fredag den 3. februar 2012

Melamin...Dengang for omkring 10 år siden da vi flyttede sammen, da købte vi sådan noget billigt porcelæn... Små tallerkener til frokost, eller desserttallerkener viste det sig senere, da vores kyndige voksne forældre fik kigget lidt nærmere på dem...
Nu har jeg så ærgret og brokket mig over de alt for små tallerkener i 10 år, og undervejs er flere af dem gået tabt i hverdagsbrug, men NU har vi langt om længe fået nye..

Jeg faldt over det store nye melamin sortiment hos Søstrene Grene, og vi tog simpelthen en rask beslutning og købte melamin tallerkener nok til både hverdag og fest...

Jeg synes, de har nogle vældigt fine douchede farver i denne ombæring, og så længe vi har børn, så er det faktisk det fineste og mest praktiske porcelæn, vi kan få...

Jeg kunne heller ikke lade være at købe skåle i forskellige størrelser, skeer og at udbygge vores melamin krus samling med endnu flere glas...
Skålene har en fantastisk sød facon, og de mindste af dem passer lige til et æble skåret i både... De små glas passer perfekt til en lille barnehånd og så synes ungerne at det er fint med alle farverne...
Det gør jeg egentligt også...!

22 kommentarer:

Hyggestunder sagde ...

Sikke nogle skønne farver! Det var da en super god ide at købe melamin til alle. I kan dække nogle flotte borde med det stel.... Måske man skulle et smut forbi søstrene :)

Barbara sagde ...

Jeg har faktisk overvejet det samme, men indtil nu er det blot blevet til nogle (ekstra) skåle og jeg har ikke helt turde kaste mig ud i en stak tallerkener -mon manden vil synes om at spise af melamin..
Jeg synes de er super fine og ikke mindst praktiske!

Bea sagde ...

Hyggelig og særdeles praktisk "porselen"! Og en fargeskala som lokker fram smilet!
Det var kjøkkenredskapene som ble med meg hjem, for en liten uke siden, da jeg var innom "Søstrene", også de i melamin...
God helg til deg og dine.
Beate

bare WUNDERBAR sagde ...

Hyggestunder-
Altså jeg overvejer selv om jeg skal afsted lige efter en lille bitte smule mere.. Man kan jo flere gæster end lige 12.. ;)

Barbara-
Her var manden selv med inde og købe, og han valgte selv at de skulle være i forskellige farver.. Tror bare han synes det er dejligt at det for en stund er slut med at knalde tallerkener når ungerne er ved bordet, og at man endeligt har lidt mere plads til rugbrødderne.. ;)

Ina sagde ...

Fantastisk ide at bruge melamin til både voksne og børn.. Det har jeg aldrig overvejet, her er det kun sønnemand der er så heldig at spise af flotte farvede melamintallerkner, men mon ikke at mor også skal have et par stykker :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Ina-
Jeg synes bare at det er hyggeligt, afslappet, praktisk og farverigt... :)
Og så er det altid sjovt at dække på bordet, fordi der altid er forskellige farver at mikse i "pocelænet".. ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Beate-
Ja det er fine forårsfarver de kører med.. Og ja I har jo også fået søstrene deroppe nordpå, det må være ret godt.. Man kan altid lige finde et el andet godt.. :)

Go weekend til dig og dine også.. :)

Hildemiho sagde ...

Så nydelige vårlige farger. Jeg elsker melamin, og bruker det til både hverdag og fest. Og nå ser det jammen ut som om jeg burde ta turen innom søstrene grene...

by myr sagde ...

Jeg elsker også melamin...særlig det fra Søstrene Grene, for farverne er ikke så "pangede" men mere afdæmpede dog uden at være pastel...lige i skabet, efter min mening:-)

Så jeg må tilstå at jeg er en anelse misundelig på din nye samling:-)

Kh. MAlene

Miss Blomgren sagde ...

Ih altså.. De fine billeder fangede mig, lige med et. Sikke nogle dejlige farver! Jeg har egentlig overvejet melamin før, men synes sjældent jeg har kunne finde det i så fine farver i større mængder.
Og søstrene plejer da at være tilgængelige.. Ikke??

Man kunne dække nogle smukke borde - både til hverdag og fest. :)

God Weekend

bare WUNDERBAR sagde ...

