onsdag den 30. marts 2011

Projekt ny lampe over spisebord....!
Hold op mand, spørg om min manglende tålmodighed har været noget så gevaldigt på prøve...!
Jeg har længe ønsket mig en my lampe til at hænge over spisebordet.. mest fordi vi har haft den gamle længe, og fordi den efterhånden var så beskidt af bare at hænge, at jeg faktisk ikke helt kunne overskue at gøre den rent...

Det har været svært at bestemme sig for, hvad vi syntes bedst om, men valget faldt på en Norm69, selvom jeg egentligt havde frasagt mig lige den... Det er sådan at heromkring hænger de vist i ret mange hjem (Gad vide HVOR mange der egentligt har den??), og jeg har det sådan lidt med noget der findes for mange steder, at så bliver det på sin vis lidt "uncool" i min verden... Men så så jeg indlægget her hos Lisbeth, og lige der bestemte jeg mig for at lampen alligevel er super cool, og retter sig ind efter lige nøjagtigt de omgivelser den hænger i...

Men....!! Havde jeg mon købt den, hvis jeg havde vidst at jeg skulle slås med at samle den i SÅ mange timer..?
Ja det havde jeg nok, men filan jeg var helt derude hvor man kaldes eddike sur og frustreret, ikke mindst da manden i huset startede ud med at lave en ordentlig flænge (måske du aner tapen på øverste billede?) i den cylinder som hele lampen samles i...! Lige da, på nøjagtigt det tidspunkt overtog jeg projekt samling af lampe...Promte!... Senere hjalp vi hinanden lidt igen....

Men nu hænger den der, og den er fin og jeg er glad for valget..!

19 kommentarer:

Heebaz sagde ...

Jeg har alle dage syntes, den var super fin - men vi har den så også herhjemme ;o)

Og ja, den var et MARERIDT at samle! Oj, det var godt, da den endelig hang der - men den var tæt på at at blive kastet af h******* til flere gange undervejs :o)

Maria sagde ...

Jeg synes, den ser skøn ud, når den hænger lige præcis over dit spisebord! God kæmpet :)

Anne sagde ...

Den hænger sgu da godt der!
Men puuuha, ville nok også få lidt koldsved over sådan en flænge i min helt nye lampe...

Kh

Ulla sagde ...

Vi har helt samme lampe, og jeg kan tydeligt huske da jeg samlede den (selvom det er 7 er siden nu)!! Hold nu op et stort arbejde og jeg havde mega mange rifter på fingrene bagefter.
Da vi flyttede til Tyskland for 5 år siden, gik den fra hinanden under flytningen, og gæt hvor den har været lige siden?....Ja, i en flyttekasse i kælderen! Jeg har decideret traumer over den lampe!!

...men når jeg nu ser den igen så fint over dit bord, så kan det godt være de 7 års pause er tilpas. Måske jeg skulle prøve at få den op fra kælderen, og sætte de 5-6 dele fast, som løsnede sig.... :-)

Kh Ulla.

Ps. Hvis du ikke allerede har en, så få fat i en støvkost, for det er det eneste der på nogenlunde kort tid kan fjerne støv fra den ;o)

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

puha.. Der havde jeg vist også mistet tålmodigheden.
Har samlet en fra Ikea engang og lovede mig selv, at jeg aldrig skulle i nærheden af sådan noget igen...
Men flot ser det ud..

Ha´en dejlig aften.
Knus Fra Susi

Junette sagde ...

Den lampe er den vildeste tålmodighedstest!
Jeg har også haft den og den fik samme revne som du beskriver.
Den blev ved med at falde ned og det blev den blev mere og mere skæv af og lignede på ingen måde samme lampe som man ser allesteder.
En dag faldt den ned i hovedet på mig og så døde den altså.

Men jeg synes dog den havde sine gode egenskaber. Den laver et godt lys. Og selvom den er træls at få i hovedet, vil jeg foretrække den, fremfor en lampe i glas eller keramik.

bare WUNDERBAR sagde ...

Heebaz-
Ja og jeg havde det faktisk sådan, at jeg troede det var sådan lidt piece of cake at samle den, nu den hænger i SÅ mange hjem.. Men der er bare ikke lige nogen der har fortalt mig hvor røvet den er at samle, indtil jeg selv fortæller hvor meget bøvl jeg har haft med den.. :)

Maria-
det er jeg også kommet frem til nu.. :) Og ja godt kæmpet, er glad for at jeg blev færdig..! En veninde som har den samme, ja endda 2, var vildt imponeret over at vi trods alt havde samlet den på én aften.. de havde til sidst sendt den til hendes mor, og lavet det til et projekt hvor de havde hjulpet hinanden lidt gang for gang.. :)

Anne-
Koldsved? Jeg var grædefærdig, det kan jeg godt sige dig.. Og han fik også bare at vide at de snitter kunne han godt holde for sig selv fra NU af..! men tape afhjalp det, og man ser det stort set ikke nu den hænger.. og ja nu hænger den jo godt der.. ;)

Ulla-
Jamen efter 7 år, så må den op.. Nu ved du også at tålmodigheden lige skal i brug.. ;) Støvekost har vi faktisk ikke, men fik et råd af en anden veninde om at tage en sok på hånden og så på den måde tage støv af.. Godt med flere råd!
Rifter, yes også det fik vi med her, og altså ikke "kun" på lampen, også op og ned af armene.. :)
Men den er da fin, som den hænger der nu, langt om længe.. :)

Susi-
Den fra IKEA har vi også haft, og den her er om noget endnu værre... Men altså fik jeg nu chancen, så samlede jeg den nok igen selvom det var stort arbejde, for flot, det er den altså.. :)

Junette-
Jamen ved du hvad, jeg tror simpelthen ikke du har foldet snipperne rigtigt om indvendigt.. Lampen blev også ved at falde af for mig, men da jeg endneligt måtte kapitulere og bad manden om at kigge på den, fandt han ud at at de små snipper slet ikke var foldet indeni lampen, og da de først var det, sad den virkeligt godt fast.. Men i instruktionen og på tegningen kan man altså ikke se at det er lige præcist de flapper der er tale om, som det nu engang er...
Ærgerligt med jeres lampe..

