mandag den 5. marts 2012

Jeg er ikke længere en nutcase...


....nu kører jeg nemlig med en istedet...

Jeg husker tydeligt, da jeg fik min første hjelm.. Det var da jeg blev 11 år, den var hvid i flamingo og jeg fik den af min farmor... Jeg var SÅ stolt.. Sådan en skulle store piger bare have....!

Så gik der lidt tid, og pludseligt var det bare slet ikke særligt smart at bruge hjelm længere... Jeg fik faktisk aldrig en ny, og stoppede med at køre med den hvide inden jeg var vokset fra den...

Og efter jeg har fået børn har jeg faktisk haft rigtigt dårlig samvittighed over ikke at køre med en hjelm.. Jeg er meget meget skarp på, at de SKAL køre med en, og så er det ikke så smart 
når ungerne spørger, hvorfor kører du ikke med en...? Og det bør man jo, både for at vise sig som et godt eksempel, men også for at passe godt på sig selv, nu man er mor for nogen.. Det er ligesom ens pligt at passe ligeså godt på sig selv, som det er at passe på sine børn... og ting sker bare på et splitsekund...

Jeg følte mig nok lidt akavet på de første par ture, men den anden dag stoppede en veninde mig, for at fortælle mig, hvor meget min nye cykelhjelm klædte mig, og så er det pludseligt helt win win...

Cykelhjelmen findes her hos Justcool.dk, som har landets største udvalg af cykelhjelme.. Der er virkeligt mange forskellige, både mærker, farver og mønstre....
Desuden er det faktisk ret nemt at bestille hjelm over nettet, da de kan justeres i det uendelige, og man skal derfor ikke være så nervøs for om man nu får den rette størrelse...
Min kan I finde her...

Det "værste" ved butikken  er, at vi har fundet ud af, at det er sådan et sted for både mor og far herhjemme, for man kan nemlig ikk kun købe cykelhjelme, men også en masse super fede ting fra mærker som Converse, Fjällräven, Haglöfs, Cityfellaz, Northface osv osv.. Og så har de et ret stort udvalg i caps, noget manden elsker......


Nu ønsker jeg mig bare masser af forårsdage, så jeg med go´samvittighed kan komme ud at lufte min cykel og min hjelm....

21 kommentarer:

Iben sagde ...

Hvor er den fin Rakel. Jeg blev selv kørt ned for et år siden på cyklen og brækkede næsen samt slog et par tænder ud. Det var ikke en ret god oplevelse men det gode var at det var en af de få f´dage hvor jeg havde min cykelhjelm på og jeg tør ikke tænke på hvor galt det kunne være gået uden, så nu kører jeg ALTID med cykelhjelmen og det er selvfølgelig en nutcase. Ikke ligeså smart som din. hmm måske man skulle unde sig selv en ny (;

bare WUNDERBAR sagde ...

Iben-
Det kan jeg faktisk godt huske at du skrev om. Det må da også have været en forfærdelig oplevelse.. Og ja tænk lige hvis ikk den havde været på... Puha..
Og ting sker bare så hurtigt og tiden kan bare ikk spoles tilbage.. Man tror man er usårlig lige indtil det går galt...
Ved da heller ikk hvorfor jeg ikk har fået taget mig sammen før om ikk andet fordi jeg syns det er mega upædagogisk af mig at køre uden hjelm...
Men nu skal jeg bare suse... :-)

Barbara sagde ...

Åh min evige dårlige samvittighed! Måske det er NU man skal gøre noget ved det...
God cykel-tur!

Linsens sagde ...

Det står også højt på min ønskeseddel!
Her til foråret regner jeg med der skal et barnesæde på cyklen og bassen skal jo selvfølgelig have en cykelhjelm, så det skal mor og far da også!
Det er lidt sjovt at man pr. automatik er dårlig forældre hvis ens lille barn ikke har hjelm på, men det er ok at mor og far ikke har.
DU har helt ret, vi skal passe på os selv, så vi altid vil kunne være der og passe på vores børn.

stjernegoide sagde ...

Cykelhjelme rocks!

Menageriet sagde ...

