se søren brynjolf skære en hest i træ, den fandt vi omme på legestedet, med hovedtøj og sadel på, og der var også en ridehjelm, så det var et stort hit at få en tur på den.. :)

Camilla-
Hvor hyggeligt du skriver her.. :) Ja det er bare så fint derude.. elsker også at komme der.. det var også der jeg købte mine barrods roser til at stå ude foran, de var ikk specielt dyre og var bare fine..
Jeg har også en gang imellem handlet over net shoppen, men så bare selv hentet tingene bagefter.. :) Madpakkehuset har jeg ikke været inde i før, men hold op det var fint.. :)

HannasHörna sagde ...

Det ser så fint ut! Vilken underbar dag! Kram

bare WUNDERBAR sagde ...

HannasHörna-
Jeg elsker at gå rundt på planteskoler og drømme om de fine ting jeg kan sætte i haven.. Jeg har selvsagt ikke råd til at købe alt det jeg gerne ville sætte, men det er nok også det som er så dejligt ved haven, at den hele tiden er under udvikling og i forandring.. det kan jeg godt li.. :)

Unknown sagde ...

Hvor ser det dog hyggeligt ud !
Tænk, at en planteskole kan se sådan ud !

Unknown sagde ...

Det ser ud til at være et helt fantastisk sted. Er ikke i tvivl om, at der kunne jeg også bruge mange timer. Måske man skulle kikke forbi, hvis man en dag kommer på de kanter:-)

Frøken Anker sagde ...

Der har jeg faktisk aldrig været. Men det ligner et sted, man bare skal tage hen.
Musivalen ATLANTIS er gammel. jeg kan huske, da den kom frem. Min ældste søn havde ønsket sig billetter i fødselsdagsgave, så vi var inde og se den. En kæmpe oplevelse. siden har jeg også set den i Viborg hallen. Og musikken er bare fantastisk.

Tak for tippet med Lundhede

Marolle sagde ...

det ser altså virkelig virkelig hyggetlig ud den planteskole. Når jeg er på en planteskole, har jeg altid lyst til at købe det hele ;) og den der kunne jeg købe alt, mindst! ;)