mandag den 20. september 2010

DIY på NEM billedredigering med flotte resultater...

4 udgaver af det samme billede finder du her ovenover... Det 1. billede du ser er færdigt redigeret, 2. billede er halvt redigeret, 3 billede er der slet ikke rørt ved, og 4. billede er beskåret og forstørret...
Men altså samme billede som udgangspunkt!

Jeg vil nu prøve hurtigt og nemt at vise dig redskaber, som du kan bruge til at behandle dine billeder, så de bliver fine, lyse, klare og indbydende...På billederne her af liebe svalen er det vist tydeligt for enhver hvilke underværker billedbehandlingen har gjort....!??


Du kan også lave collager, og alt du skal bruge er programmet Picasa, som er det eneste jeg bruger i arbejdet med mine billeder.....!


Du starter med at downloade det gratis billedbehandlings program Picasa (og det er IKKE det samme som Picasa webalbum!)...
Nu overfører du de billeder til Picasa, som du gerne vil redigere... (Jeg lægger altid mine alle mine billeder ind i Picasa, og så kan man selv gemme og dele dem i Zoom browser el hvad man ellers bruger!)

Det er MEGET nemt at bruge Picasa som redigerings værktøj, og resultatet bliver næsten altid godt!

Når jeg tager billeder tager jeg næsten altid uden blitz. Det giver et mere naturligt udgangspunkt at behandle udfra, eneste ulempe er at det er sværere at få skarpt og har svært ved at fange ting i bevægelse...

Ovenover her ser du et billede af de redskaber og knapper, du kan bruge når du kommer ind i Picasa (det ER jo nærmest idiotsikret!)...

Den bedste knap i min verden er den der hedder "prøv lykken"... Her laver programmet selv de kontraster og fremhævelser der er gode for det enkelte billede... Svale billedet er fx et produkt af den knap!

Når du har prøvet lykken kan du prøve at lege lidt med at oplyse mørke områder.. Hvis du fx har taget billeder inde fra dit hus er det nemt at få dem fine og give dem lys og liv ved at benytte sig af den funktion!

Hvis du beskærer dit billede, så vil programmet automatisk forstørre det, det er fx det du ser på nederste eksempel af hækleriet!...

Der er også øverst en knap der hedder effekter, det er der du går ind når du vil lege med billedets farver, altså lave det sort/hvidt, lave filmkorn el andet sjovt..

Ude i start biblioteket er der i venstre hjørne en række knapper... Nummer 2 knap er den du bruger hvis du vil lave en billedcollage.. Her kan du samle dine billeder og vælge hvordan computeren skal sætte de valgte billeder op.. du kan også selv justere i det gitter der deler dine billeder.. Du ser også mit eks på billed collage i billederne herover...


Jeg er helt vild med at tage billeder, og jeg bliver selv vanvittigt fanget af smukke billeder med fine motiver... Motiverne må du selv lege lidt med, men jeg håber du kan bruge de picasa tips, du har fået her.. jeg er sikker på, at du vil elske det, når først du kommer igang, og at du vil synes, at det er det nemmeste i verden!

Hvis du har glæde af det, må du gerne give mig et hint, så jeg kan se hvad I får lavet... :)

Og er der spørgsmål vil jeg gerne hjælpe med dem, så godt jeg kan...

26 kommentarer:

Merete sagde ...

Jeg bruger også picasa - den eneste ulempe er at man max kan sende 4 billeder til bloggen pr indlæg... men så kan man jo bruge collagerne som du skriver...

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Merete-
Jeg gemmer altid de billeder jeg vil bruge i zoombrowser og overfører dem så via blogger til min blog, så jeg bruger altså ik webalbums og blog knappen i picasa.. :)

Mia sagde ...

Ja Picasa er bare super super!
Jeg har også brugt det i undervisningsøjemed, da selv små elever kan hitte ud af det!

Smil fra Mia

Månestrålens mamasita sagde ...

jeg er også are SÅ glad for picasa, men ved du om der er en function hvor man kan afrunde kanterne på ens billeder ?
Synes det ser så fint ud - som bl. a. inde hos Ulla ( Lullaby )

KH Vibeke

Anna Banana Butterhair sagde ...

Jeg har også picasa-programmet, men har aldrig sat mig ind i hvordan jeg kunne få noget ud af det. OG så har jeg længe utrolig gerne ville lave collager på min blog, men kunne ikke finde ud af hvordan. Så denne DIY kommer jo som sendt fra himlen ;) Det vil jeg prøve at lege med en af dagene.
Tak for tippet!

me sagde ...

