fredag den 15. oktober 2010

I min nærhed....Hvorfor er det, at alting ofte synes bedre alle andre steder...? Hvorfor er det, at man altid skal længere væk for at finde det skønne? Har du tænkt på, at for nogen er din nærhed det "langt væk", som trækker??

Jeg længes indimellem efter storby, fart, lidt larm, steder fuld af mennesker jeg ikke kender, skævheder, plads og albuerum til udfoldelse....

....men når jeg tager en morgentur, her i min nærhed, så ved jeg, at den ro, jeg finder her i provinsen, i landlivet om man vil, er en rigtigt dejlig ro, som jeg ikke vil bytte for noget i verden, og så er det måske meget fint at have lidt af det hele?... Jeg kan jo i princippet altid tage en tur hen i andres nærhed, hvis det er det, jeg vil...

Bør man ikke bare være taknemmelig for at ens morgen kan rumme så smukke billeder og scenarier, som de fotos jeg tog under min morgentur imorges....?

Nyd nu din nærhed.....!!

19 kommentarer:

svimelaura sagde ...

Ja jeg er så enig! Vi må lære oss å sette pris pådet vi har og ikke alltid jage etter det som er alle andre steder!

Så koselig blogg du har! Her titter jeg gjerne innom igjen:)

Ellen sagde ...

Heisann!
Så herlige bilder av nærheten din!Det danske landskapet er helt fantastisk, jeg kan godt forstå du nyter ditt nærområde...
Ha en flott dag!

Mie sagde ...

Smukke, smukke billeder. Herovre havde vi faktisk også den mest fantastiske solopgang som jeg var ude at fotografere. Lidt pudsigt, men ja jeg har i hvert fald også nydt min nærhed i dag :)

Go weekend

Marit sagde ...

Du har så rett, man blir så vant til alt rundt seg og lengter til alt annet. Når jeg leste innlegget ditt måtte jeg stoppe opp og titte ut vinduet her jeg bor. Selv om det regner og er grått er det nydelige høstfarger, og jeg kjenner jeg trives veldig godt :)
Nydelige bilder du har tatt.
Ha en flott helg.

Ann-Christine sagde ...

Mmmmm, hvor ser det dejligt ud. Dine billeder emmer af god stemning og jo man skal være taknemmelig for smukke omgivelser og også for at man formår at lægge mærke til dem :)

Jeg kan godt lide det her efterårsvejr, det er vildt hyggeligt og i morges da jeg fulgte børnene i vuggestue og Østerbro var morgenstille, vinden føles helt kold i næsen og himlen var lysende blå lige over lammeskyerne, da var jeg også ret taknemmelig

Go´ weekend

Unknown sagde ...

Der er meget at glædes over og være dybt taknemmelig for, lige dér i nærheden af dig !
Meget smukke billeder :-)

SiriR sagde ...

Hvor er det bare rigtig det du skriver! Vi er vel mange der har en tendens til at længes andre steder hen..

Nu skal jeg sørme nyde stilheden her vi bor, og kigge efter det smukke i min nærhed:)

Hav en dejlig fredag!

bare WUNDERBAR sagde ...

Svimelaura-
Lige nøjagtigt.. men det er en svær kunst egentligt... Jeg er glad for at du har lyst til at følge med.. :)

Andregasellen-
Og ja, det er lige netop det, du synes mit danske landskab er så fint, men jeg længes evigt og altid efter Norges bjerge, skove og søer.. :))

Mie-
Ja det var lidt pudsigt.. så det er ikke kun her det var en fin morgen.. egentligt var den ik så solrig som den ellers har været de sidste dage, men det var fint alligevel..

mathildes skatter-
det er jeg glad for at høre, for det var også det jeg håbede indlægget kunne.. huske en på at sætte pris på det man har, istedet for det man KUNNE have... :) Det hjalp ihvertfald mig lidt..

