tirsdag den 20. marts 2012

Havebænk i stuen??

Nogengange (ofte) får jeg sådan en trang til at omrokere og lave nyt..
Jeg må bare ligesom sande, at vores stuer er forholdsvist små, så tingene nærmest kun kan stå optimalt på én måde... nemlig som de gør lige nu..

Men lidt nyt må der alligevel til.. Måske det virker en smule fjollet, men i søndags besluttede jeg mig simpelthen for at prøve at rykke vores havebænk ind til spisebordet... (..jeg kan huske, at Maria for nogle år tilbage gjorde det samme, og den skrev jeg lige i min "to- do- engang- måske" bog..)

Vi tester nu, om det kunne være hyggeligt at investere i en slagbænk...

Egentligt tror jeg, at hele familien er enige om, at det med en bænk samler bordpladserne og giver en eller anden form for hygge. Ungerne kan stå på bænken og kigge ud af vinduet, og vi voksne kan vende front mod brændeovnen...

Jeg har lagt et tykt vattæppe over hele bænken og lagt et par hyggepuder, det er heller ikke helt tosset...

Indtil videre er bænken ihvertfald taget godt i brug...
Gode venner var forbi til kaffe i søndags, og om ikke andet må man sige, at det ihvertfald giver et par ekstra siddepladser...

Og storepigen og manden havde sammen bagt den lækreste yummi gulerodskage med cheese frosting på toppen.. Helt igennem lækkert, matchede bænken perfekt!

17 kommentarer:

Karen Klarbæk sagde ...

Hvor sjovt, jeg har nærmest samme opstilling. Bænk under vinduet (Tripo Trap fra haven...godt slidt)
og rektangulært bord foran.
Funny.
Hos mig var det af plads årsager.
Tuder ikke sætte bænken ud i vinters da jeg flyttede ind.
Men lige straks flytter den ud, og så håber jeg jeg får lov at beholde den.

Karen

bare WUNDERBAR sagde ...

Karen-
Åh ja de der vinterovervintringer af havebænke udenfor har altså også taget livet af et par stykker hos os.. :)

men synes nu, der er et el andet hyggeligt ved at samle bordpladsen med en bænk.. :)

Hyggeligt at vi får lov at se lidt mere af dit nye hjem efterhånden.. :)

Finurligheden sagde ...

Det ser super dejligt ud! Vi har et lillebitte køkken, og vi snakker tit om at få lavet en bænk, som vil give et par siddepladser mere.

Og gulerodskage er altid godt...

Anna sagde ...

Hej!
Vi har en slagbænk i vores ødehus i Sverige, det är min mormors gamle och det är super hyggeligt att ha en i köket!
Hvis du bestämmer dig för att köpa en föreslår jag att du går i på svenska Blocket (som DBA) och söker på Kökssoffa i skåne.Det är SÅ mycket billigare än här i Danmark! De kan kosta så lite som 300 Dkr. Och så får man måske en hyggelig tur till skåne :)
Mvh, Anna på Scandinavian Cottage

Kreativista i Boligrum sagde ...

Hyggeligt ser det i hvert fald ud. Om det er praktisk eller bare smart i en fart glæder jeg mig til at høre mere om. Jeg følger dig nu også på Pinterest.

bare WUNDERBAR sagde ...

Finurligheden-
Synes det giver sådan en bestemt hygge med en bænk.. Det er altid fint med de som er bygget til små steder... :)
Og ja gulerodskage er virkeligt altid godt..:)

Anna-
Tusinde tak for det fine tip.. Jeg bor desværre i jylland så der er lidt langt, men måske jeg kender nogen der skulle derover, eller engang selv skal på ferie.. Jeg gemmer ihvertfald tippet, for her i DK er de ret dyre den slags bænke.. :)

Kreativista-
Altså man sidder jo ikke helt så godt som i en stol, men skal lige finde ud af om hyggeligheden kan kompensere for det... ;)
Velkommen til pinterest også. det er helt vildt så meget der findes derinde.. ;)

Louise sagde ...

Ej hvor er det sjovt at se.... Det ser helt vildt hyggeligt ud....

og hvor jeg dog kender det, vi har sådan en bænk, eller rettere havde, jeg har lige solgt den igår. Jeg har haft slæbt ned op og ned fra kælderen i 5 år, og hver gang den er oppe, så går det ikke så længe, så ryger den ned igen... Man sidder altså bare ik særlig godt.... MEN det ser vildt hyggeligt ud....

