søndag den 24. oktober 2010

Hæklerier i søvne....
Jeg har det sådan lidt upraktisk med, at når mine unger har feber, så sover jeg ikke.. Nej så ligger jeg hellere og kigger på dem... hele natten ja, hvis det skal være det....


I nat havde den lille lillebror sin første feber og da han langt om længe sov, ja så kunne jeg selvfølgeligt ikke..
SÅ lå vi der på sofaen helt tæt, han sovende, og mig nu med hækletøj...

Kan man ikke sove kan man ligeså godt lave lidt fornuftigt som at hækle... Det blev til mine første kager, helt freestyle, men rigtigt sjove at lave.. Jeg bliver langsomt bedre til det hækling og til at forstå hvad der sker hvis jeg nu gør sådan eller sådan.. det er fedt når man langsomt bliver bedre til noget igennem øvelse... Især hvis det er noget man ikke havde troet på at man kunne...

En anden ting jeg har fundet ud af er at jeg så småt også kan finde ud af at hækle efter opskrift, og det er OGSÅ fedt... Hvis du har en i den lettere ende du vil dele, svampe, kager, dyr, hvad ved jeg, så er jeg helt interesseret.... :)))

35 kommentarer:

Mette bossow sagde ...

Hej Rakel
Hvor er de fine og så helt freestyle i mørket :o) jeg håber han har det bedre!
Jeg har lige lavet en 'heks' til ophæng, som er fra Drops' hjemmeside, den var nem og er jo lige oppe i tiden. De har også fine opskrifter på snefnug, som jeg er i gang med nu. Hehe, jeg troede heller aldrig jeg ville kunne finde ud af at hækle, men nu synes jeg bare det er sådan en fin hobby som nogle gange er nemmere at gå til end syprojekter :o)
Du kan se heksen på mit seneste indlæg og der er også link.
Ha en god søndag!
Kh Mette

bare WUNDERBAR sagde ...

Mette-
Havde jo et lille lys, ellers kunne jeg jo ik holde øje med ham.. ;))
Men jo han har det bedre idag, men er lidt træt.. :))
Tusinde tak for prajet, jeg kigger ind.. jeg er også hooked på at hækle, tror netop det er fordi man også kan freestyle også uden at det føles som om man ik gør det rigtigt.. der er ligesom ikke nogen forkert måde... Og så har du jo ret i det med at man jo meget lettere kan sætte sig sammen med de andre i sofaen og nørkle, end når man skal have gang i sytøjet og maskinerne.. :))
Go søndag til dig også..

pippigul sagde ...

Åh så fina! Jag blir så glad av muffinsar! Vilken härlig färgglad blogg du har!
kram Tessan

Anne sagde ...

Nå, det stakkels lille pus og hans stakkels søvnløse mor.
Jeg er også totalt begynder indenfor hæklingen, og strikning har jeg aldrig kunnet følge. Men ja, det er bare den fedeste følelse, når man begynder at kunne forstå hvad der sker når man gør det ene og andet. Man kan blive så stolt ;)
Vesten jeg har lavet, og som er inde på min blog er altså også supernem. Tro mig, er jo totalt begynder!
Godt at han har det lidt bedre idag.

bare WUNDERBAR sagde ...

Pippigul-
Det gør jeg altså også.. det er sådan lidt en kitchet ting at jeg bliver sådan af muffins og cupcakes, men de er da bare fine og fyldt af det søde liv... :))
Tak for ordene om bloggen, dem blev jeg glad for.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
helt ærligt, så har jeg det også som om jeg har været ude at drikke hele natten... Jeg er for gammel til at undvære min søvn... (hvordan mon det bliver når man blir 30?...)
Jeg må lige ind og tjekke vesten.. :)
Og ja det er nok netop den der YES følelse, når man kaster sig ud i noget der er svært (altså fordi man ik kan) og så langsomt kan se at det bare bliver bedre og mere avnaceret, og jeg lesker de der AHAAAAA oplevelser når jeg pludseligt kan regne ud hvad der sker hvis jeg nu gør sådan og sådan... :))

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg sætter et link ind her på hæklede julehjerter.
Jeg skrev en kommentar lige før men den er åbenbart forsvundet .
Jeg skrev at det var nogle superfine kager du har hæklet og ellers god bedring med barnet.

http://www.familiejournal.dk/Jul/Julepynt/2009-46-Haeklede-julehjerter.aspx

Mvh Kirsten

Kirsten Søeballe sagde ...

