mandag den 9. april 2012

Roser i min have..

Golden Celebration.

Smukke New Dawn.

Louise Odier.

Jens Munk. Hyben look a like.
Jaques Cartier.

Pascali.


Jeg glæder mig simpelthen så meget til foråret og sommer, og til at vores have for alvor springer ud.
Jeg faldt over rosenbilleder i mit fotoalbum, alle sammen billeder jeg tog sidste år...

Jeg har ikke nogen decideret yndlingsblomst i haven, men jeg er dog ret glad for roser.

Den fine Jens Munk rose kan klart anbefales for dens hårdførhed og smukke blomster. Egentligt er jeg ret vild med hyben buske, men i byen og villakvarterer går de ikke an, da de spreder sig via rodskud under jorden. Det gør Jens Munk derimod ikke, så den kan man sætte hvor som helst. Den er rigtigt nem at passe, og så er den frygteligt tidligt på den med at blive grøn, ligesom den også blomstrer som den første og slutter af som den sidste.

Golden Celebration har jeg fordi jeg elsker dens smukke gule farve og kraftige citrusagtige duft. Den bliver ikke hverken voldsom eller særligt høj, men den er smuk i et staudebed.

 New Dawn kan være ret taknemmelig, og får den den rette placering, vil den hurtigt vokse sig kraftig. Her i vores have har vi to pragteksemplarer som jeg nyder meget.
New Dawn er som bekendt en klatrerose så den er fin til at slynge sig op af mure, espalier og lignende.

Pascali rosen var min første rose. Jeg fik den af min bedstemor og den er flyttet med os fra lejlighedens lille teresse her til vores have. Den får store hvide blomster, ofte med en lille sart rosa kant på bladene. Duft er der ikke meget af, til gengæld er den smuk.

Jaques Cartier er en gammeldags rose, som dufter helt fantastisk og kan blive til en ret fin og kraftig busk. Vores er stadig lidt lille i det, men blomsterne er smukke. Den blomstrer til sent hen på efteråret, hvilket jeg elsker.

I vores have har vi endnu flere end dem jeg viser her, bla. Schneewaltzer, White Nights, Mary Rose, Louise Odier, Mariebær vildroser, små bunddække coverroser, og et par enkelte jeg ikke ved hvad hedder...

I kan nok høre jeg glæder mig til sommeren!

19 kommentarer:

3. sal til højre sagde ...

Det er bare wunderbar ;)

Loppe-shoppe sagde ...

Smukke roser - nu glæder jeg mig endnu mere til sommer og sol!

Trine sagde ...

Åh, ja smukt, varmt og duftende!!
Kom Sommer!

Dorthe sagde ...

Sikke nogle bedårende roser. Kan sørme godt forstå at du glæder dig til de springer ud.

bare WUNDERBAR sagde ...

3.sal-
Nemlig. ;)

Loppe-shoppe-
Ja og indimellem er det bare rigtigt rart lige at finde de der sommer og forårsbilleder frem, hvis man nu skulle blive i tvivl om det nu var snart.. ;)

Trine-
Og NU helst.. :)

Dorthe-
Jeg elsker simpelthen roser.. også mange andre blomster, men roser er bare smukke, forskellige og lidt af en videnskab, det kan jeg godt li.. :)

by myr sagde ...

Smukke billeder...jeg har 2 slags roser i min have, men jeg aner intet om dem. Jeg tror den ene er en Pascali, ud fra dit billede. Dén er smuk! Og så er jeg ret sikker på at vi har sådan en Jens-busk...den er meget lyserød, nærmest pink og så er busken meget fyldig og grøn! Jeg har sat mig for at i år skal det være - NU vil jeg forsøge at gøre mere ud af vores have...så ud fra dine billeder kan jeg se at jeg skal ud og købe flere roser:-)
Kh. Malene

Fru Rømer sagde ...

Glæder mig også enormt meget til det hele springer ud. Jeg blev gift sidste sommer og har plantet en del af de blomster som var i min brudebuket. Glæder mig specielt til at se bonderoserne.
Kh Fru Rømer.

helle sagde ...

