torsdag den 14. oktober 2010

Castello og hæklerier i rå mængder....
Altså hvis der er nogen som synes, at vi her i huset dufter en anelse af hvidløg i tiden, så er det måske fordi der bliver serveret Catello i rå mængder... Ik at jeg som sådan synes at det efterhånden er den helt store delikatesse (der er ligesom grænser for HVOR meget blød ost med hvidløg man kan tage!...), men fordi glassene som osten kommer i er helt eminent fine.. De har en str der gør at de passer helt perfekt til fyrfadslys, og derfor har jeg været igang med hæklepindene... (ja de kan altså også bruges til andet, fx æblegele som jeg plejer at få af min veninde... El måske bare som opbevaring med fine labels på og de små guldlåg, de ville da være fine med perler el andet i...)

Jeg har hæklet grannystripes omkring glasset.. Egentligt er jeg startet med at lave en rund bund på str med glasset, og derfra har jeg hæklet forskelligfarvede grannystripes.. I toppen er der sluttet af med fastmasker som jeg har taget ind, så det passer med str på glassets åbning..

Er man nu ik så ferm til det hækleri, så kunne man jo også bare hækle (el strikke for den sags skyld) et langt stykke og sy det sammen om glasset til slut.. Der er jo ingen der siger at man nødvendigvis skal have bunden med....

De er ret sjove at lave, fordi det går forholdsvist stærkt.. Man kan sagtens lave en på en aften, og det er jo som bekendt noget der passer mig....... Når man tænder fyrfadslyset i dem, så ser det simpelthen så fint ud når lyset danser ud gennem hullerne..

Man kan selvfølgeligt også hækle vaser, ligesom Ferm living  fx har gjort.. El fx som Camilla har gjort det eller måske lidt ala Puk...    el måske til kontoret som hos Louise...

31 kommentarer:

Lonni sagde ...

Øv altså... Bare jeg var dig. Bare det var mig der var på barsel og kunne lave alle de fine projekter OG billeder.
KH. Lonni

Lonni sagde ...

Jeg er altså misundelig på den go'e måde ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Lonni-
Jeg forstår hvad du mener, og er da også spændt på igen at skal have fyldt min hverdag ud med arbejde.. Men overraskende nok, så føler jeg egentligt ik jeg får lavet mere af at være på barsel, måske lidt tværtiomd.. indimellem står hjulene lidt stille, når man ik har det vilde på programmet.. Hæklerierne bliver som regel først til om aftenen når ungerne er puttet, og syes der, så er det med ungerne ved siden af, og det kan jeg jo også normalt.. Men vil sige at det at jeg har bloggen at få afløb for nogle af de kreative ting på, det motiverer mig.. Da jeg i et par mdr var blogløs lavede jeg absolut intet, nada, overhovedet noget som helst kreativt... :))

Brilleting sagde ...

Bare SÅ NICE!!! :-D
Sidder lige nu og ærgrer mig over at vi for ikke så længe siden skilte os af med en masse af de glas, som vi havde brugt til drikkeglas til ungerne, fordi vi havde købt praktiske plastglas i stedet! Tror vist at jeg havde en 10 stykker. Sikke mange fine lysestager der kunne være blevet af det.
Så nu må jeg også igang med at lugte af hvidløg eller krydderurter ;-)

Tak for tippet, og ha' en superskøn dag!
Kh. Jane

Maiken sagde ...

Gud, hvor overskudsagtigt. Jeg kan lige se for mig at det er super fint med lys i de små castello glas (som i øvrigt også er goe til sjusser - host).

Ville ønske at jeg 1) havde mere tid og overskud til kreativitet lige nu og 2) at jeg da for pokker snart får lært at hækle. :o)

bare WUNDERBAR sagde ...

Brilleting-
ja øv for pokker.. kender godt det med at smide noget ud, som man så bitterligt fortryder og ku ha fundet anvendelse i.. :) Håber du har lidt hang til blød ost endnu, min er altså ved at være passeret... :)

Maiken-
Det er slet ik så overskudsagtigt som du tror.. Det er jo der jeg slapper af, når jeg hækler lidt.. og indimellem ville det have været nemmere og dejligere hvis man kunne slappe af ved bare at sidde og være.. :))
1-den med tiden, kan være en svær en.. for har man så tiden, så bruger man den ik nødvendiogvis fornuftig og 2- det med at lære at hækle.. allier dig med en som kan vise dig de få grundmasker der er, så er du igang og du vil opdage at det er SÅ nemt.. det der er svært er at tage skridtet og komme igang fordi man synes det virker svært og uoverskueligt.. :))

bare WUNDERBAR sagde ...

Og sjusser... ha ha.. jeg er faktisk afholdsdame (ik noget moralsk budskab i det, andet end jeg hverken bryder mig om at være fuld eller at have tømmermænd!), men kan levende forestille mig at man kunne tage et par GODE sjusser i dem også.. Tippet hermed givet videre.. ;)

Josefine sagde ...

Tak for en fed idé, nu er der vist et par julegaver mere i hus.
Ja stakkels min familie, de får nok ikke andet end hjemmelavet gaver i år.

annicken_j sagde ...

Åh dine farge kombinasjoner trollbinder meg :D

Julia Hausfrau sagde ...

Ej, hvor er de fine. Jeg spiser gerne lidt costello for dig ;) Glæder mig til den 4! Ærgeligt du ikke kan være med på cupcake workshoppen.

bare WUNDERBAR sagde ...