Her er et link til et andet julehjerte.

http://www.garnstudio.ca/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=571&lang=dk

Mvh Kirsten

Marit sagde ...

Håper gutten din er bedre. De kakene var utrolig søte og yndige. Fantastisk at du greier å lage de på frihånd. All ære til deg :) Jeg jobber fortsatt med teppet etter din oppskrift. 50 lapper nå, 50 igjen. Puh. God søndag.

Mie sagde ...

Jeg har netop lagt en opskrift ud i dag på hæklet abe. Den er i hvert fald ikke svær :-)

Og flotte kager sådan helt freestyle.

KrudtuglensMor sagde ...

Øhm er du frisk på en mumi? ;) Rimelig nem, men det tager laaang tid!
Jeg har mange opskrifter efterhånden, men mange er i papir- og bogform, og kan ikke lige få dem scannet ind disse dage. Men prøver lige at se hvad jeg har på computeren og så sender jeg det over mail!
Fedt jo flere der hækler - det er en fantastisk ting!

Frk. Ranke sagde ...

Jeg er imponeret. Har stadigvæk ikke hel troen på at jeg lære at hækle, problemet er nemlig som du skriver jeg forstå simpelthen ikke hvad der sker når jeg gør de forskellige ting kan ikke se logikken i det endnu, men du giver mig håb, tak for det:-)

trinesoehest sagde ...

Stakkels lillebror! Min datter har også lige været igennem en omgang feber, og jeg synes det er så synd. Heldigvis er hun frisk igen :)
Jeg er 30 (OMG!!) og kan altså ikke holde mig vågen hele natten og overvåge mit barn, selvom jeg gerne ville. Mine øjne klapper simpelthen i! :-)
Smukke kager du har hæklet. Godt gået og så helt uden opskrift!
Jeg har engang lavet en opskrift på hæklede knopper/greb. Så hvis du lige mangler lidt pynt på en kommode eller lign, så kan den anbefales. Og det gode er, at man ikke behøver at følge opskriften til punkt og prikke, man kan bare prøve sig lidt frem.
Desuden så jeg lige, at bloggen "Pralerier" har lagt opskrift ud på sin fine hæklede abe.
Pøj pøj med hæklerierne! God søndag omend den er lidt grå. Og god bedring med ham den lille!

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Hvor er du dygtig, de er da blevet fine.
Har selv lige købt en hæklebog og vil forsøge at lære det.
Men tror det bliver med sved på panden.
Hvis du har lyst så kig ind en tur.
Har en blog med Greengate og mange farver.
Ha´en dejlig Søndag.
Knus Susi

Micha sagde ...

Synes sine freestyle kager er blevet så flotte...men håber altså virkelig snart du får lidt søvn og lillemanden er på toppen igen..
KH Micha

Mette sagde ...

Hej Rakel.
Tak for din hilsen på min blog:-)
Jeg har samlet nogle links til bl.a hæklet legemad på denne side
http://metski-1.blogspot.com/2010/09/nu-vi-er-ved-legemad-sa-vil-jeg-benytte.html
Kh Mette

Malene sagde ...

Hvor er de bare fine, dine freestyle-kager. Jeg er virkelig imponeret. Det er rart, når man kan begynde at forstå og beherske et nyt "sprog":)
Jeg har nogen forskellige hækleopskrifter liggende på min computer, som jeg kan sende til dig lidt senere.
Håber lillebror har det bedre i dag!?
Kh. Malene

bare WUNDERBAR sagde ...

