fredag den 24. september 2010

Originale vintage ball lamper...

Nogengange så kan man bare være så heldig.....
Vi har længe snakket om at invistere i de fine ball væglamper, 2 stk. til at hænge over sofaen... Var så på besøg hos mine svigerforældre og kom til at snakke om lamperne, hvorefter svigermor forsvandt, for 5 min efter at komme tilbage med 2 stk originale ball væglamper.. De var røde og halv rustne, men manden har pudset dem og spraymalet dem i en lækker æblegrøn farve, så nu hænger de over sofaen og ser SÅ fine ud.. Er helt vild med dem, og er så glad for at det var de originale med magneten vi har fået, og ikke de nye der bare drejes...
Har syet en rund pude fordi jeg manglede noget med lidt grønt i, men er nu ik blevet helt tilfreds, så mon ik den ender på lillebrorens værelse..
I min have blomstrer Jens Munk rosen stadig og et overflod af tallerkensmækkere vil ingen ende tage, dem nyder jeg at tage ind, og sammen med de nye lamper og de farverige puder udgør de et ret godt og hyggeligt match i stuen....

42 kommentarer:

Lotten sagde ...

Vilken skillnad det blev med sprayfärgen! Härlig äpplegrön färg oxå..... De blev ju helt underbara!

Mia sagde ...

De er skønne i den smukke grønne farve!

Vi har tre - godt nok nye, men de er også med magnet!

Smil fra Mia

bare WUNDERBAR sagde ...

Lotten-
Ja de blev faktisk ret vidunderlige.. manden havde købt den grønne farve til at male en ringeklokke til hans cykel med, men jeg har bare længe tænkt at den skulle bruges til noget andet også.. det blev lamperne.. :))

Mia-
Nåe jamen så kan man altså få dem magnet fra ny også.. det var jeg faktisk ik klar over.. kan godt li konceptet i det, istedet for at den bare drejes.. :)

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Hvor er I heldige at få fat på et par af de originale!!!
Jeg er også på udkig efter et par stykker til sengelamper... Mine forældre havde dem hængende ved alle senge i sommerhuset (8 stk), men desværre er de nu smidt ud - ØV!!!

De er godt nok blevet flotte - nu er jeg ikke i tvivl om at den ball-standerlampe jeg har arvet fra min oldemor også skal spraymales... Jeg skal bare lige være helt sikker på farven - jeg har tænkt på lys blå/turkis, men den æblegrønne farve er godt nok også lækker :)
Kh Tina

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej tina...
det var faktisk også i sommerhuset mine sviger havde dem hængende.. altså dvs i k de her, men nogen magen til, bare nyere og i anden farve.. de her lå bare i skuret, så det var SÅ heldigt at vi kom til at snakke om det.. turkis blå lyder også rigtigt flot.. tror ik jeg havde fundet frem til den grønne her, hvis ik det var for at manden havde købt den til ringeklokken.. :))) Huetid i næste uge har jeg hørt.. det bliver så spændende.. :)

Fred sagde ...

Det er smukt! Er også selv ejer af en ball lampe...
Spraymaling er en hel genial ide, det går så hurtigt både med at male, men også med at tørre!
Knus Frederikke

Kristin sagde ...

Nej hvor er i heldige! Og sikke en skøn farve du/I har valgt!
Kiggede på nogle på Ingerslev sidste søndag, men 150kr...hmm det synes jeg er for meget!
Rigtig fin pude!

Go weekend
Kh

Trine (groovy baby) sagde ...

Uh, de er skønne. Bli'r da helt nostalgisk - for jeg havde sådan en brun en af magnet-slagsen på min barndomsværelse :-)

kh

Unknown sagde ...

Sikke lækkerheder du viser frem :-)
Den æblegrønne farve er mums !

Tove sagde ...

Så heldige dere var! Lampene ble kjempefin, og for en koslig sofakrok:)

God helg!

Rikke sagde ...

