torsdag den 22. august 2013

ØKOugen i uge 35... (26 aug.-1 sep.)


I uge 35 (26. august – 1 . september) sætter Økologisk Landsforening spot på økologien sammen med Dyrenes Beskyttelse, FOOD, Madkulturen, COOP, Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre store og små aktører. I hele landet er der høstmarkeder, fællesspisning og en masse kulinariske oplevelser for børn og voksne.

Jeg synes, det er et kæmpefint initiativ, og selvom det er umuligt for en familie som vores udelukkende at købe økologisk (økonomi og manglende udvalg, når vi gerne handler lokalt i den lille by, hvor vi bor), så handler vi økologisk så vidt muligt.
Jeg har det allerbedst med tanken om, at vi spiser rene råvarer, og at vi ikke kun er gode mod os selv, men også mod miljøet.
Mælk, æg, havregryn, rosiner og smør er blandt nogle af de varer vi altid køber økologisk.
Desuden dyrker vi både køkkenhaven, og drivhuset hele sommeren, hvor vi nyder at spise og bruge vores egne økologisk producerede grøntsager, frugter og bær.

Om foråret er vi altid til økodag, på en lokal gård i nærheden. (Det kan du læse mere om her) De leverer mælk til Thise mejeri, som ikke ligger særligt langt fra mine forældres sommerhus. Vi er derfor jævnligt på mejeriet for at købe mælkeprodukter.
Vi er vilde med oplevelserne på økodagen, og i næste uge er der endnu flere af den slags oplevelser.

Jeg har tjekket event kalenderen, og fundet en gård ikke så langt fra mine svigerforældre, som holder åbent hus, med klappegeder, økologiske smagsprøver, halmhoppeborg og gårdbutik.
Tænker vi må forbi...

Du kan læse mere om økougen, og finde et arrangement tæt på hvor du bor, hvis du klikker ind til Økougen lige her...

Ingen kommentarer: