tirsdag den 24. maj 2011

Tur til Kbh. og Husflid...
I den første week i påsken lige inden al den sygdom indtog det lille hjem, var manden og jeg på tur til Kbh. Jeg havde både hørt og læst om butikken Husflid på Blegdamsvej, og jeg måtte selvfølgeligt sætte alt ind på at overtale manden til et kig derind, det var nu ikke så svært..
Og hold nu op et orgie af farver, mønstre og materialer til det kreative gør det selv folk.. Perler, retro stoffer, maling, papir, garn, bånd, hjemmesyede sager, snor, elastik, klistermærker, alt fra A-Z...
Jeg købte perler og papir, små blækfarver, farvet elastik bånd til storepigens smykker, neon klistermærker og uro ophæng, og flere småting.. Jeg må få taget et billede af alt det fine...

Og service var i top, jeg fik et fint sæt med store runde neon klistermærker, ganske gratis, fordi det var mit første besøg i butikken, og turen var taget langvejs fra... Det var fint...
Og hvem der dog havde sådan en biks rundt om hjørnet... Og alle de andre bikse....!
Må sige at der er noget af det hippie, retro, mangfoldighed og frisind (el. hvad man nu kalder det..) som storbyen har, og som vi ikke har her i provinsen i det mørke Jylland, og som jeg godt kan mangle en smule (se bare lige indgangen til butikken der er totalt retro)... Til gengæld har vi ro... Og råd til et hus... og have.... Og det er også meget godt alt sammen....

22 kommentarer:

Unknown sagde ...

Sådan har jeg det også - har lige været i København i weekend, og ja der er så meget i København som man ikke finder i provinsen, og det er en dejlig by. Men jeg ville godt nok ikke være foruden vores dejlige hus (som var til at betale) med egen have på en stille villa vej og kun 10 min ind til byen.
Så er det godt man kan tage en weekend i københavn i ny og næ.

Helle sagde ...

Når jeg bliver millionær så vil jeg besøge den butik den er for fed :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Camilla-
Lige nøjagtigt.. Jeg er ikke sikker på jeg ville trives med børn under taget i en lejlighed uden have.. Desværre er det også ret sjældent vi tager turen til Kbh. det var faktisk 5 år siden sidst, men Århus tager vi af og til en tur til.. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Helle-
Ja altså, jeg kunne også have ønsket mig at have den lidt større pengepung med, men det havde jeg ikke, så jeg måtte vælge enkelte små fine ting.. Men det var fin inspiration og nærmest lidt en kulturel oplevelse.. :)

Marie-Louise sagde ...

Ja, man kan desværre ikke få det hele. Hus som er til at betale fås ikke for almindelige lønmodtagere i KBH. det måtte vi sande, da vi ville flytte fra Nørrebro. Så er det at man ville ønske at man var vokset op i Jylland, for det er ikke så lige til at flytte fra sit netværk. Man lærer at bo i lejlighed med børn, men det er mere besværligt og ikke optimalt.

Husflid er så dejlig en butik, men jeg kommer der ikke så tit for jeg kommer ikke så tit på de kanter, selvom jeg bor 20 minutters kørsel derfra. Så nogle gange er det ikke engang afstanden som er den afgørende!!

Håber at I snart får det bedre og slipper af med alle de sygdomsperioder :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Marie-Louise-
Sådan har jeg faktisk også tænkt nogle gange, at det på sin vis var heldigt at jeg er født her, for som du siger er jeg ikke sikker på at jeg var parat til at flytte bare for at få hus, hvis det skulle betyde at man skulle flytte væk fra sin familie og sit netværk osv..
Og det er fuldstændigt rigtigt det med afstande, at det som ligger tæt på en ser man aldrig og det som ligger langt fra en MÅ man lige indenom når man er der.. Og på den måde ender man faktisk med at se det længere væk oftere end det tættest på..
Ret paradoksalt faktisk.. :)

Christina sagde ...

ja man skal huske også være glad for det liv man har herhjemme - det er jo trods alt derfor man har skabt det!
Men hver gang vi er i København, drømmer vi også om at blive bohemer og bosætte os der.. Men når det kommer til stykket bliver vi vist lige hvor vi er:-)

Hvor dejligt med en kærestetur..

by myr sagde ...