Så god idé - tak for godt tips ( så behøver jeg ikke redigere billederne på arbejd mere....)

Line sagde ...

Hej hej.
Det indlæg har jeg set frem til, for jeg er selv en klovn til bare at kaste mig ud i det, så jeg vil glæde mig meget til at følge alle dine gode råd. Helt genialt, sejt at du gider lave sådan et indlæg! Tænker at det måske er meget smart hvis jeg lige giver en tilbagemelding....om jeg kan bruge dine skrevne ord i praksis. For kan jeg det så kan alle!
Line

Malene sagde ...

Er på vej ud af døren, men nåede lige at opdage din DIY...glæder mig til at nærlæse og ikke mindst afprøve. Den virker meget brugbar og nem at gå til!
Tak for hjælpen!
Kh. Malene

KrudtuglensMor sagde ...

Picasa har drillet mig lidt, så jeg bruger photoscape til samme formål, uden problemer :)
Men jeg kan til gengæld ikke rigtig få billederne skarpe, når jeg forstørre dem. Kunne du lave en diy på det? Du er forklarer tingene så dejlig nemt :) Jeg har prøvet smilerynkers (ved ikke om det er den du bruger), men de bliver uskarpe, også selvom jeg ikke komprimerer dem inden photoscape. Jeg prøvede dog så igår at gøre dem større da jeg skrev selv indlægget (ved at trække i hjørnerne) og det blev lidt bedre men stadig slet ikke så skarpt som dine flotte billeder!!

Kh Christina

SiriR sagde ...

Ih, tak! Jeg bruger også picasa, men har ikke prøvet at trykke på alle de her knapper. Nu skal jeg prøve!!

Darling L sagde ...

Tak for DIV - jeg vil glæde mig til at prøve dine tips af :-)
Kh Louise

Joan sagde ...

Herligt med lidt hjælp hertil...må bestemt efterprøves. Har bla tidligere opgivet collager, da det var meget omstændigt i de program, som jeg forsøgte mig med. Tak.

Karen Klarbæk sagde ...

Jeg gør nogenlunde alt det samme bare i photoscape. Men ingen hindring.....dejligt at vide noget om hvilke programmer der virker, især for dem der ikke har fundet hverken det ene eller det andet.
Photoscape er i øvrigt også gratis at downloade.
Tak for fin DIY....dejligt du tager det op, for vi elsker da at se på fine klare billeder.

Karen

Onkel Anne sagde ...

Men søde ven, du har ikke lagt et link ind, hvor jeg kan downloade picassa?

Marie sagde ...

Tak, tak tak! :) Har siden du reklamerede med denne gennemgang ventet i spænding. For billeder er virkelig min svage side! Og de betyder bare så meget....

Hvor er Picasa nem at bruge - og jeg har nu tilføjet en collage til mit indlæg, hvor er det skønt! :)Hidtil har jeg brugt Microsoft's Picture Manager, men den har virkelig sine begrænsninger.

Kan man lave afrundede "kanthjørner" i Picasa?

Kh Marie

annicken_j sagde ...

Så greit! Jeg tar ofte mørke og stygge bilder, kanskje hvis jeg gjør dette så vil det løfte bloggen min litt. Og kanskje noen vil like den også!?
Du er i hvert fall snill som deler med din kunnskap :)
Klem

bare WUNDERBAR sagde ...

Fantastisk dejligt at så magne af jer synes I kan bruge DIYén til noget.. jeg er spændt på at se resultaterne rundt omkring.. :)

Mia-
lige nøjagtigt. jeg underviser også i billedkunst, og der er det faktisk et meget godt program.. :)

Månestrålens mamasita-
Nej desværre, den funktion har jeg også selv ledt efter.. men hvis du udgiver i windows live writer (som du også kan downloade gratis), så kan du også afrunde hjørnerne, men ulempen er at der så ingen billeder kommer med på blogrollsene..