Hvor dejligt at høre om andre der som jeg er ret så glad for haven og dens blomster. Jeg er ikke desværre ikke helt så heldig med roser som du er:-)
Kh Helle

Ævlebævle sagde ...

Åh jeg kan næsten heller ikke vente længere, syntes bare det er så svært at forestille sig at de visne pinde der står i haven nu kan blive til så fine roser

Claus Dalby sagde ...

Skønne billeder. Ja, ih hvor vi venter!

Claus Dalby sagde ...

Tak for fine billeder. Ja, ih hvor vi venter!

monaelisabeth sagde ...

Fantastiske roser du har.
Også jeg er vild med roser, og fik mine klippet igår. Turde ikke vente længere, for de var begyndt at skyde. New Dawn har jeg + nogle andre.
kender du Rosenposten.dk ? der har jeg købt mine på barrod - og de har grogaranti.
hilsen Mona

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Jens Munk roserne er også gode til at lave små hække af.. De kan klippes i facon og plantes lidt tæt, så har man en smuk blomstrende rosenhæk.. Jeg satte 8 iet bed ud til vejen sidste år, jeg glæder mig til at se dem komme rigtigt igang.. :)

Fru Rømer-
Ja jeg er også vild med pæoner, og faktisk havde jeg netop de blomster i min brudebuket.. I efteråret satte jeg flere pæoner i haven så i år glæder jeg mig til at se 4-5 nye. :)

Helle-
jeg tror vi har en ret fornuftig jord her hos os, men det har rigtigt meget at sige hvordan og hvor de står, om man får klippet og gødet rigtigt, og man får pillet småt utøj af dem.. :)

Jeannett-
Det er fordi du ikke har jens munk. Den er virkeligt tidligt på den.. Vores buske ud til vejen er allerede pænt lysegrønne. Læg mærke til det næste gang du kører forbi. :)

Claus-
Ja hold op hvor kunne jeg godt bruge rigtigt forår og sommer fra idag! Og jeg kan forstå at du næsten ikke kan vente på alle dine smukke løgvækster som snart begynder at blomstre, det må være et helt fantastisk scenarie!
Jeg lever stadig højt på havebesøget i din have sidste sommer! :)

Mona-
Ja jeg kender godt Rosenposten, et rigtigt fint sted at handle og gode kataloger. Jeg købte flere barrodsroser ved Lundhede sidste efterår, de er også alle kommet rigtigt fint.. :) Der er altså en vis fornuft i at købe barrods, men dem i potte frister bare så meget mere.. :)

Carro/mysigtdesign sagde ...

Ja, nu längtar man så hemskt mycket. Satte sekatören i lavendeln nu i helgen. Den ser hemskt risigt ut så här års, men doften...

Marina sagde ...

Å så skønne, skønne billeder. Jeg går også og drømmer om roser og mon ikke jeg får plantet nogen i år selvom jeg her bor på sandjord?

Tak for den smukke bid sommer.

Gitte Barlev sagde ...

Ja roser er helt vildt smukke:-) Elsker dem.

Gårdejerinden sagde ...

Hvor er de smukke :0) Her er ikke så mange roser i haven - endnnu ;0)
Sidste år satte jeg nogen Astrid Lindgren - så smukke. Tænker de skal have selskab af nogen flere i år..
Tak for tippet med Jens Munk rosen, jeg kan nemlig også godt li' hybenroser - og det lyder godt hvis den ikke breder sig ligeså meget..
Tak for kigget - rigtig god dag

Anita sagde ...

Hvor er det bare nogle smukke roser du har. Vi har også alverdens smukke roser i vores have, og der er altså bare noget særligt over haven, når roserne springer ud. Uhl, vi glæder os til sommer:)

Ulla Nielsen sagde ...

Sikke flotte roser. Præcis sådan nogle jeg godt kunne tænke mig at sidde og beundre, når jeg nyder min have i mine havemøbler