He he - har haft præcis sådan en hjelm som du husker som barn :o) Glæder mig over, de er blevet lidt smartere og at der ikke mindst er større udvalg i dag - og fin een, du har fundet dig, så går det nok an at komme cruisende med "æggeskallen" :o) Jeg har netop også besluttet jeg skulle ha i år - jeg fik forklaret min store pige at hun skulle ha, fordi der ikke måtte ske noget med hende - og hvad svarer man så til spørgsmålet "Jamen moar, der må da heller ikke ske noget med dig?"
God sikker cykel-lyst i det snarlige forårsvejr til dig!
KH Sidsel.

Susan (Annasmorblogger) sagde ...

Den hvide flamingo cykelhjelm den havde jeg også, jeg ville bare så gerne have en anden, men mine forældre havde bestemt at det skulle være den:). Nu har jeg også en nutcase, den grønne med blomsterne, så er jeg da sikker på at vække opsigt:).

Unknown sagde ...

Ja - det er simpelthen for dumt ikke at tage en cykelhjelm på. Jeg har den samme i koral-rød fra sidste efterår. Den kan ses i trafikken - det er noget af det, jeg selv synes er vigtigt... at bilisterne kan se mig...
Knus og tak ;-) fra Christina

Sabrina Krighaar sagde ...

Den er alt for sej!
Jeg havde det ligesom dig, gad da virkelig ikke min cykelhjelm da jeg var (præ)teenager, men begynder jeg at bruge min cykel igen skal jeg helt klart have en hjelm (jeg cykler ikke til daglig).

mette laumann sagde ...

GODT at du har den nu !!!!
Der er ingen undskyldning for ikke at tage den på nu , også spreder du jo glæde med den farve .
Mette

Uthski Badutski sagde ...

Nøj den er godt nok fin... Hvis jeg havde sådan, ville jeg måske bruge min cykel lidt mere ;)

bare WUNDERBAR sagde ...

Barbara-
Cykelturene er ihvertfald pludseligt blevet uden dårlig samvittighed, og det er bare egentligt sådan en lettelse...
Og selvom den ikke som sådan lige er noget jeg bruger som accesories, så er den faktisk pæn.. :))

Linsens-
Ja og det glemmer man nogle gange lidt det der med at det faktisk er lige så vigtigt at passe på sig selv... :)
Og ja, man skal da have udstyret iorden. :)

stjernegoide-
Lige præcist..! :)

Sidsel-
Lige nøjagtigt.. de der børnespørgsmål som bare rammer lige på kornet og man kun kan høre hvor hult det klinger lige meget hvad man svarer... :)
Og ja de der flamingo sager.. jeg havde faktisk også et stort fint anders and klistermærke foran, som jeg selv havde klistret på..

Susan-
Ja der er altså sket en udvikling også på cykelhjelmsfronten.. Der var godt nok ikke meget stads i sådan en flamingo hjelm i forhold til hvordan de ser ud idag.. :)
Som jeg skrev før havde jeg også pimpet min med et stort anders and klistermærke foran og så mindes jeg at der var lidt klistermærke agtigt med noget lilla på siderne.. :)

Christina-
Ja jeg er bare helt flov over i hvor mange år efter jeg er blevet mor jeg egentligt har kørt uden, så det er egentligt sådan med en meget go feeling jeg sætter mig i sadlen nu.. :)
Sådan en ahhh, NU er jeg en go mor der viser mine børn hvordan istedet for kun at fortælle dem.. .)
Kram til dig.. :)

Sabrina-
Nej og der er sikkert også forskel på om man cykler inde i byen eller på landet, og vi har jo ikke den mest trafikerede by.. men i princippet kan man jo vælte over en kantsten, og så kan det jo sådan set være lige meget. :)

Mette-
Ja det er faktisk det andet gode.. Den er faktisk pæææn, og man bliver i helt godt humør af farverne og alle hjerterne.. overvejede ellers kraftigt at vælge en af de ensfarvede med glimmer i, men er glad for at jeg valgte denne her.. :)

Uthski-
Se det er jo endnu en grund til at bruge cykelhjelm.. Så bliver det lige pludseligt også sundt.. :))
Og ja man nyder da lidt at cykle når udstyret og samvittigheden er iorden.. :)

Michelle sagde ...