Josefine-
Ej det er da toppen, at lave ene af hjemmelavede.. Det havde vi faktisk planlagt sidste år, men så fik jeg graviditets sukkersyge og overskuddet var bare ik alligevel og så endte vi med at købe skidtet, men jeg ville elske at lave ene af hjemmelavede.. og jeg ville leske at FÅ hjemmelavede.. :)

annicken-
Jeg kan egentligt også vældigt godt li farvekombien her.. har lavet to ens af den grund, men den ene er givet væk.. Men det er glade farver.. den grønne fandt jeg den anden dag.. en lidt dyr garn, men bare lige den rigtige farve.. :)

Julia-
Måske en anden dag? Hvis du kunne spise lidt castello, så kunne jeg evt hjælpe dig med at fortære et par kager?? Var det ik en fantstisk byttehandel?? :))

Rikke sagde ...

Hvor er det bare fint!! Jeg sidder forventningsfuldt og med krydsede fingre og håber på en DIY på det fine "betræk"? For jeg kan sagtens se sådan nogle fyrfads-hvidløgsoste-sager mange steder hjemme hos os:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Rikke-
Du mener sådan en for alvor opskrift?... Jeg er ik så go til at få det skrvet ned.. synes det hodlt rigeligt hårdt med oldemorfirkanterne med cirkler i midten.. :) Men jeg vil prøve og se om jeg kan finde ud af at skrive det ned når jeg får tiden til det.. du mener sådan udførligt hvor mange masker her og der? :)

Frk. TingelTangel sagde ...

Er nødt til at dele et af mine gamle indlæg med dig her;-)

http://frktingeltangel.blogspot.com/2010/02/lav-en-holder-til-tingeltangel.html

Så behøver man ikke at lugte af hvidløg, men kan nøjes med at spise flåede tomater eller andet dåsemad :-D

God dag til dig!

Kærlige hilsner, Louise

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
Tak for dit link.. der var jo også en.. go ide til holdere af blyanter osv.. Den kunne godt bruges på kontoret el børneværelset til tuscher.. :)) Men jeg er vist nødt til at lugte af hvidløg, hvis det skal være fyrfadsstager... ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Louise-
har lige linket til dit indlæg også.. ;)

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Nej, hvor er de søde og fine!!! God idé :)

Nu slutter min barsel jo lige om lidt (åh nej ;) så mon ikke vi kan finde en dato til en hækle-hygge-aften? Så kan du lære os at hækle granny stripes :)
Kh Tina

bare WUNDERBAR sagde ...

Tina-
Den er jeg med på.. måske engang sidst i næste uge, el i uge 43? :)

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

I næste uge vil jeg nyde min aller sidste barsel-uge (nogensinde) i et sommerhus på fyn sammen med familien - fantastisk!!! :)

Men uge 43 lyder super - vi må lige få hørt "hende på højen" hvordan det passer hende :);

bare WUNDERBAR sagde ...

Tina-
Man skal aldrig sige aldrig... ;))
Go ferie til jer, den må I nyde.. Vi snakkes ved om hæklerier...

by myr sagde ...

Genial ide...hvis man kunne hækle (hulk hulk igen:-) Men for severinsen da, hvor er de søde, de glas...

Jeg har længe brugt samme "genbrugs koncept" herhjemme...pesto glas, syltetøjs glas, rosindåser osv. bliver gjort rene og så sætter jeg fint tapet eller REL papir på, pynter med perleplade dimser eller træperler eller knapper...og vupti, så har man fine beholdere til blyanter, knapper, bånd, små tapet rester, viskelædre, bussemænd (hæ hæ) eller andet nips!

Kan godt lide tanken om at genbruge noget, som vi alle har stående i køkkenskabene og som ellers bare er til at smide ud...

Kh. Malene

bare WUNDERBAR sagde ...

by myr-
ja måske man skulle til at gøre lidt mere i det med at bruge de små glas og sager til opbevaring.. det ser også fint ud når man kan se hvad der er i.. go ide at pynte med tapet og papir også.. :))

Barbros lille atelier sagde ...

Kjempefint og dekorativt! Supert tips! Og at det går raskt å lage - det liker vi jo, hi, hi:-)

Klem

Kristin sagde ...

Nej hvor er en fin! Og åh jeg havde engang en del af dem...
Måske jeg kan lokke familien til at nyde et par glas i den kommende efterårsferie.
Igen må jeg siger.. farverne Rakel er for lækre, du er super til at sætte dem sammen

Ellen sagde ...

Så lekkert det er!En veldig fin måte å gjenbruke gamle glass på:)
Så flink du er!

En støvel og en sko sagde ...

Så artig hekleri. Fine farger som lyser opp på matbordet.
Fin helg til deg.
Klem

Unknown sagde ...

Så søde :-)

Marolle sagde ...

hvor er den fin!!
samme dag jeg besluttede mig for at lave sådan en lidt a la din og jeg starter på den, så kommer du med et indlæg lidt efter, det er utroligt !:) samme tanker...

Rikke sagde ...

Hej igen
Ja, jeg mener skam sådan helt udførligt, for hækle-dummies som mig:)Jeg kan ikke hækle noget som helst uden udførlig vejledning!
Så jeg ville blive rigtig glad hvis du giver det et forsøg på et tidspunkt:)
Kram

Anonym sagde ...

Hej kan du ikke lave opskrift på disse,de er virkelig søde.Lisbeth

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej Lisbeth..
Tak for din kommentar her.. Jeg arbejder faktisk altid uden opskrift, så på en her har jeg heller ingen.. Men måske jeg kunne kigge på om der kunne gives et lille tip til bunden, ellers vil det jo variere i forhold til str på glasset.. :)