Malene sagde ...

Jeg skal være ærlig og sige, at vi ikke ville købe den igen med tanke på de eder og ømme fingre, der kom ud af den lampe ;)

Kreativista i Boligrum sagde ...

Åhhh Norm 69 - vi har den også. Husker tydeligt mandens frustrationer, især da det inderste runde stykke braændte af ved en lampe som var for tæt :-)

Men smuk er den :-)

Marina sagde ...

Det er en meget smuk lampe som passer super fint ind hos dig. Jeg er selv på lampejagt for jeg skal faktisk bruge to over mit 3 m lange spisebord men har kun 1. Jeg synes slet ikke at det er nemt og det bliver ikke nemmere af at jeg skal være enig med min mand der har en helt anden smag end mig (men sådan er det jo ofte).

Forårskram.

Ulla D. sagde ...

;o) ;o) ;o) Ja, må indrømme at vi også har lampen hængende herhjemme... og er super glade for den. Hænger og pynter med en varm gul/orange stofledning i vores stue...

Men men - tålmodigheden kom også her på en prøve, da den skulle samles! Har også haft held af en støvkost til rengøring ;o)

Masser af hilsner fra Ulla

Mie sagde ...

Den er fin, vi nyder også udsigten til sådan et par lamper i en genbo-lejlighed :-) Lidt pudsigt fik vi også udvalgt og opsat en ny lampe over spisebordet i går, efter at have gået ubeslutsomme og kigget på en kedelig Ikea-lampe som i hvert fald hænger i langt flere hjem. Vores valg endte med en mintblå PH 50, så i den grad også en lampeklassiker :-)

Malene sagde ...

Den er bare så fin, den lampe. Og nu hvor den hænger, er der kun tilbage af glæde sig over den. Det er den bedste del:) Men uha...sådan noget samle-selv-halløj-der-driller, det er nærmest skilmissegrund her hos os (hvis vi da ellers var gift:))

mette b sagde ...

Det lyder som om den er værre at samle end møbler fra ikea, der ellers også kan tage pippet fra selv den mest hærdede. Men fin er den!
Klem

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Nej altså jeg kan sagtens forstå det, men tror nu nok jeg ville vove mig ud i det igen.. det må trods alt blive nemmere 2. gang.. :)

Kreativista-
Ja men herhjemme måtte jeg ligesom have mine frustrationer for mig selv.. manden forlod hjemmet til fordel for sport og helt ærligt, så syns jeg heller ikke han sku pille i den efter han stort set da han begyndte lavede flængen.. ;)

Marina-
Herhjemme kan vi heldigvis godt blive enige om det meste, når det gælder bolig og indretning.. tror vi har en rimeligt ok blanding.. :)
Synes ellers der er mange fine lamper, også i IKEA.. så nogle derfra i sådan buede store metal nogle, de var flotte.. :)

Ulla d-
Jamen måske jeg bare skal have invisteret i sådan en så.. :) Forhåbentligt går der bare lidt inden man kan se det første støv.. Go ide med farvet ledning, det gør det lige lidt mere til "sin egen" lampe.. :)


Mie-
Det lyder flot, og mintblå er altid godt.. :)
Har også lagt mærke til når amn ser de her 69 lamper i andres huse, så ser de ret hyggelige ud udefra når de er tændt.. :)

Malene-
Ja men nu blev han jo udelukket fra samler showet (hvilket vist passede ham så fint), så skilsmissen gemmer vi til et andet projekt.. ;)
Og ja når den nu hænger der, så er den jo fin.. :)

Mette b-
Møbler fra Ikea har jeg stadig til gode, men vi har da snakket lidt om et skab med skydedøre i bryggerset og en bog reol i stuen.. SÅ du mener altså jeg skal forberede mig på det værste der også..
Lampen var bare det vidleste skrøbelige pillearbejde, men jeg er rigtigt glad for den nu den hænger der.. :)

Inger-Lise sagde ...

Så fin lampe. Synes den passet godt inn der jeg! Når du glemmer alt arbeidet med monteringen, så kommer du nok snart til å elske den! :)
KLEM

Fargebarn sagde ...

Vi har også den lampen. Og hjelp hvor jeg var sur da jeg holdt på å montere den. Var rett før jeg spente den rett i veggen. Da tok mannen min over :) Lampen er kjempefin spesielt når det er mørkt? :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Inger lise-
Det tror jeg at du har helt ret i.. har nærmest allerede glemt det og nyder den nu bare.. ;)

Fargebarn/husbygger-
Jamen jamen, jeg var jo nødt til at overtage projektet fra manden min, fordi han nærmest ødelagde lampen med det første.. :) Men nu den samlet og den ser fin ud.. du har helt ret, den er flot i mørke.. :)

Mette sagde ...

hejsa

Jeg elsker lampen og skal selv have købt en men hvilken str er den du har den i?