Kirsten-
Tusinde tak, det vil jeg straks tjekke ud.. det var sødt af dig.. det er så fint at finde nye ting man kan prøve af.. :) Lillebror har det meget bedre, nu er han vist bare træt og nyder lurene lidt mere idag.. .)

Mathildes skatter-
Jamen det er vel netop på frihånd det er nemt.. altså på den måde at forstå at man bare prøver sig frem og ser hvad der sker.. og hvis det ser helt skørt ud piller man op og prøver igen.. ;)
Du er kommet længere med dit tæppe end jeg er med mit.. jeg har kun hæklet 46 lapper.. det holder lige en lille pause.. ;)

Mie-
Så godt at du ville lægge den på som diy en af dagene.. jeg kigger ind og ser.... :))

Chrtistina-
Tusinde tak for din mail med alle hæklerierne.. jeg skriver lige tilbage senere.. ;) Og er jeg mon go til noget der tager laaaang tid?? Jeg øver mig faktisk lidt på det i tiden.. og siger til mig selv at det godt kan være en kvalitet i sig selv, når det tager tid.. ;)

Frk. Ranke-
Altså det med hvordan man laver en kant mellem formen og kagen fandt jeg faktisk først ud af igår.. det poppede ligesom bare op i sådan en ... gad viiiiide... ahaaaaa... agtig tanke.. Det er vist bare at prøve og køre løs og se hvad der sker... :))

Trine-
Har faktisk set dine greb og tænkt at det egentligt var ret genialt, så måske jeg sku se om det kunne lade sig gøre.. Tusinde tak for tippet!.. Mine øjne klapper også normalt i, el jeg kæmper, men så sætter jeg vækkeur til hver halvanden time.. Kald mig bare pylret ja.... :)))

Indretning med farver-
Er faktisk fast læser inde hos dig.. Du har mange fine ting og der er hyggeligt.. og så har vi det samme yndlingssted, Savillas.. :) SÅ du at det lige har været i jeanne dark living (hedder det ik det?)

Micha-
Åh ja, tror måske også bare jeg skal tidligt i seng iaften og så krydse fingre for at lillebror også bare synes han har lyst tila t sove.. ;) Ellers må det blive til flere kager.. er det ik noget med at bageren altid bager om natten??? :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Mette-
Ej hvor fint, det vil jeg lige kigge ind til... det er også sjovt at lave noget til ungerne.. min store pige synes ihvertfald kagerne er lidt fine kan jeg mærke.. vil godt lige røre og se.. :)

Malene-
Det er faktisk lidt som et nyt sprog.. Det har du ret i.. sådan havde jeg slet ik lige tænkt det.. :)
Lillebror har det meget bedre idag, nu er han vist bare træt og skal have sovet rusen ud.. Men det er jo ok, så kan jeg også lige hvile lidt og så håber vi påe n go nat i nat.. :)
Du må rigtigt gerne sende.. Jeg begynder at forstå at jeg virkeligt godt kunne tænke mig en printer.. indtil da må jeg vist ud og låne en, hvis jeg skal få opskrifterne ud på papir.. ;)
Tusinde tak.. :)

Annchen sagde ...

Hej Rakel...
Sikke en nat - men godt du fik lidt produktivt ud af det;)
Håber mindstebarnet har det bedre i dag? Kan godt forstå du "overvåger" ham.. Sådan er jeg også når feberen er slem..
Og sikke lækre kager du fik ud af det! Fedt med freestyle - jeg har også freestylehæklet lidt i går (eller hvad man nu kalder det at skulle gøre noget nyt og man har glemt "opskriften" hjemme;) Lidt inspireret af dit tæppe faktisk - viser det frem i morgen..
Vi burde faktisk lave sådan et "samlede fede hækleopskrifter" sted.. SÅ vi kunne dele endnu mere..
Nyd dagen - og god bedring med ham den bette..
KH Anne

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
Man kunne faktisk godt lave en blog, som blev bestyret af en, som folk så kunne sende billeder og opskrifter til, og så lægger "bestyreren" opskrifterne og billederne ind med et link til dem som er kommet med dem? Hotte hæklerier ikke???? :))
Ja indimellem savner man lidt noget lettilgængeligt som er sjovt og til at overskue, og der bliver jo flere og flere som hækelr... glæder mig til at se dit tæppe.. :)

Westmose sagde ...

