lørdag den 4. januar 2014

2014

 

 
Så blev det endeligt 2014. Det er jeg egentligt ret godt tilfreds med, for 2013 og jeg blev aldrig for alvor gode venner. For meget sygdom i den nærmeste familie, usikkerheder om fremtiden, forkerte prioriteringer og en følelse af utilstrækkelighed alt for mange steder, har gjort det svært at holde balancen.

Ved årsskiftet bliver jeg altid lidt sentimental. Ydmyg overfor det nye år og lidt vemodig over, at et andet år er gået.
Tanker om hvad det nye år vil bringe. Hvad har jeg lyst til at fokusere på, evt. lave om på, rydde op i og springe ud i. Hvad vil jeg prioritere, og hvad er vigtigt for mig og min familie?!

Jeg er startet med at hive foråret ind. På en eller anden mærkelig facon er det lykkedes os at slippe udenom vinteren, og det er næsten som om, foråret er sat igang. Der er store knopper i vores mirabelletræer, rosernes små blade skyder, og det pibler op af jorden med små spirer fra krokus og erantis. Det er skørt. Men også ret dejligt. Den anden dag så jeg en flok stære flyve henover marken, også normalt en forårsbebuder, og kalenderen siger kun januar.

Jeg har ryddet ud og op herhjemme. Det er rart at starte et nyt år med plads og luft. Kælderen er blevet sorteret og tømt, køkkenskabene og ungernes tøj er sorteret. Noget givet bort, andet smidt ud.
Så kan man trække vejret og starte på en frisk. Jeg har haft god hjælp af min mor, som er en ukuelig haj til det med at smide ud, sortere, få ting ordnet og gjort det fint. Og vi har faktisk hygget os med det lille projekt, mens mændene har været i skoven for at sanke træ, og ungerne har leget.

Jeg har også fundet min kreativitet frem, og er begyndt at patchworke nogle små forårsfugle, som skal hænge i vinduet. Modellen fik jeg af min mor, en rigtig old school 90ér model, men med de rigtige farver og mønstre er jeg sikker på, at den bliver fin!

Inderst inde ved jeg godt hvad mine prioriteringer skal være, det er bare med at få dem ført ud i livet!

15 kommentarer:

Fru Thornholm sagde ...

Håber at det nye år bringer dig og din familie mere glæde og lykke end det forgangne. Lyder som om dit nytårsfortsæt er ved at tage form allerede. Kh Stine.

bare WUNDERBAR sagde ...

Kære Stine.
Jeg håber 2014 vil være god mod DIG! Det hele virker pludseligt så banalt, når jeg tænker på hvad nogle mennesker, deriblandt dig, kæmper imod. Men netop den tanke er også med til, at jeg stopper op og bliver bevidst om, hvor vigtigt det er for mig, at have mine prioriteringer iorden, det er jeg ikke altid lige god til. Jeg sender dig alle de bedste og varmeste tanker og tror på at 2014vil være et bedre år også for dig! Det skal det være!
Mange kram
Rakel

Mie sagde ...

Den anden morgen blev jeg vækket af fuglesang! Det er altså en vildt mærkelig vinter...

camille MILK og co sagde ...

Så flot, jeg troede først, at det var et gammelt billede. Tænk at der allerede er knopper på, så dejligt :-)

Kh Camille.

Maiken sagde ...

Nytåret er netop så fint, fordi det giver anledning til både at se tilbage og både reflektere over tiden som er gået - og den der kommer.

Det føles så godt at rydde op og ud. For mig giver det i hvert fald en meget bedre overskuelighed, som jeg sætter pris på. Tilløbet til at tage sig sammen er som regel ret langt ved mig, men føles desto bedre når det er gjort. :)

Du har den mest sirlige kreativitet, så jeg er sikker på, at det bliver en yndig fugl. Jeg håber også på en stund i den kommende fremtid på at drikke kaffe og være kreativ med dig. :)

Jeg krydser fingre for, at dit 2014 vil være uden en masse sygdom og godt sammen med dem du holder af. Kh. Maiken

Maria sagde ...

Kære Rakel,

det lyder som -13 har været lidt på tværs, god vi er i -14 nu. Jeg synes jeg læser det mange steder, det med følelsen af utilstrækkelighed, manglen på nærvær (det står for min egen regning ved godt det ikke er det du skriver)og rydden ud i gemmerne.
Det er egentlig pudsigt, for jeg ser det ved mig selv hvert år, at jeg får behov for, og brug for, at rydde ud både fysisk og mentalt, og jeg tror det er så utrolig godt for os med den ro det giver efterfølgende.

Jeg glæder mig til fortsat at følge dig. Både dine tanker, og dine kreative og billedlige indlæg - det er altid en fornøjelse !

KH Maria.

linda; sagde ...

tak for et inspirerende input og ærlige ord! jeg kender mange af dem fra mig selv - allermest hæfter jeg mig ved din sidste sætning. det med at kende til prioriteringer og holde fast i dem. jeg har skrevet dem ned - alle steder nærmest. på min mobil, på min computer, i min kalender osv. for når jeg får myretravlt glemmer jeg at lytte til det indeni, og så er det rart for mig at have en skriftlig reminder. håber dit 2014 bliver fuld af al det, du ønsker dig.

Linda Eg sagde ...

Jeg har det også lidt sådan... man håber på at det nye år virkelig har noget hyggeligt at byde på :)

Synes det er flot du (og din mor) har fået ryddet ud, så kan man bedre få øje på de ting man elsker :)

ByFonna sagde ...

Godt 2014 til dig. Håber det bliver ligesom du drømmer om og jeg synes bestemt det starter godt. De små forårsbebudere er gode tegn;-)
Kh Jonna

Sine sagde ...

Jeg forstår din sentimantalitet omkring årsskiftet. Må 2014 bringe dig på rette vei, så dine prioriteringer kan blive som du ønsker : )

Anette Andersen sagde ...

Rigtigt godt nytår til dig Rakel. Må du få et lyst 2014 med masser af kreatid og kærlighed. Glæder mig til at følge dig i haven igennem hele året :-) Kh Anette

SiriR sagde ...

Ja det er noget særlig når man går igang med et nyt år, og tager sig til til at reflektere over det år der er forbi. Håber 2014 bliver mere positivt for dig, og at dine prioriteringer føles rigtige.

Jeg glæder mig ihverfald til at følge med herinde:)

Livsglimt sagde ...

Håber dit 2014 må blive godt! Din blog er en af mine yndlings.
Er du ikke længere på Instagram? Du er forsvundet fra listen over folk jeg følger.
Mange hilsner Lisbet

By Nuhr Knitting sagde ...

Jeg håber virkelig, at 2014 kommer til at bringe dig ro og give dig overblik :-)
Det er vist helt normalt at blive sentimental omkring årsskiftet, for det er jo et helt år man lukker!
Især efter jeg er blevet mor, synes jeg det er lidt hårdt og trist, når man træder ind i et nyt år... Men på den anden side er det også spændende og udfordrende. Det kommer vist mest an på, hvilket humør jeg er i:-)

Kram Anne/mannemor.blogspot.dk

Ulla sagde ...

Åh, det er fantastisk at få ryddet ud! Jeg er selv igang med den helt store smide væk fest her inden vi flytter om et par uger.
Det letter så meget og jeg glæder mig som et lille barn til mere lys og luft i vores nye bolig.

Og ja, utroligt at vinteren slet ikke har været her endnu. Det er det samme her i Centraltyskland. Jeg går bare og venter på at kulden og sneen lige pludselig kommer. Det andet er jo næsten for godt til at være sandt.

Kh Ulla.