Ann-Christine-
ja og se allerede her får jeg lidt udlængsel, for jeg synes det lyder helt fantastisk at gå ind over Østerbro.. Men sådan er det, det er den nærhed der er vigtigt, og hvis jeg gik på Østerbro hver dag, ville jeg måske længes efter de jyske marker... :)

Losarinas mor-
Lige i nærheden af os alle heldigvis! Men i hverdagen glemmer man det bare nogengange, og det ER da lidt sjovt at man synes at andres nærhed er meget mere spændende..

SiriR-
Det er jeg glad for at du skal.. jeg tror det er en tendens som gælder i mange ting her i livet, ihvertfald for mig.. Der er en vis tilpashed og ro i at være "sat", men der skal på sin vis også en vis udlængsel til at få hjulene til at køre rundt, og for ldit eller for meget giver måske den ubalance at man ikke nyder nogen af delene... :)

Anne sagde ...

Fantastisk smukke billeder. Jo, man længes vist altid efter det man ikke har, måske er det en naturdrift i det moderne mennesker.
Det pudsige med mine længsler ift dine er, at jeg har byen, al dens liv og larm, men jeg længes efter netop det dine billeder viser. Natur, ro, "langsomhed". Ja, det er vist ikke et ord, men beskriver det vist meget godt.

Kreateten sagde ...

Lækre billeder af din nærhed! Tror jeg vil tage imod din opfordring og gå ud i min egen nærhed med kameraet i hånden :-)

bare WUNDERBAR sagde ...

Anne-
Lige nøjagtigt, og det er jo rimeligt paradoksalt, at har man det ene vil man længes efter det andet og omvendt, og det er måske i virkeligheden det der gør det så svært at være bare lidt tilfreds engang imellem også.. Det var rart for mig at lave indlægget, fordi jeg indimellem trænger til at huske mig selv på at jeg ER heldig og at alting ik nødvendigvis var anderledes eller bedre, hvis det var noget andet...

FruMaansen-
Go ide.. jeg nød også at have kameraet med mig i hånden, det tvang mig ligesom til at lægge mærke til de små detaljer og glæder jeg måske normalt ikke ser.. :)

Mette Houg sagde ...

Hej Rakel,
Du har ret, der findes mange skønne steder og man behøver ikke altid søge langt væk, for at finde en lille perle "ude på landet":0)
God weekend
kh. Mette

Marolle sagde ...

smukke billeder, og ja det gælder bare om at "åbne" øjnene og se alle de flotte billeder man kan tage hvor man er :)

Hvorfor f..... skal det være så svært? sagde ...

Godmorgen. Smukke billeder. Dit indlæg fik mig til at prøve at huske. Der er en sang/salme/digt, hvor en af linjerne lyder: "og ser ikke skønheden hvor du bor", men jeg kan ikke huske linjerne før, kun at den handler om det med at rejse ud. Tager tit mig selv i at skynde mig hjem, hvis jeg har været afsted til noget, bare for at se "min egen" solnedgang, som jeg synes, er så smuk. Hav en god dag.

Annchen sagde ...

Sikke lækre billeder Rakel!:)
Elsker naturen på den her årstid..
Jeg kan heller ikke helt følge ud af om jeg er mest til (stor)by eller (tæt på)land..;) Men som du skriver er det nok bare vigtigst at ha' øje for alt det skønne der hvor man er..
Ha' en dejlig weekend..
Kh Anne

mimmi-leone sagde ...

Bare helt nydelige bilder!

Ønsker deg en flott helg med hilsen fra Mimmi-Leone

Camilla Wedel Sivertsen sagde ...

Smukke billeder og et indlæg der giver rigtig meget stof til eftertanke!
Tak for kigget på din blog. Er fluks blevet fast læser - her ser virkelig spændende ud!

Garsdal sagde ...

Så fint! Det gælder om at finde skønheden lige der hvor du er. For mig betyder det en omvej på cyklen hver morgen, for at få solopgangen med fra den smukkeste vinkel:-)

På sporet af succes sagde ...

Jo, taknemmelig må være det rette ord. Og hold da op, nogle smukke billeder. Tænk at alt det smukke og fascinerende bare er. Så er det bare at se det.

Cammilla