tirsdag den 24. maj 2011

En grøntsagsskål...


Herhjemme er det ikke nødvendigvis slikskålen der er det største hit altid... Faktisk kan en lille grøntsags skål i ulvetimen mens aftensmaden laves færdig virkeligt sætte julelys i de små øjne... Og det udnytter vi gerne til at smugle lidt sunde sager indenbords, da de åbentlyst ikke smager helt så godt når de serveres til aftensmaden.... mærkeligt nok...

9 kommentarer:

frk.regnbue sagde ...

Sådan får mine børn også en del frugt og grønt. Det er en rigtig god måde. Kh Christina

Davids Engle sagde ...

God Idé. Så behøver man ikke sidde og være urolig over, at de små ikke spiser deres grøntsager ved middagsbordet. Det er også min erfaring, at små børn gerne vil kunne se, hvad det er de spiser - eller også skal grøntsagerne fuldstændig kamufleres. Enten eller:-)

by myr sagde ...

Åh bare den slags gik her i huset...Oscar GIDER bare ikke grøntsager - jo forresten kogt broccoli er nærmest hans livret, hvilket jo er ret usædvanligt, men gulerødder i maden kan han bare ik ha (selv hvis jeg river dem og kommer dem i boller eller kødsauce, ja what ever, så finder han dem sku og sidder og piller dem ud!) Men underligt nok kan han godt spise gulerods stave....det er nogle sjove ideer de har de små:-)

Men jeg ku nok godt tage kampen op for at promovere frugt skålen lidt mere...tak for "puffet" :-)

Kh. Malene

Pernille sagde ...

Sådan er det også herhjemme. Hvis min søn kan få lov til at få en gulerod, bare sådan ud af det blå, så er det sejt, men serveres den til aftensmaden, bliver den langt til side med et "mig ikke li", skøre unger!

Sebrina og Nicolai sagde ...

Ja det er om at udnytte det. Her er Aya også glad for frugt og grønt, men hun er nu heller ikke bevidst om slikskålen endnu :)

bare WUNDERBAR sagde ...

frk.regnbue-
Ja det er vi også kommet frem til.. :)

Davids engle-
Lige nøjagtigt, enten el.. Er det blendede sager, så ryger det bare ned, men kan de ses, så er det måske ikke lige sagen.. :)

by myr-
Ja med alderen er den store herhjemme også blevet lidt vanskelig.. men grøntsags skålen foran børnetime mens vi laver mad, den elsker hun.. nogengange er der også nødder i el hvad vi lige har, og hun spiser gerne flere portioner.. :)

Pernille-
Fuldstændigt det samme her, og hun ved jo godt at en gulerod er en gulerod.. Men det er det så åbenbart bare ikke alligevel.. :)

Sebrina-
Nej og det må man sige, det er vores datter vist så rigeligt.. Det er vist hendes far der lærer hende den slags! Men det da smart at hun indtager det i rå mængder på den her måde, for førhen var jeg faktisk lidt bekymret over at hun ikke gad det sunde.. men om det indtages fra skål før vi spiser el til aftensmaden kan jo i princippet være ligegyldigt.. :)

Kristin sagde ...

Sådan for vi også grønt herhjemme. Og det ryger lige ned, hvilket jo er skønt.
På aftensmadsbordet står der også et stort fad gnavegrønt (vi er ikke til den kogte form), de spiser det ikke før vi er gået fra:-)

Martes atelie` sagde ...

Mine barn setter også pris på å få en skål med frukt og grønt.:)

For en herlig butikk du viser i innlegget under. Tror jeg må innom der når jeg er i Danmark. Lagre adressen må jeg i alle fall!!

Ha en fin dag. Marte

bare WUNDERBAR sagde ...

Kristin-
Jamen det er simpelthen bare mærkeligt.. noget af det eneste den store spiser til aften er kogt broccoli, det spytter den mindste så desværre ud, så at matche smag er heller ikke nemt.. og den lille har ikke så mange tænder endnu, så de rå grøntsager er lidt svære at ordne med for ham.. :)
Mht butikken.. så ja, tak, en million til at spendere med.. ;)

Marte-
Det er dejligt når de blir så glade for det, at man ikke altid behøver at sætte usunde ting på bordet for at få en glad reaktion.. :)
Og butiken, ja den må du forbi.. :)