De er bare så hyggelige. Jeg har selv anskaffet mig intet mindre end 6 stk af de gode gamle også. To af dem har vi i soveværelse som sengelamper, de har fået matsort udvendig og guld indvendig. De 4 andre har vi taget ud af magnetbasen, malet i pang farver og sat farvet ledning i, og de fungerer også rigtig godt hængende:)

Jeg er sikker på at i bliver rigtig glade for dem:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Frederikke-
Spraymaling ER nemt, men jeg må indrømme at jeg ik er go til at bruge det.. jeg synes det stinker helt vildt og på det punkt er jeg noklidt sart, så hvis vi endeligt bruger spray, så må manden ordne det udenfor.. :)

Kristin-
Nej fidusen er jo at finde dem hos nogen som IK ved hvad de er værd.. og det er jo også det der er det sjoveste.. tror jeg må prøve det ingerslevs en dag, synes så mange skriver om det.. måske det er en længere køretur værd.. :)

Groovy-
kan også huske mine forældre havde dem på soveværelset..de må have været ret udbredte dengang.. sjovt som vores forældre så ryster lidt på hovedet af os nu.. :)))

Losarinas-
Kunne også bare mærke at den farve skulle bruges til et el andet, og så syens jeg faktisk at det er lidt sjovt og rart at have en farve inde som jeg på intet tidspunkt har bestemt noget om.. :))

Tove-
Ja det er så dejligt med mange puder, men det ved du jo, du har selv så mange fine.. :))
Rigtig go week til dig også.. ;)

by myr sagde ...

Nøj hvor er du heldig - sikke et par lækre lamper! Er HELT vild med farven, den har bare det rigtige pust af forår og "glad i låget" humør:-) Syns din pude er så skøn, sådan en ville jeg også gerne lave, men er bange for at jeg ikke ville kunne få stykkerne til at passe ordentligt sammen - er den lavet efter et mønster eller er det a la fri fantasti??
Kh. Malene

bare WUNDERBAR sagde ...

Rikke-
Det var da egentligt gode ideer at male dem indeni også.. og det med at hænge dem istedet.. har faktisk lige et sted det kunen passe, og ved at min søster har en enkelt liggende som hun vist ik ville bruge.. :)

By myr-
Altså den kan du sagtens lave.. Jeg har selv hurtigt tegnet et mønster.. hvis du tegner en cirkel uden om den pude du vil lave.. altså på noget bagepapir.. og så klipper den ud og floder den igen og igen så kan du selv se trekanterne bagefter.. og så tegner du en cirkel i midten som du klipper af, og til slut når du har syet alle lapperne sammen, så syr du en ny stof cirkel på udenpå.. giver det mening? Måske man sku lave en diy på det.. :))

Dorte sagde ...

De er bare Wunderbar. Har selv transformeret en ball pendel om fra rusten og brun til meget rød med lækker stof ledning.
God weekend.
Dorte

Rikke sagde ...

Det kræver lidt afdækningsarbejde med malertape osv at male dem indvendig også, men det bliver også flot:) Vi har dog kun gjort det på de to i soveværelset, de andre har fået lov til at beholde den råhvide farve indvendig som de havde i forvejen.

Stofledning gør også en god forskel syns jeg:)

God weekend.

Differentia sagde ...

Uhm, jeg får helt lyst til at sætte tænderne i den lampe. Ligner et lækkert saftigt æble :-)

Skønt med sådan en svigerforæringen!

Hvor har manden din fundet den skønne farve på spray? Jeg synes ikke udvalget af fine farver på spray er noget at råbe hurra for ellers.

Kh. Mette

Loppe-shoppe sagde ...

Fine lamper! Har nu bedt min mand om at finde de to frem, der ligger gemt i vores kælder! Tak!!
Du skriver at du ikke er helt tilfreds med den runde pude: Jeg vil meget gerne vide hvorfor? Altså ikke flabet ment overhovedet, men jeg vil gerne høre dine argumenter, om det fx. er farve-sammensætning, form eller...?
Venligst Loppe.

bare WUNDERBAR sagde ...

Dorte-
på sin vis er det altså også lidt sjovere end at gå ud og købe dem fra ny synes jeg.. mere personligt.. :))

Rikke-
ja det kan jeg næsten forestille mig.. stofledning el måske en af de farvede man kan få, det ku også se ret godt ud.. :)

Differentia-
jeg ved faktisk ik hvor han har den fra, el hvad mærke, men jeg kan prøve at undersøge det.. normalt gør jeg mig ik rigtigt i spray, for jeg synes at det er så kradse sager..

