søndag den 17. november 2013

Tiden midtimellem efterår og næsten jul.


Det er en lidt sjov tid på året nu. Efteråret er ligesom ved at være slut. Blomsterløgene er lagt, og venter på, at det igen skal blive forår. Træerne har næsten smidt de sidste blade, og de sidste blomster er frosne og kommer ikke længere for i år. Og så er det jo snart jul.
Men alligevel ikke jul endnu. Det er lige der midt imellem, hvor man har lyst til at pynte hjemmet, som kompensation for det mørke novembervejr, men hvor man alligevel godt ved at det er en lille smule for tidligt.

Jeg har hængt vores julestjerne i vinduet, den lyser så smukt. I køkkenet lyser en lyskæde på hylden, og ved fordøren står et lille træ med lys.
Og jeg har syet kræmmerhuse, de to har jeg selv beholdt og hængt op, og en lærkegren med de fine stjerner fra HAY står og pynter på klaveret.
Min mor holdt altid hårdt på at julens oppyntning startede 1. dec., men jeg er bange for, at det er en af de traditioner jeg har svært ved at videreføre. Jeg kan simpelthen ikke rigtigt vente.

Julen er på en eller anden måde bare ret skøn i den der forbudte tid i november, hvor man tænker på alt det man skal, hvilke gaver man skal købe, hvad der skal i pakkekalenderen, og hvor vi sniger os til at lave lidt julepynt mens julemusikken spiller. Pre jul kan man vel kalde årstiden!?

2 kommentarer:

Differentia sagde ...

1/12 var også skæringsdatoen i mit bsrndomshjem, men hvorfor vente, vi skal sørge for at forkæle os selv med gode hyggelige ting! Og hvis det er noget så harmløst som at pynte til jul, så er det da bare at springe ud i det :-)

God pre-jul Rakel
Mange hilsner Mette

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Mette.
Ja jeg har haft lidt frem og tilbage med mig selv. Jeg kan også godt se at det hele bliver lidt ekstra særligt når man venter helt til d. 1/12, men selve julekasserne venter jeg altså også stadig med. :)
Min mor er faktisk selv begyndt at slække på det, så julelyskæder, hyacinter, små dekorationer og julestjernen er også oppe hjemme hos dem nu.
Tænker ligesom dig, vi er nødt til at forkæle os selv og bløde lidt op på den mørke november :)