onsdag den 27. juni 2012

Jeg elsker....


Jeg elsker simpelthen mit udeliv og haven... Lige nu står den så fint... Mine roser begynder at springe ud en efter en, stauderne står rigtigt flot bla. pæoner, enkelte staudevalmuer, mini valmuer, lupiner, salvie, storkenæb, marguritter... I drivhuset står agurker, tomater, gule squash og peber og arbejder på at give os et overflod af sommermad...
Hængekøjen er endeligt kommet op til alles store fornøjelse og i køkkenhaven titter det hele op, på trods af at vi såede så sent... Vi har fået lukket drivhuset med en trævæg, og manden har selv bygget et espalier som min vildrose, Mariebær, kan kravle op omkring, vi har fået rejst et nyt tørrestativ og ryddet op omkring bålpladsen...

Der er noget særdeles livsbekræftende ved at være ude, at se ting spire og gro, og det eneste jeg nu mangler er lidt sol og varme, så vi for alvor kan begynde at sidde ude på terassen og nyde de sene lune sommeraftener, spise alle måltider ude uden at fryse og bare være....

18 kommentarer:

by myr sagde ...

Hvor er det bare nogle skønne skønne billeder Rakel, du har virkelig en rigtig "Leve Have" - plads og rum, lys og luft til alle:-)

Du har nogle fine lilla blomster op af dit drivhus, eller lige på hjørnet...hvad hedder de? Det er da ikke en sommerfugle busk eller lavendel er det??

Knus Malene

Louise sagde ...

Ej hvor kan jeg godt forstå du elsker den have, den er simepelthen også så vidunderlig.... små skønne oaser over det hele.... Vil glæde mig til at se den:-):-) Gir du lyd når der er valmuer klar.....

Jeg er helt vild med din mans espalier, hold op hvor er det flot.... Det kan godt være jeg lige låner den ide..... vores have er godt nok mikrosopisk, har bare altid gerne villet have sådan et, bare ikke fundet pladsen.... Måske det bare skal sættes lige midt i det hele.....

SMUKT RAKEL.... SÅ SMUKT....

Den lille lykke/ www.hverdagenslillelykke.blogspot.com sagde ...

Skøn, skøn have! Og dejlige billeder.

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Malene...
Tak.. og det er sjovt, det var faktisk lige det ord de ældre fra haveforeningen brugte da de så vores have, en "levehave", sådan en der bliver brugt.. :)
De lilla er en staude salvie... Der er flere forskellige slags salvier, men denne her er den smukkeste.. Den er tidlig og blomstrer til sent og så er den rigtigt kraftig.. Jeg har haft held til at finde lige netop de her salvier to gange, men de andre gange hvor jeg har købt af dem er jeg blevet snydt og har istedet fået den type der er mere grenet og hvor blomsterne ikke som sådan er tætte... Men altså lilla staude salvie... :)

Hej Louise..

jeg kom sådan til at tænke på igår at jeg jo bare kan sende frøstande i en lille kuvert når de er klar.. Så er det jo bare sådan en tørret en.. ? Har flere der har spurgt om de måtte få en aflægger og det var jo en god og nem måde at gøre det på.. :)
er også rigtigt glad for mit nye epalier, mest fordi vi har fået en sti igennem der, hvor der før var helt og aldeles lukket og vi skulle udenom.. nu går den direkte om til bålpladsen og så videre til drivhuset.. :)
Synes egentligt bare det gælder om at lave mange små rum i haven, så føles det pludseligt stort og frodigt.. :)

Den lille lykke-
Tak, dejligt at du synes om dem, og forhåbentligt kan de sprede lidt sommerglæde trods alt.. :)

Louise sagde ...

ahh, det var da en super fin ide.... hvis der så lige medfølger en fin instruks med hvornår de skal såes osv :-) :-)

Og beklager alle stavefejlene i første svar... det gik lidt stærkt...

Michelle sagde ...

Hvor fint med dine blomster op langs drivhuset. Vores grund skråner en lille smule fra hvor drivhuset stopper, og jeg har ofte tænkt jeg skulle plante blomster der kunne pynte lige der. Du har et fint mixs med bla mine yndlings (pæoner) - tak for inspiration :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Det må jeg lige forhøre mig lidt om det med såning.. ;) skal nok lige vende tilbage.. :)

Michelle-
Elsker de der gammeldags stauder i lilla, lyserød, hvid og gul.. Synes det er en fin farvekombi i haven.. :) Jeg er ihvertfald rigtigt glad for at jeg fik lavet et bed i forlængelse af drihuset.. Det giver lidt ekstra rum og også lidt udendørs fylde... :)
Dejligt at min have kunne inspirere dig lidt også.. :)

Unknown sagde ...