Hej Rakel - Hvor er det bare flot freestyle....ja hvorfor ikke bruge tiden når nu du alligevel var vågen :-) Kan forstå lillebror har det meget bedre i dag, så jeg krydser fingre for I alle får en bedre nat.

Jeg hækler også mest i øjeblikket - det er altså nemt lige at hive frem mellem amning og bleskift :-) På Drops (som Mette nævner) er der en del fine dyr som du måske kunne bruge som inspiration til hoveder på ranglerne. (ligesom aberanglen fra Biff).Det har jeg selv tænkt på efter jeg så din fine løve.

Ellers er der også en opskrift i Boligliv på hæklede julekugler også ret fine.

Jeg stemmer for en hotte hæklerier blog :-)

Kh. Mette

Heidi sagde ...

Hej Rakel.

En lille hilsen fra din (ikke tilstedeværende) ferie-værtinde i det østjyske :o) Har fulgt med på sidelinien længe, men har ikke lige fået taget mig sammen til en hilsen før..

Jeg troede da, at du var en hardcore hækler!? Hvis ikke du allerede har den, kan du få en kopi af opskriften på Stof & Stil's velkendte paddehatte. Var det noget?

Også en stor tak for dit Picasa tip for et stykke tid siden. Kendte ikke programmet, men det er jo fantastisk. Har af og til overvejet selv at starte på at blogge, men det er altid strandet på, at jeg ikke kan få skidtet til at se ud, som jeg gerne vil og så kan det være det samme. Men nu er der i hvertfald basis for at kunne kræse lidt med billederne, så kan være jeg på et tidspunkt får gjort alvor af det..

God bedring med sønnike!

De bedste hilsener, Heidi :o)

Line sagde ...

Rigtig fine kager. Vil du dele opskriften?
Også fin blog du har, glæder mig til at følge den som fast læser. Kh Line.

Gitte Barlev sagde ...

Kender godt det, at man ikke får sovet meget med syge børn om natten. Og man har jo også rigtig ondt af de små stakler. Men dejlig idé med at få nørklet lidt kreativt, når du nu var vågen. Fine fine kager:-)
Kh Gitte - har fulgt med på din tidligere blog, og har ikke kunne finde dig siden. Dejlig blog:-)

by myr sagde ...

ÆV hvor er det synd at han er syg, lillemanden!!! Jeg håber at han hurtigt er på toppen igen...sender i hvertfald alle mine aller bedsteste "bliv rask" tanker jeres vej!

Og hvor er det nogle super fine kager du har lavet...meget flotte og hyggelige:-)

Kh. Malene

Mette Houg sagde ...

Hej Rakel,

Jeg har hertil aften lavet et indlæg, hvor jeg søger efter opskrifter på hæklede kager...Jeg er nybegynder, og skal ikke kaste mig ud i alt for store hækleprojekter, kan jeg mærke!...Jeg skal helst have en opskrift at gå efter, så jeg synes du er for sej, at du kan gøre det uden!
Din ide med at lave en blog, hvor folk kunne sende billeder og opskrifter ind, ER da en fantastisk ide!
God bedring med Carl-Emil... Min Carl-Emil havde også feber i går/nat 39.7:0(.. men han er frisk igen!
God søndag aften til dig, og din familie
kh. Mette

Belinda sagde ...

Du laver altså bare de fineste kager!

Darling L sagde ...

Håber lille lillebror har det bedre i dag?
Min datter har også haft høj feber i weekenden, det er altså bare ikke sjovt!

Men lækre kager det er blevet til - sejt de er lavet freestyle! :-)

Kh Louise

Ditte sagde ...

