mandag den 18. oktober 2010

Hæklede venner...


For lidt siden viste jeg den aberangle jeg var igang med efter at have fundet hækleopskriften her hos Kaptein Biff... Nu er jeg blevet færdig, og ikke nok med at jeg har fået en abeven, så har den faktisk også fået en løve ven... løvevennen er ikke helt færdig endnu.. den mangler stadig en del hår og skal til slut studses, men i får den at se alligevel...
Løven er lavet udfra nøjagtigt samme opskrift som aben, jeg har bare ændret farverne, ørernes str., ansigtsudtrykket og sat hår på.... jeg har lidt flere dyr i tankerne... det er sjovt jo...

Nederste billeder er lidt af de ting herhjemmefra... jeg hækler en del i tiden, og også stadig på tæppet ja!.... Lillebroren har fået et andet værelse i huset, så jeg forsøger at gøre det hyggeligt og klar, han er jo så småt så stor han kan li at lege med sine sager.... og så er der jo de kære tallerken smækkere som jeg har været så glad for... NU er det slut, så det er det definitivt sidste billede af de fine blomster i år... de klarede ikke den anden nats frost desværre....

Jeg har lidt forskellige sysager der ligger og venter på mig, men jeg er bare ikke så go til at få det smidt på bloggen i tiden... der er vist både en kjole, nederdel, frugtpose, 2 hjelme og en øreklaphue, som ikke har fundet vej herind... til gengæld pynter de fint på nogle  søde unger....

29 kommentarer:

Belinda sagde ...

Sikke søde rangler - jeg glæder mig til lidt inspiration til et drengeværelse ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Ja de er blevet ret fine.. den næste der er påbegyndt er en flodhest.. :)) Synes opskriften er ret lettilgængelig.. :)
Jeg ku også godt bruge ldit inspiration til drengeværelse.. ;) Men mon ik jeg får lavet et el andet... :)

Kristin sagde ...

Sikke et par skønne venner der! Du er ovenud krea!
Ham lillebror må efterhånden være omkring 8 mdr, eller er jeg helt galt i byen? Dejligt når de begynder at interessere sige for deres legesager.
Mit tæppe ligger totalt stille, det er dog kommet med i sommerhus - så måske kommer der gang i det.
De er nu smukke de tallerkensmækkere, godt de er foreviget på et billede.

Go dag

Kh

Belinda sagde ...

vi går i gang med den helt store omgang på Eliotts værelse i næste uge og så skal jeg nok poste billeder løbende :)

Hege Synøve Kolstad Evensen sagde ...

Så søte heklede dyr:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Kristin-
IDag faktisk er han 8 mdr, så det er helt rigtigt regnet ud.. ;)
Han begynder at være en skæg lille fyr... :)))
Jeg har simpelthen også været så glad for de blomster.. det er første år jeg har haft dem, men skal helt sikkert have dem igen næste år..
Mht tæppet, så er det også lidt forskelligt hvor meget jeg lige får lavet på det, men det er vel også det der er charmen, at det er noget der tager tid.. :)

Bella-
DET vil jeg glæde mig til at følge med i.. Elliot, det er nu også et sødt navn.. Godt med lidt drenge inspiration...

Hege-
Ja de er blevet ret søde.. de har milde ansigter.. abens er forsøgt lavet ligesom kaptein biffs, så det skal hun helt og aldeles have æren for.. :)

Christina sagde ...

Skønne rangler! God ide med løven!
Jeg har set din mail og skal nok skynde mig at svare. Men jeg er lige i tænke-mode:-)

Anonym sagde ...

hvor er de bare fine! og smart at lave dem til endnu flere dyr :)
og lækkert smugkig til lillemandens værelse!:)

Mia sagde ...

Hvor er de SKØNNE!

Mon du vil sælge en el. to ?
Vi har lige fået en lille ny dreng i vennekredsen :)

Smil fra Mia

bare WUNDERBAR sagde ...

Christina-
Det er helt fint... ;) Fik bare sådan en "det-er-da-det-vi-ska" tanke... Og det vil så vise sig... :))

Marolle-
Tit så er det jo at finde et grundmønster og så arb videre derfra, sådan er det jo med det meste, også når man syr.. og det her er et rimeligt lettilgængeligt grundmønster.. :)

Mia-
Jeg må vist hellere henvise dig videre til Kaptein biff selv.. Hun skriver i opskriften at den ikke må bruges til salg, men udelukkende til privat brug.. Hun har en epla butik hvor hun sælger dem.. Du kan lige høre hende ad om hun har nogen, hvis hun ikke har og hvis hun siger go for det, kan jeg måske lokkes til at lave en enkelt el to.. :))

Barbros lille atelier sagde ...

Så skjønne og morsomme rangler! Helt herlige! Så lurt at du enkelt kan justere oppskriften til andre dyr. Kjekt å holde på med slike små heklerier:-)

Ha en fortsatt fin dag!

Klem

bare WUNDERBAR sagde ...

Barbro-
Ja et er jo det som er sjovt når man kan transformere en ting om til noget andet.. Så får man fantasien lidt mere sat på prøve.. :)

Anonym sagde ...

superfine rangler!!!

Pia sagde ...

Hvor er de søde.

Jeg vil høre om du kender til en diy til hæklede blomster som jeg skal bruge til min poncho? gerne med billeder.

mange hilsner
Pia

Katharina sagde ...

OMG hvor er det nogle skønne dyr! Det giver mig helt lyst til at lære at hækle.
- Katharina

bare WUNDERBAR sagde ...