Loppe shoppe-
Det er da helt iorden at du spørger... Det var egentligt mest farverne, som ik er helt rigtige for mig til sofaen.. jeg har lige lavet en nålepude i lidt andre farver, men alligevel med nogle af de samme stoffer.. den fik et lidt andet look når man satte den sammen med de puder jeg havde i forvejen.. så tænker den her ku være fin til lillebrorens værelse istedet.. :) Hvad tænker du da? :))

re:signert sagde ...

....Knallregn i Oslo og særdeles manglende sol idag. Går meg en lengre tur i blogglandia. De nydelige lampene er jo rene solskinnsklattene på veggen. For en deilig grønnfarge. Skatter! Snart helg. Skal slappe av, sove lenge og drikke MASSE vin :-) God helg til deg fra Signe på Bjølsen

bare WUNDERBAR sagde ...

Signe-
DET var en dejlig norsk besked... :)) Regn i Oslo, måske vi sku bytte... jeg ville nemlig godt gå en tur i oslo på trods af regnen... ;)
Det lyder som om du allerede har taget hul på en dejlig week.. Og bortset fra vin og sove længe... hmm og slappe af(!?), så skal jeg også holde week... :)))
Go week til dig også...

Loppe-shoppe sagde ...

Altså jeg tænkte at jeg gerne ville høre din meneing om noget der på sin vis er fint og så er der alligevel et eller andet der "forstyrrer". Det kender jeg nemlig rigtig godt herfra. I de situationer ville det være sjovt med en second opinion! Måske skal din runde pude bare have selskab af endnu en pude a la den i sofaen, og så er den et hit!

Marolle sagde ...

ej hvor sjovt! jeg er lige netop kommet hjem og har købt to lamper som ligner dem meget i en genbrug, ved faktisk ikke om det er de originale, det også lige meget. Mine skal nemlig også spray males :) og så kommer jeg hjem og ser dit indlæg:)
god weekend :)
og lækre puder forresten.

Kardemomme sagde ...

De lampene er helt herlige og jeg er også heldig å ha funnet to av dem på loppis. Fargene passer ikke, men planen er å få lakket dem i en fin farge. De eplegrønne deres ble SUPERfine! Noen ganger skal man bare være heldig :))Ha en fin helg!Klem fra Kardemomme :))

Iben sagde ...

Mums hvor er de da fine. Fantastisk grøn farve og jeg er dyyybt misundelig over du har en mand der lige finder sådan en mumslækker farve frem og ovenikøbet lige er handyman for at udføre sådan et fint projekt. Er jo selv beriget med en mand der slet slet ikke er til gør det selv og loppefund. Håber han finder passionen for den slags på sine ældre dage, fnis ;D

Kram Iben

Tina sagde ...

Aaaiii hvor lækre :) jeg har to græsgrønne liggende der også trænger til maling. Hvad brugte i? Det skal vel være ret godt, for at de kan tåle at dreje i soklen bagefter :) Ville bliver suuuper glad hvis du ville emaile hvad i har gjort på momsen @ stofanet.dk. Hvis det ikke er alt for bøvlet :)

Julius, William og Mette sagde ...

Iiiih, jubel. Kan du få din mand til at skrive fif til mig?For mere end et år siden købte jeg nemlig ekstremt billigt to ball lamper i støvet grøn med frygtelig mange ridser og lidt rust. Jeg har kigget på dem lige siden. Aner ikke hvordan jeg skal gribe projektet an. Hvad sleb han med, så det blev pænt og glat? Og hvordan fik han metalmalingen pæn? Har nemlig før malet på metal og synes det bliver så "stribet".

kundskabogkaos sagde ...

Heldig har man da lov til at være en gang imellem :D
Jeg var også så heldig at min mormor havde købt forskellige børnestole, hvor den ene viste sig at være en Hukit stol...mums siger jeg bare...tillykke med den lækre foræring og den MEGET fine farve.

Malene sagde ...