Åh hvor forstår din kærlighed :-)

Anonym sagde ...

Tak for kigget i din hyggelige have ;O)
Hjemme hos os elsker vi også udelivet i haven ;O)

Anna Marie Weinreich sagde ...

Det er sørme også en skøn have, du har :) Lige sådan en jeg drømmer om at få engang :)

Julie sagde ...

Årh hvor en hyggelig have. Kan godt forstå I er glade for den da. Dejligt som alting blomstrer nu:-)

Anonym sagde ...

Hvor er jeres have super smuk! Dejligt at have plads til det hele! Skønne haveliv! Den der MILK decoration må jeg da bare eje. Ha en dejlig aften :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Losarinas mor-
Sikke dejligt at se dig her.. Jeg kan godt huske du også har skrevet om dine haver og også om længslen efter dem når man har været nødsaget til at flytte.. DET kan jeg sætte mig ind i.. Jeg vil bare rigtigt rigtigt nødigt undvære min.. :)

Frk. Garnglad-
Sikke et fint drivhus du har også.. Virkeligt.. Er blevet lidt varm på de grønne.. :)
Og så har du godt nok mange fine opskrifter på doilies.. Dem må jeg prøve.. :)

Anna-
Ja jeg er virkeligt glad for haven... Jeg var på besøg hos Claus Dalby sidste sommer og det var nok der det for alvor gik op for mig, at man jo godt kan få en frodig og lækker have, hvis man sætter sig for det, arbejder imod det, og nyder vejen imod det.. :) Nu kan jeg bare rigtigt godt li at lægge nye planer for haven.. :)

Julia-
Ja jeg synes det begynder at hjælpe lidt igen.. Der har været en periode hvor det næsten ikke har blomstret og nu begynder det for alvor at tage ved alle steder.. Dejligt.. :)

Monsterircus-
Egentligt ville vi jo nok gerne have boet på landet med sådan en stor landbohave, men nu bor vi altså i et lille byhus helt ud til hovedgaden, men heldigvis med en stor og lang have bagved, og så har vi forsøgt at lave lidt landbohave der istedet.. Så der skal bare være plads til det hele.. :)

Anette Andersen sagde ...

Sikke en vidunderlig have du har - og hvor får man lyst til at komme ud når man læser dit indlæg. Det er min første sommer i den have der hører med til vores hus, og jeg lader ALT komme op af jorden (også ukrudt)for alt skal have en chance. Jeg glæder mig også meget til at sætte mit personlige præg på haven :-) Skøn havesommer til dig :-)

Lise sagde ...

Glæder mig til at jeg ikke har små børn mere, uden at amning, faste spisetider og sovetider skal overholdes. For sådan som du beskriver dit udeliv længes jeg også efter. At være igang uden at blive afbrudt. Bare smide sig i sin hængekøje. Det er mange år sside min har været oppe at hænge sidst. SUK

bare WUNDERBAR sagde ...

Annette-
Lige præcist, alt skal have en chance, hvis ikk man ved hvad det er... Pt. har jeg 3 stk af nogen et el andet stående i mit staudebed, og kun tiden kan vise om det er ukrudt eller blomster.. :) Skøn havesommer til dig også.. Nyder at følge med på din blog.. ;)

Lise-
Ja det kan jeg sagtens følge dig i, men nu er vores yngste 2 år og 4 mdr. og jeg synes efterhånden at vi bare kan være i haven. Vores have er heldigvis også indhegnet hele vejen rundt hvilket er alfa og omega for at man kan slappe af, men så kan vi altså også hygge os med hver vores, og så kan jeg sagtens kratte i bedene mens han leger i legehus eller kører traktor el sådan.. :) Tiden kommer lige pludseligt.. :)

Lopen sagde ...

Hold da op en fin have I har, den kan jeg godt forstå, at du glæder dig til at bruge meget mere.... Det ser virkelig hyggeligt ud! :-)

dqpage sagde ...

Det er en pragtfuld årstid
og en ligeså pragtfuld have, du har.
Kan godt forstå du nyder dit udeliv.
hilsen Mona