Åååååh hvor jeg bare gerne ville prøve at besøge den butik...hver gang en af blogpigerne lægger billeder ind derfra får jeg helt hjertebanken - alle de farver og mønstre og ting og sager...kan man næsten rumme det hele når man står der???

Hvor har du ret i det du skriver...godt nok har vi ik nær så meget frisind og små 70ér bikse i det mørke Jylland - men vi har frisk luft, hus (det der med at have råd til det er nu så som så, nu hvor jeg er på barselsdagpenge!!) og masser af lys og plads til vores børn...og det er nu mere værd syns jeg:-)

Kh. Malene

bare WUNDERBAR sagde ...

Christina-
Ja man drømmer tit om at livet ville være så el så meget anderledes el bedre, hvis man boede andre steder, gjorde andre ting osv, men dagligdagen indhenter sikkert også en der.. :)

Malene-
Jamen lige nøjagtigt, det har du helt ret i, men jeg kan virkeligt godt savne det kulturelle islæt og mangfoldigheden indimellem.. Men jeg er også rigtigt glad for luft og have og plads til ungerne.. Og ja det er også dyrt at bo i hus herovre, selvfølgeligt, men alligevel i lidt en anden liga.. Syns det må være ærgerligt for de "ægte" københavnere der gerne vil bo hvor de bor, men ikke kan få et hus på en alm løn..

trinesoehest sagde ...

Åh suk, suk og atter suk. Jeg var der tidligere på året, og jeg kunne ha svævet rundt derinde i timevis. Ligesom dig så drømmer ofte om at en eller anden lige åbnede sådan en biks her i min lille jyske miniby. Ak ja, det sker nok ikke lige foreløbigt. På den anden side, måske ville Husfid ikke være nær så fantastisk hvis man kunne smutte forbi hver dag, eller...?
Skønne billeder - God stemning!!

bare WUNDERBAR sagde ...

Trine-
Lige nøjagtigt.. Det har jeg tænkt på også, at hvis den lå lige i nabo byen, så ville jeg garanteret ikke være der så tit alligevel.. Og sådan er det altid.. Det er jo også et penge spørgsmål kan man sige.. ; )

Katrine/häklenfelt sagde ...

Wauw, det ser mega fedt ud!

Trillemus sagde ...

Wauwww nogle fine billeder og lige hvad jeg havde brug for. Vi skal til København i starten af juni og den butik står bare på min liste over steder jeg SKAL besøge. Nu glæder jeg mig bare endnu mere.

Kh Mette.

bare WUNDERBAR sagde ...

Katrine-
Det VAR fint.. Der var virkeligt virkeligt mange ting.. Ikke så indretningsmæssigt stilfuldt gennemtænkt, men så man kunne se der var kreativitet overalt, og det var den der var vigtig, hvis det giver mening.. :)

Trillemus-
Du skal glæe dig skal du.. Vi var der i andet ærinde, så det var faktisk det eneste sted vi nåede, men der er jo så sindsygt mange flere bikser og butikker på min liste over ting jeg gerne ville se.. :)

Kreafabrikken sagde ...

Er selv en jyde, der tog til Kbh, for sidenhen at tage tilbage til Jylland. Det er sgu lidt som en luksusudgave af at være emmigrant, tror jeg. Jeg føler mig strandet, også selvom jeg selv valgte turen tilbage til Jylland, men hold kæft, hvor kan Jylland altså være humørforladt og 50'er-agtig på den ikke-retro-fede måde. Samtidig må jeg som mine medjyder understrege, at livet i Kbh med børn i sidevognen simpelthen ville være en for stor udfordring for mit temperemant. Så derfor tilbage til emmigranten; på samme tid integreret og disintegreret i det omgivende samfund, på samme tid tilpas og utilpas i mine omgivelser og i hvert fald 100 % nostalgisk omkring det "land", som jeg forlod; nemlig København. Giv Jylland en gang farver og åben til de højere luftlag, ja så ville jeg være glad. Hvor i Jylland er du "standet"? Jeg er i Skive. Mvh Louise

Fru Schou sagde ...

