tirsdag den 15. november 2011

Loppefund og nisselandskabs overvejelser...Jeg har bare aldrig heldet med mig, når jeg lopper den efter retro sengetøj og andre lækre storblomstrede stoffer i dejlige farver... Hvor har jeg bare ikke fattet, hvor I andre finder det... Tænker at markedet heromkring efterhånden må være tømt for de fine tekstiler...
MEN... I sidste uge var jeg alligevel heldig at finde et enkelt sengebetræk hos den lokale genbrug, sådan et i  fine lilla og grønne farver og fine mønstre..
Jeg tænker, det vil være rigtigt fint til tasker med foer...


Og så fandt jeg denne lille miniature udgave af de lyseblå rillede vaser... Egentligt er det vel nok Eslau, der er de kendte, har en anden variant derfra, men under denne her, tror jeg, der står AS, hvad end det så står for...


Og så kom denne lille kirke med mig hjem til at sætte fyrfads lys i... Mine forældre har en næsten magen til, som de har arvet fra min farmor, og jeg tror, jeg blev en smule nostalgisk, da jeg faldt over denne her... Overvejer endda om, vi i år skal lave et lille nisselandskab med vat og spejlblank sø af sølvpapir... Måske mest fordi jeg kan huske, hvor fascineret jeg selv var af den slags som barn...

Mon ikke det kunne være noget ungerne synes var fint...
Nu mangler jeg så bare nisser og figurer i små str. ... Dem har jeg ligesom ikk samlet de senere år, men mon ikk jeg kan finde lidt... Som jeg husker nisselandskaberne fra min barndom var der meget lidt stringent stil over dem, og nisser og andre der boede der, var vist en broget flok, men det er jo sikkert deri charmen ligger...

18 kommentarer:

Louise sagde ...

Hej sikke nogle dejlige fund;-)

Malene sagde ...

Åh ja...sådan et nisselandskab havde vi også, da vi var børn. Er sikker på dine to små vil elske sådan et. Og ja...charmen lå vist i det brogede og ikke-stringente:)
Dejlige farver på retro sengetøjet:)

Loppe-shoppe sagde ...

Det er en Eslau!!
Det må det være, prøv evt at Google "Eslau AS".
så fin! Har en magen til hvor der står AI.
Helle. :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Ja for en gangs skyld var jeg heldig i småtings afdelingen.. :) Dejligt.. :)

Malene-
Jeg kan huske at jeg var så misundelig på vores nabos nisselandskab.. Vores var også fint, det slet ikke det,men deres var bare FINT.. på den brogede måde.. ;)

Loppe-shoppe-
Havde godt nok tænkt jeg sku spørge dig, men nu skriver du selv her.. Og ved du hvad der står faktisk Al under, det er mig der huskede forkert, Så du har sikkert helt ret... Sjovt at de ikke bare skriver Eslau.. Det må være kendere som dig der ved hvorfor.. :) Den er super fin og lille.. :)

Marie sagde ...

Fine lopper :-) Jeg elskede bare mit nisselandskab da jeg var barn, kan huske jeg havde en helt fortælling i hovedet om alle nisserne, hihi.

ffluwer sagde ...

Her skal vi i hvert fald ha' en lille nisseby med sne og hvad dertil hører. Er dog lidt mistænklig ved det. Lidt pga. den brogede skare der skal befolke den, men mest af alt fordi jeg har en 2 årig pilfinger boende! :-)
Det skal blive spændende hvordan det ser ud i slutningen af december.

Christina sagde ...

dejlige lopper :)
gider jeg skrive at jeg har sådan en kirke fra min barndom ;)??? den er bare større og hvid og vi havde altid et rødt lys indeni - så sådan ser den også ud her hos os...den var altid meget magisk at kigge på og jeg elsker at have den i dag :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Marie-
Ja lige præcis, og jeg tror måske det er vigtigere end at det passer ind i tanken om den stilrene jul.. :)

ffluwer-
Ved faktisk godt hvad du mener, vi har nemlig også en snart 2 årig pilfinger boende.. Men overvejer faktisk lidt at lave landsskabet sammen med storesøsteren et sted hvor hun mest kan få glæde af det, måske lege med det, og hvor det kun er for små pilfingre at kigge sammen med mor og far.. :)

Christina-
Ja det gider du da.. :)
Det er simpelthen så sjovt..det er akkurat det samme med Marolle og mig, vi har også så ,mange ens ting i huset, haven og ting vi har lavet.. det da meget sjovt.. :)
Og godt med de der bolde du fik.. Så fik jeg ret i de ikk var af plastic, selvom jeg ikke specifikt kunne sige hvad de så var af.. :)

Loppe-shoppe sagde ...

Tænkte det nok...


Det er i øvrigt også fint med et spejl som frossen sø i nisselandskab....

Unknown sagde ...

Hejsa...
Ja, fin hyggelig kirke som bringer minder :-)
Mht. Retro sengetøj, så prøv www.bloomerskids.dk eller et besøg i Husflid på Østerbro :-)

Det kan anbefales!

heidi sagde ...

Jeg har det på præcis samme måde med fede retrostoffer. Har kun een gang i mit liv fundet et for alvor lækkert sæt 70'er sengetøj i en genbrugsbutik til rimelige penge, ellers er det altid kun noget herregrimt 80-90'er skidt de har liggende, alle de steder jeg kommer..

Men det stof du har fundet der, giver mig hjertebanken her på den anden side af skærmen. Mums. (Og nisselandskaber styrer altså! Smånisser og andre figurer plejer det til gengæld aldrig at skorte på i gennerne, så det skulle være nemt at få etableret en samling)

Annchen sagde ...

Skønne fund - er vild med vase og stof..!!:)
Og kirken er også i min barndomsven julepyntskasse.. Har også snakket om om det ikke er i år der skal laves nisselandskab - karoline er stor nok til at synes der er sjovt og frida for lille til at ødelægge..;) Tror min far har gemt de fleste ting fra dengang vi var små.. Hygge..!!:)
Kh Anne

HannasHörna sagde ...

Hej! Vilken härlig färgkombination. Man undrar ju varför de inte kan göra sånt idag? Kram

Maria sagde ...

Nisselandskab er da helt sikkert en af de ting vi skal have når vi får børn.

Kristin sagde ...

Lækkert sengetøj - dejligt at være heldig! Vasen er rigtig fin og har en skøn farve.
Er sikker på at børnene vil nyde at kigge med tindrende øjne på den lille kirke med lys i.

FamilienG sagde ...

Ved præcis hvordan du har det med at finde retro sengetøj, det SKER BARE IKKE FOR MIG :o(

men synes da du så har fundet en anden skønhed i den vase :o)

Mirjam sagde ...

Jeg har netop indkøbt vat og diverse loppefund til vores kommende nisselandskab. Med en treårig i huset er det jo helt perfekt!

Kh. Mirjam

Marina sagde ...

Det med nisselandskab kan jeg godt anbefale. Mine børn knuselsker dem simpelthen og leger med dem hele december.