torsdag den 12. maj 2011

Nintendo og slow mode...I mandags fyldte vores søde dejlige Storepige herhjemme 5 år... Og det var en rigtigt hyggelig og fornøjelig dag, med fantastisk solskin og havefest med balloner og flag... Der var alle de søde gæster, og der var næsten alt for mange pakker... Manden og jeg var blevet enige om, at Storepigen nok var ved at have en alder, hvor Nintendo måtte være sagen.. Vi er ikke så gode til at få indført hende i teknikken og computer herhjemme, så Nintendo må være en start... Og hun blev rigtigt glad da hun fik den lille pink sag.. Vidste ikke hvad det præcist var, men det ved hun nu... Der er spil med Dora og Pixeline, og hun synes det er fantastisk at sidde og hygge sig med...
Der er selvfølgeligt restriktioner på sådan en sag, så vi fandt et rigtigt fint sted til Nintendoen ovenpå det høje lilla skab i stuen (...det som passer til dugen, kan I nok se?.. ) Og så må man spørge sin mor og far, når man gerne vil spille lidt... Men store piger på 5 år er kløgtige og smarte, og stabler man puder nok, og strækker sig på tæer, så kan man vist nå alligevel..... Det var nu ok sødt, godt tænkt, omend restriktionerne liiige måtte fremhæves endnu engang.....

Herhjemme er vi stadig i slow mode... Lillebror vil ikke rigtigt blive frisk og vi bliver sådan lidt indlagt og udlagt, og tør ikke rigtigt planlægge det vilde, har bla lige aflyst weekendens børnefødselsdag (...hvilket i øvrigt vist var helt ok for storepigen, som bare ønskede sig en hyggelig dag med mor, far og lillebror i haven, og måske med et bål istedet..!).. Der er den ene og den anden sygdom, penicillin og ikke penicillin, feber og ikke feber, og nu et immun system som tilsyneladende sige ja tak til alt...
Så nu er vi sådan lidt isoleret.. Går bare hjemme og hygger os, tager det roligt.. Inviterer ikke rigtigt gæster og kommer ikke rigtigt ud på besøg, men det er ok, hvis bare vores søde lillebror kommer helt ovenpå igen... 2 dage i dagpleje på en mdr., det er for lidt altså...!
Og så er det nu jeg forstår alle de frustrerede mødre, der pludseligt bliver frygteligt sårbare når deres børn konstant er syge... Vi har bare været heldige og forskånet... indtil nu....

Det er trods alt bare bedst og rarest med en stille hverdag hvor alle er friske....

21 kommentarer:

Westmose sagde ...

Hvor er hun opfindsom tillykke med hende :-) Jeg krydser fingre for at lillebror finder jernhelbredet frem så I slipper for al den sygdom. God bedring :-)

Frau Putz sagde ...

Det lyder efterhånden som en ordentlig omgang, han har været igennem. Jeg håber han snart er helt klar igen.

Mine børn elsker også deres Nintendoer - og jeg har måttet overgive mig og lægge min skepsis på hylden. Der er meget god læring og megen fin håndmotorik at få fra sådan en lille elektronisk dims.

KH Karina

hyggetroldeogbulderbasser sagde ...

Kære Rakel
Tillykke med Frederikke - det er en stor dag, når man fylder 5 år!! Jeg har set alle de fine balloner i jeres have når jeg er kørt forbi - det ser virkelig hyggeligt og festligt ud :)
Hvor er det bare træls for jer at Carl-Emil stadig skranter... Øv altså - det er ikke rart!! Jeg håber virkelig at han snart bliver helt frisk igen!!
Kram og tanker fra Tina

Julia Hausfrau sagde ...

Stort tillykke med Frederikke. Sejt at hun først ikke vidste hvad nintendoen var for en sag, det må være noget med provinsen ;)

Øv at Carl-Emil bliver ved med at døje med sygdom. Håber han snart er på toppen igen. Jeg ved hvor hårdt det er, her har vi også været ramt ad flere omgange, siden Otto startede i vuggestue.

Kram til jer

Loppe-shoppe sagde ...

Til lykke med storesøster og rigtig god bedring med lillebror.
Helle.

bare WUNDERBAR sagde ...

Mette-
Tusinde tak... jeg håber også vi igen finder et jernhelbred hos ham, det her er da lidt svært at kapere for alle, både store og små.. :)
Og den store, ja hun er jo som 5 årige piger er flest og det er fantastisk.. :)

Karina-
Ja altså jeg er også skeptisk på sin vis, men omvendt så kan man jo ikke bare vende sig bort fra det samfund man er en del af og det er altså elektronisk.. Og der er jo de her restriktioner, så man ikke bare kan sidde der konstant, og så er det fint.. :)

Tina-
Ja det er det med slow mode... Med ikke lige at få pillet de balloner ned igen.. For filan da.. men godt det ser festligt ud.. ;) Vi har jo fået overdækket terasse, og det nyder vi, og det er der Frederikke vil holde fest.. :)
Det er lidt strenge både for ham og os, og man bliver bekymret hver gang der kommer nyt oveni.. og så er der de læger, som alle sammen siger noget forskelligt.. den ene der sætter ham på penicillin og den anden der piller ham af den, den ene der siger virus og den anden der siger infektion osv.. Og p¨å børneafd sagde lægen først at det var helt fint med den penicillin han fik, og så konfererede hun med en mere erfaren læge som tog den fra ham, og da vi skulle til at afsted sluttede førstnævnte læge med at spørge: Ville du være mere tryg hvis han fortsatte med penicillinen???
ØH nej jeg ville være rigtigt meget mere tryg, hvis de som sku tage beslutningerne gjorde det og ikke lagde ansvaret for om han skal ha penicillin el ej over på mig...!
Pyh du kan godt høre jeg lige selvsvinger lidt nu... :)
Men vi håber håber håber han snart er bedre.. :)

Malene sagde ...

