søndag den 27. oktober 2013

Hjem? #del2


Jeg skrev igår et indlæg, om mine betragtninger i forhold til det at bo, at indrette sig og at have et hjem.

Der kom rigtigt mange dejlige kommentarer, både her og på Instagram. Fantastisk, ikke mindst fordi det også viser at blogland er ved at live op igen, og at dialog om alt mellem himmel og jord bliver muligt. Hvis ikke du har læst indlægget om mine betragtninger, og dets kommentarer, endnu, så kan du gøre det lige her.

En af kommentarerne på mit indlæg var fra Maria. For nogle uger siden skrev hun også et indlæg, der ligger i tråd med det, jeg skrev igår. Jeg havde ikke læst Marias indlæg før her til morgen.  Maria har en underfundig, fandenivoldsk og skarp måde at skrive på. Måske er det netop det, der altid har fascineret mig, når jeg har læst med hos Maria.

Du kan læse Marias indlæg lige her.

Jeg er efterhånden, om muligt, blevet mig selv endnu mere bevidst om, hvor vigtigt det er for mig, at det vi omgiver os med herhjemme er valgt med hjertet. At det er med til at give ro. Samtidigt er det også vigtigt for mig, at vise mine unger, at man ikke bare kan smide ud og købe, jeg vil gerne give dem med videre i livet, at vi skal være taknemmelige for alt vi har, og at man ikke kan få ALT altid. At nogen ting må vente, og at det man omgiver sig med er vigtigt for en. Det tror jeg også giver en god forankring i en verden der konstant er i bevægelse og forandring.

14 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg er så enig i dine indlæg, rigtig godt skrevet.Du har en rigtig god pointe, den med at lære sine børn at man må vælge,vente og glæde sig, at man ikke bare kan få nyt hele tiden.

Anne Louise Sommer sagde ...

Tak!!! Dit indlæg i går fik mig til at Mærke efter. Havde sat mit første møbel, MIT karlekammerskab tilsalg - men det er jo netop MIT, og tanken om at det ikke længere skulle være i vores hjem var forkert!
Nu er jeg glad og lettet over at det er taget af dba :-)

Anne sagde ...

Det er så rigtigt - har lige læst Marias indlæg. Hjem er hyggelige fordi de har sjæl og ikke fordi der er designerting allevegne - og det ene behøver selvfølgelig ikke at udelukke det andet.

Maria sagde ...

Kære Rakel.

Tusinde tak for dine ord om mig om om min blog - jeg synes du rammer godt, hvis jeg må være en smule antijante ;-)
De værdier du gerne giver videre til dine børn, synes jeg er ret essentielle. Det er en vigtig og god ting at lære sig at penge ikke vokser på træerne, samt at holde fast i sig selv og den man ér - om det så er i boligindretning, tøjstil, eller endda personligheden. Flot !


Kram Maria.

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja vores unger forstår ikke altid at vi ikke "bare" kan køre kortet igennem, men bliver altså ikke nødvendigvis lykkeligere af at have den helt rigtige ting. Tit må vi vente og ønske os det så længe at man først der ved om det var dybfølt :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hvor fedt anne Louise.
GODT du beholdt det. Den slags kan man aldrig købe for penge. Og godt det skrevne bruges. Jeg elsker også vores karlekammerskab. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Det ene behøver nemlig nøjagtigt ikke at udelukke det andet hvis valgt med hjertet :)

Christina // Life of Livoni sagde ...

Jeg er helt enig med dig i dit første indlæg om Hjem... og jeg kan godt lide dét du skriver med taknemmelighed i dette indlæg. Hvorfor bliver vi revet med af trends, tendenser og "det de andre har", i stedet for at være taknemmelige for det vi selv har? Selvom jeg med stor fascination betragter mange bloggere og deres hjem og ofte kan "misunde" dem de lækre ting de indretter deres hjem med, så kan jeg heller ikke lade være med nogen gange at tænke: Bliver de aldrig tilfredse? Det virker nogen gange som om IG er gået lidt i selvsving og at man bare er nødt til at eje et eller andet, som man har set nogle andre har fået. Jeg har selv været faldet i den fælde, hvor jeg har sukket efter nogle ting, simpelthen fordi nogle andre havde fået dem. Og de få gange jeg har givet efter for mine materialistiske ønsker, har tilfredsstillelsen slet ikke været så stor som drømmen om tingene var. Man kan hurtigt ende ud i, at lige så snart man har fået ét ønske opfyldt, så higer man efter en ny ting eller et nyt møbel og på den måde bliver man i bund og grund aldrig tilfreds. Jeg tror mange, inklusiv mig selv, kunne have glæde af at stoppe op og mærke efter og finde ud af, hvad der virkelig betyder noget for os og stille os tilfredse med det vi har, i stedet for hele tiden af hige efter noget nyt.
Tak for et dejligt indlæg og en skøn blog!

Mor og co.dk sagde ...

Tak du og Maria har også sat nogle tanker i gang i mig.. Der kommer et indlæg på bloggen i aften.. Håber det er i orden jeg har henvist til din blog

Mie sagde ...

Altså jeg er ikke særlig god til at læse boligmagasiner og på den måde følge med i boligtrends. Så for mig er det nu stadig dejlig med en boliginspiration på blogs og IG.Og jeg der er da flere fine ting og løsninger jeg i dag ikke ville undvære i mit hjem og som jeg nok ikke havde spottet eller blevet inspireret til, hvis ikke jeg havde set det hos andre. Og så vælger man jo stadig selv, hvem og hvor mange man vil følge. Og så synes jeg måske også vi skal passe lidt på, der ikke går for meget "lemming-effekt" i kommentarerne i denne debat ;)

Gunhild Ellefsen sagde ...

Jeg bliver inspireret af diverse blogs og IG, og det synes jeg er ok. Så længe som man ikke kopierer. Hvis en blogger ikke har lyst til at andre bliver inspireret af hvad man viser, så synes jeg man skal lade være at blogge. Med det mener jeg ikke at det er det du hentyder til rakel, overhovedet. Jeg har blivet inspireret af din blog og mange andre også, specielt de norske. Men der er nogle trends jeg ikke bliver inspireret af, fx insekt billeder, overskæg og marmor. Men kahler eeeelsker jeg :) jeg bor i spanien og her får man ikke kahler så nemt, så da jeg tog på ferie til danmark nogle år siden, havde jeg en kop kahler med hjem. Jeg bliver også inspireret af spanske blade og har nogle ting fra zara home. Også har jeg færøske ting, fra mit hjemland. Forsæt endelig med at blogge rakel, jeg nyder din blog og ser frem til at blive mere inspireret. :)

Christina sagde ...

Rigtig fine indlæg. Tenna fra "rumlighed" sagde også noget vigtigt for mig: børnene har brug for faste rammer. Mine børn kan i hvert fald ikke rumme mange ændringer herhjemme - hvad de kender er godt (og derfor nægter bertram også at bruge sin nye cykelhjelm, nye gummistøvler etc - det er jo det gamle, han kender:)). Så nye møbler, farver mv ofte må altså gøre mange børn kulrede.

bare WUNDERBAR sagde ...

Tak for alle jeres kommentarer til indlægget. Jeg sætter pris på hver og en og at I giver jeres mening til kende. :)

Nola sagde ...

Helt enig! Dejligt at blive bekræftet i at vi lever bedre, hyggeligere og dybere omgivet af ting som har minder og betydning for os. Og netop værdien i at vise børnene at lampen altså ikke kan bruges mere bare fordi den ikke har netop de farve som trenden siger lige nu!
Tak for et godt indlæg :-)