Jeg var også i gennem en del overvejelser om den skulle op i vinterhaven nu, men nej, det skal den ikke, istedet har vi købt 4 eames stole (kopier - får aldrig råd til de ægte) og de skal nu stå der ude, så her vandt altså komforten :-) Jeg har dog også tænkt mig at male bordet tyrkies, har du mon en farvekode på jeres bord, sys det er vildt flot....

Lang smøre, håber du ku hitte hale i det...

KH

Menageriet sagde ...

En slagbænk kan anbefales - vi er så glade for vores og det gi'r en god fleksibilitet, når man er mange - for der kan stuves mange mange børn ind på sådan een ;) Og så er det bare lidt hyggeligt også :)

Britta sagde ...

Jeg går også og drømmer om en slagbænk, så det kunne da være at jeg skulle tage havebænken ind et par uger (det er alligevel for kolde derude) og se om det er så godt som jeg forestiller mig :-)

Det ser i hvert fald hyggeligt ud hos jer :-)

vidunderlige univers sagde ...

jamen sikke et match.. Det er da total hygge med bænk og kage.. En slagbænk burde være et must.. ha ha
Ønsker mig osse en mere.. :0)
Det ser hyggeligt ud der i dit køkken:0)
KH Iben

Haust sagde ...

Eg likar så godt stemninga og fargane i bileta dine! Så innbydande og heimekoseleg!

Maria sagde ...

Det ser rigtig fint og hyggeligt ud :-)
Sjovt du huskede min bænk - lige nu står den i mit køkken, i min lillebitte lejlighed. Og når jeg engang flytter til noget større, har jeg en slagbænk jeg vil have i stuen / spisestuen / eller hvad det nu bliver.
Er fan af bænke, de giver ekstra siddepladser - og så er de bare hyggelige :)


KH Maria

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Så godt at du havde bænken, men jeg vil bare helst have en med opbevaring hvis vi kommer så langt.. :)
Eames er heller ikk sådan at kimse af.. :)

Menageriet-
Det er også min oplevelse.. der kan være mange, både børn og voksne..:)
Og så har manden og den mindste lillebror fundet ud af at man også kan ligge og slå mave på bænke n efter aftensmaden.. :)

Britta-
Det var ihvertfald min tanke at prøve det på den måde.. Der er ikk meget ved at invistere i noget man måske ikk får brugt.. :)

Iben-
Ja faktisk er det min stue, for vi har så lille et køkken at der faktisk ikk er plads til spiseplads, men det er et lille åbent køkken ind til stuen, så vi kan prale af at have samtale køkken.. ;)
Og bænk og kage, ja det er et perfekt match.. :)

Haust-
Tusinde tak for dine søde ord, dem blev jeg glad for.. :)

Maria-
Jo den husker jeg bestemt.. jeg tænkte at det var sådan en af dem jeg sku huske.. og så gik der bare lang tid og så skulle det lige være.. :))
Kan godt forstå du har bænken inde, det er faktisk smadder hyggeligt... :)

Blåbærlina sagde ...

Så koselig det ble med den benken under vinduet! Praktisk også med plass til flere på besøk :O) Om den er laget til have eller hjem er vel ikke viktig da!
Ha en fin kveld!
klem fra Nina

Barbara sagde ...

Vi har en slagbænk, som i vores tidligere bolig stod i køkkenet, men nu er i haven. Men jeg har på det seneste ligeledes gået og tænkt om vi skal rykke den ind i køkkenet. Måske jeg bare skulle prøve det ligesom du gør...?
Den skal dog lige have et par søm og en omgang maling, for den er godt slidt efterhånden.. men måske det skal være et projekt snart!

Gårdejerinden sagde ...

Det ser da bare super fint ud :0) Det kunne da godt være at jeg skulle gøre et forsøg med havebænken i køkkenet, når jeg nu ikke lige har den slagbænk jeg drømmer om ;0)
Tak for inspirationen og god aften

bare WUNDERBAR sagde ...

Synes at det er en go måde om man nu bryder sig om det med bænk, inden man går ud og invisterer i en.. :) Den står der endnu, så det må være rimeligt godtaget.. :)