fredag den 22. juni 2012

Friskfangede fjordrejer....En aften i sommerhuset ved stranden er noget af det bedste... Paraply må vi have med ud i den danske sommer... Heldigvis endte det med en dejlig aftensol alligevel....

Vi var egentligt gået til stranden for at fange rejer til aftensmaden... Min far fanger dem, når han trækker en særlig rejeketcher gennem ålegræsset, og nogle gange fanger vi så mange, at det kun kan betegnes som ren og skær luksus, og andre gange, som idag, fanger vi næsten ingenting....

Det er nu alligevel sjovt at se og mærke på alle de vanddyr vi finder, både krabber, søstjerner, små fisk, tangnåle, muslinger og forskellige slags rejer...
Og udover at fange smådyr så skal vi selvfølgeligt også kaste en vis mængde af sten i vandet...

En lille bitte portion friskfangede fjordrejer blev det til til forretten i aften, men måske man da nyder dem det mere.....

Jeg har også skrevet om rejefiskeri på Cover Kids bloggen, der er flere billeder og en anvisning til hvordan du selv kan tilberede de friskfangede rejer.
Kig ind her hvis du har lyst...

7 kommentarer:

Maj sagde ...

SKØNNE billeder!

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Maj-
Tusinde tak... Man kunne næsten snydes til at tro, at det virkeligt var sommer udfra billederne at dømme... :) Vi havde dog også paraplyerne oppe en kort overgang, men det er med at sætte pris på det, når solen titter bare lidt frem.. Og så få noget sjovt ud af det.. Som rejefiskeri fx.. :)

Louise sagde ...

Virkelig skønne billeder rakel, ku ønske mig at se det sommerhus en gang:-)

Vi var en tur til viborg idag i øsende regn..... Kom dog hjem til skyfri himmel..... Det er temlig omskifteligt for tiden må man sige.

Dejlig weekend til dig

Oon sagde ...

O, whaw! The first picture is absolutely stunning!

Marie sagde ...

Billederne viser tydeligt dansk sommer når det er bedst. (også det omskiftelige vejr - sådan er det jo bare at bo i dk). Pille-rejer (dog købt) får vi ofte om sommeren. Elsker det! En lun sommeraften, hyggeligt selskab og masse af rejer, god mayo, groft brød og kølig hvidvin. Sikke en lang kommentar - men altså der ligger så mange dejlige minder bag :-)

Gitte sagde ...

Mums! Sommer i Danmark, så kan det bare ikke blive bedre - udover at temperaturerne altså godt må blive højere!

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Ja det må man sige.. Her var det helt ok vejr om eftermiddagen... :) Sommerhuset er ret gammeldags, men rigtigt hyggeligt.. det bedste er at det ligger lige ned til fjorden, så når haven ender starter vores strand.. :)

Oon-
I found very nice as well... :) It says a lot, and the motives and colours are beautifull... Thank you for your comment... :)

Marie-
Jeg eelllsker lange kommentarer.. ;)
Og ja man har bestemte traditioner som bare er sådan og skal være sådan... Man bliver let helt nostalgisk... :)

Gitte-
Ja og lidt mindre regn... ;)