søndag den 11. august 2013

Aftenro og tanker om tendenser og ordet "hyggeligt"....


Aftenstemning og ro i vores stuer...

Jeg har fået det fineste hjemmestrikkede tæppe af min svigermor. Masser af lapper i forskellige str. syet sammen. Og selvom jeg efterhånden godt kan li´den mere stringente stil, hvor der er lidt mere ro og farverne lidt mere afdæmpede, så synes jeg at tæppet er helt vildt hyggeligt... Og min mavefornemmelse siger mig, at jeg for alt i verden ikke må glemme, at der også skal være en plads til den hyggelige og afslappede "sommerhusstil"...

Når vi for første gang åbner vores hjem for nogle, der ikke har været på besøg hos os før, bruger de ALTID ordet hyggeligt... Ikke pænt, ikke rent, ikke fedt eller cool, men hyggeligt... Og vi har faktisk snakket om, hvor vigtigt det egentligt er for os at bevare netop det hyggelige...
I tiden er tendensen meget at skære ned på farverne, bo enkelt, tilsætte morderne elementer, men i min mave kan jeg bare mærke, at jeg ikke kun er til tendenser... Men mere bare til os og mig....

Så jeg er glad for det nye tæppe, og får helt lyst til selv at strikke et ala, og så er jeg glad for at det lige gav mig den der glædelige følelse i maven af sommerhus-og kolonihavestil....

Og selvom min mand normalt laver grafiske tegninger, så har han faktisk også begået et nyt "sofastykke" (som han kalder det) i en helt anden abstrakt genre... Jeg er ikke sikker på, at det er helt færdigt, men jeg er faktisk glad for maleriet, som det hænger der over vores sofa... Og ser..... hyggeligt ud....

12 kommentarer:

Maria sagde ...

Hyggeligt - det er også lige præcis det jeg altid har tænkt når jeg har kigget med over skulderen i jeres hjem Rakel. Det er drønhyggeligt, og meget personligt. det glæder mig, selvom jeg jo kan være ligeglad, at du holder fast i din/jeres egen stil oven i / sammen med det mere grafiske. Det grafiske og moderne er også lækkert, men det er ikke særlig personligt når alle efterhånden har de samme møbler, puder, billeder på væggene etc. Nej, et fedt mix af personlighed og moderne - dét synes jeg er lækkert. Og meget hyggeligt !

Tak for kigget i stuerne.

KH Maria.

dqpage sagde ...

Jeg kan sagtens følge dig i dine tanker om hygge.
Et hjem uden hygge er koldt og upersonligt :o)
mon ikke netop hygge kommer af det personlige præg?

Livsglimt sagde ...

Jeg læste for ikke så længe siden "ham-fra -programmet-kender-du-typen" udtale at det aller-mest moderne var at bo hyggeligt;)
I hvert fald fascinerer dit hjem netop fordi man fornemmer en kerne af personlighed og mave-fornemmelse. Det gør dit hjem - hyggeligt - og interessant for mig i hvert fald på en måde som Jeg ikke fornemmer i blog-hjem der stjæler inspiration med arme og ben - blandt andet hos dig, uden at man fornemmer deres egen kerne.
At du har denne "kerne" gør dit hjem inspirende så hold endelig fast i den - for din egen og vi andres skyld:)
Tak for en god - og hyggelig - blog.

Mie sagde ...

Det er noget af det jeg synes er så dejligt ved at læse på de forskellige blogs og følge folk på IG, nemlig at selvom nogle tendenser i form af hylder, vaser, billeder etc. går igen og spreder sig hos rigtig mange, så kommer det alligevel forskelligt til udtryk hos de enkelte. Og på den måde er der hele tiden fornyelse og frisk inspiration at hente. Men man er nu en gang den man er og jeg synes også det er vigtigt, at ens hjem afspejler, hvem der bor der og hvad de kan lide. Og jeg synes også, der ser rigtig hyggeligt ud, hjemme hos jer :)

Karen (mig og mine stjerner) sagde ...

Dejligt indlæg :-) Jeg vil også sætte ordet "personligt" ind, for selv om jeg ikke kender jer andet end igennem bloggen og instagram så synes jeg, at jeres hjem virker meget som jer. Netop den tendens som er på vej ind med den lige linie og manglende farver, er heller ikke mig, når jeg mærker efter.
Jeg kan godt lide, når man kan se, at der bor nogle mennesker i stedet for det ligner et boligblad - selvom jeres hjem er helt værdigt til endnu en boligrepotage - med personlighed :-)

Marina sagde ...

Hvor har du ret. Hyggen er også for mig det allervigtigste i et hjem og jeg tror mange har det sådan, det er vel også derfor boligrepotager hvor det hele ikke er helt perfekt (og sindsvagt dyrt) er kommet på mode de sidste 10 år. Generelt orker jeg slet ikke boligmoden for hvis en ting er alle vegne bliver jeg hurtigt træt af den og derfor går jeg altid udenom de ting der er aller hottest i tiden.

Jeres hjem er i særklasse hyggeligt og endnu vigtigere meget personligt og det er vel netop derfor du inspirerer så mange.

Pernille sagde ...

Iih hvor ser det bare hyggeligt ud! Intet mindre end fantastisk, jeg elsker det :))))

Pernille

Louise sagde ...

Det er nemlig rigtig hyggeligt hos Jer, det kan jeg kun give både dig, og de andre helt ret i.

Det er fedt at følge en trend, men mest hvis man kan gøre det hvor man selv er med i det, og stadig skiller sig lidt ud.

Unknown sagde ...

Det glæder mig, at du ikke helt er gået meget på, at hjemmet skal en kopi af det, som samtlige blade viser er trenden. For mig er det langt mere inspirerende, at se et personligt og kreativt hjem som dit.
Jeg synes, at det er skønt at kunne gå på opdagelse i de personlige og overraskende detaljer. Så tak fordi du deler billederne af dit hjem.

Anette Andersen sagde ...

Jeg elsker at kigge med indenfor i dit hjem. Det oser af et sted man har lyst til at være året rundt. Men jeg er altså også ligeså vild med din have, som har samme tendens. Jeg tænker tit, at det man giver sine børn med fra hjemmet vil spejle sig i deres voksenliv.
Når jeg ønsker nyt eller vil lave om på noget i min have tænker jeg tit på stemninger fra min barndom. Haver jeg har elsket at være i og som jeg ønsker at genskabe, og sådan er det også lidt indenfor i huset. Det handler om den gode stemning og det er selvfølgeligt forskelligt fra person til person. Det er sjovt at du tager lidt skridt væk fra farverne i mod det mere enkle - det vidner vel også om at vi flytter os mentalt og at vi gerne vil se det afspehjlet i vores hjem.
Dejlig weekend lige om lidt <3

Marie // Maries Fabrik sagde ...

Det tæppe er bare for lækkert!

Majbrit sagde ...

Det minder om min farmor og farfars hus. Det var også ude på landet med gadekær og ribsbuske. En skam jeg ikke har dem længere, for det var så hyggeligt at besøge dem :)