Stort tillykke med Frederikke. Dejligt I havde en rigtig god dag. Men sikke da noget rod med de læger...håber Carl-Emil snart er på dupperne igen. God bedring med ham! Og så er det i øvrigt rigtig fint med slow mode i perioder:)

Rikke sagde ...

Ja hun er da ikke helt tabt bag en vogn din datter:) Godt tænkt:)

Træls med lillebroderen! Det er bare så ufatteligt hårdt at have sygt barn, håber han snart er på toppen igen!
KH

bare WUNDERBAR sagde ...

Julia-
Ha ha, provinsen er her hvor nintendo er et fremmedord.. ;) Har aldrig set en i børnehaven heller... :)
Ja jeg ved du kender det, jeg kendte det bare ikke selv.. men nu ved jeg også hvor hårdt I må have haft det.. Det er helt igennem ØV!
Det ser ud til at I har haft et rigtigt dejlgit marked.. :) Fantastiske ting du fik med..
Go bedring med dig også.. Pas nu på dig selv og husk det med slow mode.. ;)

Helle-
Tusinde tak det var sødt af dig.. :)

Malene-
Det er jo rigtigt fint med slow mode, og tit er man jo bare lidt for dårlig til selv at vælge det, og så skal der et el andet udefra kommende til.. og så ser man pludseligt nærværet og roen igen.. Det er også rart.. :)

Rikke-
Altså hun fik ihvertfald hvad hun ville ha, i form af ekstra nintendo spilletid.. Og jeg ku ikk helt lade være at smile af hendes krumspring for at få fingrene i den.. :)
Og ja syge børn er bare aldeles ikke at ønske sig.. Man bliver så frygteligt sårbar..

Heidi sagde ...

Kære Rakel tillykke med Frederikke, sikke en stor pige du efterhånden har.
Hvor er det synd for jer alle med den sygdom, håber I snart kan få has med det for alles skyld. Forhåbentlig kan det gode sommervejr hjælpe lidt til.
God familiedag i weekenden, jeg krydser fingre for tørvejr så I kan få bålet tændt

Unknown sagde ...

Det gør mig ondt med lillebror.
Det er ikke godt at være så meget syg, når man er et lille menneske.
Og man bliver så bekymrede, som forældre.

Anonym sagde ...

Godt at høre lidt fra dig igen, Rakel.
Stakkels lillebror som bliver ved med at skrante, gid han dog snart må komme ovenpå igen. - Det er sikkert også tiltrængt med lidt stabilitet for hans forældre.

Onkel Anne sagde ...

Fedt med det iniatiativ fra storepigen. Og tillykke med hende!
Jeg er ikke helt updated på, hvad der er med lillebror?

Kristin sagde ...

Tillykke med den opfindsomme store pige!
Hvor synd for jeres lillebror og jer, at han er syge og har været det så længe!
God bedring med ham.

Kh Kristin

Mia sagde ...

Kære Rakel

Jeg linker lige til min anden blog: http://mblmangel.blogspot.com/

Min søn lider af en immunsygdom - nu siger jeg ikke jeres lille Carl Emil også gør det, men på bloggen står der lidt forskellige råd til hvordan man bl.a. kan få immunforsvaret op m.m. Og bliver det ved - så vil jeg foreslå at I får tjekket ham for en immundefekt.

Håber snart han er frisk og i vigør igen!

Tanker fra Mia

ps. Stort tillykke med Frederikke!

Malene sagde ...

Min mands store datter fik også en nintendo i 5 års fødselsdagsgave -hun bruger den lige flittigt idag og nu er hun 9 år. Så man må sige at den har været en udemærket investtering.

Unknown sagde ...

Tsk tsk... Har skrevet et indlæg om de maskiner på min blog... Den får ikke plads hjemme hos mig;o) Håber snart han bliver frisk den lille mand! Fine billeder og skønne farver!

Fie sagde ...

Det lyder som en god plan at blive hjemme indtil I (han) er ovenpå igen! God bedring:-)

Frederikke & Sara... sagde ...

Det lyder som en super dejlig fødselsdag, med solskin, gaver, balloner o.s.v :) TILLYKKE ♥
Super smart tænkt, med stolen og de ekstra puder, hi hi!

Sandie sagde ...

Stort tillykke med jeres store pige -åh det er så skønt at fejre ens børn!
Ked af at høre i er hårdt ramt af sygdom, håber han snart bliver rask! De kære små trolde er jo heldigvis stærkere end os andre. God bedring med ham :)

Kh Sandie

bare WUNDERBAR sagde ...

Tak og tak og tusinde TAK for alle jeres søde beskeder..! De varmer..
KH til jer alle sammen...