Fornuftigt valg. Jeg købte selv en nutcase bare i sort, da jeg fik mit første barn - jeg syns ikke jeg kunne argumentere for at hun skulle have på og jeg ikke skulle... Og jeg har enda cyklet en del i skoven på mountainbike tidligere uden hjelm, og i dag kan jeg godt se det er helt hul i hovedet.

Fru Thornholm sagde ...

Uha, ja den cykelhjelm er ikke altid populær! Til gengæld er den et must, når man som jeg arbejder på en neurologisk sygehus-afdeling. Så ved man hvor galt det kan gå..

Kh Stine :-)

trinesoehest sagde ...

Virkelig en fin hjelm. Min første var også en flamingohjelm, og den var skide SEJ, især i starten, for lige pludselig blev det bare meget kikset. Ret latterligt. Nå, men til mit "held" ødelagde vores hund min hjelm, og ligesom dig, fik jeg også først købt en igen som voksen.
Min voksenhjelm købte jeg, efter jeg snakket om cykelhjelme med nogle veninder. Det viste sig nemlig, at flere af dem kendte personer, som havde pådraget sig hjerneskader efter ulykker uden cykelhjelm. Meget tankevækkende og skræmmende!

bare WUNDERBAR sagde ...

Michelle-
Nej det er jo det.. argumentationen bliver jo lidt tynd, og jeg var da egentligt også lidt flov ved at køre rundt uden, på sin vis.. :)

Stine-
Ja puha ikk...
Nu ser jeg jo også alarm 112 indimellem, og der tænker jeg også nogengange hold da op.. Det går bare så hurtigt.. Man skal passe på sig selv og hinanden...

Trine-
Lige præcist..
Jeg læste faktisk et interwiev for et par år siden, også om en mor der var væltet på cyklen og havde slået hovedet.. Og hun havde også fået en hjerneskade.. Så lavede de det her projekt med en kampagne omkring cykelhjelme, og det var vist der man kunne købe billige designer hjelme i netto.. Så langt nåede jeg ikke, men jeg har tænkt på cykelhjelme lige siden jeg læste den artikel..!

Heidi sagde ...

man kan ALTID lufte cykel og hjelm med god samvittighed :)
Den er fin, jeg tror jeg skal have mig en ny så måske skal jeg tage et kig på den butik.

Malene sagde ...

Hehe...jeg havde også en af de der flamingo hjelme - bare i pink som var det helt store i min klasse dengang og se, nu er de jo på mode igen (dog ikke i flamingo).
Og ja - det er vigtigt at passe på sig selv også:)

bare WUNDERBAR sagde ...

Heidi-
Ja men ikke bare cykel uden hjelm.. :))
Kan ihvertfald godt anbefale at handle der.. Jeg var lidt spændt på om den passede og alt det, men der var simpelthen så mange forskellige puder man kunne skifte rundt med, så den passede præcist til ens hovede..
De er godt nok noget opdateret siden flamingoen.. ;)

Malene-
Ja jeg sprugte også lige min mand.. han havde også haft flamingo varianten, bare i blå, og så sådan en stor rund en, der var meget lidt smart.. Min havde trods alt et lille svaj foran.. :)
Fint at de er moderne igen, men der er nok lang vej førend vi får vores folkeskole børn til at synes at det er en fest at køre med hjelm... :)

TinaLykke sagde ...

Hvor er den smart! Jeg ER en nutcase, men har ikke én ;) Min er håbløst usmart - en mere racer-agtig én i stålgrå med sådan noget "vinden-får-ikke-lov-at-sænke-mig-plastic" ;), men dengang jeg købte den for 5 år siden, fik jeg af vide, at man simpelthen svedte for meget i en Nutcase hjelm. Er det mon stadig tilfældet, eller har den en form for "udluftning" - det må du gerne lige dele, for nu vil jeg da også have en smart hjelm!!!
Kh Tina

Kvinden bag høner og haner sagde ...

For ca. 5 år siden var jeg ved at miste et meget nært familiemedlem, fordi han ikke havde hjelm på. Det gjorde så ondt, at se en man elsker ligge i koma i flere måneder, bare fordi han ikke havde hjelm på. Så i mine øjne er det smart at have hjelm på.
Rakel, du har valgt det fineste eksemplar og din mand og dine børn vil elske dig for det :)