Mitt skip-
Tusinde tak.. æren går også til kaptein biff.. ;)

Pia- Dem jeg plejer at lave laver jeg sådan her:


Med rødt garn hækles 3 lm, som samles til en ring med 1 km. Alle omg sluttes med en km. 1. omg: 1 lm, 9 fm om ringen og opslagstråden. 2. omg: Hækl * 2 lm, spring 1 m over, og hækl 1 fm i næste m *, gent fra * til * hele omg rundt = 5 buer. 3. omg: Hækl 1 fm, 4 stgm og 1 fm om hver bue. 4. omg: * 4 lm, 1 fm omkring fm fra 2. omg *, gent fra * til * hele omg rundt. 5. omg: Hækl 1 fm, 6 stgm og 1 fm om hver bue. 6. omg: * 6 lm, 1 fm omkring fm fra 4. omg *, gent fra * til * hele omg rundt. 7. omg: Hækl 1 fm, 9 stgm og 1 fm om hver bue. 8. omg: Skift til lime. * 9 lm, 1 fm om-kring fm fra 6. omg *, gent fra * til * hele omg rundt. 9. omg: Hækl 1 fm, 12 stgm og 1 fm om hver bue.

Håber det er til at forstå.. :) Ellers kan jeg lige uddybe på et andet tidspunkt.. ;) De er ihvertfald rigtigt søde og når man lige har knækket koden er de ret lette, men ser bare lidt avancerede ud.. ;)

Katharina-
Du SKAL da lære at hækle.. det er simpelthen sådan en go hobby, fordi man kan have det med alle vegne, det fylder ingenting, der er ikke grænser for hvad man kan lave, og når man er rigtigt ferm behøver man ingen opskrift, men kan lave tingene lidt på "gehør".. :)

bare WUNDERBAR sagde ...

Pia-
Lige lidt til den hæklede nlomst!
Du bestemmer selvfølgeligt selv garnfarve, og du kan jo stoppe når du har lyst, dvs selv justere str alt efter hvor store du vil have dem.. Du behøver altså ik lave alle omgangene, men det kan du se når du kommer igang.. :)

TobiasLucas mor sagde ...

Jeg er også ved at hækle aben men er helt ny og er gået i stå ved hovedet punkt 3, 4, 5.. :) Kan du måske forklare mig det :-) Den er eller også sød den løve.. Man bliver helt bidt af det hækleri.. Hihi.. Kh Janni

bare WUNDERBAR sagde ...

Hej janni..
Er lige på vej ud af døren.. har ik opskriften hos mig her, men skal nok lige kigge på den, og se hvad punkter det er du mener... :)

Malene sagde ...

Hvor er de bare søde. Og hvor er det godt tænkt, at man med få ændringer kan lave andre dyr...glæder mig til at se de andre du har i tankerne, når de er færdige!
Og sikke spændende med lillebrors værelse. Glæder mig til at se, hvad du bliver inspireret til at lave.
Kender godt det med ikke at være så god til at få alt vist frem på bloggen i perioder. Det skal der også være plads til.

bare WUNDERBAR sagde ...

Malene-
Lige nøjagtigt, det er jo ik alt man behøver at forevige i billedform, men derfor er det nu meget rart at få det gjort, især når det er noget man giver væk.. :)
Jeg synes det er et rigtigt fint grundmønster at gå ud fra hun har lavet.. :)

Almas mormor sagde ...

Rigtig søde rangler. Jeg synes det er det allermest nuttede udtryk dyrene har i ansigtet. Det har jeg ikke kunnet fp frem i de hæklede dyr jeg har lavet. Er øjnene træperler?

Kaptein Biff sagde ...

Veldig fine! Kjempegod ide med å lage andre dyr :) Og tusen takk for mailen også.

Når det gjelder salg er jeg ikke så positiv, men det kommer snart nye aperangler i eplabutikken min!

Frk.Eplegrøt sagde ...

Så søte og sjarmerende de var:)Herlige uttrykk!

bare WUNDERBAR sagde ...

Almas mormor-
Tit er det nok ansigter og udtryk der er svære.. jeg tegner en del også og har altid gjort det, og det tror jeg lige kom mig til gode i det her tilfælde.. øjnene er bare små sorte perler.. tror abens er træ og løvens er en slags blank plastic..

kaptein biff-
Det er helt fint med salg, det havde du også gjort klart.. :) Du får sikkert abe kunder i nærmeste fremtid.. :) Det var så lidt med mailen.. det har været sjovt at se på din blog hvor forskellige ranglerne er blevet.. :)

Annette-
Ja de er blevet ret søde.. men de skal også være milde når det er til børn synes jeg.. :)

In my house sagde ...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅååå, så söta.... Helt ljuvliga! den lille kan vara glad över en sån söt apa =)

Kram josse

Fru Olsen sagde ...

Sikke fine rangle-dyr. Har selv lavet nogle - bare ikke efter opskrift - kun den, der er i mit eget hovede. Den kan da sikkert godt skrives ned, og må godt bruges som udgangspunkt for salg, hvis nogen har lyst.
http://dooit-justdooit.blogspot.com/2010/08/ranglet-fyr.html

bare WUNDERBAR sagde ...

In my house-
Jeg håber også at han bliver glad for den, el ihvertfald i første omgang at hans forældre gør.. kan se at min egen søn er vældigt interesseret i dem når jeg viser ham dem, så må vist have lavet et sæt til ham også. :)

Fru Olsen-
Tusinde tak fordi du deler, jeg vil fluks kigge ind.. :) Det er ret sjovt selv at lave nogen ting uden opskrift indimellem også.. det er det gode ved hækling at man ikke ser det, de små fejl, el når man tager ind og ud osv.. :)

Micha sagde ...

nøj hvor er de fine og god ide med løven :)