fredag den 11. november 2011

KASHMIR - Katalouge 1991- 2011.


Idag er jo en ganske særlig dag... Sådan en dag, hvor bryllupsklokkerne ringer for langt flere end vanligt, måske mest af alt fordi det for altid vil være let at huske bryllupsdagen....

Herhjemme har vi også talt ned til d. 11-11-11 ... Ikke fordi vi skulle giftes, det er vi allerede, men fordi det er idag, at KASHMIR sender deres nye opsamlingsalbum Katalouge i handlen... De allerbedste numre lavet igennem årene...

Jeg synes personligt, at det er fantastisk, når et band formår at holde så høj en standard over så lang en periode... Min egen Kashmir nostalgi går tilbage til dengang jeg var teenager, og vi var begyndt at feste.. Kashmirs Album Travelouge blev spillet på repeat med Jamie Fame Flame, Rose og Leathercrane.. Men det stoppede ikke der, for selv nu som voksen, mor og langt mere sat, så elsker jeg Kashmir, eller det gør VI herhjemme...

På det nye album er der sange med helt tilbage fra 1991, et enkelt nyt nummer og det danske nummer, skrevet som titelsang til det elektriske barometer, "Splittet til atomer", som jeg elsker så højt...!

Ham Eistrup er jo ikke alene noget ved musikken, men også en helt utroligt eminent kunstner... Han har tegnet coveret til det nye album, og også Katalouge plakaten.. For en gangs skyld tror jeg, at manden får lov at hænge en plakat op herhjemme, dog med det men!, at den skal i en fin ramme...

Hvis du skulle få lyst til at se lidt mere til Eistrups kunst, skulle du kigge ind her, kan godt love at det er meget fine sager lavet med en smuk, personlig og meget levende streg...- Og så lykkedes det mig endeligt at finde ud af, at overføre de mobilbilleder vi tog under The Good Life koncerten med Kashmir, da de spillede på Voxhall d. 27 nov.
Det er mig der står yderst til venstre på nederste billede... Og hvilken plads...!

10 kommentarer:

Mirjam sagde ...

Kashmir er altså også godt - selvom jeg må indrømme, at jeg var allermest med dengang med Travelogue ;)

Nu har jeg besluttet mig for, hvad gavekortet fra Elle Belle skal bruges til og bestilt, så snart vises den fine præmie på bloggen. Tak igen :)

Kh. Mirjam

bare WUNDERBAR sagde ...

Mirjam-
Det var også et helt fantastisk album.. På vej ned til koncerten sagde jeg at jeg ville ønske at de gav Jamie Fame Flame som ekstra nummer, og der var flere blandt publikum som råbte på netop det nummer under koncerten, men det var desværre ikk det der blev spillet, til gengæld havde de valgt at spille det til næste aftens koncert.. :)
Jeg synes også der er virkeligt mange gode på de senere..
Lampshade, Aftermath, Miss You, Make it grand, der er så vildt mange :)

Spændende hvad gavekortet bliver brugt på.. selv har jeg en hempels elefanthue i grå uld til Carl Emil, den er SÅ lækker.... :)

Mirjam sagde ...

Det kunne godt være at jeg skulle give det nye en chance en dag :)

Lyder lækkert med en uld-elefanthue. Kunne være at man skulle have fat i sådan en på et tidspunkt. Men nu smutter vi selvfølgelig ned til milde vintre lige om lidt... Mit valg blev en fløjlsvest fra Gro. Ren luksus til Thore. Faktisk har vi en han passer nu, så med købet her er der også en på lager i en større størrelse :) Jeg elsker at købe lidt på forhånd, når jeg finder lækre sager :)

Kh. Mirjam

Anonym sagde ...

Kashmir, og Eistrup, er noget helt særligt! Alligevel har vi ikke en komplet pladesamling, så Katalogue kunne helt sikkert være et godt julegaveønske.

Marianne sagde ...

Til en koncert på Albani i Odense sidste år spillede de Leathercrane!! Nøj, det var godt! :D

Marie-Louise sagde ...

:-) Min kashmir nostalgi går tilbage til gymnasietiden, hvor de spillede til festerne. De var fandme gode, allerede dengang.

bare WUNDERBAR sagde ...

Mirjam-
Huen er ihvertfald vildt lækker.. :) Har også en veninde som er SÅ go til at købe tilbudsmærkevare fremad til ungerne, så hun har sådan et tætpakket karlekammerskab med lækkert tøj og sko til de næste mange år.. :)

Ida-
Den er rigtigt go´, mange mange fede numre på.. Og så splittet til atomer, og det nye nummer som jo ikke er at finde andre steder.. :)

Marianne-
jeg tror også jeg var blevet helt sentimental nostalgisk hvis de havde spillet sådan et travelouge nummer.. men koncerten var suveræn alligevel også.. :) Det var min første koncert med dem, men den var rigtigt intim på voxhall.. :)

Marie Louise-
Som spillede live eller hvad er vi ude i?? Ja da jeg var "ung" var det Thomas Troelsen (du ved superproduceren, ham der var remees højre hånd i x-factor og gift med Eva Harlou) og superheroes der spillede til de lokale fester... Et par af dem har jeg gået i klasse med.. det er også lidt sjovt.. Har forresten da også været til en enkelt lokal anlægskoncert med Dúné og haft et par af dem i folkeskolen.. :) Sjov tanke ik... :)

Marie-Louise sagde ...

Jep. Live ;-) De var vildt populære,selvfølgelig. Ja, det er sjovt at tænke på nu. Er ret imponeret over at de er nået så langt.

ulla sagde ...

Åh ja, Kashmir..MMMMMMmmmmmm. Har vist sgt det før herinde, men jeg ææææææælsker Kashmir og Eistrup:)
Startede også dengang med Rose, Jamie og Leathercrane. Den cd er tyndslidt. Men elsker også alt det andet, har de overhovedet lavet en sang jeg ikke kan lide..?? Tror det ikke. Især elsker jeg Melpomene.

bare WUNDERBAR sagde ...

Marie-Louise-
Ja det er lidt skægt, og alle vi som ikke "kender" dem, synes jo de er helt vilde... I min gymnasietid var det Mads Langer som underholdt.. man vidste allerede dengang han nok sku blive til et el andet ved musikken.. :)

Ulla-
Der er fantastisk mange gode, det er også det jeg mener med det høje niveau gennem så mange år, det er da flot.. :)
Melpomene er også en af de bedre.. :)