Anna banana-
Så skal du ihvertfald prøve det her.. det er SÅ nemt.. virkeligt.. :)

I´m with lea-
det må da være rart.. det her program synes jeg der gør helt enormt meget, set i lyset af hvor simpelt det er.. :)

Marapytta Line-
Tilbagemelding ville da være alletiders... ja tak.. :) Er også spændt på om jeg har fået forklaret det ordentligt.. Men jeg er virkeligt også dårlig til teknik og det her kan jeg altså finde ud af, med godt resultat også.. :))

Malene-
Den ER meget brugbar og nem.. ;) Glæder mig til at se løjer med billederne.. :) Du fik lige sat skub i mig med din kommentar.. tak for det.. ;)

Krudtuglens-
Prøv lige picasa igen.. ;) Jeg har også førhen da jeg startede den her blog frsøgt at følge smilerynkers anvisning med at gøre billederne større og mine blev også mega utydelige.. ingen ved vist hvorfor.. Men du kan jo udgive i windows live writer (også let når man lige downloader), eller også så skal du have sat den nye indlægs editor til og uploade dine billeder og indlæg i blogger.. hvis du har den nye indlægs editor, så kan du selv nemt og hurtigt vælge str på billeder, og den laver den selv så store her, og helt skarpe som du kan se.. prøv lige det, og ellers vend tilbage.. :)

Sirir-
DET skal du.. og hvis jeg kan, så kan du også, jeg er nemlig IK særligt go til teknik ellers.. :)

Louise-
det var så lidt.. glæder mig til at se det rundt omkring.. :)

Fru christensen-
Det er ihvertfald slet ik omstændeligt i det her program.. overhovedet ik, det er faktisk meget meget nemt.. :) Go fornøjelse.. ;)

Karen-
Det er nemlig det vi gør da.. ;) Det er det der gør ALT for mig.. :))
Jeg er slet ik inde i teknik og synes at når jeg har prøvet de andre programemr, så er det alt for avanceret til hvad jeg har tid og overskud tila t sætte mig ind i.. det her er nemt og det funger.. :)

Onkel anne-
sorry, så langt tænkte jeg ik, men du kan bare google picasa og så finder du lige derind.. ;)

Marie-
Desværre ingen afrundede hjørner.. dem er jeg også vild med.. så tror jeg du skal lave det i andet program for herefter at overføre billederne til picasa.. måske.. ;)

annicken-
tror bestemt det vil hjælpe.. prøv lykken knappen er go til det meste også.. ;) selv tak... :)

bare WUNDERBAR sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
emblas-kanel sagde ...

Tusen takk! Det var meget snilt av deg å legge ut denne bruksanvisningen.
Hilsen emblas-kanel

Unknown sagde ...

1000 takk for flotte tips, og at du tok deg tid til å vise oss andre!

Ha en fin og kreativ uke videre :o)

mette b sagde ...

Tak for tip og inspiration til et andet program, end jeg plejer at bruge. Det her skal da lige prøves :)

Malene sagde ...

Hej igen.
Har været inde og rode lidt med Picasa, men kan ikke finde "boksen" fra dit nederste billede, hvor man kan redigere billederne!? Kan du give et hint?:)
Og så håber jeg ikke jeg stressede dig med min kommentar for nylig, da jeg efterlyste denne DIY:)
Kh. Malene

Malene sagde ...

Hehe...nu fandt jeg ud af det...sådan går det så ofte, når man har fået spurgt om hjælp, ik?:)

g u r o sagde ...

Så lurt at du lager et slikt innlegg! Det er sååå mange bloggere som burde sette seg litt mer inn i bildebehandling, så hadde det vært så mange flere inspirerende bilder å se! Det er ikke så mye som skal til..

Bruker selv Picasa, har ikke brukt blitz på flere år, og jobber med bildene mine før jeg legger dem på bloggen... Og favorittknappen? Den som gjør bildene lysere... ;)

Håper det er ok om jeg linker til dette innlegget en dag. Ikke i dag, så send meg et ord om du ikke vil at jeg skal gjøre det. ;)

Ønsker deg og dine en fortsatt fin uke!
Klem

Charlotte Bergstrøm sagde ...

Tak for denne dejlige introduktion til billedprogram, jeg vil prøve at kaste mig ud i det i aften! Og så vil jeg spørge om du kunne forklare mig hvordan man laver links uden i siden af ens blog, f.eks når man vil lave et billedlink til en give away. Jeg er totalt computerdum så forklaringen skal nok skæres lidt ud i pap :) Håber du kan hjælpe.
Mvh Charlotte

Tante Ung sagde ...

Dejligt indlæg, jeg skiftede straks til Picasa og sikken forandring. Så skal d er leges med billederne.
Jeg har linket til dig i et inlæg, håber det er ok :)