Hildemiho-
Ja det tror jeg også du bør.. Der var også nogle store salatskåle der var virkeligt fine og æggebægre osv, men den slags har vi og vores køkken er for småt til at blive ved at proppe ind. ellers var det også kommet med hjem.. ;)

Malene-
Ja det har du ret i.. Pastel uden at være for pastel.. De mikser det også med en lidt mørk ferskenfarve, og en lidt kraftig lyseblå... :)

Blomgren-
Der var masser af melamin da jeg var i søstrene.. Det var vist i sidste uge jeg var inde omkring.. Og der var mange forskellige farver at vælge imellem og et kæmpe bord fyldt med forskellige sager.. havde vi haft større køkken skulle jeg have haft salatskåle med hjem.. :)

Unknown sagde ...

åh jeg får helt SG cravings!!!! Det ser rigtig rigtig fint ud :D

Tove sagde ...

Nydelige farger ja:) Vi bruker også nesten bare melamin til alt vi spiser og drikker, veldig praktisk og fint:))
God helg!

bare WUNDERBAR sagde ...

Mette kathrine-
lige præcist det er også noget jeg af og til lider af.. :)))

Tove-
Det er virkeligt praktisk.. Måske vi køber dyrere og finere når vi ikke længere har små børn, men indtil da, så synes jeg faktisk at det her er det aller fineste, og så er det tilmed billigt.. :)

Annchen sagde ...

Jeg er så ikke helt tilfreds med dit køb... For da jeg ville shoppe tallerkner i tirsdags var der noget tomt..;)
Må se senere om de har fået fyldt op - flot ser det i hvert fald ud..:)
Kh Anne

Lene's kage-design sagde ...

sikke flotte farver :)

Ninette sagde ...

Dejlige farver! jeg synes også det er meget mere praktisk med melamin, og isär om sommeren når man spiser udendörs. Om nogle uger skal jeg endelig endelig til köbenhavn, håber de stadigväk har dem i söstrene då :)

Iben sagde ...

De er så fine de nye farver inde hos søstrene. Jeg stod også og savlede over dem, men jeg kan desværre ikke med rette påstå at vi ige står og mangler talerkener (;

Men fint ser det ud og det er altid dejligt med nogle praktiske sager, som kan holde til det hele og når de så oven i købet er billige og så fine er det jo helt fantastisk

God weekend til dig og dine

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
Ha ha.. ja men det er ikke mig der er synderen, for lige præcist melaminen er ikke købt i holstebro men i Viborg... ;)

Lene-
Enig! ;)

Ninette-
Der er de lige præcist også gode ja.. og så er det jo noget man altid kan samle på når ikk det behøver at være samme farve.. Håber for dig, de stadig har når du kommer til DK.. :)

Iben-
Nej der var jeg jo faktisk lidt heldig at vi faktisk manglede.. For en gangs skyld var der faktisk ikk tale om fråds.. :)
Go weekend til jer også.. :)

PS: Jeg mente det med kjolen, måske du kunne sende en mail? Måske vi kunne bytte et el andet? :)

Boselade sagde ...

De er også meget nemmer at bruge ;-) Går ikke i stykke og er ikke så tunge mm.
-Og så er de også i de skønneste farver!

Jeg kom også lige til at købe lidt mere melamin forleden :-0

Splejsen sagde ...

Melamim er det nye sort.. I hvert fald hjemme hos os :)

Lone sagde ...

Ja, melamin er bare godt.

Vi har også noget service i det, dog mest glas og skeer.

Da jeg fyldte 40, fik jeg service til 6 personer, 6 store flade tallerkner, 6 dybe tallerkner og 6 små frokost tallerkner.

Alle i 2 x 3 forskellige farver: 2 lyserøde, 2 mintgrønne og 2 tyrkise.

Vi havde også noget gammelt service, vi var ved at blive trætte af....... Fundet på et loppemarked, med skår i o.s.v.

Har så oveni købt et bestiksæt - kan ikke huske hvor, men ALLE dele har forskellige farver og mønstre.

Så nu går jagten ind på nogle fine pastel glas i forskellige farver, så vi kan dække op, så INTET er ens sammensat.

JAAA, sådan elsker jeg det, min kæreste er mere forbeholden he he....


Nå men fint service :)

Hilsner Lone....