søndag den 25. oktober 2015

Yndlingsaktivitet i haven.


En af mine yndlingsbeskæftigelser i haven er at lave bål. Det er den slags der med det samme tiltrækker både voksne og børn, en aktivitet hvor vi kan være sammen.

En økser små pinde til optænding, en finder spiseligt frem til bålet, det kan være snobrød, pølser, spejlæg, æbler, pandekager, skumfiduser og den slags, en anden finder snobrødspindende frem, og den mindste vil ofte gerne sidde og snitte, mens den store øver saltoer på trampolinen.

I de kolde måneder eller på en kølig sommeraften, er det så rart at mærke varmen brede sig fra bålet. Flammernes dansen virker dragende og beroligende, og jeg nyder altid den ro, der følger med et bål.

Vores bålsted ligger så fint i et lille hjørne af haven. Mirabbelletræets grene hænger indover bålstedet og danner et hyggeligt lille tag og giver den helt rigtige stemning og hulefornemmelse.
Bålstedet er ikke hverken stort eller fancy, det er bare gravet ud som et mindre hul med marksten omkring. Sådan et hjemmelavet nostagisk et passer fint ind i den lidt landboagtige og let vilde og frodige have, som vi har forsøgt at skabe.

Godt nok bor vi på hovedgaden i vores lille by, men når man går bagom huset og ind i haven, så glemmer man fuldstændigt tid og sted, og jeg forestiller mig altid den landlige stille idyl, og det er faktisk slet ikke så svært, når man laver bål.


4 kommentarer:

Finn og Eva sagde ...

Jeg bliver jo helt nostalgisk,tankerne flyver tilbage til dengang hvor vores børn var små, bål i haven er fantastisk og meget beroligende, der opstår gode snakke hen over gløderne, faktisk har jeg også brugt det rent professionelt i min tid som pædagog, børn der har haft det svært kan nemmere fortælle og komme af med de svære tanker når man sidder tæt og kigger ind i gløderne:) Dejlige billeder.

Frk. Struds sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud.

Hvordan spiser I æblerne over bål? Har I noget tilbehør til? Eller er det "bare" varme æbler?

Vi får desværre brugt vores bålsted alt for lidt, så det er rart med lidt inspiration :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Eva.
Du har fuldstændigt ret, bål skaber en ro og en ramme for at være sammen. Vi tænder også tit bål når vi har gæster. En sommeraften i haven sluttes som regel af med bål hvor man i skumringen kan sidde og tale om alt og intet.
Jeg nyder virkeligt præcist det :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Frk. Struds. :)

Når vi laver æblerne over bål er det som regel bare på en pind og så spises det rygende varmt. Det bliver sådan lidt bagt. :) Vil man avancere kan man helt sikkert lægge det i gløderne i sølvpapir og måske inden skære et kryds i æblet, som fyldes med kanel (og måske marcipan el andet godt?), og så servere det med flødeskum, creme fraiche el lignende. :)