Sikke et held at svigerne lige havde 2 af de riginale ball lamper liggende (er en smule misundelig:) Har længe været på jagt efter nogen også. Måske man skulle forhøre sig mere vidt og bredt i familie- og omgangskreds...
Super farve du har valgt til lamperne - den er helt fantastisk dertil!
Er i øvrigt også helt vild med din pude i granny stripes - lækre lyse farver.
God weekend til dig og dine!
Kh. Malene

Maria sagde ...

Den er godt nok blevet flot i grøn!

De lamper minder mig så meget om min barndom ... jeg kan nærmest høre lyden af når de faldt ned, imens jeg sad i min forældres seng og læste Anders And blade.

Stine Hoelgaard Johansen sagde ...

hej
lækker farve lampen nu har, god redning.
Vi har også 4 stk. men de er alle fine, en brun, rød og 2 gule.
den ene gule har jeg faktisk lige vist på et indlæg på bloggen.
stine:)

Annchen sagde ...

Hold da op de er fede!!!
Lækker lækker farve.. Hvis du får at vide, hvad gemalen har brugt er jeg også meget interesseret - vi har nemlig et par gamle Ball-lamper liggende, som jeg lidt havde opgivet..;) Men det kan jeg se man ikke behøver... Tak for oplyningen..:)
Ha' en rigtig dejlig weekend..
Kh Anne

Unknown sagde ...

Hvor heldigt er det lige :) Jeg er netop på jagt efter sådan nogle. Og lige min farve. Smukt!

Garsdal sagde ...

Hvor er de bare blevet mega fine de lamper. Er helt vild med den grønne farve - og med hyggekrogen i det hel taget. OG ALTSÅ...jeg synes den runde pude er utrolig fin!

rino sagde ...

vad fina lamporna blev!
tål alla färger värmen från dem eller måste man köpa nån speciell?

Mina föräldrar har såna (guld) och de är coola men blir så varma att de inte går att röra när de lyst ett tag:-(

Anonym sagde ...

Hej Rakel..hvor er det en dejlig glad lampe, som man bliver i godt humør af..jeg er nød til at spørge dig, var den ikke svær at få pæn indeni? jeg har selv en magen til og den er en del ridset indeni og er lidt itvivl om den kan blive pæn igen...mange hilsner fra Josefine

Unknown sagde ...

Hvor er de fine... Sikke en herlig svigermutter og mand;o)

bare WUNDERBAR sagde ...

Tak altså for alle de dejlige kommentarer.. jeg når slet ikke at få svaret for jeg har så meget om ørerne.. Jeg skal nok lige vende tilbage... ;)

Marit sagde ...

Hei. Så fine lampene ble. Jeg har ikke vært innom deg tidligere, men jeg kommer definitivt igjen. Fantastiske farger, de popper nesten ut av bloggen :) Du tar virkelig flotte bilder. Jeg fikk mye inspirasjon her inne. Leste artikkelen om fotoredigering. Bruker selv ACDsee, som også er et bra program. Ha en fin uke.

vibekehoie.no sagde ...

Saa herlige farger !! Kanon!!

Maria sagde ...

Blev mycket fina i äppelgrön färg!

Ansofyx sagde ...

Hej :-)
Jeg faldt lige over dit gamle blogindlæg, da jeg selv er blevet den lykkelige ejer af to styks lamper, jeg fandt i gemmerne hos mine forældre. De trænger til en kærlig hånd, og hvis du kan huske, hvad du gjorde dengang for år tilbage, da du istandsatte dine, så har jeg i den forbindelse et par spørgsmål...
Ledningen er lidt slidt og grim og jeg forestiller mig man godt kan skifte den ud, men jeg kan ikke lige gennemskue hvordan - skiftede du din ud? Og malede du så bare det stykke plastic, der ligesom samler ledning og lampe, sort? Og hvor fik du en ny tænd-sluk-knap fra?
Ja, det var vist det hele. Resten kan jeg forhøre mig om i Flügger :-)

Tak for inspiration både her og på Instagram. Jeg sætter stor pris på dine små og store hverdagsinspirationer.

Venlig hilsen Anne Sofie