Ej hvor var det godt du nåede i Husflid, det ER nemlig den skønneste skønne butik:-) Jeg elsker også at komme der, og kan bare så godt forstå at du savner "den slags" i provinsen (men hun har altså pippet lidt om at åbne en webshop.. ikke at man vil få den samme stemning, men måske lidt af det!!)
Jeg er selv eksiljyde på Amager og glæææææder mig til vi skal flytte tilbage til jylland i hus med egen have.. By er godt, men hellere tage dertil når man mangler sit "fix":-)

:-) Ninna

Charlotte sagde ...

Ih, sikke fine billeder. Må da snart derind igen. Det er sjovt med "hussnakken". Manden og jeg var på husjagt sidste sommer og når man begge er vokset op i København og hele ens netværk er her, er det altså rigtig svært at hive teltpælene op og flytte til den anden ende af landet. Men du kan tro, at vi har sukket efter flere lækre huse med udsigt til vand, skov, marker osv. og har flere gange netop talt om, at man da skulle have været jyde eller fynbo *s*. Det lyder i øvrigt hyggeligt med en kærestetur. Sådan en drømmer jeg også lidt om...

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Jeg kan FULDSTÆNDIGT følge dig.. Jeg er strandet akkurat samme sted som dig, bare 14 km i retning mod Viborg.. :) Har gået på sem i Skive, og er der jævnligt... Det der med lidt højere til loftet, farver og kultur, DET stemmer jeg for.. Højdepunktet for mig i ugens løb var da jeg fandt ud af at Hr. Skæg kommer på skive bib i næste mdr, det er da et kulturelt tilbud der er til at føle på for de mindre.. :)

Fru Schou-
Ja det tænker jeg også, at man kan altid tage til storbyen når man mangler, det er bare for sjældent man får det gjort med to små børn.. Web vil da være fantastisk, nu man ikke kan få the real deal lige her hvor jeg bor.. :)

Charlotte-
Det kan jeg sagtens følge, ligesom jeg også har veninder som er strandet i Kbh fordi de tog derover for at læse og fandt ærke københavnske kærester og de er altså ikke sådan at overtale til at flytte til Jylland.. desværre.. Man hører jo nok lidt til der hvor man er født, der skal noget vilrkeligt tillokkende til før man for alvor tager konsekvensen og flytter væk tænker jeg..

Kreafabrikken sagde ...

Se her, hvor mærkelig bloglivet er; man følger hinanden og synes, at græsset er grønnere hos de andre, og i virkeligheden går vi i samme fold på markerne nær Skive. Har selv gået på Sem i Skive. Er meritlærer, som blev færdig for tre år siden, og er måske kommende lærer for dine børn...hvis I hører under Højslev Skole. Det kan være, at du er en kollega...jeg er nysgerrig. Hvor er du lærer?

bare WUNDERBAR sagde ...

Det helt sjove er at jeg også blev færdig for 3 år siden.. :))
Vi hører ikke under Højslev, men min mand har gået i folkeskole der, så vi har et tilhørsforhold til byen.. Og du har helt ret, det er det med at græsset er grønnere og i virkeligheden er det ofte fuldstændigt det samme, paradoksalt nok, det troede man bare ikke lige.. :)

Kristin sagde ...

Suk jeg ville elske at besøge den butik, skal vist bare lige vinde i lotto først..

Aantasjin sagde ...

Ai-ai-ai. For en fabelaktig butikk! Og for en utrolig fin blogg du har. Dette var dagens inspirasjon!
Tusen takk. Kikk gjerne innom oss jentene i «Aantasjin»(2.etg) en dag du har tid.