Hvor er de fine. I min første barsel lærte jeg mig selv at sy. Nu er jeg på barsel igen, og målet er denne gang at lære at hækle. Der er dog ikke rigtigt sket noget endnu, men min søn er også kun 3 mdr, så der er lidt tid at løbe på endnu. Ville da elske at kunne hækle sådan nogle fine cup-cakes...

Helle - Prinsessebo sagde ...

Altså hvor er de fine!!

bare WUNDERBAR sagde ...

Westmose-
jeg tænkte faktisk også på de kugler de er ret sjove, dem fra boligliv altså.. Og Drops, det kan jeg høre at jeg må prøve.. Og hot hækle blog, det var mske ik en dum ide afterall.. vist annchens.. :)

Heidi-
Hej, hvor sjovt... vidste slet ikke at du sådan fulgte med.. "Tak for sidst"... :)) DET var en dejlig ferie i et dejligt hus!
Jeg er da helt interesseret i svampe opskriften.. har godt nok freestylet nogen sidste år, men de bliver altså ik helt det samme.. :) Og hardcore hækler, nej, men eksperimenterende, og finder så ud af det, ja... ;)
Hvis du laver blog, så giv endeligt et hint, så har du din første faste følger!

Line-
Der er desværre ik nogen opskrift.. det er lavet sådan freestyle.. :) Dejligt du vil læse med.. :)

Gitte-
ja det er frygteligt at ha det sådan, og helt ærligt, de sover jo altid lige i min armkrog når det er, men alligevel kan jeg ik sove.. :) Godt du fandt "tilbage".. ;)

By myr-
Han er heldigvis helt frisk og fit for fight igen.. :)) Så ingen nattehækleri i nat.. :)

Mette-
Jamen jeg kan næsten ik overskue om jeg kan finde uda f at lave det til en opskrift, for jeg hækler jo bare lidt dit og lidt dat.. Kan du ik prøve dig frem? Måske kan jeg illustrere hvordan man kan prøve uden egentligt opskrift.. :)
SJovt sammentræf at de begge var syge.. :)og godt de begge er friske igen..

Bella-
Tusinde tak.. har lavet to til, de skal da også lige vises frem på et tidspunkt.. jeg bliver simpelthen helt bidt af det.. :)

Louise-
Nej det ER virkeligt ik sjovt når de ik er friske.. og så når i har sådan en lille lillebror oveni hatten.. Håber at det går rigtigt godt både med ham og jer.. han ser så sød ud på billedet.. :)

Ditte-
Lige nøjagtigt.. jeg lærte mig faktisk også at sy på min første barsel.. :)) Og hækle, ja det kan jeg jo så lidt nu, så måske din plan er meget go.. hep hep.. Glæder mig til at se, om det lykkes.. :)

Helle-
Tusinde tak.. gode til prinsesseværelset også.. :))

Marolle sagde ...

hvor er de fine!
hvis du har lyst til at dele "opskriften" siger jeg JA tak :)

Helle - Prinsessebo sagde ...

Ja, de ville være PERFEKTE til prinsesseværelset!! Jeg er VILD med dem! Men det bliver vist kun til drømme, da jeg ikke kan hækle :o( Jeg glæder mig til at se flere af dine fantastiske ting i lækre lækre farver :o)

Anonym sagde ...

Hej

Hvor er dine kager blevet fine. gid jeg kunne i helt fri hånd. Jeg er en af dem, som har lært at hækle da jeg var barn (og har nu rundet de 38). Lige nu strikker jeg dog uldne trøjer til mine to piger, som går i en bondegårdsbørnehave, og derfor snart behøver noget rigtigt varmt tøj :-)
Mht opskrifter på hæklede kager, så har netshoppen www.oenskefe.dk et rigtig fint lille "hæfte" med opskrifter. Jeg har selv købt den. Mener den koster 20 kr. Der er opskrifter på: isvaffel, lagkagestykke. petit fours, jordbærkage og muffins. De er rigtig fine. Jeg er dog ikke selv kommet igang endnu. Har fundet garn og hæklenål frem, men ... :-)